Venüs retro

Yengeç bir dolunay mağduru olarak konuya ortadan dalmaya geldim :)
Mahvoluyorum her defasında uykusuzluk, şişkinlik, kabuslar... Her ay tipik dolunay belirtileri gösteriyorum resmen :olamaz:
Ben de sulara bağlamıştım bunu hep. Yalnız bu sene daha da beter etti bu gökyüzü beni. Geçen yıl dolunay uykusuzlukları daha fazla, retro etkileri çok görülmezken bu sene niye bilmiyorum olan retro bana oldu :ruh:

Aynen öyle eskilerde bu döngülere göre düzenlerlermiş hep işleri tabi ozaman bu kadar net ve çok bilgi yok tabi :)
Jüpiter yay hakkında ne düşünüyorsunuz acaba ? Bu konuda çok farklı yorumlar okudum kimi yaylar müthiş enerji alacak derken kimisi aslında negatiflikleri büyütecek de diyor. Jüpiterim 12.evdeydi yanılmıyorsam Hülya hanımın 8-12.evlerdekilerle alakalı bir teeetini görünce çekindim açıkçası

Regl döngülerimizle ay döngüsü ile alakalıymış. Bir ara oğuzhan ceyhan 28 gün olmalı kadınların eğer değilse ya bir sorun olabilir ya da doğa ile iç içe olmadığımız için eskiler gibi düzen değişebilir demişti.

Konunun içinde şöyle bir yazı yazmıştım;
Jüpiter transitleri için şunu unutmamak lazım; jüpiter iyi kötü her şeyi genişletir denir, yani hastalık da olabilir örneğin iyice ortaya çıkarır ama şifasını da verir derler, 6, 8 ve 12. evler daha sorunlu yerlerdir ama diğer yandan her harita kendine özeldir, kötüyü düşünmemek lazım illa. Benim jüpiter akrep transitinde akrep burcunun temsil ettiği bir rahatsızlığım ortaya çıktı, tedavi oluyorum. Bir de özellikle maddi evlerde geçici durumlar yaratabiliyor sanki jüpiter, şans benden yana deyip salmamak ve şanslarımızı iyi kullanmaya, işlerimizden sabit bir fayda sağlamaya, parayı bütçemizden fazla harcamamaya vs. dikkat edersek bu evlerde jüpiter gittiğinde esas faydasını görmüş oluruz diye düşünüyorum bu zamana kadar dinlediğim, okuduğum yorumlardan, bilgilerden ve yaşadığım bir iş deneyiminden yola çıkarak anladığım bu oldu. Fazla iyimserlik de katabilir çünkü.

Mesela geçen yeşim arpatın yükselen boğa videosunu dinledim annem için; jüpiter 8. evde ilerleyecek bu kişilerde, dediği şey fazla fazla vermez ama sizi rahatlatabilir, nötrleyebilir. Borçlarla alakalı bir evdir örneğin borçlarınız sıfırlanabilir gibi.
12, 8, 6. evler hastalıklarla da ilgilidir. Aslında yükselenimiz de sağlığımızla ilgilidir.
Jüpiter akrep transitim plütonumun(akrebin yöneticisi) da bulunduğu 12. evden geçti placidusa göre, daha önce bazı sıkıntılar hissettiğim bir rahatsızlığım iyice belirginleşti.
Mesela jüpiter yay fazla iyimserlik de verdiği için biraz kontrolü elden bırakmamakta yarar var.
Jüpiterinizin durumu da önemli ama geçeceği evi o transitin haritanızda nereye açılar yapacağı önceliklidir sanırım.
Haritamızdaki jüpiter de ne şekilde ne boyutta etkileyeceğini gösteriyor olabilir.

