"Ver bakayım bende duracak mı?"

dışardkai güruhun farkındayım. ama herkese açıklama yapmak zorunda değilsiniz. çocuğum sevmiyor deyip vermeyebilirsiniz.

vermiyoruz zaten ondan sonra da aman ne kıymetli beben varmış oluyor. burada ilk sayfadaki bir kaç yorumdan da görüleceği üzere. kızdığımız nokta o zaten. sakınan veya sakınmayan/bebeği aşırı kıymetli olan veya olmayan anne diye bir ayrım yapmadan herkese saygı göstermeyi öğrenmek lazım.
 
Belki de kolikti hala onun etkisidir diyorum. Umarım sakinleşir artık. Bu yaz tatile falan gitmeyi istemiyorum artık. Yani ben bı yere gidince birşey anlamıyorum ki. Evde daha rahatım
Bende aynı fikirdeydim ama her sene gittim tatile. Burnumdan gelse de gittim. Kahvaltıya da gittim,yemeğe de gittim.
Zevk almadım,yedigimi içtiğimi anlamadım ama gittim.
Tam rahat ediyorum 2.5 senedir ,kendi yiyip içen,tuvalete giden,ona uygun tatil alındıysa bana sorun çıkarmayan uyumlu bir çocuk oldu şimdi. Arkadaşım gibi. Biraz sabır zamanla değişip,düzelecek. Ben hala kızıma inanamıyorum eskiyi düşününce. Kendini ifade edip ne istediğini söylemeye başlayınca hırçınlıktan huysuzluktan eser kalmıyor inanın.
 
Ben birazda gelen yorumlara istinaden yazdım yoksa okudum konunuzu çocuk ağlıyor diye kimsenin kucağına gitmesin mantığı bence yanlış örneğin meme almayan çocuğu anneler ağlatarak aç bırakarak memeye alıştırıyor tamam çocuk katılıncaya kadar ağlasın alışsın değil demek istediğim ama ağlasa bile biraz ısınması için zaman verilmeli bence yine de takdir sizin
 
Kardeşler anneler babaysa bence demeyin bişe kırılabilirler.. alışsa iyi olur aslında daha öncede böyle huysuzluk yapıyor muydu :)
Mesela benim teyze kızımın bebeği de böyleydi ben çalışmıyorken getirir bana bırakırdı 7 ay ben baktım hep anneye gidince huysuzlanıyodu bende çok sakindi
 
Kardeşler anneler babaysa bence demeyin bişe kırılabilirler.. alışsa iyi olur aslında daha öncede böyle huysuzluk yapıyor muydu :)
Doğdu dogali huysuz zaten. Kolikti, çok gazliydi, şimdi de bize ağlama krizleri hediye kaldı :) uyku eğitimi vermeyi denedim kaç gece. Başında durup sakinleştirmeye çalışmama rağmen morarana kadar ağladı. Yani ağlıyor diyince insanlar normal bir ağlama sanıyor inanın öyle değil. Krize giriyor. O halde benim yaşadığım stresi düşünün. Eve zor atıyorum kendimi.
 

mevzu sadece mikrop değil. tanımadığı insanlarla nasıl iletişim kurulması gerektiğini daha bilecek yaşa gelene kadar kucağa vermek/dokunulmasına izin vermek çocuğun kafasında herkes benimle temas kurabilir rahatlığını oluşturuyor ve iki gün sonra tanımadığı biri çağırdığında gitmekte de beis görmüyorlar. o sebeple bu ülkede bu kadar rahatlıkla çocuk kaçırma/taciz/öldürme vakaları çok. mahremiyet eğitimi buradan başlıyor.
 

e heralde bebeğiniz kıymetli olacak. bence bu söylemlere takılmak da saçma. çocuğuğun sağlığını dert edeceğime milleti kırarım daha iyi.
 
Alistiktan sonra gitmek isterse tabi ki gitsin oynasın gülsün. Zaten benim istediğim de o. Sonra ağlama krizine girince ben uğraşıyorum bana eziyet.
 
