- 29 Ocak 2017
- 4.530
- 8.631
- 158
babilanka ilk kurul bitince bir de onu deneyeyim çok teşekkürler:) konuşmadan çözülmeyecek bu iş speaking egzersizi şartYapay zeka ile konuşma platformlarına baktın mı? Ben bir iki tane buldum, belki başlayabilirim. Karşımda bir insan ile konuşmak yerine yapay zeka ile konuşmak bana daha cazip geliyor. prpmpva, Fluently AI, Fluently Coach ve E translater arasından bir seçim yapacağım. Bir bak istersen
Kısa vade alıcı degilsnz altın zarar ettirmezAltın güvenli liman gibi ama son 2-3 yılda çok arttı artık duraklar mı acaba diye ikilemde kaldım
yüksek riskli fon tehlikeli olmaz mı, düşme ihtimali olursa?Finans eğitiminde öğrendiğime göre BES'i kendimiz yönetmeli ve yüksek riskli fon ağırlıklı seçim yapmalıyız.
Şöyle ki uzun vadede en çok kazandıran fonlar yüksek risk grubu olanlar. Fonları kendin yönetmezsen düşük risk grubunda kalırlar ve uzun yılların sonunda eline geçen para çok az olur.yüksek riskli fon tehlikeli olmaz mı, düşme ihtimali olursa?
Bireysel hisse seçiminden bahsetmiyorum. Her iki borsada da hisse seçimi uzmanlık ve analiz gerektiriyor. Ancak yatırım fonları zaten profesyoneller tarafından yönetildiği için senin bilgi sahibi olmana gerek yok. Bizdeki Bist100 endeksi gibi onlarda da Spy 500 var. Yani Amerikanın en iyi 500 şirketinin hisse senetlerinitürk borsasını bile anlayamamış biri olarak yabancı borsa o kadar uzak ki bana:)) ama finansal okuryazarlığımı kazanmak istiyorum bu yıl içinde bir adım atacağım onunla ilgili.
YouTubeda 3 aydır dinlyrm programlarını baylyrm konularinaPodcast tavsiyesi:
06:00-07:00 | Sabah Rutini |
07:00-08:00 | Diksiyon |
08:00-09:00 | İngilizce |
09:00-10:00 | Kahvaltı & Evden Çıkış |
10:30-16:30 | Günlük Çalışma |
17:00-18:00 | Akşam Yemeği |
18:00-19:00 | Ev Toplama / Kitap |
19:00-22:00 | Park |
23:00 | Cilt Bakımı ve Yatış |
Fringe bilim kurgu seversenzSpeaking gelistirmek için hem de eğlenceli vakit geçirmiş olayım diye Bing bang theory dizizine baslamistim, her gün bir bölüm izleyerek gittim, 3 sezon bitirdim ama benzer şeyler oluyor gibi geldi sıkıldım. Bunun Üzerine çok övülen Joe o meet your mother dizisine başladım. Linç yemek istemem ama çok sıkıldım, sırf belki düzelir diye bir haftada 15 bölümden fazla izledim ama sarmadı beni, başka dizi tavsiyeniz olur mu? Sürekli bar masası-alkol- sevgili bulma muhabbetleri vs. Sıkıcı geldi.İngilizce pratik açısından da faydalı olsun istiyorum.
Ay bence de çoook iyidir fringeFringe bilim kurgu seversenz
Working momsSpeaking gelistirmek için hem de eğlenceli vakit geçirmiş olayım diye Bing bang theory dizizine baslamistim, her gün bir bölüm izleyerek gittim, 3 sezon bitirdim ama benzer şeyler oluyor gibi geldi sıkıldım. Bunun Üzerine çok övülen Joe o meet your mother dizisine başladım. Linç yemek istemem ama çok sıkıldım, sırf belki düzelir diye bir haftada 15 bölümden fazla izledim ama sarmadı beni, başka dizi tavsiyeniz olur mu? Sürekli bar masası-alkol- sevgili bulma muhabbetleri vs. Sıkıcı geldi.İngilizce pratik açısından da faydalı olsun istiyorum.
Hayatımda başladığım tek dizidir kendisi ama sezonu çok olunca son 1 sezonu atlayıp izlemiştim. Ben de stres yapiyor diziAy bence de çoook iyidir fringe
Merhaba süreciniz nasıl ilerliyor? Geçiş sağladınız mı öyleyse nasıl hissediyorsunuz?Tuşlu telefona dönmeye karar verdim bakalım bu süreç nasıl olck
Ev için evim sistemlerini düşündünüz mü?PARA YÖNETİMİ
Aşırı para harcayan biri değilim, maaşımdan bir miktar birikimim olur ama bilinçli değilim. iki yıldır borsaya atıyorum kalan paraları, şimdi baktığımda maalesef türk parası olsa daha kardaymışım onu görüyorum. Hele dolar, altın vs olsa epey kıymetlenmişti.
Yapılacaklar:
1-Bu konuda finansal okuryazarlık için eğitim alsam faydası olur mu araştıracağım.
2-Paralarımı biriktirip araba veya 1+1 ev almayı planlıyorum.
3-Ayrıca BES araştıracağım. Avantajlı ise bir miktar yatırabilirim
Bugüne kadar klasik yöntem ile ben de altın alarak ilerledim. Sadece biriktirdim. Yatırıma çevirmedim. Ancak sermaye/peşinat olarak elimde iyi bir miktar olmasını sağladı, altın.Her şartta koşulda 24 ayar külçe gramliklar var onlardan tavsiye ederim.
Bozdururken de zarar etmez
Telefon annemin eskisini aldım ama şarj aleti bulamadım ona daMerhaba süreciniz nasıl ilerliyor? Geçiş sağladınız mı öyleyse nasıl hissediyorsunuz?
Ev için evim sistemlerini düşündünüz mü?
Birikim için kazancınınızı nasıl düzenliyorsunuz?
Bugüne kadar klasik yöntem ile ben de altın alarak ilerledim. Sadece biriktirdim. Yatırıma çevirmedim. Ancak sermaye/peşinat olarak elimde iyi bir miktar olmasını sağladı, altın.
Şimdi gayrimenkule çevirmek niyetindeyim.
Hiç araştırmadım evim sistemlerini, böyle de almak zor tabi sürekli fiyatlar artıyor. o yüzden hedefi 1+1 olarak tuttum bakalım birikim yapabilirsem.Merhaba süreciniz nasıl ilerliyor? Geçiş sağladınız mı öyleyse nasıl hissediyorsunuz?
Ev için evim sistemlerini düşündünüz mü?
Birikim için kazancınınızı nasıl düzenliyorsunuz?
Bugüne kadar klasik yöntem ile ben de altın alarak ilerledim. Sadece biriktirdim. Yatırıma çevirmedim. Ancak sermaye/peşinat olarak elimde iyi bir miktar olmasını sağladı, altın.
Şimdi gayrimenkule çevirmek niyetindeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?