Kafa karıştırıcı bir yazı daha :)
http://www.astrocevap.com/2017/12/astrolojide-evlerin-anlamlarn-turetmek.html
Artık yalanı dolan diye düşünmeye başladım bu işler.
Neden?
Ben de "kesin doğru" diyemiyorum tabi şuan, iyice araştırıp gözlemlemeden diyemem ama en basitinden güneş, yükselen, ay gözlemlerim tutuyor çoğunlukla. Seviyorum da diğer yandan bu yüzden araştırmaktan hoşlanıyorum :) Bazı transitlere göre bir şeyler de yaşadım.
Ve şöyle de düşünüyorum; bu haritalar vs. bence daha çok potansiyeller gibi, yani bizim bir irademiz de var, bir de aynı anda farklı ailelerde dünyaya gelenler farklı şeyler yaşıyor, tamamen bağlı olduğumuzu düşünmüyorum bunlara. Farklılıklar ve farkındalıklarımız var. Zaten bir gezegenin, evin, burcun türlü türlü anlamları da var.
Zamanla araştırdıkça ne düşünürüm bilmiyorum :)
Şöylr bir şey görüyorum vind. Ben şöyleyim böyleyim diyorsun, hoppp bilmem ne ne evinde, bilmem nerede transit var ondan diyorlar.
Evet, o ev ve transitlerin ortaya çıkardığı bir enerji var, çoğunluğun enerjisine etki ediyor da olabilir bence ama nasıl yaşadığımız, ne kararlar verdiğimiz ve bizim hayatımıza yansımaları değişiyordur. Herkesi etkileyecek diye bir şey de yok tabi ya da düzeyleri değişir.
Mesela daha önce sizinle konuştuktan sonra aklıma gelmişti, ameliyat olacaktınız ve bu jüpiter akrep transitinde görünür oldu ya da büyüdü galiba dimi? Satürn de akrepteydi sizin ve 8. evinizde, çifte akrep vurgusu var denilebilir diye düşünüyorum kendi evinde olduğu için, satürn ay karşıtlığınız da var ayınız 12. evde. Bu evler hastalıkla ilişkilendirilir satürn olması ve 12. evinizdeki ayınızla zıt açı yapması işi ameliyata götürmüş olabilir. Aslında akrepte değil ama 8. evde yine marsınız var bir malefik olarak. Ben de 12. evde yaşadım ve rahatsızlandım, malum plütonlarımız da akrepte. Yani benzer etkiler yaşanabilir bana bu normal geliyor ama herkes yaşamayabilir, belki daha önce fark edilmiştir. Ya da farklı sonuçlara götürebilir kişiyi, farklı kararlar alınabilir. Mesela jüpiter yükselen geçişi için sen evde kös kös oturursan hadi bana aşk gelsin iş gelsin dersen olmama ihtimali yüksek ya da fikren hazır değilsen de olmayabilir derler. Ya da haritanda geç evlilik potansiyeli var diyelim yine olmayabilir. Aslında çok ayrıntı var.. Midpoint diye bir şey varmış mesela, güneş-ay orta noktası gibi ve bu derecelerde bulunan gezegen ve transitler de kişiyi etkileyebilir deniyor. Bir de hint astrolojisi var, aynı kapıya çıkıyor derler ama ifade edilişleri farklı ve hint astrolojisi daha ayrıntılı. Ben mesela sadesati dönemindeyim (tr satürn-natal ay kavuşumu yaşayacağım ama satürnün bir önceki ve bir sonraki evlerde ilerlemesi de sadesati döneminin içinde), bu 30 yaş bunalımı dedikleri şeyin hint astrolojisindeki karşılığı fakat bazı insanlar için hayatının en parlak dönemi de olabiliyormuş, kötü olacak diye şart yok dedi yeşim arpat. Ve hintte her evin puanları oluyor, yeşim arpat bana bu tarz zorlayıcı transitlerin iyi mi zorlayıcı mı geçeceğini anlamak için kullandığını söyledi, benim iyiymiş görünüşe göre ama bakalım :) Mesela aynı astrolog retrolarda ev almış, evlenmiş falan bir sorun yaşamadığını da söylüyor bu yüzden kesin konuşmuyor genelde.
