"Ver bakayım bende duracak mı?"

Kafana taktiğina degmez. Insanlarla ugrasmak zor. Mucadele edeceksin bebegin etkilenmeden. Yegenim erkeklerden korkardı. Babam da aldiris etmeden aglata aglata ustelerdi. Gelinimizi birak biz mucadele ettik. Zamana birak dedesi vs. Bazen yeter baba cogu korkutma diye cikisirdim. Anlatamadik o ayri konu:) Simdi buyudu sıkıntı kalmadi sukur.

Bahsettikleriniz konu komşu, yabancı biriler ise haklısınız, kırılıp kırılmamalarını da çok önemsemeyin.
Ama yakınlarınız ise, çocuğun teyzesi, halası, yengesi, anneanne, babaanne vs...
biraz da sizin yükünüzü alma çabasındalar muhtemelen. Çocuk birilerine daha alışsın ki siz de rahat edin diye... buna sizde destek olun :)

Ne bileyim biraz üzerine gidilmezse belki hiç aşamaz bu Korkusunu diye düşündüm denemek gerekir dedim ama sizin görüşünüzde doğru :)

Ben ilk yorumda dediğim gibi en başından girdiğim ortamda önceden "ağlar biraz alışsın" dediğim zamanlar daha iyi sonuç aldım.
Bu bir fobi değil gelişimin bir parçası olduğu için zorlanarak aşılamaz. Aksine ters etki ile güven problemine dönebilir.
Zaten oğlum büyüdü şimdi kimseyi takmıyor girdiği ortamda her yere dalıyor :)
Ama bebekken zaman zaman yabancılama istememe oluyordu işte..

Bazen işte sabır kalmıyor çünkü inatla anlamayanlar var. Mesela dün babaannesine gittik. Ek gıdaya geçtiğinden beri hiç anlaşamıyoruz. Güzelce anlatıyorum ama kadındaki mantık su. Her şeyi yesin. Ya küçücük bebeğe lahmacun veriyor. Tamam yiyebilir ben de birşey demedim ama acı. İlk verdi ağladı. Bir daha vermez dedim baktım vermiş bu sefer daha çok ağladı. Ben de patladim tabi. Sabrın da bir sınırı var. Keşke sakin kalabilsem. Ben sinirlendikçe bebeğim de etkileniyor.

10 aylik cocuga lahmacun yedirmese olur. Verirken müdahelw edin vermesin. Bozulan bozulsun. Bende milletin kendi kasigi ile yemek vermesine karsi ciktim. Bebegin/cocugun dislerine zararli. Ondan sonra "Vay efendim sen bize pis mi diyorsun". Ben anne olarak bile vermiyorum,cünkü en cok anneden bakteriler geciyor cocuga. Bende dedim "Alinmak serbest,ama cocuklarin disleri cürüse ben ugrasmak zorunda kalirim siz degil". Ondan sonra kestiler. Gerekirse ellerinden tutup engel oldum yani :D sansimdan esim cocuk doktoru. Onun icin kimse fazla birsey diyeniyor bana :D

9 aylik kizim ve bu sorun ile ilgili bende konu açmıştim yani yabancilama dobemi ile ilgili.
Sizinle benzer seyler yasadim.
Ama cok abartmiyomusunuz? Gayet aciklayici bir dil ile " suan yabancilama donemindeyiz, bi surec imis zamanla gecermis" demek bence zor degil.
Ama ben bu sureci 2 aydayendim..bolca yolculuk, bolca gezme derken yendik cok sukur..insanlara alisti simdi daha rahatim
Bir dönem bizim de azalmıştı şimdi yine zirve yaptı. Üstüne gidilirse azalacağına eminim.

