Popüler Konu Verimli Rutin

Ben de bu kitabı çok beğenmiştim. Aynı yazarın etkili ailelerin 7 alışkanlığı kitabı var onu okuyan var mı, diğer kitabın tekrarı gibi mi acaba yoksa okunması gereken bir kitap mı?

Tabi ki hatırladım. Hoş geldin
Uzun zaman oldu. Neler yaptın bu süreçte?
Tavsiyen için çok teşekkür ederim. Aradığım ürün bu.

Hoşbuldum
Hatırlamana sevindim
Rica ederim ne demek

Özelden yazıyorum

Bu arada , bu sayfaya baktıktan sonra uzun süredir arayacağım yeri aradım ve harekete geçip bugün izlemeye gittim . Okullarla açıldı , çok geç kalsam da zararın neresinden dönülse kardır diyip haftaya başlamaya niyetlendim . Gidiş geliş zor olacak araç olmadığından , bakalım inşaAllah pes etmem amin

Ayrıca saç kurutma makinesi olarak ne kullanıyorsun ?
Bu yaşıma kadar zararlı olduğu için hiç kullanmadım
Ancak sabahları sitatik enerjiyi atmak için ( umarım yanlış yazmamışımdır ) sabahları duş almak istiyorum , saçlarım ıslak çıkıp sinüzilt olmak istemiyorum

Son düzenleme:

Bu uzamana gitmeyi istediğimi daha önce de söylediğimi hatırlıyorum , şuna ona bütçem yok . En kısa zamanda olmasını umuyorum

Okudukça sana sorular soracağım elecda

Kış kadını olmak , kış renklerinin yani koyu renklerin yakışması anlamına mı geliyor ?

Ben kasım doğumluyum , ancak fotolarıma baktığımda en çok yaz fotolarındaki ışığımı seviyorum . Güneşi ışıklarının yüzümün özellikle de gözlerimin rengini çok daha güzel ortaya çıkardığını düşünüyorum . Bunlardan yola çıkarak uzman görüşmesi sonrası tecrübelerinle benim rengimin ne olduğunu söylemen mümkün mü

Karartmalı perdeyi nereden aldın
2 yıl önce bir kaç yere “otel perdesi” diye baktığımda satmıyorlardı .
Sonrasında gittiğim otellerin bazısında da çok kalın duran perdelerin bir kaç katlı kumaştan birleştirilerek oluşturulduğunu gördüm .
Tek kat olup zifiri karanlık oluşturan perdeye ihtiyacım var oğlum için

Merhaba elecda görene kadar ben cevaplayayım. Kızların odasına siyah blackout stor perde yaptırmıştım(internetten). Gece indiriyorum cok karanlık oluyor gündüz uykusunda yarıya indiriyorum loş oluyor(gündüz uykusunun gece gibi zifiri karanlık olmaması gerektiğini cocugun gece gunduz farkını ogrenmesi acısından onemli oldugunu okumuştum) kolay temizleniyor, tul yada fon perde kadar da toz toplamıyor, memnunum.

Merhaba,
Biz gece perdesi diyoruz :) Biz 6 yıl kadar önce bir perdeciden sormuştuk. gündüz uykusu için içeriyi karanlık gösteren bir perde istiyoruz diye. Sütlü kahve renginde bir perde dikti bize. Işık geçirmiyor. Çekince baya karartıyor içeriyi. Gece mesaisi olan eşlerin gündüz uykusu içinde iyi olur.

benben00
S sonay906
cevaplar için teşekkürler
Stor perde sevmiyorum
Işık geçirmeyen perdeleri biliyorum onları da sevmiyorum
Ben baya baya otel perdesi seviyorum ama onlardan görmemiştim o ara , sonra da hiç bakmadım
Bu arada oğlum 6,5 yaşında ( güzel ömrü olsun )
Gündüz uykusu yok yani , bebekken bile yoktu