Bilmiyorum umarım boş çıkmaz ama bazen ben de bir durup düşünüyorum. Madem bu kadar doğru, değerli niye bu kadar az önemsenmiş acaba, fal gibi görüldüğünden falan mı? Daha çok gözlem yapmak lazım. Yine de tamamen boş olduğunu düşünmüyorum. En belirgin gözlemlerim su gruplarında oldu galiba : D
Bu arada ameliyat oldunuz mu?
Aynen çok derin ve karmaşık.. Not almak lazım ben de düşünüyorum bu aralar ama bakalım, not almaktan falan çok sıkılan biriyim ama yapmam lazımBurçlar, gezegenler ve açıların anlamlarını sindireyim, nette yorumlar falan arayayım diyorum.
Yani solar haritayı da açılarla birleştirmek lazım, çok şey var :)
12-6 akslarının da dereceleri geniş aslında bu genişlikler o meselelerin gündeminin geniş olacağını gösterebiliyormuş fakat ondan önce yerleşimler önemlidir sanırım, zaten illa hastalık gibi algılamayalım, iyi düşünelim, kaygılar insanı çok engelleyen bir şey bir ay oğlak olarak bunu çok yaşadım, iyice gözlemleyip öğrenmeden hele pek yapmamak lazım iyi olan potansiyeli de bozabiliriz, tam emin olamayız şuan bu kadar bilgiyle :)
Benim de ilk öğrenmeye çalıştığım zamanlar içim sıkılmıştı, biraz rahat bırakmaya çalıştım sonra ve transitlerin üzerimdeki etkileri gözlemlemeye çalışıyorum bir süredir daha çok :)
Aynen mars mücadele, savaş. İnşallah gönlüne göre olur her şey :) Ben de iş istiyorum ama bakalım hayırlısı
7. ev evlilikle de alakalı ama 10. eve bir akış görünce aklıma iş geldi ilk :)
Rica ederim ^^
Bunu görmüş müydün geçmiş mesajlarda bilmiyorum ama atayım; https://www.kristindemirci.com/yazilar/gunes-donusu-haritalari-solar-return/
Yok merkürün yanık değil sadece retro, ama retro merkürlüler farklı düşünürmüş zaten düzlere göre :)
Karar verirken bir şeylere derinine inip ikiliğe düşer misin? Venüs karar verme mekanizmasıdır, merkür de malum zihin ve iletişim, bunlar kavuşumda sende, bende de. Bir de retrolular bir şeyin üstünden çok kez geçermiş, bende var bu. Belki bu da ikiliğe düşürüyordur. Yani genelde retro "tekrar" demektir ya, biz de tekrara düşüyoruz bu gezegenlerin temsil ettiği konularda. Hem karmamızda hem yaşantımızda sanırım. Mesela benzer iletişim ve ilişki deneyimlerini tekrar yaşamak, öğrenmemiz gereken şeylerin olması. Bir de ikimizin de merkür ve venüsünün bulunduğu evler jüpiter yönetimindeki "derin" dediğimiz yerler, felsefik düşüncelere sahip olabilirsin.
Yanık olunca galiba gitgelli oluyor zihin biraz, jüpiterle de kavuşumda merkürüm, güneşim ve venüsüm, ben bazen mesela büyük resmi bir anda görürüm(jüpiter sağlıyor bunu sanırım) ama genelde zorlanırım. Güneşe yaklaşan merkür bunu yaparmış, yani ayrıntılara takılma. Zihnim çok dolu olur ama bazen anlatamam düşüncelerimi tıkanırım, karmaşık olur her şey. Bazen de çok net anlatıyorum. Bir de dikkatsizliklerim oluyor bazen, birden çok konuya odaklanmak beni zorluyor, yoğun sosyal iletişim yorabiliyor. Jüpiter sebebiyle olsa gerek uzun uzun konuşabiliyorum rahat olduğum kişilerle ve bilgim, ilgim olduğu konularda şekil-a ve konunun genelinde görüldüğü üzere :)
Güneşin jüpiterin arkasında, yeşim arpat buna şöyle bir sembolik anlatım yapmıştı; "bilge bir kral". Benim de tam tersi bu konumum, yani; "kralın gölgesinde kalan bir bilge" demekmiş.
Olmam mı oldum yanı, sence hangı dönemlerde olma ıhtımalım vardı.