Gerçekten normalde çok çocuk seven biri değilim. Ama sanki bir arkadaşımın bebeği olduğunda onu sevmek zorundaymışım gibi geliyor. Hani bebekler sevimli olur ya..
Hoş gerçi bana kedi yavruları daha sevimli geliyor ama neyse:KK70: Bu durumlardan dolayı da sevsek sanki anne rahatsız olacak, sevmesek ya bebeğimle ilgilenmediler gibi olacak diye düşünmekten ne yapacağımı şaşırıyorum :KK64:

Gerçekten normalde çok çocuk seven biri değilim. Ama sanki bir arkadaşımın bebeği olduğunda onu sevmek zorundaymışım gibi geliyor. Hani bebekler sevimli olur ya..
Hoş gerçi bana kedi yavruları daha sevimli geliyor ama neyse:KK70: Bu durumlardan dolayı da sevsek sanki anne rahatsız olacak, sevmesek ya bebeğimle ilgilenmediler gibi olacak diye düşünmekten ne yapacağımı şaşırıyorum :KK64:
Bana da köpek yavruları daha sevimli geliyor:) Aynı şekilde hiç bebek alıp sevesim gelmiyor, tanıdığımız birileri de ablası baak diyerek karşımda oynatiyorlar bebeklerini aaa çok şeker falan diyorum , hiç kucağıma alıp sevesim gelmiyor bazen zoraki çok tatlı maşallah falan diyorum . Hatta bazen anneleri seveyim diye gözüme sokuyor gibi geliyor ,diyorum acaba dışarıya sevmedigimi çok mu yansıtıyorum:)

Evet herkesin evladi biriciktir. Ama cocuguda bi fanusa kapatmicagimiza göre? Yada bencede siz cocugunuzu fanusa kapatin oyle daha rahat edersiniz. Bu nasil bir konudur. Insanlar cocugu şaaap şuupp diye yalayarak sevmiyor elbette. Ama iste toplumda hata kimsenin cocugunu semiceksin. Sonra anneler boyle şaha cikiyor. Sevmeyin efenim kimseni cocugunu. Markette bas bas aglatin. Disari cikmak yerine cocuk markette bas bas aglatarak alisverisinize devam edin.
Evet kimse kimsenin çocuğunu izinsiz ve dokunarak sevmesin , gerek yok.
Anne/baba yakınınız ve akrabanız değilse uzaktan 'maşallah' der geçersiniz.
Annesi yardım isterse yardımcı olursunuz.
Bizimki gibi kollektif ve fiziksel teması seven toplumlarda herkesin çocuğuna dokunmak, hişt pişt diye seslenip öpmeye çalışmak bazılarına normal geliyor olabilir ama aile bu konuda hassassa , çoçuğuna dokunulmasını istemiyorsa kimseye laf söylemek düşmez.
Bunun fanusa kapatmakla ne ilgisi var ayrıca...
Konu sahibi sınırlarını bilmekten bahsediyor.
Bir konu hakkında yorum yaparken ya siyah ya beyaz uçlarda gezmek bizi yanıltır, arada grinin tonları var.
Herkes yetişme tarzına,sosyo-kültürel seviyesine , aile yapısına, çocuğa bakışına göre bu tonlardan birini benimser ve ona göre hareket eder.
Okul öncesi öğretmeniyim , okuldaki tüm çocukları kendim de anne olduğum için anaç bir duyguyla seviyorum, ayrıca dokunsal bir insanım buna rağmen çocukları izinsiz öpmem. Çocuklarımıza erken yaşlarda bedeninin ona özel olduğunu ve mahremiyet eğitimini vermeliyiz ki ilerde masum olmayan yetişkin dokunmalarına karşı bir farkındalık ve bilinç geliştirebilsinler.@Less-is-More

Son düzenleme:
Kizim 6 aylikken bana asiri bagliydi baskasi alinca basardi yaygarayi.neyse biz her ahfta kv giderdik.koyde oturduklari icin 2 eltimde ayni koydeydi bu yuzden ne zaman gidersek onlarda gelirdi.hemen kizimi kucagimdan alip asiri bi sekilde opmeye calisirlardi.kizimda aglardi bunlarda amann aglasa da alicaz aglar aglar ogrenir.malesef toplumumuz her konuda oldugu gibi bu konularda daha bi cahil.ben hayatta izinsiz almam kucagima ki cok nadir alirim uzaktan severim.aglarsa hele hemen veririm.beni daha cok seviyo dedirtmek icin yapiyorlar bence oda ayri bi sacmalik ama

Konu sahibine haklı veya değil birşey demek istemiyorum ama böyle şeyler okudukça artık yakınım bile olsa bir çocuğu sevmeye korkar oldum. Zaten yolda gördüğüm yani tanımadığım bir bebeğe dokunmam bunu gerçekten doğru bulmuyorum ama bir tanıdığımın bebeği olunca bile çekiniyorum artık.
Bir orta yol bulabilsek keşke.

