Popüler Konu Verimli Rutin

babilanka ilk kurul bitince bir de onu deneyeyim çok teşekkürler:) konuşmadan çözülmeyecek bu iş speaking egzersizi şart

türk borsasını bile anlayamamış biri olarak yabancı borsa o kadar uzak ki bana:)) ama finansal okuryazarlığımı kazanmak istiyorum bu yıl içinde bir adım atacağım onunla ilgili.
Bireysel hisse seçiminden bahsetmiyorum. Her iki borsada da hisse seçimi uzmanlık ve analiz gerektiriyor. Ancak yatırım fonları zaten profesyoneller tarafından yönetildiği için senin bilgi sahibi olmana gerek yok. Bizdeki Bist100 endeksi gibi onlarda da Spy 500 var. Yani Amerikanın en iyi 500 şirketinin hisse senetlerini
içeren yatırım fonları var. Yine Amerika’nın en iyi teknoloji şirketlerini içeren ETF’ler var. Bunlara yatırım yapabilirsin. Chat gbt’ye bir sormanı tavsiye ederim

Selamlar Hanımlar,

Bu hafta gerçekleştirmek istediğim rutinim şu şekilde:

06:00-07:00Sabah Rutini
07:00-08:00Diksiyon
08:00-09:00İngilizce
09:00-10:00Kahvaltı & Evden Çıkış
10:30-16:30Günlük Çalışma
17:00-18:00Akşam Yemeği
18:00-19:00Ev Toplama / Kitap
19:00-22:00Park
23:00Cilt Bakımı ve Yatış

Bu sabah başladım. Diksiyon çalışmadım ve kahvaltı yapacak vaktim olmadı. Ancak kalan kısma uygun hareket etmeye çalışacağım. Kitap okumalarım okullar tatil olduğundan beri aksadı. Bu nedenle akşam yemeğinden sonra kızlarla mutfağı ve evi toparlayıp, en az 20 dakika kitap okumayı hedefliyorum. Kitap okuma zamanı bittiğinde kızlar ile birlikte parka çıkarız. Akşamları da parktan gelince ve kızların uyku rutininden önce cilt bakımını halletmem lazım, zira kızları yatırdıktan sonra üşeniyorum ve bakım işi aksıyor.

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah 06:30'da kalktım. Sabah rutininden sonra İngilizce ardından diksiyon çalıştım. Saat 09:00'da kahvaltı yaptım, evi toparlayıp çıktım ve işe geldim.

Dün işten eve geldikten sonra kızlar ile yemek yedik. Sofrayı topladıktan sonra 20 dakika kitap okuma zamanı yaptık. Sonra da hazırlanıp parka gittik. Akşam yemeği sonrası 20 dakika kitap bizim için yaz döneminde sürdürülebilir oldu. Dün Çalınan Dikkat kitabına başlayacaktım. Ancak "Anne Dansı" kitabını yarım bıraktığımı fark edince ona devam ettim. Park dönüşümüz 22:45 oldu. Eve girer girmez cilt bakımı işini hallettim.

Bir dizi tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Netflix'te "When Life Give You Tangerines" dizisi son zamanlarda seyrettiğim en iyi dizi oldu. Tavsiye ederim.

Speaking gelistirmek için hem de eğlenceli vakit geçirmiş olayım diye Bing bang theory dizizine baslamistim, her gün bir bölüm izleyerek gittim, 3 sezon bitirdim ama benzer şeyler oluyor gibi geldi sıkıldım. Bunun Üzerine çok övülen Joe o meet your mother dizisine başladım. Linç yemek istemem ama çok sıkıldım, sırf belki düzelir diye bir haftada 15 bölümden fazla izledim ama sarmadı beni, başka dizi tavsiyeniz olur mu? Sürekli bar masası-alkol- sevgili bulma muhabbetleri vs. Sıkıcı geldi.İngilizce pratik açısından da faydalı olsun istiyorum.

Fringe bilim kurgu seversenz

Working moms
This is us

Ay bence de çoook iyidir fringe
Hayatımda başladığım tek dizidir kendisi ama sezonu çok olunca son 1 sezonu atlayıp izlemiştim. Ben de stres yapiyor dizi ne olmuş diye diye bitirmek istiyorum o sebeple bir kez daha başlamak niyetim var ama korkuyorum

Herkese Selamlar…

Hepimizin olduğu gibi benim de onlarca yüzlerce hedefim amacım var. İnsan onca şeyin arasında bazen dağılabiliyor, birden çok şeyi uygulamakta zorlanabiliyor.