Evet kristin demirci'yi beğeniyorum pek çok yazısını da okudum, güzel bir anlatım dili var bence :) Bugün açıları nasıl yorumlamak gerekiyor onu araştırmaya çalışacağım bakalım. Kendi haritamda da olumlu ne gördüydem onlar üzerine yoğunlaşacağım hem atılım yaparsam başarılı olacağıma dair işaretler şimdiden motive etti :) sanırım bu şekilde yorumlamak daha faydalı, aksi halde iyice karamsarlık çöker insanın üzerine...
Çok teşekkür ederim sevgili vind umarım senin de tüm temennilerin gerçek olur bu yıl :)
Hayatımın özeti bir şeyleri tekrarlamakDaha geçen gün "ben bu olayın aynısını yaşamıştım!" dedim kendi kendime :) epey de spesifik durumlar yani. Dersimi yeterince alamıyorsam demek, yeniden yaşıyorum bir şeyleri... Bugün biraz da geçmiş hesabı yapıp hatalarımdan çıkarmam gereken sonuçları düşüneceğim :)
Bir "overthinking" durumu da kesinlikle var. Beni kararsızlığa itmiştir hep bu durum. Verdiğim kararlarda dahi aklım hep diğer seçenekte kalır, hani bu iki insandan birini seçip diğerini de düşünmek gibi değil, ayrılmaya karar verip ardından "acaba ayrılmasaydım nasıl olurdu" diye düşünmek. Önüme bakmakta hep zorlanırım bu sebepten :) Sanırım retroların etkisinden. Zaten bazen şaka ile sitem ediyorum anneme, nasıl bir zamanda doğurduysan beş gezegen retro yapıyormuş diyeAma bu şahsına münhasır bir insan olmamın da temel sebebi bence, bu
konuda mütevazi olamayacağım
Ben ilgilendiği konuyu tutkuyla araştıranları, o konu hakkında her şeyi öğrenme isteğinde olanları çok takdir ederim o yüzden çok hoşuma gitti halin, anlatma açıklama bilgi paylaşma şeklin :) Keşke bu konuda uzmanlaşsan astrolog olsan :)
Onu bilemiyorum ama dediğim gibi jüpiter akrep geçişinde bir şeyler belirginleşip kişiyi tedaviye yöneltiyormuş ve şifasını da veriyormuş, bakalım :)
Nasılsınız peki? Umarım güzel geçmiştir, geçmiş olsun ^^
Gad yengeçten mi acaba? Kendisi yengeç burcu ve evet anlatım şeklini beğeniyorum ben de :)
Onun ve yeşim arpatın biyografisinde satürn döngüsünde astroloji ile tanıştıklarını öğrendim, yeşim arpatın hatta bir yabancı rock grubunun satürn dönüşü adlı şarkıyla karşılaşması ile başlamış, çok ilginç geldi. Blog sayfasında yazıyor.
Genel olarak zıt açı o iki ev ve gezegen enerjisinde zıtlıkların yaşanması deniyor ama kare açıdan daha iyiymiş, orta yol bulmak daha kolay olurmuş. Kare açı en gerilimli açı, temsil ettiği konularda gerilimli zorlayıcı etkiler olacak ama bir gün aştığında kişi o konuda bilgili, rahat, başarılı olabilir. Üçgen ve sekstil iki gezegen arasında uyumlu bir iletişim olduğunu gösteren açılar. Kavuşum da hangi gezegenlerin kavuştuğuna göre değişiyor. Araştır tabi, ben farklı astrologlardan dinlemeye çalışıyorum arada herkesin anlatımı farklı gelebiliyor.
Evet bazı noktalar insanı motive ediyor, ama bence zor durumlar da önemli, kendini karşılaşmak için iyi bir ruh halinde gördüğünde bak derim, farkında olmak ve dönüştürebilmek önemli aslında. Ha baktın bu açı var ama bende etkisi yok diyorsun demek ki bu durumu yönetebilmişsin. Ben bazen bir duruma Tabi belli sınırlarda yorumlar görüyoruz internette de belki bizde farklı çalışmıştır haritanın geneline de bakınca.
Bence imkanın varsa astrologtan da bilgi al ama iyi seç, insanların canını sıkanlar oluyormuş gereksiz yere. Çözüm odaklı olmalı.
