"Takvimlerde yeni Ay genellikle siyah bir daire ile belirlenmiştir. İnsanların, hayvanların ve bitkilerin üzerinde kısa süreli etkisi olan bu evrede yapılabileceklere verilebilecek bazı örnekler şunlardır:
- Bedenin arınmaya, zehirlerinden temizlenmeye açık ve hassas olduğu bu dönemde bir gün boyunca oruç tutmak, oluşabilecek bir çok hastalığın önlenmesine yardımcı olacaktır.
- Kurtulmak istediğiniz kötü alışkanlıklarınız mı var, ya da yeni bir projeye, işe mi başlayacaksınız; bunlar için “Yeni Ay”dan daha doğru bir zaman olamaz.
- Hastalıklı bitkinizin, ağacınızın hasta bölgelerini “Yeni Ay”da budarsanız iyileştğini göreceksiniz.
Bu dönemde Toprak Ana nefes almaya başlar.
“Yeni Ay” etkileri “Dolunay” kadar etkili hissedilmez, ancak fazla hissedilir olmaması etkisinin hafif olduğu anlamına gelmez."
Yurdahal Topdemir
---
"Dolunay Evresi
Ay’ın bu evresinde, insanların psikolojik yapılarında değişmeler gözlenmiş, duygusal gerginlikte artışlar saptanmıştır. Bazı psikiyatristler tarafından manik vakalardaki artışa dair grafikler yapılmıştır. Suç işleme eğilimlerinde de genel olarak artışlar gözlemlenmiştir. İnsanların kendilerini iyi hissetmeyip, duygusal krizlere girdikleri saptanmıştır. Şüphesiz Dolunay’ın herkes üzerinde aynı etkiyi gösterdiğini iddia etmek yanlış olur. Ama en azından bazılarımız, bu dönemlerde kendi psikolojimizde farklılıklar gözlemlemişizdir.
Dolunay yeni bir şeylere başlama zamanı değil, bir tamamlama sürecine işaret eder. Yeniay’da başlayan ve gelişen süreç, burada zirvesine ulaşmıştır. Artık yukarı doğru çıkış yönünü, bitirişe doğru çevirmeye başlamıştır. Bu yüzden yeni başlangıçlar yapmak için Dolunay ile Yeniay arasındaki süreç pek tavsiye edilmez. Çünkü bu dönemde enerji azalışa geçecektir.
Dolunay evresinde ilişkiler çok önem kazanır. Kişinin ruhsal kimliğinin farkına varmasına ve kendi gelişimine bilinçli olarak katkıda bulunmasına yol açar. Negatif yönü ise, ilişkilere entegre olamamak ve kopuşlar yaşamaktır."
Öner Döşer
Daha bir çok yazı var internette :)
Evet can sıkıcı etkileri var. Koç dolunayını da umutsuz, mutsuz geçirdim hatırladım şimdi, öncü burçlarda ayı olanlar öncü burçlarda yaşananlardan daha çok etkileniyormuş galiba, tabi buna göre sabitler sabitlerden, değişkenler değişkenlerden etkileniyor olma ihtimali yüksek olmalı, dereceler de etkiliyor olabilir. Tabi dokundukları gezegenler de.
Boğa dolunayı oldu geçenlerde onda etkilenmedim ruhsal olarak ama sağlığımla ilgili bir tedavi tam o ara bitti ve yeni bir tedaviye başladım, dikkat etmedim ama 6. evime denk geldiyse(boğanın çoğu bu evimde) burası hastalıklarla alakalıdır, anlamlı olmuş olabilir.
Ay burcunuz nedir? Emin olmamakla birlikte kendi burcu yengeç ya da diğer su grubu olan balık ve akrebi daha çok etkiliyor olabilir ay fazları.