Venüs retro

Bazı astrologlar öyle diyor, bazıları da normalimiz değiştirdiği için herkes aynı şekilde etkiliyor deniyor.
Merkürü retro olanlar daha temkinli davrandığı için daha sakin atlatıyor diyenler de var.
O anki retronun hangi evinizde hangi gezegenlerinize görünüm yaptığı, merkürünüzün açıları falan da önemli :)
Ben mesela aslan retrosu bittiği gün resmen dilim çözülmüş gibi hissettim ve o gün kulaklığım bozuldu, gittim o gün aldım akşamına o da bozuldu. Bir de çok aniden hasta oldum, çarpıldım mı hafiften bilmiyorum :KK70:

Bu kadar ayrıntılı hiç düşünmemiştim genelde elektronik eşyam bozuldu mu, üstümde ağırlık veya gerginlik var mı bakarım. Bundan sonra bende daha dikkatlice hayatımda ne gibi farklar oluyor bakacağım. :)

Venüsün beni bu transitte etkilememesi normal mı? Harita bu

benim de natal'da merkür başakta ve 4.evde, ancak henüz bunun anlamına dair bişey bulamadım, merkür retrosunda neye dkkat etmem lazım acaba özellikle

Aslında ben de haritamızdaki açılara başka gezegenlere temasına bağlı olarak nasıl etkiler onu net bilmiyorum, şöyle olabilir; zihniniz nasıl çalışıyor, iletişiminiz nasıl, çok mu az mı konuşursunuz, hangi evlerinize açılar yapıyor gibi gibi.. Retronun o an hangi burçta ve hangi evinizde olduğu da önemli ben şimdilik bu konuya dikkat ediyorum :KK51:Parçaları birleştirmek zaman alıyor gerçekten. Bir de uygur gür, yeşim arpat, astromeri, oğuzhan ceyhan(billur.tv) gibi yorumcuları dinliyorum genelde ve dediklerine dikkat etmek lazım, şu gezegen şu evinizde size şu etkiyi yapabilir tarzı anlatıyorlar. Ama tabi transitin haritanızdaki gezegenlere yaptığı açılar işleri farklılaştırıyor. Ya da atıyorum toprak grubunda bir şey oluyorsa diğer topraklarda da etkisi artabiliyor ya da sabitlerde olursa diğer sabitlerde de.
Bir de haritanızda eğer yükseleniniz burçtaki son derecelerdeyse, 1. evinizin yoğunluğu sonraki burca aitse(1 ev tam 30 derece olmak zorunda değil) bir sonraki yükselen burç videolarını da bir deneyin. Ben yükselen akrep son derecede olduğum için yayı da dinlerim.

Jewels_ Jewels_ Mars kavuşumunuz olunca belki sıkışmış gibi bir his yaşıyor olabilirsiniz. Ayınızla da açısı var. Ayınız da merkürünüz de su grubu. Belki etkisi vardır :)

cumulonimbus cumulonimbus Bu arada merkürünüz kendi burcunda dolayısıyla yücelimde, bu güzel bir durum.
İnternetten 4. ev konumuna baktım o da olumlu kabul ediliyor. Aile içi iletişiminiz yoğun olabilir, köklerinize merakınız olabilir.
Açılarınız nasıl etkiliyordur bilmiyorum ama güzel bir konumda belli ki.

cumulonimbus cumulonimbus Bu arada merkürünüz kendi burcunda dolayısıyla yücelimde, bu güzel bir durum.
İnternetten 4. ev konumuna baktım o da olumlu kabul ediliyor. Aile içi iletişiminiz yoğun olabilir, köklerinize merakınız olabilir.