Teşekkür ederim ^^
Ben mesela sosyal biri değilim, daha izole, temkinli ve çok gözlemci, ders almaya çıkarımlar yapmaya çalışarak yaşadım bazı şeylerin tekrarına az düştüm galiba bunda çok kırılgan olmam da etkili olsa gerek ama var gibi bu durum. 4-5 yılda bir ilişki yaşadım örneğin ve 2. de dersimi almış olmalıydım ve aslında hislerimi dinleyebilirdim çünkü olması gerekeni söyledi bana ama duygularımı dinledim diye düşünsem de engelleyemedim sonuçta ve yaşadım, doğruyu yapma çabam var biraz ama kendine çok yüklenmek de doğru değil aslında. Ha sonu kötü de olsa çoook hayırlı bitti o ayrı :) Evet zaten retroların aşması, öğrenmesi, geliştirmesi gereken şeyleri oluyormuş. İletişim konusu benim için hep zor ve önemsediğim bir durum oldu. Zamanla her şey daha iyi oluyor ama.
Ben de işte hayat, hayatım, insanlar, yaşadıklarım hakkında çok düşünüyorum. Bir şeyleri henüz oturtamamış olmam da sebep. Felsefik bakış açım var biraz ama biraz daha yüzeysel olabilmem lazım. Bazen kararsızlıklarım da oluyor benim de.
Bence aslında hislerimiz, iç sesimiz bize doğruyu söylüyor ama biz bazen isteklerimiz veya mantığımızla hareket etmeye zorluyoruz. Ben bunu yaşadım en azından. Bir insanla ilgili hoş hislerim olmuyor ama bana haksızlıklar yapıldığı için ben yapmayım belki de önyargılı gibi davranıyorum hem bir şey görmedim ki daha ne hissi falan diyordum kendime, sonra hislerimin doğruluğunu görüyordum. Böyle böyle biraz daha alıştım. Zamanla bir dengeye yaklaşıyorsun. Ama hala şüphe ederim hislerimden arada :)
Bilmiyorum ben hep zor anlaşıldım ve bundan mutsuz oldum... Enerjilerim içe dönük ve aileden bastırılmışlık da etkili olsa gerek.
Normalde hiç böyle değildim aslında hep ilgim vardı bu konuda ama çevre gözleminde kaldım, az az araştırıp çabuk sıkılan biriyim ama son 1 senedir bu konu üzerine daha bir eğildim, yine de düzenli değilim ama sıkılmadım henüz bu da bir şeyHatta başka şeylerle de ilgilenesim var hatta ilgilenmem lazım ama bu konu daha bir ilgimi çekiyor, çünkü "zorunda" hissettiğim her şeye bir inat gösteriyorum, biraz da astroloji ile ilgilenerek bir şeyleri çözmeye motivasyon kazanmaya çalışıyorum galiba. Bu zamana kadar istemediğim şeyleri yaşadım, istemediğim okullarda okudum, ailesel zorlanmalar yaşadım. Sonra da iyice saldım belki de. Son 1 senedir daha bir canlılık var üstümde umarım geçici olmaz.
Astrolog olmak düşüncem yok şuan açıkçası ama zaman ne gösterir bilmiyorum tabi, teşekkür ederim :)
Merhaba sevgili vind, bu mesajı yeni okuyabildim.. Umarım iyisindir :)
Satürnün retro muydu? Dün gece biraz araştırdım buradan bir üyenin mesajı sayesinde, sanırım bize ağırlık katan etkilerden biri de bu :) dönem olarak çok fazla retro var haritalarımızda zaten, biliyorsun... Gezegenlerin konumlandığı evlerle bende epey bir içe dönük yapı oluşturuyor. Bazı konularda da ısrarla sınanıyorum tabii ki :) Satürn döngüsünü atlatınca bu konularda daha başarılı olacağımı düşünüyorum. Tabii bu iyimserliği 11. evimdeki jüpiter de veriyor olabilir (nasıl ama, biraz öğrenmişim değil mi)
Bu arada astrosohbet.com'a üye oldum ama hesap hemen aktive edilmiyor sanırım, senin bilgin var mı?
Merhaba. Teşekkür ederim, sen? :)
Evet retro ve de ayımla kavuşum. Ay ve satürn bizim ay düğümleri yöneticilerimiz, kısaca üzerimdeki baskıyı arttıyor olabilir diye düşünüyorum ki tek başına ay-satürn kavuşumları depresyon, karamsarlık, kaygı, huzursuzluk yaratan bir şey, oğlakta ve kovada olmaları direnç veriyor anladığım kadarıyla, ikisi de satürnün burçları. Ay oğlak da zaten tek başına huzursuzdur ama belki bu kadar satürn etkisi ile iyi bir durum olmuş olabilir, direnç anlamında.