Son düzenleme:
Yengeç bir dolunay mağduru olarak konuya ortadan dalmaya geldim :)
Mahvoluyorum her defasında uykusuzluk, şişkinlik, kabuslar... Her ay tipik dolunay belirtileri gösteriyorum resmen :olamaz:
Ben de sulara bağlamıştım bunu hep. Yalnız bu sene daha da beter etti bu gökyüzü beni. Geçen yıl dolunay uykusuzlukları daha fazla, retro etkileri çok görülmezken bu sene niye bilmiyorum olan retro bana oldu :ruh:

Bu sene çok çalkantılıydı ya, retrolar çoğu insanı yordu :)
Zaten bu önümüzdeki yıllar önemli deniyor hep. Umarım sonunda fayda sağlar bize.
Şuan iki öğretmen olan jüpiter ve satürn kendi burçlarında, yücelimde hareket ediyorlar. Bunun önemli olduğu söyleniyor.
Hatta bir ara kavuşacaklar. Oğuzhan Ceyhan a göre bu kavuşumda doğacaklar dünya için önemli kişiler olacakmış.

Ay bu konuda konuştukça gökyüzü durumlarını ve yaşadığım hisleri not edesim geldi günlük gibi :)

12,8,6. evler için meditasyon yapmak, psikologa gitmek, astrologa gitmek, kişisel gelişim vb. şeylere uğraşmak da iyi olabilir jüpiter geçişi sırasında. Bunlar dışında 9 ve 4. evler için de geçerli olabilir, bunlar da derin ve ruhsaldır ama 12,8,6 gibi zor değildir.

Ay düğümleri transitleri yengeç(kad)-oğlak(gad) aksında.
Kuzey ay düğümü oğlak olanlara;
"Ay düğümlerinin transit ay düğümleri ile olan tersten kavuşumu en iyi bildiğiniz yerden sistemin sizi sınava sokması gibidir ama içi tuzaklarla doludur.Bu tuzağın ne olduğunu 9 yıl sonra natale kare yapınca anlarsınız." (Astro_Rehber)

Oğlak geçişi bittikten sonra da kadı yay, akrep ... olanların da ters kavuşumları olacak.
Bu arada ay düğümleri gezegenlerin aksine ilerler.

"Ay düğümlerinizin transit ay düğümleri ile düzden kavuşumu ise 18 yıllık bir döngünün kapanıp,yeni bir döngünün açılışıdır. 18 yılı beyhude geçirdiyseniz eğer farkındalıksız ve gelişimden bi haber; sınava hiç bilmediğiniz yerden yeniden girersiniz ve canınız yanar, savrulursunuz." (Astro_Rehber)

"Ay düğümlerinizin transit ay düğümleri ile düzden kavuşumu ise 18 yıllık bir döngünün kapanıp,yeni bir döngünün açılışıdır. 18 yılı beyhude geçirdiyseniz eğer farkındalıksız ve gelişimden bi haber; sınava hiç bilmediğiniz yerden yeniden girersiniz ve canınız yanar, savrulursunuz." (twitter; Astro_Rehber)

Başka bir astrologun aylık/yıllık yorum videolarında transit ay düğümlerinden bahsetmesi şöyleydi; gad transitinin bulunduğu evle alakalı karşınıza imkanlar, fırsatlar çıkabilir ve tanıdık bildik bir konu olacağından size çok cazip görünebilir ama bunları değil kad transitinin bulunduğu evle alakalı şeyleri yapmalısınız.
3(gad)-9(kad) aksı için örneğin; sizi yakın çevrenizde tutacak şeylerle karşılabilirsiniz ama uzak yerlere gitmelisiniz bu döngüde.
2-8 aksı için, bildiğiniz işlerle ilgili teklifler gelebilir ama siz farklı, yeni bir konudan para kazanmaya yönelmelisiniz ve aileden, eşten gelen para yardımlarına hayır dememelisiniz gibi konuşmuştu o astrolog.

Bu arada bir burçtaki transitleri 1,5 yıl sürüyor.