Öyle mi çok teşekkğr ederim. Daha detaylı bakayım bu açı ev işlerine. Twitter da hulya değeri,sema sidar,dinçer güner, oğuzhan ceyhan ı dinlemeye çalışırım ama bi noktada herkesin söylediği karışıyor

Bir tavsiyem olacak; astrolojide astrologların en öncelikli baktıkları(sanırım güneş ve aydan sonra) durumlardan biri ay düğümleri olduğu söylenir ve çok ilgimi çekiyor bu benim. Bu hayata reenkarnasyonla olsun aile karmasından olsun neyi bilerek geldiğimizi ve nereye gitmemiz gerektiğini gösterir. Güney ay düğümü bilerek geldiğimiz ve güvenli kabul edip kopmak istemediğimiz yer, kuzey ay düğümü gitmemiz gereken ama gitmekte zorlandığımız ve bize iyi gelecek olan yer.
Haritamızdaki simgeleri;
ay-düğümleri-sembolleri.webp

Bununla ilgili yazılar videolar var internette ama geçenlerde şu videoyu dinledim ve çok hoşuma gitti;
Videoda bir yerde diyor ki; birine hayatın nasıl gidiyor diye sorarsanız size ay düğümlerinden hatta açılarından bahsedebilir.

Öyle mi çok teşekkğr ederim. Daha detaylı bakayım bu açı ev işlerine. Twitter da hulya değeri,sema sidar,dinçer güner, oğuzhan ceyhan ı dinlemeye çalışırım ama bi noktada herkesin söylediği karışıyor

Hülya değer güzel evet ben de takip ediyorum :) Hülya balıkavlayan, ormanda gezegen penguen var ama teknik anlatımları pek yoktur, güzeldir yine de.
Dinçer güner arada dinlerim, neden bilmem bir olumsuzluk havası alıyorum kendisinden :)
Yeşim Arpat'ı tavsiye ederim.

Karışmasının sebebi de işte her astrologun farklı bakış açıları, teknikleri var. Astroloji çok yoruma açık.
Ve bazı yorumlar çok daha genel yapılıyor, her harita kendine özel bu şekilde odaklanmayın çok diyenler var.

Benim gözlemlediğim bir durum da; dolunaylar genelde can sıkıyor özellikle kritik noktalardaysa, yeniaylarda olumlu his veriyor genellikle. Tabi genel transit durumuna göre ikisinin de iyi-kötü yanları olabiliyor.
Balık yeniayında çok olumlu hisler yaşamıştım(şifa etkisi var demişlerdi o zaman). Akrep dolunayında ise çok fazla iç sıkışması, duygusal yoğunluk ve ağlayarak patlama yaşamıştım. Bu ikisinin hangi derece hangi gezegen etkisinde gerçekleştiklerini hatırlayamadım şimdi, bakmam lazım.
Marsiyen ay tutulması tam ayımın üstünde gerçekleştiği için de çok olumsuz hisler yaşadım, düşürmüştü beni.

Ayda en az 1er kere yeniay ve dolunay olur.
Yeniay başlangıçlar dolunay da bitişleri gösterir.
Bir yazıya göre açı yapmaları etkisini arttırır, onun dışında sürekli bir başlangıç bitiş yaşamayız :)
Tamamını okumadım henüz ama güzele benziyor; http://karmaastroloji.com/Yeniay-ve-Dolunay-Etkileri.php

Son düzenleme:

Ah pardon iki merkür başak olunca karıştırmışım :)
4. ev olan vilgeta vilgeta imiş.

Sizin 11. ev;
Merkür 11. Ev’deyse: Dostlarıyla fikir ve bilgi paylaşımı içindedir. Ekip, dernek, cemiyet gibi sosyal oluşumların içinde iletişim konularıyla ilgilenir. Gelecek günlere yönelik projelerde bilgi birikimini paylaşır.

Olumsuz bir yerleşim gibi durmuyor ^^

Astrofoni diye bir youtube kanalı var, orada da gezegen yerleşimlerinin anlatımları var kısaca.

