"Ver bakayım bende duracak mı?"

Benim oğlum 1 buçuk yaşında. birkaç gün üst üste görüştüğümüz birinden korktu o da ısrarla sevmeye çalıştı ben de kadına alışsın istedim ama geceleri ağlama krizine girmeye başladı susturamadım önce ne olduğunu anlamadım araştırdım uyku terörü dedikleri şey sanırım. Gün içinde yaşadığı stres sebep olabiliyormuş. Dün o kişiyi görmedi ve gece ağlamadı. Bize basit gelen şeyler onların küçük dünyalarında çok önemli olabiliyor.
Ya inanmıyorum ben de bebeğimi manavda çok ağladığı gece bir türlü uyutamadim. O kadar etkiliyor mu gerçekten :(

Ya inanmıyorum ben de bebeğimi manavda çok ağladığı gece bir türlü uyutamadim. O kadar etkiliyor mu gerçekten :KK43:

Soruya atlıyorum.
3 aylıkken bile etkiler. Yaşadım biliyorum..
Uykusunda sıçrar, tam dalamaz, içini çeker, kabus görmüş gibi bir yeri ağrıyormuş gibi ağlayarak uyanır.. :KK43:

İşte o an annenin vicdan azabı başlar..

Valla benimki arabasında oturmak istemezdi ayağa kalkardı. Bunu da anne olunca anladım zaten.. :KK45:
Ç.Ö. ve Ç.S. olarak evrildim.. :rapci:
Benim ömrüm Ç. Ö Ç. S diye 2ye ayrılıyor milad bile insanlık tarihini bu kadar değiştirmemiştir :D

Nasıl yani? :oha:
Hiç cıkcık yapmadın mı?
Anneye kınayıcı o çok değerli bakışlarından atarak yerin dibine sokmadın mı? :KK53:

yok yapmadım cinsim ben:)
benim oğlum o şeker şeylerinin önünde aynısını yaptığında da umursamamıştım sen tepin annecim burda ben eve gidiyorum deyip yürümüştüm kalkıp peşimden gelmişti:)
umursamamak çok etkili bir taktik o yüzden kadınla çocuğunu da umursamadım:)

Ya inanmıyorum ben de bebeğimi manavda çok ağladığı gece bir türlü uyutamadim. O kadar etkiliyor mu gerçekten :KK43:
Ben de düşünmemiştim ama etkiliyormuş demekki yazık değil mi onlara bebektir alışır bebektir unutur deniyor ama bilinç altında kalıyor hepsi ve ilerde kişiliğini etkiliyor

başkasının çocuğunu uzaktan severim. göz kırparım. ağlıyorsa birkaç mimik yaparım gülsün diye. ama tutup da kucağıma almam, öpmem. mümkünse benim çocuğumu da yabancılar uzaktan sevsin. eline yiyecek vermesin. tedirgin oluyoruz. çünkü artık insanlar kötü, ortam kötü. ama tanıdığım bildiğim insanlar bu kategoriye girmiyor tabi. yabancılar için söylüyorum. eve gelen insanlar da elini yıkamadan almasınlar bir zahmet, çünkü ben de dışardan geldiğimde önce ellerimi yıkıyorum.

Bir ortaları yok mu bunların yahu :) o da yorar, sürekli tetikte

Hem de ne biçim... Artık ceylan kulaklarım kartal gözlerim var evrim geçirdim çocukla beraber. :olamaz:
Sizin durum iyi ciddi diyorum, böyle giderse ne güzel yabancı bilen, ayıran, kendini geride tutup süzen bir çocuk olur. Millete de aldırış etme "Kusura bakmayın, ağlıyor yani, sonra susturacağım diye paralanıyorum hiç gerek yok böyle seviverin uzaktan; uzaktan seviliriz biz" filan söyleyin, gerisini duymazdan gelin geçin.

Benim oğlan neden böyle oldu acaba? Herkese öpücükler, el sallamalar selamlar göz kırpıp kikirdemeler, yolda sokakta tanımadığı tiplere salça olmalar, çocukları yakalayıp darlamalar; oyuncaklarımızı ne varsa dağıtmalar... :işsiz:

yok yapmadım cinsim ben:)
benim oğlum o şeker şeylerinin önünde aynısını yaptığında da umursamamıştım sen tepin annecim burda ben eve gidiyorum deyip yürümüştüm kalkıp peşimden gelmişti:)
umursamamak çok etkili bir taktik o yüzden kadınla çocuğunu da umursamadım:)

Onu ben evde banyo kapısında suyla oynamak için tepinen oğluma yapıyorum henüz. Ama eşim evde yoksa başarılı oluyorum.
Zira bir de ona laf anlatmaya çalışıyorum. Çocuğum anlayıp susuyor 35 yaşındaki adam anlamıyor..
Avm de ne yaparız dur bakalım. Henüz başka şeylere kanıyor..

Bence söylemelisiniz çocuğu üzüyorlar ve bu şekilde senide üzüyorlar. Lap diye söyle valla ben söylüyorum geçen gün eşimin bir akrabası bebeğimi öpmeye kalktı. Biz bebeğimi öpmüyoruz kokluyoruz ama aile dışından olanlara koklatmıyorum da dedim kadın verdi bebeğimi geri. Bence sizde söyleyin ben huzursuz olacağıma onlar olsun.

