Verdiğimiz borçları neden geri alamıyoruz?

Burcu murcu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2019
46
41
3
36
Selam kızlar dertleşmek için yazıyorum bu sıkıntımızı
Eşimle çok yakın bir aile dostumuza borç verdik neredeyse 2 yıl olacak hala geri alamadık. Bu kişinin çocuğu hastalandığı hastaneden çıkaracak para bulamadı verdik gibi gibi böyle şeyler. Eşim geri istediğinde hep oyaladı haftaya haftaya şimdi ise cevap bile vermiyor ne yapıyorlar ne ediyorlar hiç bilmiyoruz bile.. eşi instagrama fotolar koyuyor gayet mutlu belli ki maddi durumu düzelmiş ama bize cevap vermeye tenezzül bile etmiyor. İnsanlar ne zaman bu kadar kötü oldu bizde borç namustur mesela. Eşim sürekli beddua ediyor bu mübarek günlerde boşver bize döner desemde dinlemiyor .. şunu merak ediyorum insan hiç Korkmaz mı çocuğumdan çocuğumdan çıkar mı diye ? Gece gündüz ileniyor eşim az bir para da değil ? Resmen kandırıldık gibi bişey varmı başına gelen? Dini yönden de düşünüyorum şaşırıyorum bazen bu kul hakkı olmuyor mu kul hakkı yiyen insan iyi olmaz diyorlar ama bunlar pek mutlu biz salaklığımıza yanıyoruz...

Meblağ ı ne kadardı?. Adam nerde çalışıyorsa patronuyla konuşup rezil etmek lazım bence

Instagram adını verin darlayalim :D

Var böyle insanlar ne yazık ki
Hiç kimseden borç istememek ve vermemek en güzeli
Alisiyorlar somuruyorlar ya da kendin alışıp kolaya kaçıyorsun
Borc resmen bataklik gibi
O yüzden ben surunmeyi ama yine de kimseye minnet etmemeyi tercih ediyorum

Sanırım yapacak bir şey kalmamış
Ortak tanidiklariniza soyleyin de onlardan da isteyip üstüne yatmasinlar bari
Birde engellemisler Allah ıslah etsin

Aile dostumuz demişsiniz insanda biraz yüz olur ne kadar ayıp bir sey. Çevrenizle konuşun en kötü kulaklarına gider de belki utanırlar.

En yakın arkadaşım tarafından 20 bin lira dolandırıldım. Kredi çekmiştim zor durumdaydı evlerine icra gelmişti eşyalarını almışlardı . Sonra ortadan kayboldu numarasını değiştirdi, adresini değiştirdi , para uçtu gitti anlayacağın. 7 yıl oldu ortada yok. Artık kimseye bir kuruş vermem bana büyük ders oldu. Üstüne de bir bardak soğuk su içtim siz de için bence .

En yakın arkadaşım tarafından 20 bin lira dolandırıldım. Kredi çekmiştim zor durumdaydı evlerine icra gelmişti eşyalarını almışlardı . Sonra ortadan kayboldu numarasını değiştirdi, adresini değiştirdi , para uçtu gitti anlayacağın. 7 yıl oldu ortada yok. Artık kimseye bir kuruş vermem bana büyük ders oldu. Üstüne de bir bardak soğuk su içtim siz de için bence .
Ne biçim insanlar var ya inanamıyorum hiç mi allahtan korkmuyorlar :KK11: bir de yakın arkadaşınızmış en kötü geçsin karşınıza ödeyemeyeceğim desin o bile yok

Çok geçmiş olsun sizede ne yapıyor peki şuan

Tşk ederim hepinize mesajlarınız için 25 bin lira verdik onu ne zor durumlardan kurtardık bir gün evimize gelip 2 binlira için ağlamıştı koca adam şimdi ağlayan o değil gibi havalarından geçilmiyor başına gelen başka insanlarda varmış bizde alamayız bu parayı biliyorum ama insanın zoruna gidiyor yaptığına böyle karşılık gelince...

Tşk ederim hepinize mesajlarınız için 25 bin lira verdik onu ne zor durumlardan kurtardık bir gün evimize gelip 2 binlira için ağlamıştı koca adam şimdi ağlayan o değil gibi havalarından geçilmiyor başına gelen başka insanlarda varmış bizde alamayız bu parayı biliyorum ama insanın zoruna gidiyor yaptığına böyle karşılık gelince...

Aglayanin mali gulene hayretmez derler
Cok paraymis verilen tutar

Gelirinizi bilmiyorum ama 25 bın cok para buyuk konusmam ama bırıncı derece akrabam dısında vermem galıba. Bence hukuk yoluna basvurun esınızın gonderıgıne daır belge ya da mesajlasma var mı ıste tamam vercem gıbısınden. 25 bın az para mı ben ıkı bın lıranın da pesını bırakmıycam gerekırse mahkemeye verırız. Elımızde delıl var.

Back
X