Benim gözlemlediğim bir durum da; dolunaylar genelde can sıkıyor özellikle kritik noktalardaysa, yeniaylarda olumlu his veriyor genellikle. Tabi genel transit durumuna göre ikisinin de iyi-kötü yanları olabiliyor.
Balık yeniayında çok olumlu hisler yaşamıştım(şifa etkisi var demişlerdi o zaman). Akrep dolunayında ise çok fazla iç sıkışması, duygusal yoğunluk ve ağlayarak patlama yaşamıştım. Bu ikisinin hangi derece hangi gezegen etkisinde gerçekleştiklerini hatırlayamadım şimdi, bakmam lazım.
Marsiyen ay tutulması tam ayımın üstünde gerçekleştiği için de çok olumsuz hisler yaşadım, düşürmüştü beni.

Ayda en az 1er kere yeniay ve dolunay olur.
Yeniay başlangıçlar dolunay da bitişleri gösterir.
Bir yazıya göre açı yapmaları etkisini arttırır, onun dışında sürekli bir başlangıç bitiş yaşamayız :)
Tamamını okumadım henüz ama güzele benziyor; http://karmaastroloji.com/Yeniay-ve-Dolunay-Etkileri.php

İnanırmısınız bana da dolunay zamanları çok sıkıntılı geçer,hatta omuzlarımdan kollarıma bi elektrik yayılma durumu oluşuyor sanki okadar sıkıyorum kendimi :/

"Takvimlerde yeni Ay genellikle siyah bir daire ile belirlenmiştir. İnsanların, hayvanların ve bitkilerin üzerinde kısa süreli etkisi olan bu evrede yapılabileceklere verilebilecek bazı örnekler şunlardır:

- Bedenin arınmaya, zehirlerinden temizlenmeye açık ve hassas olduğu bu dönemde bir gün boyunca oruç tutmak, oluşabilecek bir çok hastalığın önlenmesine yardımcı olacaktır.
- Kurtulmak istediğiniz kötü alışkanlıklarınız mı var, ya da yeni bir projeye, işe mi başlayacaksınız; bunlar için “Yeni Ay”dan daha doğru bir zaman olamaz.
- Hastalıklı bitkinizin, ağacınızın hasta bölgelerini “Yeni Ay”da budarsanız iyileştğini göreceksiniz.
Bu dönemde Toprak Ana nefes almaya başlar.
“Yeni Ay” etkileri “Dolunay” kadar etkili hissedilmez, ancak fazla hissedilir olmaması etkisinin hafif olduğu anlamına gelmez."

Yurdahal Topdemir
---
"Dolunay Evresi
Ay’ın bu evresinde, insanların psikolojik yapılarında değişmeler gözlenmiş, duygusal gerginlikte artışlar saptanmıştır. Bazı psikiyatristler tarafından manik vakalardaki artışa dair grafikler yapılmıştır. Suç işleme eğilimlerinde de genel olarak artışlar gözlemlenmiştir. İnsanların kendilerini iyi hissetmeyip, duygusal krizlere girdikleri saptanmıştır. Şüphesiz Dolunay’ın herkes üzerinde aynı etkiyi gösterdiğini iddia etmek yanlış olur. Ama en azından bazılarımız, bu dönemlerde kendi psikolojimizde farklılıklar gözlemlemişizdir.

Dolunay yeni bir şeylere başlama zamanı değil, bir tamamlama sürecine işaret eder. Yeniay’da başlayan ve gelişen süreç, burada zirvesine ulaşmıştır. Artık yukarı doğru çıkış yönünü, bitirişe doğru çevirmeye başlamıştır. Bu yüzden yeni başlangıçlar yapmak için Dolunay ile Yeniay arasındaki süreç pek tavsiye edilmez. Çünkü bu dönemde enerji azalışa geçecektir.

