- 21 Nisan 2018
- 8.154
- 30.244
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Sanki bu tarz konular açan annelere yorum yapmak mecburiyetinde gibi mi hissediyorsunuz kendinizi ben bunu anlamadım. Herkesin çocuğu herkes için biriciktir. Ayrıca depresyona falan girmedim bu dertten. Benimle aynı durumu yaşam insanların fikirlerini almak istedim. Rica ediyorum yormayin kendinizi yorum yaparak. Tesekkur ederim.Ya istemiyorum demek bu kadar mi zor
Bütün annelerde bu problem var,istemiyorlar içten içe bilenip buraya geliyorlar
Ben bu tarz konuların sahiplerini gerçekten çocuğunu bilinmez hint kumaşı gibi görüyor diye düşünüyorum
Çözüm o kadar basit ki,"yok canım deneme","yok denemeyin huzursuz","hayır şimdi ağlar uğraşmayayım" bunlar kâfi,üzülüp sıkılmanızı gerektirecek bir durum yok
Annelerin tepkilerini sadece şimdi ile yargilayamazsiniz. Hepimizin ta bebeklikten gelen korkuları bilinçaltı düşüncelerı vardır. Kimbilir hakli ya da haksiz ic sesi neler dusunuyor bilincaltinda neler yasiyor. En inemli varligi siz konusu sonucta.Bir anne sırf keyfinden çocuğuna yaklastirmiyor olsa bile bu onun bileceği iştir. Bu kadar keskin olmaya gerek yok sevmeyiverin madem.Ilk yoruma gore demekki ne yapiyomusuz? Asla cocuklari sevmiyormusuz. Hatta ilk yorumcu GIBI olanlarin cocuklari ile konusmayin bile..
Butun aklimdan gecenlerin yorumu gibi olmus bu yorum.Ya istemiyorum demek bu kadar mi zor
Ben bu tarz konuların sahiplerini gerçekten çocuğunu bilinmez hint kumaşı gibi görüyor diye düşünüyorum
Çözüm o kadar basit ki,"yok canım deneme","yok denemeyin huzursuz","hayır şimdi ağlar uğraşmayayım" bunlar kâfi,üzülüp sıkılmanızı gerektirecek bir durum yok
Evet benzer durumu bu sabah sağlık ocağında yaşadım ben de. O yüzden konu açtım. Devlet Hastanesinde kan aldiramadim çünkü ağlama krizine girdi. Bizim hemsiremizi tanıdığı için onun yanına gittim. E ağladı tabi kan alınırken. Ben sakinleştirmeye çalışıyorum insanlar dediğiniz gibi üstüne geliyor. Yabancıları sevmiyor diyorum kucağına almaya çalışan var. En son aldım dışarı çıktım. Biri bana bunu söylese yaklasmam çocuğun yanına. Özellikle yaşlılarda bir ben tecrubeliyim havası var ki yenemiyorsun.Açıkça söylemekten başka yol yok.
Kusura bakmayın,hoşlanmıyor veremem. Ağlayamaya başlarsa susturamam diyin mesela.
Ben derdim kızımda hoşlanmazdı bu durumdan. Herkese aynı şeyi söylerdim. Yabancıları zaten terslediğim dahi oluyordu.
Bir gün markette öyle tuttu ağlama krizi,insanlar ne oldu diyip ,başımızda birikip kendilerince yardım etmeye çalıştıkça daha beter ağlamaya başladı. En son uzaklaşabilir misiniz? Siz üzerine düştükçe daha da beter ağlıyor,müsade edin lütfen diye herkesi göndermiştim. Yani yapacak başka birşeyim yoktu. Hoşlanmıyor işte iyi niyetli de olsa üzerine üzerine gelmeye gerek yok. Ben annesi olarak susturamıyorsam sizin iki agucuk gugucuk yapmanizla susmayacak bu çocuk biliyorum yani.
