Velinin Temizliğe Gelmesi

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.562
32.876
798
Bugün velimin biri durumunun kötü olduğunu ve temizliğe gittiğini söyledi...Bana da sordu ister miyim diye...Ben kendim yapıyorum dedim ama sonrasında uzun uzun anlattı durumlarını. Pek iç açıcı değil. En son numarasını aldım belki birileri ister haberim olsun dedim. Ben de düşünüyordum ayda bir, bayrama-seyrana çağırabileceğim birini ama buralarda tanıdık bildik yok. Sizce bu durum etik midir? İleride problem yaratır mı?

Ne problemi yaratabilir ki? Kadın öyle para kazanıyor. Öğrenciyi kayırdığını düşündürecek hareketlerin olmazsa, dışardakilerden yana, sorun doğurmaz.

bence başkasını bulun!!!
ilerde ögrencinizin arkadaşları duyar bu durumu,olanları düşünemiyorum.
dalga geçmeler,alaylar çocuk onlar çünkü ardını düşünmezlerki
kadının çocugunun da zoruna gidebilir belki annesinin öğretmenine gündeliğe gitmesi

vallahi bizim sitede bir bayan öğretmenin evine temizliğe gidiyor. bir sorun duymadım. araları bayaaa iyi. yalnız benim şahsi fikrim etik olmadığı yönünde:KK43:

Cagirsan bile bundan ogrencin dahil kimsenin haberi olmasin gizli tutun derim, uzucu bir durum :(

Yalniz dedikoducu biriyse eger evde gordugu esyayi, duzeni de anlatabilir hocanin evi oyle pis boyle daginik vs

Kadının eşi ,kendisi ve sizler bilirseniz sıkıntı olmaz .Etraf ve çocuk bilmesin .

Bugün velimin biri durumunun kötü olduğunu ve temizliğe gittiğini söyledi...Bana da sordu ister miyim diye...Ben kendim yapıyorum dedim ama sonrasında uzun uzun anlattı durumlarını. Pek iç açıcı değil. En son numarasını aldım belki birileri ister haberim olsun dedim. Ben de düşünüyordum ayda bir, bayrama-seyrana çağırabileceğim birini ama buralarda tanıdık bildik yok. Sizce bu durum etik midir? İleride problem yaratır mı?
Aslında problem olmaz kadın ekmeğinin derdinde fakat yaşadığınız çevreyi sen daha iyi bilirsin,herkes birbirini tanır mı mesela yaşadığınız çevrede ögrenci ve veliler,bu bayan sizin eve gelirse diğer velilerin yada öğrencilerin görme ve duyma ihtimalleri nelerdir,daha sonradan o öğrenciyi üzecek bir laf ederler mi yada diğer veliler X annesi koalinanın evine gidiyor onun çocuğuna derslerde torpil yapıyor diye söylenti çıkarabilirler mi artısına eksisine kadar iyi düşün iyi karar ver canım.

Şimdi düşününce onlarca insan var. Bu veli seninle olan diyaloğu "nasıl olsa evine kadar girdim" diyerek kullanmaya kalkar mı ? Yoksa mazlum ve ihtiyaç sahibi biridir sevap mı alırsın ? Ben olsam napardım bilemedim :110:

Başkasına tanıdıktan sonra referans olmak belki ama ben kabul etmezdim. Problem çıkmayabilir ama çocuğun ne düşüneceğini bilmiyoruz ki, tanımadığı birinin evine temizliğe gitmesinde sorun yok ama öğretmenin evi olunca işler sarpa sarabilir. Annesinin yaptığı işten memnun olmassanız, ki olabilir söyleyemessiniz tanımadığınız biri olmadığı için. O kendini size beğendirmek için daha çok yorabilir, karşılığını alamadığını düşünürse yanlış anlamalar önyargı oluşturur falan filan hiç gereği yok.

Her yönünün düşündüm aslında.
Kadın ısrarcı davrandı, fiyat falan söyledi. Şu an onu düzenli çağıranların evleri uzakmış, yakınlardan olsun- eve de zaman kalsın istiyor. Oldukça da muhtaç anlattığına göre.
Öğrenci açısından problem olabilir belki hatta ya onu da getirirse diye düşündüm...Sonuçta hafta sonu çağırırım çağırırsam.
Diğer taraftan veliler arasında laf söz çıkar mı, ben söylemem ama o söyler mi, veliyle böyle içli dışlı olmak olur mu, kızı oldukça başarılı yanlış anlaşılır mı diye düşünmedim değil.
Velilerle de çevreyle de yeni tanıştım, oralarda değilim ama yakın bir mesafede oturuyorum. Veli nasıl biri aslen hiç tanımıyorum.