Çok zor kolik bebek ya allah sabır versin 1 yaşına girince bişeyi kalmaz az daha sıkın dişinizi :)
 

Benim de bebeğimle ilgili belki ilk pişmanlığımdır sevmeye gelen ve ellerinden öpen kişiye "yapma ellerini ağzına alıyor" dememek..
Bir anne bunu çocuğu büyüse de hatırlar..

Ben pimpiriklenen bir anne değilimdir. Parkta bahçede rahat bırakırım mikrop alsın alışsın diye. Eşim benden daha pimpiriklidir. Ama sözkonusu yabancı bir insansa hiç rahat değilim. Olmak zorunda da değilim zaten..

Bir de o kriz anlarında şöyle böyle yap diye tepende toplanıldı mı agresifleşiyorum tabi ki. Kp i azarlamıştım bir defa. Darılmıştı ama hiç de umursamamıştım..
 
Dört gözle bekliyorum o günleri. :)
 
Böyle anlatin insanlara: "bebekler gelismelerinde belli adimlar atiyor. 8. Aydan sonra yabancilara karsi, hatta normalde en yakin olanlara (dede babaanne, anneanne...) bile böyle tepkiler gösterebiliyor. Bu gayet normal,ve gecici durumdur. Bu yüzden cocugu deneme tahtasi yapip strese sokmayalim, cünkü bu gelisme zamanlarinda zaten huzursuz oluyorlar. Bu haftalari hele bir atlatalim."
 
Bebekken kucağa vermekten bahsediyoruz sokakta kimse beş yaşındaki çocuğu kucağına almak istemez zaten,bebekken de gel bakalım sana çikolata alayım diyenin ne dediğini anlayıp gidemeyeceğine göre sorun yok bence konuşmaya ve anlamaya başladığında zaten gerekli eğitim verilir zaten kimse o yaştaki çocuğu kucakta taşımak istemez bir de yorumda da yazdığım gibi veriyorum ama sürekli göz hapsimde
 
Bazen işte sabır kalmıyor çünkü inatla anlamayanlar var. Mesela dün babaannesine gittik. Ek gıdaya geçtiğinden beri hiç anlaşamıyoruz. Güzelce anlatıyorum ama kadındaki mantık su. Her şeyi yesin. Ya küçücük bebeğe lahmacun veriyor. Tamam yiyebilir ben de birşey demedim ama acı. İlk verdi ağladı. Bir daha vermez dedim baktım vermiş bu sefer daha çok ağladı. Ben de patladim tabi. Sabrın da bir sınırı var. Keşke sakin kalabilsem. Ben sinirlendikçe bebeğim de etkileniyor.
 

bebek bir şey olmaz demeyin lütfen tüm kafa/düşünce yapısı o zaman şekilleniyor. göz hapsinde olması değil mevzu. tabi ki milletin eline verip gönderecek değilsiniz. sizin düzenli olarak görüşmediğiniz, iletişim halinde olmadığınız kimsenin kucağına vermeyin. ten teması sonuçta kucak bunun normalliğine alışmamalılar.
 

Ama bebeğin de bir birey olduğunu ve zorlanırsa bazı şeylerin ters etki edeceğini de bilmek gerekiyor.
Biri sizi zorla sevmek kucağında hoplatmak istese hoşunuza gider mi?

Bir bebek/çocuk ortalama yarım saatte alışabilir ortama. Ve uzmanlar zaman verin der. Zaten insan sosyal bir canlı olduğu için ilgi görmek isteyecektir..
 
Belkide ben toz pembe bakıyorum hala haklısınız sonuçta eline alanın niyetini bilemeyiz
 
Ne bileyim biraz üzerine gidilmezse belki hiç aşamaz bu Korkusunu diye düşündüm denemek gerekir dedim ama sizin görüşünüzde doğru :)
 
9 aylik kizim ve bu sorun ile ilgili bende konu açmıştim yani yabancilama dobemi ile ilgili.
Sizinle benzer seyler yasadim.
Ama cok abartmiyomusunuz? Gayet aciklayici bir dil ile " suan yabancilama donemindeyiz, bi surec imis zamanla gecermis" demek bence zor degil.
Ama ben bu sureci 2 aydayendim..bolca yolculuk, bolca gezme derken yendik cok sukur..insanlara alisti simdi daha rahatim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…