Öncelikle Ege Erim ve Begüm Başoğlu’nun beraber yazdıkları “Sade” kitabı ile Francine Jay’in “Azla Mutlu Olmak” kitaplarını okumanı tavsiye ederim. Amaca yönelik kitaplar ikisi de. Marie Kondo’nun kitabında çok fazla laf kalabalığı var. Son kitabı “At Kurtul Ferahla”yı aldım ben. Onu bir okuyayım ona göre Marie Kondo’yu tekrar konuşalım:)

Ekte turkisimimimalizm’in “Evdeki eşyalara sorulacak sorular” ve “Alışveriş yaparken sorulacak sorular” görsellerini ekliyorum. Takıldığın noktalarda istediğin kadar soru sormaktan çekinme lütfen

Eklentiler

• BFC8767F-E5E1-4265-9DF9-3C678EA07287.webp
    69,2 KB · Görüntüleme: 187
  • FE918910-A2FB-4788-9B88-EE0764444E54.webp
    48 KB · Görüntüleme: 175
Bence günlük hedefler çok güzel
Hazırladığın rutinleri buradan da paylaşabilirsen hepimiz için faydalı olur. Özellikle gezi planlarından kopya çekebilirim:)

Öncelikle hoş geldiniz
Konu maddelerinize istinaden tavsiyelerimi yazmak istiyorum.

1. İş: Yaptığınız bütün işleri, önem sıralaması olmadan bir kağıda listeleyin. Aklınıza geldikçe bu listeyi güncelleyin. Bu işleri yapmadığınız taktirde ne olur sorusunu her bir kalem işe sorduktan sonra cevapları karşılarına yazın. Majör probleme sebep olacak işleri bir kağıda, minör probleme neden olacakları da başka bir kağıda yazın. Kalanlar, ufak tefek sıkıntı yaratacak işler olacaktır.

2020 İş Planını excelde hazırlayıp, major ve minör işleri kabataslak yerleştirin. Her ayın son iş günü bir sonraki ayı planlayın. Aylık planınız haftalık formatta olsun.

Günlük plan yaparken sabahtan o gün yapmanız gereken bütün işleri listeleyip, 4 gruba ayırın. Sabah ilk iş acil ve önemli işleri halledin. Öğle arasından hemen önce acil ve önemsizleri aradan çıkarın. Öğleden sonra en uzun vakti “Acil Olmayan Önemli İşler” e ayırın. Her gün düzenli olarak bunu yaparsanız bir süre sonra acil ve önemli işiniz kalmaz veya çok azalır, böylece rahat edersiniz. Akşam çıkmadan da önemsiz ve acil olmayan işlerden yapabildiğiniz kadarını yapın. Sabah okula bir yarım saat erken gelip, bu süreyi planlamaya ayırırsanız faydalı olacağını düşünüyorum.

2. Ev: Yatmadan evi sadece siz değil, ailecek toplayın. Her iki çocuğunuz da kendi dağınıklığını toplayabilir. Küçüğe büyük bir sepet verin, oyuncaklarını toplasın. Büyük için farklı kategorideki oyuncakları muhafaza edebileceği ayrı kutular alın. Her ikisinin de düzen alışkanlığı kazanması için fırsat bu durum. Ayrıca eşiniz de çalışsın. Mesela bizim evde 20:00-20:30 arası ev toplama saati. Benzer bir uygulama yapabilirsiniz.

Saç kurutma makinesini kuaförümde aldım ve çok memnunum. Normal makinelere göre epey kuvvetli. Kuaför malzemeleri satan yerlerde de bulabilirsin.

Kış kadını soğuk ve mavi alt tonu olan kış renklerinin yakışması anlamına geliyor. Online hizmet verenler varmış ya da kendi rengini belirlemek ile ilgili videolar da var diye duydum. Mevsimlere göre 4 ana grup var.

Önce soğuk mu sıcak mı alt tonun diye anlamak için altın tonunda ve gümüş tonunda iki kumaşı boynuna tutup başlıyorsun. Saçlar boyalı ise yanıltmamak için kapalı olmalı.