Dolunay evresinde ilişkiler çok önem kazanır. Kişinin ruhsal kimliğinin farkına varmasına ve kendi gelişimine bilinçli olarak katkıda bulunmasına yol açar. Negatif yönü ise, ilişkilere entegre olamamak ve kopuşlar yaşamaktır."
Öner Döşer

Daha bir çok yazı var internette :)

İnanırmısınız bana da dolunay zamanları çok sıkıntılı geçer,hatta omuzlarımdan kollarıma bi elektrik yayılma durumu oluşuyor sanki okadar sıkıyorum kendimi :/

Evet can sıkıcı etkileri var. Koç dolunayını da umutsuz, mutsuz geçirdim hatırladım şimdi, öncü burçlarda ayı olanlar öncü burçlarda yaşananlardan daha çok etkileniyormuş galiba, tabi buna göre sabitler sabitlerden, değişkenler değişkenlerden etkileniyor olma ihtimali yüksek olmalı, dereceler de etkiliyor olabilir. Tabi dokundukları gezegenler de.
Boğa dolunayı oldu geçenlerde onda etkilenmedim ruhsal olarak ama sağlığımla ilgili bir tedavi tam o ara bitti ve yeni bir tedaviye başladım, dikkat etmedim ama 6. evime denk geldiyse(boğanın çoğu bu evimde) burası hastalıklarla alakalıdır, anlamlı olmuş olabilir.
Ay burcunuz nedir? Emin olmamakla birlikte kendi burcu yengeç ya da diğer su grubu olan balık ve akrebi daha çok etkiliyor olabilir ay fazları.

"Takvimlerde yeni Ay genellikle siyah bir daire ile belirlenmiştir. İnsanların, hayvanların ve bitkilerin üzerinde kısa süreli etkisi olan bu evrede yapılabileceklere verilebilecek bazı örnekler şunlardır:

- Bedenin arınmaya, zehirlerinden temizlenmeye açık ve hassas olduğu bu dönemde bir gün boyunca oruç tutmak, oluşabilecek bir çok hastalığın önlenmesine yardımcı olacaktır.
- Kurtulmak istediğiniz kötü alışkanlıklarınız mı var, ya da yeni bir projeye, işe mi başlayacaksınız; bunlar için “Yeni Ay”dan daha doğru bir zaman olamaz.
- Hastalıklı bitkinizin, ağacınızın hasta bölgelerini “Yeni Ay”da budarsanız iyileştğini göreceksiniz.
Bu dönemde Toprak Ana nefes almaya başlar.
“Yeni Ay” etkileri “Dolunay” kadar etkili hissedilmez, ancak fazla hissedilir olmaması etkisinin hafif olduğu anlamına gelmez."
Yurdahal Topdemir

---
"Dolunay Evresi
Ay’ın bu evresinde, insanların psikolojik yapılarında değişmeler gözlenmiş, duygusal gerginlikte artışlar saptanmıştır. Bazı psikiyatristler tarafından manik vakalardaki artışa dair grafikler yapılmıştır. Suç işleme eğilimlerinde de genel olarak artışlar gözlemlenmiştir. İnsanların kendilerini iyi hissetmeyip, duygusal krizlere girdikleri saptanmıştır. Şüphesiz Dolunay’ın herkes üzerinde aynı etkiyi gösterdiğini iddia etmek yanlış olur. Ama en azından bazılarımız, bu dönemlerde kendi psikolojimizde farklılıklar gözlemlemişizdir.

Dolunay yeni bir şeylere başlama zamanı değil, bir tamamlama sürecine işaret eder. Yeniay’da başlayan ve gelişen süreç, burada zirvesine ulaşmıştır. Artık yukarı doğru çıkış yönünü, bitirişe doğru çevirmeye başlamıştır. Bu yüzden yeni başlangıçlar yapmak için Dolunay ile Yeniay arasındaki süreç pek tavsiye edilmez. Çünkü bu dönemde enerji azalışa geçecektir.

Dolunay evresinde ilişkiler çok önem kazanır. Kişinin ruhsal kimliğinin farkına varmasına ve kendi gelişimine bilinçli olarak katkıda bulunmasına yol açar. Negatif yönü ise, ilişkilere entegre olamamak ve kopuşlar yaşamaktır."
Öner Döşer

Daha bir çok yazı var internette :)