Ben "tanimadiginiz biri sizi kucagina almak istese ne hissedersiniz bebegim de aynisini hissediyor. Alismasi icin zaman verin" diyordum.Bebeğim onuncu ayında ve son birkaç aydır insanları çok yabancılıyor. Biri suratına bakıp konuşmaya çalışsa bile hemen ağlamaya basliyor. Bunu güzel bir dille insanlara anlatmaya çalışıyorum. Hatta bazen işi sakaya vurup "aman adam yerine koymayın şunu" diyerek olayın benim sakinmam olmadığını, bebeğin bundan kendisinin rahatsız olduğunu anlamalarını sağlamaya calisiyorum. Ama nedense çoğu kişide ver bir de ben deniyim hevesi var. Yani benim oğlum denek mı? Neyi ispatlamaya çalışıyorsun? İstemiyor işte. Kırıcı olmak istemiyorum çünkü gerçekten bebeğimi kimse sevmesin, aman mikrop bulaşır, hasta olur kafasında bir insan değilim. Ama bu konu gerçekten zorluyor beni. Daha ne diyebilirim insanların anlaması için?
Evet herkesin evladi biriciktir. Ama cocuguda bi fanusa kapatmicagimiza göre? Yada bencede siz cocugunuzu fanusa kapatin oyle daha rahat edersiniz. Bu nasil bir konudur. Insanlar cocugu şaaap şuupp diye yalayarak sevmiyor elbette. Ama iste toplumda hata kimsenin cocugunu semiceksin. Sonra anneler boyle şaha cikiyor. Sevmeyin efenim kimseni cocugunu. Markette bas bas aglatin. Disari cikmak yerine cocuk markette bas bas aglatarak alisverisinize devam edin.Sanki bu tarz konular açan annelere yorum yapmak mecburiyetinde gibi mi hissediyorsunuz kendinizi ben bunu anlamadım. Herkesin çocuğu herkes için biriciktir. Ayrıca depresyona falan girmedim bu dertten. Benimle aynı durumu yaşam insanların fikirlerini almak istedim. Rica ediyorum yormayin kendinizi yorum yaparak. Tesekkur ederim.
Ilk yoruma gore demekki ne yapiyomusuz? Asla cocuklari sevmiyormusuz. Hatta ilk yorumcu GIBI olanlarin cocuklari ile konusmayin bile..
Aslında haklısınız ama cidden bıkıyorsunuz bir yerden sonra.Ya istemiyorum demek bu kadar mi zor
Konuşmanızın arasına giriyorum afedersiniz ama markette bas bas ağlatın derken ne demek istiyorsunuz. Bebekler ağlayarak kendilerini ifade ederler. Bebek ağladığı an marketten mi çıkmak gerekiyor. Annesi ile başbaşa kalıp sakinleşmesi gerekiyor. Zaten bir kriz var kriz anından tanımadığınız insanlar çocuğunuza tamamen yabancı insanlar gelip sevmesi veya oyalamaya çalışmasının lüzumu var mi?Evet herkesin evladi biriciktir. Ama cocuguda bi fanusa kapatmicagimiza göre? Yada bencede siz cocugunuzu fanusa kapatin oyle daha rahat edersiniz. Bu nasil bir konudur. Insanlar cocugu şaaap şuupp diye yalayarak sevmiyor elbette. Ama iste toplumda hata kimsenin cocugunu semiceksin. Sonra anneler boyle şaha cikiyor. Sevmeyin efenim kimseni cocugunu. Markette bas bas aglatin. Disari cikmak yerine cocuk markette bas bas aglatarak alisverisinize devam edin.
Ben çocuğumu sevmelerinden rahatsız oluyorum gibi bir cümle nerde kullanmisim acaba? Özellikle konumu açarken vurguladım, çocuğumu sakınan biri değilim. Keşke birilerinin kucağında biraz dursa da ben de dinlensem. Güvendiğim gözümün önünde olan insanlara bile gitmek istemiyor. Ben inatla her gün insan içine çıkarıyorum. Tepkisini ölçmek için önce müdahale etmiyorum. Belki ağlamaz diye bekliyorum.Evet herkesin evladi biriciktir. Ama cocuguda bi fanusa kapatmicagimiza göre? Yada bencede siz cocugunuzu fanusa kapatin oyle daha rahat edersiniz. Bu nasil bir konudur. Insanlar cocugu şaaap şuupp diye yalayarak sevmiyor elbette. Ama iste toplumda hata kimsenin cocugunu semiceksin. Sonra anneler boyle şaha cikiyor. Sevmeyin efenim kimseni cocugunu. Markette bas bas aglatin. Disari cikmak yerine cocuk markette bas bas aglatarak alisverisinize devam edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?