Evet ben de geçenlerde retro satürnün bir çok etkisi olduğunu ve üzerimdeki bir çok etkinin sebebi olduğunu öğrendim. Ayla kavuşması da tuz biber ekiyor muhtemelen. Üstüne retro ve yanık merkür ve venüsüm. 9. ev gibi ruhsal derin bir konumda olmaları. Güney ay düğümü de aynı şekilde ruhsal bir evde, plüton 12. evde, yaralarımızı gösteren chiron ruhsal bir evde öz burcumda aya ve satürne karşıt... Ay "anne" demektir. Senin de 12. ev yoğunluğun var retrolarla, kapalı ve ruhsal bir alan.
Öğrendiğim bir şey de 4. ev iç huzurumuzu gösterdiği için görünüm yaptığı evlerde(10,8,12) kötücül gezegenler varsa o evi huzursuzlaştırırmış ki benim var. Yanlış hatırlamıyorsam o evi yöneten gezegenin durumu da önemliymiş.
Haritalarımızda jüpiter aslan motivasyon etkisi veriyor, yani bir inançla hayata tutunmak, bir şekilde ayağa kalkmak. Jüpiter inançtır, aslanda iyidir. Tabi satürn de öğretici, en sağlam öğretici hatta ama jüpiter dediğim gibi şükretmemize, tekrar ayağa kalkmamıza, tekrar deneyimlemeye hazır olmamıza destek veriyor muhtemelen.
Satürn sabır istiyor hep. Ben ruhsal anlamda çok sabrettim, maddi dünyada yaşadığım şeyler daha sınırlı oldu şuan için çünkü iç meselelerimi atlatamadım, sen de fal bakarken söylemiştin malum, yeniden doğmayı bekliyor ve buna hazırlanıyor bunun için çabalıyor gibi bir halim oldu hep, maddi dünyaya atılma hazırlığı, bunun için güç toplamak gibi... Diğer yandan dış baskılarla iki ileri gittiysem bir geri gidiyor olmam...
Evet satürn döngüsünün sonucu bizim için iyi olacak muhtemelen. Nasıl geçer bilmiyorum, herkes için kötü geçmiyormuş ama öyle ya da böyle sonucu güzel olacaktır. Tek korkum sağlığım yoksa gerisi bir şekilde atlatılır çünkü artık hayatımda bir şeyler değişsin istiyorum. Şimdi aynı zamanda vedik astrolojisine göre de sadesatideyim, 2019da ayımla kavuşum yapmış olacak yani en şiddetli dönemi. Satürn hem ayımla hem satürnle kavuşacak yani. Hatta satürnle 3 kere kavuşacak retro hareketler sebebiyle, haritamızdaki dereceler yaklaşıktır senin de benzer bir durum olabilir.
Satürnün kendi burçlarında olması iyi bir durum denir genellikle.
Bende bir süre kafa patlatmayı azaltıp teoriyi toparlamayı, word belgesi olarak bir şeyleri kaydedip üzerinden geçmeyi planlıyorum ama bakalım :)
Sitede duyurular bölümünde, "duyuru" diye bir konu var, orada aktivasyon için nereye mesaj atılacağı yazıyor :)
Her yeni bilgiyle hem puzzle'ın bir parçasını daha yerine koymuş gibi hissediyorum hem de biraz daha karışıyor zihnim :) Gezegenlerin ne ifade ettiğini özümseyip ardından açıların verdiği anlamlarla ilişkilerini yorumlamak gerekiyor. Ama ben anca kare kötü üçgen iyi etki verir seviyesine gelebildim :) Haritamdaki yerleşimlerin hayatıma nasıl yansıdığını görmek epey etkileyici ama beni asıl cezbeden solar haritalar, geçmişten ziyade gelecekte neler olabileceğini tahmin etmesi keyifli... Biraz üzerine eğileyim dedikçe bir meşgale çıkıyor vakit ayıramıyorum. Sayende aktivasyon için mail attım belki forumda yardımcı olurlar diye düşünüyorum, teşekkür ederim bu arada :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?