Vivid Vivid dün akşam yeşim hanımın jüpiter yay videosunu izlerken uyuyakalmışım. Ben de tek tek not almaya başladım hatta gece inanılmaz bir gerginliğim vardı ama belli bi noktada geçti haritada saatleri tek tek kontrol ettim meğerse ayım plutoyla kavuşum mu yapıyor muş neymiş; bu bittiğinde öyle bir rahatlama yaşadım ki hissettim. Benim kad-gad akrep-oğlak aksında . Bu düğüm değiştirme mevzusu aslında hayatta basit goller yedik dememek için kontrol edilmesi gereken önemli birşey sanırım

Vivid Vivid dün akşam yeşim hanımın jüpiter yay videosunu izlerken uyuyakalmışım. Ben de tek tek not almaya başladım hatta gece inanılmaz bir gerginliğim vardı ama belli bi noktada geçti haritada saatleri tek tek kontrol ettim meğerse ayım plutoyla kavuşum mu yapıyor muş neymiş; bu bittiğinde öyle bir rahatlama yaşadım ki hissettim. Benim kad-gad akrep-oğlak aksında . Bu düğüm değiştirme mevzusu aslında hayatta basit goller yedik dememek için kontrol edilmesi gereken önemli birşey sanırım

Natal haritanızda mı ay-plüton kavuşumu var? Transit plüton dolayısıyla olması için şu süreçte ayınız oğlak olmalı, şuan sadece zıt açı yapabilir.
Bir de oğlağın zıttı yengeç olduğundan aks olarak yengeç-oğlak olabilir. Eğer akrepse de akrep-boğa. Hangi evde oldukları da önemli. Benim mesela 8. ev gad yengeç, 2. ev kad oğlak. Geçmiş yaşamda başkalarının gelirleriyle yaşamışım hep, sorumluluk almamışım ve duygusalmışım da sanırım. Şimdi duygularımı kontrol altına alıp ve sorumluluk alarak kendi paramı kazanmam isteniyor ve hayat ben bunu yapmadıkça ortak paralardan aldığım payı kısıyor :) Tabi buna aile karması da diyebiliriz. Farklı bir ev sisteminde de 9-3 aksı oluyor, bu da edindiğimiz bilgileri, deneyimleri, düşünceleri uygulamaya koymak şeklinde bir durum, iletişimi geliştirmek de var işin içinde. Farklı konular da var tabi.
Transit düğümlere dikkat etmedim hiç henüz. Kadersel noktalardır ay düğümleri. Transit anlatımlarından anladığım kadarıyla 1.5 senelik döngü sürecinde bizim şanslı olacağımız, üzerinde durmamız gereken konuları gösteriyor kad aksı.

Vivid Vivid natal transit haritası olarak baktıgımda farklılık moon conjunct pluto diyordu internetten baktıgımda overwhelmed situations gibi açıklamalar gördüm hemen dedim benimde budur :) yanlış yorumladım sanırım. Evet akrep boğa; boğayla oğlağı hep karıştırıyorum.

Vivid Vivid natal transit haritası olarak baktıgımda farklılık moon conjunct pluto diyordu internetten baktıgımda overwhelmed situations gibi açıklamalar gördüm hemen dedim benimde budur :) yanlış yorumladım sanırım. Evet akrep boğa; boğayla oğlağı hep karıştırıyorum.

Transit ay natal plütonuz üzerinden geçiyorsa şöyle olabilir;

AY KAVUŞUM Pluton
Kısa süreli olmasına karşın duyguların derinliğine işleyen bir etkidir. Kendinize psikanaliz yaparak gerçek duygularınızı keşfedebilirsiniz. Veya başka birisinin etkisiyle duygularınızla yüzleşmek durumu doğabilir. İçinde bulunduğunuz duruma göre bazen bu transit çok bunaltıcı olabilir ve kafanızdaki kaygı, kıskançlık, kin gibi duyguları yapılandırmanıza yol açar. Transit açılınca bu hal geçebilir. Ancak sonradan kendinizi tahlil etmeniz ve gizli duygularınızı öğrenmeniz açısından önem taşır.

