"Ver bakayım bende duracak mı?"

Ya işte sakinleşeceği varsa da sakinleşmiyor öyle insanlar toparlandıkça. Ben farkındayım yani o an kim ne yaparsa yapsın olmaz biliyorum ama insanlara anlatamiyorsun. Biri çikolata uzatiyor,öteki agucuk gugucuk güldürmeye calişıyor derken çocuk iyice bunalıp çıldırıyor. Annenin sırtından ter boşalıyor zaten tam bir kısırdöngu

biliyormusun ben sevmediğim kişileri kızımı kucaklarina aldıklari zaman içim kemiriyor..
rahat rahat veremem diyemiyorum..
ağlamaya başliyor. sanki kızımı başkasinin eline teslim etmişim gibi beni yabanciliyo.. sanirim o yüzden kızım kızgin gibi yahut öle düşündüm..
vermek istemiyorum da kızım alışıyor hoşlanmadığı şeyleri zamanla...
sadece annesine giden bebeklere imreniyorum benim kızım herkese gidiyoo....
çalışıyorum. akşam görüyorum.
yaşlilarda ben bilirim böle söle yap bana emir verenlere sinir oluyorum....
annem dahi bana karışıyo şunu verdim bana hergün biraksan gül gibi bakarim vs.
ne güzel valla hoşlanmayan bebek iyidir.

Ilk yoruma gore demekki ne yapiyomusuz? Asla cocuklari sevmiyormusuz. Hatta ilk yorumcu GIBI olanlarin cocuklari ile konusmayin bile..

hanımefendi okuma sorununuz mu var acaba? "tanımadıklarımız" yazmışım değil mi? evet aynen anladığın gibi tanımadığın çocukları elleme/sevme/konuşma.. mecbur değilsin.

Aynı durumları yaşıyoruz inanın. Bir de çok simartmissiniz diyenler yok mu vallahi ayar oluyorum.

O an yapılacak en iyi şey yalnız bırakmak. Çok mu zor anlamıyorum ki.

her gün kaç değişik insanla karşılaşıyorsunuz da bu durumu verip kucağınızdan bebek istiyolar?

evlilik sürecindesin sen de bebek olmadan anlaşılmıyor gerçekten. dışarıda ayy bebeek diye dolaşan bir güruh var. ben arkadaşlarımdan/akrabalarımdan kısacası güvendiğim insanlardan oğlumu asla sakınmadım. ama alışverişe gidiyoruz mesela yüzünü elleyen/kucağına almak isteyen alakasız bir ton insan. gerçekten abartı değil. çocuktan önce ben de kızardım millete ay ne kıymetli bebeniz varmış diye ama gerçekten öyle saygısız bir güruh var bu ülkede.

özellikle yaşlılarda var bu semptom. hadi ailedeki anne ve kvleri geçtim her çocuk doğutmuş büyütmüş muhakkak akıl verir. ay dur şöyle tut, ver bak bebekler beni sever susar. hep alt metninde aynı şey "sen beceremiyorsun bu işi" anneler de bunu hissediyor haklı olarak kızıyor.
bu konulardaki ortak yaklaşımım şu: "sana ne! senden yardım istiyorsa anne, yardım edersin. istemiyorsa, karışma! onun çocuğu. elbet o da annesi olarak çocuğunun iyiliğini düşünüyor. ayrıca sen tecrübeli olabilir, bilmem kaç tane çocuk büyütmüş olabilirsin. ama o çocuk senin değil! ayrıca belki annesi senden daha iyi biliyordur. çünkü çocuğunu senden daha iyi tanıyor. kaldı ki belki bir tık ötesi sen geri kafalı olabilirsin. o başka türlü yetiştirmek istiyor olabilir. özü şu; sorulmadan karışma!

Bebekler topluluk içinde ağlarken çocuksuzlar rahatsız oluyor ya ondandır o..

Bazı bebekler evden dışarı çıkmayı bile sevmez mesela. Huzursuz olur.
Benim oğlum öyle değildi. Ama etrafımda vardı. Eve girene kadar ağlar bazı bebekler..
Bunun bebeği kimseye sevdirmemek, hiç dışarı çıkarmamakla ilgisi yok. Belki de yoruldu, acıktı, uyku huysuzluğu vs. var?

Ben çocuğum başkasında huzursuz olup ağlayacakken nasıl rahat olabilirim..
Ben o bilmişlere hiç kulak asmıyorum..