Koalina, ogrenciyken calistigim sirkette boyle bir abla vardi. Birgun tanidik var mi temizlige birini alacagim bana gelen abla memlekete gitti de dedim, aa ben gelirim zaten ihtiyacim var dedi.
Hakkini yemeyeyim, harika temizledi ancak esi, coluk cocuk kim varsa pesine takmis hepsi benim evde. O kadar bez, bilmem ne biraktim bir geldim babamin yurtdisindan hediye getirdigi tisortler bez yapilmis.
Esyalarimin yeri degismis. Hadi bunlar neyse ne, ustune kulagima "ayy Elune'un evi de berbatti 4 kisi aksama kadar zor temizledik" diye konustugu calindi. Evim daginikti ancak bahsettigi gibi katmerlenmis kir asla yoktu, zaten basa cikamadigim icin haftada bir gelen temizlikci vardi.
Demem o ki, arada bir resmiyet olsa da tanidiksiniz. Hic gerek yok. Siz onu baskasina yonlendirir, kendinize bir baskasini bulursunuz.

Her yönünün düşündüm aslında.
Kadın ısrarcı davrandı, fiyat falan söyledi. Şu an onu düzenli çağıranların evleri uzakmış, yakınlardan olsun- eve de zaman kalsın istiyor. Oldukça da muhtaç anlattığına göre.
Öğrenci açısından problem olabilir belki hatta ya onu da getirirse diye düşündüm...Sonuçta hafta sonu çağırırım çağırırsam.
Diğer taraftan veliler arasında laf söz çıkar mı, ben söylemem ama o söyler mi, veliyle böyle içli dışlı olmak olur mu, kızı oldukça başarılı yanlış anlaşılır mı diye düşünmedim değil.
Velilerle de çevreyle de yeni tanıştım, oralarda değilim ama yakın bir mesafede oturuyorum. Veli nasıl biri aslen hiç tanımıyorum.

İlerde annen öğretmenin evini temizlemeye gidiyor tabii ki yüksek notun olacak diye düşünen biri olabilme ihtimali bile yeter benim için. Bizim öğretmen kötüydü, veliler de kötüydü çalışmayana gelen hediyeye göre not verilirdi. Sınıf arkadaşımdan da velisinden de öğretmenden de tiksindim zamanında. Şimdiki aklım olsa umrumda olmaz kendi notuma bakarım ama çocukken her şey öyle anlaşılmıyor.

Bu kötü bir şey asla yapmayın demiyorum.Kadın zor durumda siz de bir nevi yardım etmiş olursunuz.Şuan kendimi veli yerine değil de öğrenciniz yerine koydum eğer öyle bir şey olursa nasıl düşünürüm diye ama yok ya ben öyle bir şey istemem.Annemin öğretmenimin evine temizliğe gitmesi... Başka şekilde olabilir o da şöyle; Bunu anne çocuğuna söylememeli.En doğrusu böyle olur bence.

Bence aradaki veli-öğretmen ilişkisini zedelersiniz.

Kadincagiz nekadar zor durumdaymişki çocuğunun ogretmeninden is istemis bence kabul edin, ama cocuk bilmesin arkadaslarin dedigi gibi okulda dalga geçebilirler, cocuk kendini ezik hissedebilir...

Anne söyler mi saklar mı bilemem.
Aslen alın teriyle kazanılan parayı da saklamak yersiz ama çocuk aklı işte ne düşünür bilemem. Gerçi bana annesinin temizliğe gittiğini falan anlatmıştı.
Öğrenci boyutundan başka veli-öğretmen boyutu da var tabi.
Veli gereksiz bir samimiyet içine girer mi? Etrafa laf söz gider mi?
Ben en iyisi denk gelirse başkasına yönlendireyim, riske girmeye gerek yok gibi...

Bence iş vererek değil başka bir şekilde yardım edin ona. Mesela komşumun zekatı bu falan deyin verdiğiniz paraya. Birlikte çalışmayı bende desteklemiyorum maalesef, sonuçta tanımıyorsunuz. Kötü bişey olur öğrenciye yansıtırsınız istemeden boşverin.

Back
X