Karşı cinsle duygusal ilişkiler için çok iyi veya olumsuz neticeler doğurabilir. Kıskançlık ve sahiplenme güdüleri çok derin duygusal deneyimler yaşatabilir.
Yerine getirilmesi zor ihtiyaçlarınız varsa, bunlar için sizi harekete geçirecek güçlü bir motivasyon verir. Size sıkıntı veren bir durum varsa, kesin tavrınızı koyabileceğiniz bir zamandır.

Ama ay transitleri çok geçici etkilerdir genelde, hızlı hareket ettiğinden. Yeniay, dolunay ve buralardaki tutulmalar daha uzun süreli yaşanabilir.
Plütonuzun yengeç olma ihtimali de 60-70 yaşlarındaysanız olabilir sanırım :)

İnternetten Ay düğümleri burçlarda, ay düğümleri evlerde şekillerinde aratırsanız anlamları çıkar, bir de video paylaşmıştım bununla ilgili. Bana şahsen çok önemli geliyor :)

Vivid Vivid kad akrebim 1.evde retrodaymış hatta, gad da boğa da 7.evde

Ben-sen aksıdır 1-7 aksı.

Akrep kad ruhsal derinliğe yönlendiriyor olabilir sizi. Gad boğa maddi hırslardan uzaklaşmanız gerektiğini gösteriyor olabilir :)
Şu güzel bir yazıya benziyor; http://daphnesastrology.blogcu.com/dogum-haritasinda-kuzey-ay-dugumu-akrep-te-olanlar/12076980

Retro olması pek önemli değil sanırım.

Bir de kad a gitmek demek gad ı tamamen bırakmak demek değil, mesela ben yengeçten oğlağa gideceğim için nemrut, suratsız biri olmak zorunda değilim (yer yer olabiliyorum çünkü ayım oğlak :p), denge kurmak gerekiyor. İlla gad dememek buna şartlanmamak, kad a yol almak ama bu sefer de sadece kad olmamak. Hayat bir "denge" çünkü. Astrologlar böyle anlatır ve bana göre de gayet mantıklı.

Astrolojiyle ilgilendikçe insanlara çok ön yargılı yaklaşmamak gerektiği daha çok belli oluyor bence. Herkesin bir hayat sınavı, zorlanmaları var. O insanın da imtihanı böyle diyebilmemiz kolaylaşıyor gibi. Ha şu da var, evet haritamızın potansiyellerine göre bir yaşamımız var temelde ama farkındalığımız ne kadar artarsa haritamızdaki kötücül yönleri o kadar değiştirebiliriz. İyi-kötü konusunda daha çok farkındalık sahibi olunmalı bence. Bazı astrologların anlatımlarından örnekler duyuyorum; mesela haritasında katil olma potansiyeli olan biri var ama hiç öyle biri değil çünkü bu yönünü, duygusunu hayata faydalı olacak başka bir yol bularak dönüştürmüş. Haritanın dışına çıkmak da mümkünmüş ama farkındalık derecemizle de alakalı. Ne kadar potansiyellerimiz olsa da irademiz de var.

Son düzenleme:
Bir de kad a gitmek demek gad ı tamamen bırakmak demek değil, mesela ben yengeçten oğlağa gideceğim için nemrut, suratsız biri olmak zorunda değilim (yer yer olabiliyorum çünkü ayım oğlak :p), denge kurmak gerekiyor. İlla gad dememek buna şartlanmamak, kad a yol almak ama bu sefer de sadece kad olmamak. Hayat bir "denge" çünkü. Astrologlar böyle anlatır ve bana göre de gayet mantıklı.

