Verdiğim karar sizce doğru mu

Yigenim. Kiz.Anne oldu baba var ama bende kalmak istemiyo diyor telime bile bakmıyor. Kızda ben yaşamam o adam evlendi vs. Baba tarafı yakinimda kimse ilgilenmiyor. Bende sahiplendim herşeyi önüne serdim. eşim bı bardak su istedi diye adama demedigimi bırakmadım. Okuluna yağmur çamur değmesin diye arabamla bırakıp aldım. Özel okul oda öğretmen kredi kartı....... Kurslara gönderdim bunaldi yürüyüşler kurslar kafeler...ya yapabilddigimi yaptım. Hadi okusun kurtarsın bende ölürsem napar diye. Günlerce psikologlar gittim danistim herkes gıpta etti ama o anlamadı. Anlamıyor. Ergenlik bunalımı da var haklı. Ama ne gezmesi bitti ne özel ilişkileri ne çevresi. Başına bişey gelir diye çok korkuyorum. Yazıktır emanet. Karşısında ağladım kafelere götürüp konuştum bağırdım ya her yolu denedim. Bana hakaret asagilama. Hep ben suçlu. Ama aramayan sormayanlara çok iyi. En çok da bu ağrımaya gidiyio

Ergenlik zamanı şu an. Bence çok üstüne düştüğünüz için böyle yapıyor olabilir. En iyisi karışmayın kendi haline bırakın. Hiç konuşmayın ne yaparsa yapar zamanla anlar emin olun. O yüzden biraz rahat bırakın. Kendi ailenizi de ikinci plana atmayın.

Aslında 17 yaş bir insanın en hassas duygularının karışık olduğu yaşlardandır
Desteğe ihtiyacı vardır insanın
tabiki bunu doğru yapmalı üstüne çok düşmek bunu doğru yaptığı anlamına gelmez
annesi babası olmayan bir gence yardım ederken bir uzmandan yardım almalı

Çok doğru. Ben bunun ayarını kaçırdım. Herşeyi bırakıp ona adapte oldum . Sonuç tükendim. Haklisiniz

Ya tamam ugrasmak falan iyi de neden herseyi kenara itip onunla ugrasmaniz? Bir kere gittin konustun olmadi hadi iki kere gittin konustun olmadi ama ne bu israr? Sacmalamissin biraz bence. Uzak tut evinden hayatindan boyle sacma sey mi olur.

deli misiniz siz yahu? kendi çocuklarınızın suçu ne? böyle yaparak kendi çocuklarınızı da yeğeninizden nefret ettireceksiniz.
hayır anlamadım elalemin çocugu için kendi aile ve yuvanızı yok saymak çok tuhaf geldi.
bize anlatmadığınız başka şeyler de mi var??

Kaç yaşında olduğuna bağlı olarak küçükse veya daha çok gençse susarım

Bende yetim buyudum, bende o yaslardan gectim ama kimseye asla sesimi yukseltmedim..17 yas ergenlik donemi, fakat akli basinda olunacak bir yas. 10 yas deseydiniz cocuktur o derdim fakat bir size kotu, digerlerine iyi olduguna gore her seyi gayet iyi biliyor. Sizi bu kadar uzup aglatiyorsa tavrinizi koyun, bu kadar ilgilenmeyin.. Size bagirdiginda uyarin, cunku saygisizlik bu..

Ne demek bu şimdi. Okumadınız anlaşılan. Elime doğdu benim. Ablamın kızı. Beraber büyüdük sayılır. Bizde herkes hemen kenara itilmez. Annem babam yok. Ablamda ölünce sahip çıkayım dedim. Baba tarafı hiç ilgilenmedi. Neyse tesekkurler

Şükür aynı durumda biri çıktı karşıma. Sakın yanlış anlamayın aynı durum dedim diye. En iyi siz anlarsınız beni. Benimde annem babam yok. Tek akrabam o bu dünyada. Yazdıklarımdan hareketle çok mu müdahale etmişim ona. Çok mu karışmışim.

Aksine hepsini okudum hanımefendi, hatta özellikle sizin yazdıklarınızdan vurgulamak istediklerimi madde madde ekledim yukarıda.Aynı şekilde düşünüyorum hala.
Hemen kenara itin diyen zaten yok da, ne kadar abartılı davrandığınıza takılmayan yok gibi neredeyse.

Dedigim gibi bende yetim buyudum fakat ben yegeniniz kadar sansli degildim. Bana sizin gibi bakip ilgilenen biri olmadi. Teyzem biraz ilgilense havalara ucardim, evine gidince teyzemin etrafinda pervane olur yardim ederdim. Bence sizin yegeniniz epey simarmis. Her istedigini yapmaniz, bu kadar ustune dusmeniz cok yanlis geldi bana.. Size boyle davranmaya asla hakki yok. Yasi cok kucuk degil, 17 yasindayken ben calisir para kazanirdim. Lutfen kendinizi bu kadar harap etmeyin. Ne guzel emanete sahip cikiyorsunuz, sizi tebrik ediyorum. Fakat her dedigini yapmayin, sorumluluk almayi ogrensin..

Çok fakir zor bı hayattan geldim ben. Mum ışığında finallere çalışıp şeref öğrencisi olacak, açlıktan okul yolunda otobuslerde uyuyakalacak kadar çok zor hemde. Şükür çok iyi mevkilere gelip iyi bı hayat kurdum kendime. Belkide karşımdaki bu kadar rahat olunca korktum endişelendim napacak diye. Hayat bana çok zordu. O yasamasin istedim. Çok usteledim. Aslında cevaplarınız rahatlattı. Boşa enerji harcamış çok yüklenmiş olduğumu gördüm. Teşekkürler

Kimsesinin olmaması olabildiğince her dediği yapılıp simartilacak anlamına gelmiyor. Aksine daha olgun oluyor böyle insanlar. Ama siz her dediğini yaparak bu hale getirmissiniz. Sorumluluk alması hayata daha sağlam basması lazimken siz herkesten fazla(çocuklarınızdan bile) el üstünde tutmussunuz. Ben öyle anladım aksiyse bilemem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…