Zaten yakinim olan bebekler haric kimsenin cocugunu sevesim gelmez yillardan beri.yalandan agucuk gugucuk der gecerim, Bu konulari okudukca da iyi ki sevmiyormusum diyorum.
Benim cocuklarimi sevenler olunca da-yalayip yutmadikca- rahatsiz olmuyorum. Kadinlar kulubu bircok konuda insanlarin iclerinde ne dusundugunu anlamama yardimci oldu sagolsun :)

Bebeğinin bu davranışı onun gayet sağlıklı olduğunu gösterir. Çok önemli bi tepki bebeğin yabancılara ağlaması. Sende dersin insanlara böyle bi süreçten geçiyoruz bi süre devam edicek.

insanları kırmayım derken kendinizi ve çocuğunuzu üzmeyin. kusura bakmayın durmuyor veremem bu kadar net cümle.
biz avm'ye veya dışarı yemeğe felan gittiğimizde oğlum küçükken tanımadıklarımız ay çok tatlı alabilir miyiz dediklerinde alamazsınız derdim direk veya yüzünü sevdiklerinde elini öptüklerinde yapmayın derdim. çok meraklıyız başkalarının çocuklarını elleyerek sevmeye. uzaktan sev kardeş mecbur musun dokunmaya..
Ay helal olsun hakikaten

Konu sahibine haklı veya değil birşey demek istemiyorum ama böyle şeyler okudukça artık yakınım bile olsa bir çocuğu sevmeye korkar oldum. Zaten yolda gördüğüm yani tanımadığım bir bebeğe dokunmam bunu gerçekten doğru bulmuyorum ama bir tanıdığımın bebeği olunca bile çekiniyorum artık.
Bir orta yol bulabilsek keşke.
Geçen asansöre bindim. Çokta samimi olmadığım bi komşu ve 1 yaşındaki oğlu da bindi. Ben genel anlamda çocukları sevmem ama önceden nezaketen -ellemeden- bici bici minnoş yapardım ayıp olmasın annelerine diye.
Burdaki konulardan sonra hic bebegin tarafına bile bakmıyorum.
Komşum dediki "aaa neden öyle kötü baktınız oglumu sevmediniz mi bak bak ablası bak yakışıklı ogluma" diyip kucagima vermeye kalkisti -almadim-
Ben bu analardan hicbisey anlamadım:deli:

O insanlar da genelde çocuğun ağlaması dursun , annenin yükü azalsın diye ver bir de ben deneyeyim susar belki diye istiyorlardır bebeğinizi.Yoksa ben kimsenin ağlayan bebek sesine bayıldığını düşünmüyorum.Yani iyi niyetle yapıyorlardır ama rahatsız oluyorsanız açık açık söyleyin.İnanın etraftakiler de bebek ağlamasından rahatsızı oluyorlardır , yapacak bişey yok diye idare ediyorlardır.

Ben yanlış anlamışım ; bebeğiniz ağlamıyorken istiyorlarsa vermeyin elbette.Anneler bazen benim kucağıma vermeye kalkınca ben almıyorum ağlar şimdi yabancılar beni diye.Vermeyin kesinlikle.Bebek bu yahu , obje gibi ver bakiyim bende duracak mı da ne demekse artık? Agresif olmadan söyleyin , bu kez de sanki bi' tek bunun bebeği var falan diye laf sokup sizi sinir edemesinler.

Görmedigin cocugu olmus...
ya birakin sevmek isteyen sevsin. Cocugun bagisiklik sistemi mikroplarla pislikle beraber gelisecek ne var ki bunda.. siz hic mi cocuk sevmediniu

Back
X