Astrolojiyle ilgilendikçe insanlara çok ön yargılı yaklaşmamak gerektiği daha çok belli oluyor bence. Herkesin bir hayat sınavı, zorlanmaları var. O insanın da imtihanı böyle diyebilmemiz kolaylaşıyor gibi. Ha şu da var, evet haritamızın potansiyellerine göre bir yaşamımız var temelde ama farkındalığımız ne kadar artarsa haritamızdaki kötücül yönleri o kadar değiştirebiliriz. İyi-kötü konusunda daha çok farkındalık sahibi olunmalı bence. Bazı astrologların anlatımlarından örnekler duyuyorum; mesela haritasında katil olma potansiyeli olan biri var ama hiç öyle biri değil çünkü bu yönünü, duygusunu hayata faydalı olacak başka bir yol bularak dönüştürmüş. Haritanın dışına çıkmak da mümkünmüş ama farkındalık derecemizle de alakalı. Ne kadar potansiyellerimiz olsa da irademiz de var.

Evet kesinlikle öyle; astrolojiyle alakalı bilgilerim artıkca dediğiniz gibi benim de empatim anlayışım artıyor. Daha farklı bir açıdan bakmaya başladım insanların içinde bulundugu duygusal duruma.. Eklediğiniz Videoları izlemeye çalışıyorum bazı noktalarda kafam karışıyor tabi ama yavaş yavaş olacak

Ah pardon iki merkür başak olunca karıştırmışım :)
4. ev olan vilgeta vilgeta imiş.

Sizin 11. ev;
Merkür 11. Ev’deyse: Dostlarıyla fikir ve bilgi paylaşımı içindedir. Ekip, dernek, cemiyet gibi sosyal oluşumların içinde iletişim konularıyla ilgilenir. Gelecek günlere yönelik projelerde bilgi birikimini paylaşır.

Olumsuz bir yerleşim gibi durmuyor ^^
kendi adıma da çok teşekkür ederim, doğrudur çok meraklıyımdır aile geçmişine :)

Evet kesinlikle öyle; astrolojiyle alakalı bilgilerim artıkca dediğiniz gibi benim de empatim anlayışım artıyor. Daha farklı bir açıdan bakmaya başladım insanların içinde bulundugu duygusal duruma.. Eklediğiniz Videoları izlemeye çalışıyorum bazı noktalarda kafam karışıyor tabi ama yavaş yavaş olacak

Kafalar çok çorba oluyor, bazen birleşiyor sonra tekrar çorba. Çok fazla şey var kavramak gereken ve birbirini etkileyen, bir ona bak bir buna bak sonra hepsini birleştir. Bazı şeylerin çok geniş anlamları var. Biraz da beyin jimnastiği gibi oluyor :)) Benim odaklanmam da zordur biraz, hem yanık hem retro merkürden olsa gerek birden çok şeye odaklanmak genelde yoruyor beni :) Yeşim arpat ın paylaşımlarına buna dair ben dahil olmak üzere yorumlar yapanlar olur ve kendisi bu kafa karışıklıklarının çok normal olduğunu, çok yaşanabileceğini söyler. Hele hint astrolojisi derya deniz gibi anladığım kadarıyla, bir hint astrologa eğitmeni artık ömür boyu sıkılmazsın demiş :) Net bilgi çok az, sürekli araştırma ve gözlem istiyor anlaşılan. Ben netlik sevsem de akrepsel temalar sanırım ilgimi çekiyor :) Bu arada ben de yükselen akrebim ve akrebin evinde(8. ev) gad var. Gad spritüel bir nokta olarak kabul edilir bu konulara merak katarmış. Whole signs ev sistemine göre de 9. eve kayıyor ama o da bu meraktan verirmiş diye duydum.
Ben bir de sabırsızım ama ne oldu bilmem son 1 yıldır gelişme görüyorum biraz kendimde :) İlgim, merakım arttı bu konuya. Genel olarak düşük olan merak duygum da yükseldi sanki bir süredir.
Bir de açıkçası henüz astrolojinin geçmişini, tarihin araştırmadım, önce gerçekten ne derece etkiliyor bizi, haritalar nasıl inceleniyor ona odaklandım, etki görmesem kurcalamayı da düşünmezdim sanırım. Mitolojiyi de biri astrolojiye yönelik anlatınca hoş gelse de pek ilgim yok ama kendimi zorlayacağım tarihini araştırmak konusunda daha güzel kavramak için. Sembolik anlatımları seviyorum :)