Evet can sıkıcı etkileri var. Koç dolunayını da umutsuz, mutsuz geçirdim hatırladım şimdi, öncü burçlarda ayı olanlar öncü burçlarda yaşananlardan daha çok etkileniyormuş galiba, tabi buna göre sabitler sabitlerden, değişkenler değişkenlerden etkileniyor olma ihtimali yüksek olmalı, dereceler de etkiliyor olabilir. Tabi dokundukları gezegenler de.
Boğa dolunayı oldu geçenlerde onda etkilenmedim ruhsal olarak ama sağlığımla ilgili bir tedavi tam o ara bitti ve yeni bir tedaviye başladım, dikkat etmedim ama 6. evime denk geldiyse(boğanın çoğu bu evimde) burası hastalıklarla alakalıdır, anlamlı olmuş olabilir.
Ay burcunuz nedir? Emin olmamakla birlikte kendi burcu yengeç ya da diğer su grubu olan balık ve akrebi daha çok etkiliyor olabilir ay fazları.

Başak burcuyum,yükselenim akrep, ay burcum yengeç

Merhaba kizlar :)
Konu dikkatimi cekti.
Yildizharitami hangi siteye bakmami önerirsiniz, hepsi farkli ciktigi oluyor bu kesin dogru güvenilir dediginiz varmi?

Başak burcuyum,yükselenim akrep, ay burcum yengeç

Su grubu vurgusu var, ay yengeçlerin ruh halleri değişken olur muhtemelen döngüler de daha çok etkiliyor olabilir sizi :)

Merhaba kizlar :)
Konu dikkatimi cekti.
Yildizharitami hangi siteye bakmami önerirsiniz, hepsi farkli ciktigi oluyor bu kesin dogru güvenilir dediginiz varmi?

Astro.com :) Astrologlar da önerir bu siteyi.

Su grubu vurgusu var, ay yengeçlerin ruh halleri değişken olur muhtemelen döngüler de daha çok etkiliyor olabilir sizi

Evet yengec yüzünden bi tık fazla duygusalımdır iç dunyamda, ruh halim saniyeliktir biraz ; dolunayda sular çekilir ya astrolojide de su grupları daha çok çekiliyor heralde :)

Astro.comdan batı astrolojisi otomatik ayarlıdır. Fakat vedik astrolojisine göre haritanızı görmek isterseniz şu şekilde çıkarılır;

Harita çıkartma:
1- Astro.com gir
2- Extended Chart Selection
3- Options for zodiac and houses
3-a- Zodiac: Sidereal --> Ayanamsha: Hindu/Lahiri --> en üstte 2. sırada

Ev sistemi genelde whole signs olsa da vedikte placidus kullananlar da varmış.
Vedik astroloji daha ayrıntılıdır, farklılıkları vardır batıyla.

Evet yengec yüzünden bi tık fazla duygusalımdır iç dunyamda, ruh halim saniyeliktir biraz ; dolunayda sular çekilir ya astrolojide de su grupları daha çok çekiliyor heralde :)

İnanır mısınız benim de aklıma o geldi, acaba yöneticisi ay olan su grubuna bağlı yengeçle gelgitlerin bağlantısı var mı diye düşünmüştüm az önce. Sembolikler çok var astrolojide, olabilir bu :)
Yanlış hatırlamıyorsam yağmuru da yengeç temsil ediyormuş.

İnanır mısınız benim de aklıma o geldi, acaba yöneticisi ay olan su grubuna bağlı yengeçle gelgitlerin bağlantısı var mı diye düşünmüştüm az önce. Sembolikler çok var astrolojide, olabilir bu :)
Yanlış hatırlamıyorsam yağmuru da yengeç temsil ediyormuş.
Aynen öyle eskilerde bu döngülere göre düzenlerlermiş hep işleri tabi ozaman bu kadar net ve çok bilgi yok tabi :)
Jüpiter yay hakkında ne düşünüyorsunuz acaba ? Bu konuda çok farklı yorumlar okudum kimi yaylar müthiş enerji alacak derken kimisi aslında negatiflikleri büyütecek de diyor. Jüpiterim 12.evdeydi yanılmıyorsam Hülya hanımın 8-12.evlerdekilerle alakalı bir teeetini görünce çekindim açıkçası

Back
X