Hem de ne biçim... Artık ceylan kulaklarım kartal gözlerim var evrim geçirdim çocukla beraber. :olamaz:
Sizin durum iyi ciddi diyorum, böyle giderse ne güzel yabancı bilen, ayıran, kendini geride tutup süzen bir çocuk olur. Millete de aldırış etme "Kusura bakmayın, ağlıyor yani, sonra susturacağım diye paralanıyorum hiç gerek yok böyle seviverin uzaktan; uzaktan seviliriz biz" filan söyleyin, gerisini duymazdan gelin geçin.

Benim oğlan neden böyle oldu acaba? Herkese öpücükler, el sallamalar selamlar göz kırpıp kikirdemeler, yolda sokakta tanımadığı tiplere salça olmalar, çocukları yakalayıp darlamalar; oyuncaklarımızı ne varsa dağıtmalar... :işsiz:

Birisi "ay ne tatlı çok insan canlısı"
Ben "hıhı evet aynen" :KK51:
İçimdeki ben "keşke olmasa. öptürme çocuğum öptürme off" :KK34:

Bebeklerin bagısıkşığı çok zayıf olur, o yüzden havadaki nemden hastalanırlar millet kırılacak diye bebeginize hastalık geçse daha mı iyi

Hayır demeye şimdiden alışın, bir annenin bu konudaki eğitimi ilk aylarda başlıyor. Sonra sizi daha da rahatsız edecek müdahalelerle karşılaşaksınız çünkü. Örneğin yolda yürürken biri saçını okşamaya filan çalışacak, siz orada yokmuşsunuz gibi muhabbet etmeye çalışacak. Tanımadığı insanların ona dokunmaması gerektiğini, yabancılarla konuşmaması gerektiğini öğreteceksiniz bir yandan. O insanlara müdahale etmeniz gerekecek ve ay ayıp mı olur diye düşüneceksiniz bol bol. Yabancı birine hayır demek daha zor inanın. İnsan çekiniyor ama öğrenmek lazım. Ben öğreniyorum.

Çok ağladığında belki çevrenizdekiler size yardımcı olmak istemiştir.
Abartılacak bi durum yok.

:)) merak etmeyin değişir hep böyle gitmez

Görmedigin cocugu olmus...
ya birakin sevmek isteyen sevsin. Cocugun bagisiklik sistemi mikroplarla pislikle beraber gelisecek ne var ki bunda.. siz hic mi cocuk sevmediniu
Konuya çok yüzeysel baktığınızı düşünüyorum. Biraz farklı bakış açıları olabileceğini, her sevginin masum ve iyi niyetli olmayabileceğini düşünmekte fayda var.
Bağışıklık sistemi geliştirmek için çocuğu her isteyene öptürmekten daha mantıklı yollar bulunabilir.

Bebeğim onuncu ayında ve son birkaç aydır insanları çok yabancılıyor. Biri suratına bakıp konuşmaya çalışsa bile hemen ağlamaya basliyor. Bunu güzel bir dille insanlara anlatmaya çalışıyorum. Hatta bazen işi sakaya vurup "aman adam yerine koymayın şunu" diyerek olayın benim sakinmam olmadığını, bebeğin bundan kendisinin rahatsız olduğunu anlamalarını sağlamaya calisiyorum. Ama nedense çoğu kişide ver bir de ben deniyim hevesi var. Yani benim oğlum denek mı? Neyi ispatlamaya çalışıyorsun? İstemiyor işte. Kırıcı olmak istemiyorum çünkü gerçekten bebeğimi kimse sevmesin, aman mikrop bulaşır, hasta olur kafasında bir insan değilim. Ama bu konu gerçekten zorluyor beni. Daha ne diyebilirim insanların anlaması için?

Hasta de geç, o zaman bir şey diyemiyorlar. Benim oğlum da bir dönem yabancılıyordu, sonra rahatsızlandı. Kim almak istese hasta dedim geçtim, bir şey de diyemediler.

Hiç çocuk sevindirmemek, yüzüne bakmamak, gülmemek de cool olmak veya entellektüellik değil.
Algı oraya doğru gidiyor her şeyi tersinden anlayan toplum olduğumuz için.. :KK45:

Yalap şap yapışılmasın (evet yapan var. arkadaşımla buluştuğumuz bir avm de bebeklerimize yemek yedirirken bir genç kız grubu gelip okşayıp finalde de bir güzel öpüp gitmişlerdi biz orada yokmuşuz gibi),

Yoldan geçen yabancı biri sıfatındaysanız sırf çocuk diye temas etme özgürlüğünüz olmadığı bilinsin (Ben bir yetişkinim benim gelip suratımı biri okşayabilir mi? Ne kadar tuhaf bir sahne değil mi?),

Bir annenin kendi çocuğu ile ilgili "o öyle olmaz bunu böyle yap" diye bilmişlik taslanmasın,

Şimdilik kâfi.. :KK66:

Ben markette falan gördüğüm yüzüme bakan çocuklara gülerim göz kırparım. Daha da hoşuna gittiyse beklenti içindeyse konuşurum yeter.. :KK25:

Bende bundan yanayım ama, inanın o bakışa bir iki laf atmama gülmeme bile dik dik bakıp yer değiştiren rahatsız olan anneler gördüm, çocuk benden laf için takla atıyor, öyle güleç güleryüzlü, ama tepkisiz kalıyorum rahatsız etmeye gerek yok.

Back
X