Perdecilerde blackout özellikli perde diye satılıyor.

Merhaba herkese: )

Etkili ailelerin 7 alışkanlığı kitabı nı merak ettim, bir ara okumak isterim, ınsallah kütüphanede vardır: )

Şu an elimde saatleri ayarlama enstitüsü var, çok çok güzel. Sevdim her satırını.

Bugün ekstradan çalıştığım yerden 4500 TL geldi hesabıma. Kredi kartımı ödedim. Arayıp limitini düşürelim dedim 4500 TL kadar. Sanırım düşündüğümden erken bitireceğim kart borcunu. 5000 TL borcu kaldı, o da taksitler halinde.
Bu ay gün sırası da bende. 10 çeyrek gelecek, dokunmayı düşünmüyorum, 3 tam altına çevirip kenara atacağım ıns.

Yemeklerimi haftada 3 gün akşamdan yapmayı planladım. Böylece işten gittiğimde hemen yemek yapmaya başlamıyorum. Dün çok iyi geldi, hazırdı yemeklerim. Kızımla ödev-test yapma-kitap okuma ile ilgilendim sadece.
Bu akşam içinde yemeğim hazır. Çok sevdim bu telaşsız hallerimi: )

Uzun zamandır kendi üzerimde de değiştirmeye çalıştığım bir durum vardı. Sanırım çalışmalarım başarılı oluyor.
İnsanlarla hoşuma gitmeyen durumlarda konuşmam gerekirse, hemen geriliyor ve söyleyeceklerimi unutup sonradan "bunu neden demedim ki" diye söyleniyordum kendime.
Bu durumumla ilgili çok şey okudum, ayna karşısında denemelerim oldu. Ve çok şükür ki artık gayet sakin ve soğukkanlı tüm hoşuma gitmeyen, bana ters gelen konuları karşımdakine aktarıp, onu dinleyebiliyorum. Aklımdaki tüm cümleleri sarfetmiş ve hiçbir pişmanlık duymadan, karşımdakini de kırmadan dökmeden konuyu tartışabilir hale geldim.
Cumartesi günü hiç akılda yokken test edildi ani gelişen bir ortamda:))) Kendimle gurur duygum.

Uzun zamandır sakinlik ve telaşsız yaşamak üzerine çalışıyordum. Oluyormuş, bunu anladım.

Aralık 2019 ayında, 2020 yılı için planladıklarımı, yapmak istediklerimi, hayal ettiklerimi yazacağım... Başlıklar halinde buraya da yazarım ınsallah.

Forum içerisinde bununla ilgili bir yazı okudum. Sen aklıma geldin. Gerçi birçok sayfada aynı tür yazılara rastlamak mümkün ama dolaba yeni parçalar almadan önce biraz araştırma iyi gider :) Adresi aşağıda:

çok teşekkür ederim bu iki kitabı da sepetime ekledim haftaya elimde olur inşaallah kitaplarım
Bu hafta kendi dolabımdan 30 parça kıyafet ayrdm, mutfaktan da 50 parçaya yakın eşya koliledim ve iki ayakkabı 3 çanta bir cüzdan haftasonu yeni sahiplerine doğru yola çıkacak bunlar, oğlumun kıyafetlerini hep sakladım kıyamadm kimseye vermeye ama ilk fırsatta ordan da bi eleme yapacağım. Bu hafta diğer bir hedefim ise garanti belgeleri evraklar vs vs gibi ıvır zıvırı ayıklamak olacak
elecda bugün attığın iki görselden de yola çıkarak ben de ayıkladığım şeylere şu soruları sordum
1-En son ne zaman kullandım?
2-En yakın ne zaman kullanma ihtimalim var?
3-İhtiyaç duyarsam yenisini alabilir miyim?
Bu minvalde ayıklamak çok kolay oldu doğrusu ve hafidlediğimi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…