Son düzenleme:
bu arada dolunayla ilgili okuyunca bi bilgi vermek istedim. bi yerde okumuştum dolunay zamanı insanlar eskiden beri çok etkilenir, üzgün ya da agresif olur, ve en kötücül hisleri ortaya çıkarmış. bu sebepten en çok cinayet işlenen zamanlar hep dolunay zamanıymış. hatta ingilizcedeki "lunatic" kelimesi, dolunay zamanında çıldıranlara denirmiş, luna bildiğiniz gibi ay demek :)

bir de aralıkta özellikle çok daha sakin, çok daha rahat nefes alacağımız bir dönem gelecek. hem venüs, hem merkür retrosu bitiyor olacak, bu sefer yay'ın yani jüpiterin tahtında oturup biraz bolluk bereket dağıttığını izleyebileceğiz. :)

bu arada dolunayla ilgili okuyunca bi bilgi vermek istedim. bi yerde okumuştum dolunay zamanı insanlar eskiden beri çok etkilenir, üzgün ya da agresif olur, ve en kötücül hisleri ortaya çıkarmış. bu sebepten en çok cinayet işlenen zamanlar hep dolunay zamanıymış. hatta ingilizcedeki "lunatic" kelimesi, dolunay zamanında çıldıranlara denirmiş, luna bildiğiniz gibi ay demek :)

Evet okumuştum ben de bunu, bize en yakın gezegenin fazları duygusal dünyamızı etkiliyor demek ki. Suya etki etmesi de su gruplarını temsil etmesini sağlıyor gibi.
Böyle kelimelerin evrimleşen hallerini öğrenmek de güzel, şifre öğrenmiş gibi hissediyorum :)

bir de aralıkta özellikle çok daha sakin, çok daha rahat nefes alacağımız bir dönem gelecek. hem venüs, hem merkür retrosu bitiyor olacak, bu sefer yay'ın yani jüpiterin tahtında oturup biraz bolluk bereket dağıttığını izleyebileceğiz. :)

Bu merkür aslan retrosundan sonra(merkürüm aslan) korkmaya başladım merkür retrolarından, bir de muhtemelen 9. evimdeki aslan stelyumuna kare açı yapabilir tam derecelerine bakmadım henüz ama umarım sert geçmez : D
İki öğretmen yücelimdeler; jüpiter ve satürn :KK200:
Yalnız ben vedike göre sadesati(tr satürn-natal ay kavuşumu) evresindeyim ama henüz kavuşmadılar, 2020de de batıya göre satürn döngüsü(satürn-satürn kavuşumu) yaşayacağım, 30 yılda bir hayatın en buhranlı, sert dönemi olarak geçer, 60 yaşında da yaşanır ama daha hafif olurmuş sanırım. Fakat her satürn döngüsü kötü geçmeyebilir, aksine kişinin hayatındaki en parlak dönem de olabilirmiş. Benim ay-satürn kavuşumum var, hayata buhranlı başlamak ve uzun süre öyle yaşamak gibi bir şey, dilerim güzel geçer bu sürecim:KK53:
Bir de ay düğümlerim ters kavuşacak, bu da tuzaklarla dolu bir sınanma süreci demekmiş.

Şuan satürn döngüsünü 89lular yaşıyor, 2019 da 90lılar, sonra 91liler.

Bu süreçlerden, sınanmalardan gerekenleri yaparak geçenlere satürn ödül verirmiş.

"Teknik olarak Hint Astrolojinde Sade Sati: Satürn gezegeninin, sizin doğum anınıza ait astrolojiharitanızda Ay’ ın bulunduğu evinizin -bir önceki ve sonraki evler de dahil olmak üzere- üzerinden geçmesine, yani “transit” yapmasına verilen isimdir."

Back
X