Sağlıklı beslenme alanında önümüzdeki günlerde sadece iki şeye odaklanmak istiyorum.

• 1 Ağustos’ a kadar çikolata/tatlı/pasta yemeyeceğim.

• Akşam 19.00 dan sonra bir şey yiyip içmeyeceğim.

Spor alanında ise ;
• gün içerisinde sadece 15 dakika egzersiz/yürüyüş yapacağım.

Tuşlu telefona dönmeye karar verdim bakalım bu süreç nasıl olck
Merhaba süreciniz nasıl ilerliyor? Geçiş sağladınız mı öyleyse nasıl hissediyorsunuz?

Ev için evim sistemlerini düşündünüz mü?
Birikim için kazancınınızı nasıl düzenliyorsunuz?
Her şartta koşulda 24 ayar külçe gramliklar var onlardan tavsiye ederim.
Bozdururken de zarar etmez
Bugüne kadar klasik yöntem ile ben de altın alarak ilerledim. Sadece biriktirdim. Yatırıma çevirmedim. Ancak sermaye/peşinat olarak elimde iyi bir miktar olmasını sağladı, altın.
Şimdi gayrimenkule çevirmek niyetindeyim.

Telefon annemin eskisini aldım ama şarj aleti bulamadım ona da

KİŞİSEL GELİŞİM
Kendine güvenli, ayakları yere basan, basic bir genel kültür seviyesi olan, iyi yaptığı en az bir hobisi olan biri olmak istiyorum. 6 aydır terapi alıyorum daha yolun başında hissediyorum kendimi, mücadelem epey sürecek gibi.
Kitap okumak: Skora değil içeriğe odaklanarak gitmek istiyorum. Kitap bittikten sonra yorum yaparak gitmek istiyorum. Aylık 3 kitap okumak ve her ay bir tane yeni yazar tanımak amacım. Ayrıca yatmadan çnce telefon bakmak yerine 30 dk kitap okumak istiyorum.
Podcast dinlemek: Çeşitli alanlarda podcast dinleyerek, ev işi yaptığım veya yolculuk yaptığım süreyi daha verimli geçirmek istiyorum. En sevdiklerim: Fatma Bayram, bir aile meselesi, tülay kök, nasıl olunur, ben okurum, ortamda satılacak bilgiler, mymecra.
Piyano çalmak: Yıllardır evimizde piyano var, geçen yaz bir miktar öğrenmeye başlasam da devamını getiremedim. piyano dinlemeye bayılıyorum ancak müzik kulağım hiç yok. Şimdilik yakın zamana hedef koyamasam da inşallah birkaç ay sonra günde 10 dk da olsa piyano çalma rutini eklemeyi düşünüyorum.
Diksiyon çalışmak: Yıllardır hedefim henüz adım atamasam da elbet başlayacağım.
İstatistik öğrenmek: Çalışmalarım için gereken istitistiği kimseye muhtaç olmadan yapabilmek istiyorum, yakın zaman yani ilk bir sene hedefim olmasa da ilk 5 yıllık hedeflerimde bu bölümde doktora yapmak var.
Dikiş dikmeyi öğrenmek: ilk bir yıllık hedeflerimde olmasa da hep aklımın ucunda var, çocuklar büyüyünce bir kursa gidip kendi tadilat işlerimi yapacak ve düğme dikecek kadar da olsa öğrenmeyi istiyorum.
Bisiklet öğrenmek: ilk 5 yıllık hedeflerimde var. İlk adım olarak kendime uygun bir bisiklet almalıyım.
Beliz Güçbilmez kurmaca atölyesine katılmak: ilk bir yıllık hedeflerimde var. Beni yazma konusunda geliştireceğine inanıyorum ve bu da konuşmamı etkileyecektir.

Hiç araştırmadım evim sistemlerini, böyle de almak zor tabi sürekli fiyatlar artıyor. o yüzden hedefi 1+1 olarak tuttum bakalım birikim yapabilirsem.
Özel bir yöntemim yok açıkçası, ödemelerimi yaptıktan sonra kendime bir miktar para ayırıyorum kalanı borsaya atıyorum. Belli bir miktar yok yani maaşın yüzde kaçı gibi. Bu konuda eğitim alıp bilinçlenmek amacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…