Çok fazla aglayinca işlerimi halledemiyorum malesef. Geçen manava gittim. Sağolsun oradaki manavci sadece eline muz vermek istedi. Bekledim belki ağlamaz diye. Başladı ağlamaya ama öyle böyle değil. Yarım.birakip eve döndüm. Çok yorucu oluyor böyle de inanin

Aynı durumları yaşıyoruz inanın. Bir de çok simartmissiniz diyenler yok mu vallahi ayar oluyorum.
Alakası yok. Kesinlikle mizaç.
O bebekken asla kimseyi istemeyen çocuk şimdi sosyalleşmekten cekinmiyor 6 yaşına girecek. 2.5 yasındayken çocuk kovaliyordu sokakta kardeş gel oynayalim diye.
Şımarttıysam ne değişti de bu çocuk sosyal sevgi pıtırcığı modunda geziyor.
Bu mantıkla yabani,mesafeli bir tip olmalıydı ama olmadı yani.

onun çözümünü benim ablam kaşlarını çatıp gezmekte bulmuştu. biri yaklaşacak olsun ters bir bakış fırlatıyo, anında millet yön değitiriyor

Bir keresinde oyuncakçıda çalışırken baktım üç yaşlarında bir erkek çocuğu ağlıyor annesi de ilgilenmiyorum ağlamanla ayağına kendince eğitim veriyor bende dayanamadım gittim yanına asla temasta bulunmadan sohbet ettim oyuncağını sordum o gösteriyor bana falan annesi bir hışımla çocuğu tutup çekti kolundan götürdü çömelmiş bir vaziyette kalakaldım
Benim kızımı sevmek kucağına almak isteyenler oluyor tabiki deyip veriyorum ama göz hapsimdeler sürekli neden bu olayı bu kadar büyütüyorsunuz hepimiz insanız kimse yabancı olduğu için mikrop saçan mutant değil bence yersiz kaygılar ağlıyor olabilir ama belki bu şekilde alışacak yavaş yavaş insanları sevmiyor diye insanlardan niye soyutluyorsunuz o zaman sorunu çözmüş olmazsınız sorunu ertelemiş olursunuz

Belki de kolikti hala onun etkisidir diyorum. Umarım sakinleşir artık. Bu yaz tatile falan gitmeyi istemiyorum artık. Yani ben bı yere gidince birşey anlamıyorum ki. Evde daha rahatım

Her annenin çocuğunu yetiştirme tarzı farklıdır. Ben mesela tanımadığım insanlardan sakınıyorum. Elleri sürekli agzinda bir bebeği ellerinden seven bir kadını geçen tatlı dille uyardım o da anlayış gösterdi ne çocuğun elini tuttu ne de bana bozuldu. Sohbet etmeye devam etti benimle kasada. Bu tamamen kişisel bir tercih. Ama bu davranışları yadirgayanlari da hiç anlamiyorum herkes her olayda aynı tepkiyi gösteremez ki. Bebekli anneler toplum içinde hep stres altında. Ya ağladığı için ve sen onu susturamadigin için yadırgayarak bakarlar ya müdahale ederler ya laf atarlar. Ben de hiç aldırış etmemeye çalışıyorum ve istemediğim bur durum varsa direkt uyarıyorum.

Ben uzak tutmuyorum. Sanırım bütün yorumlarimi ve konunun tamamını okumadiniz. İnsanlar iletisime geçmek isteyince bekliyorum tepkisi ne olacak diye. Ben öyle elini öpmesinler, yüzüne dokunmasinlar diyen bir anne değilim. Hatta bir bebek ne kadar çok sevgiyle buyurse ben daha iyi olduğuna inanıyorum. Tek izin vermeyeceğim şey yüzünden opmeleri.

her gün kaç değişik insanla karşılaşıyorsunuz da bu durumu verip kucağınızdan bebek istiyolar?

Öyle deme çocuğun olsun anlarsın işte.. Gerçi ben bekarken de yaklaşmazdım. Yeğenlerim yeterdi..

En basitinden geçen oğlumu parka götürüyorum. Karşıdan gelen teyze oğlumun hizasındaydı hiç durdurmadan eliyle oğlumun yüzünü sıvazladı yürüdü gitti. Sonra da benim aklımda deli sorular..

Ben de çocuğumu çok sakınan biri değilim ama tanımadığım bir insan pis mi temiz mi ne bileyim. Neden daha aşıları bile tamamlanmamış sabi mıncıklanır ki?

Annemin bir komşusu var böyle. Yolda durdurup severmiş annem uyarmış en sonunda "yapma iyi bir şey değil yaptığın" diye..

Herkesin evladı kendine kıymetli tabiki..

Son düzenleme:

Her gün bu durumu yaşadığımı söylemedim. Eve gelen olduğunda ya da biz bir yere gittiğimizde sıklıkla oluyor.

dışardkai güruhun farkındayım. ama herkese açıklama yapmak zorunda değilsiniz. çocuğum sevmiyor deyip vermeyebilirsiniz.

Kardeşler anneler babaysa bence demeyin bişe kırılabilirler.. alışsa iyi olur aslında daha öncede böyle huysuzluk yapıyor muydu :)

Çocuğun yüzünü mü sıvazladı. Gerçekten şaşırıyorum insanlara. Kötü niyet yok karşı tarafta ama sınırı aşmak var diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…