• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar. Ben fon konusunu hiç anlamıyorum. Bir miktar nakitim vardı. Çalışmadığım için faize yatırdım. Bugün banka aradı. Paranın bir kısmıyla fon alırsak hoşgeldin faizimin devam edeceğini, faiz vermeyen blokeli kısmın miktarının azalacağını ve Böylelikle daha kazançlı olacağını söyledi. Bilmiyorum ben tedirgin oldum. Sonrasında bana demesinler fondaki kısım eridi diye. Riske atmak istemiyorum. Ne dersiniz?
Çok fazla sayıda yatırım fonu var. Hisse yatırımı uzmanlık istiyor, ancak yatırım fonlarında bir sepet oluşturuyorsunuz veya hazır sepetler var, onlardan alıyorsunuz. Sizin yerinize fon yöneticileri yönetiyor. Ben yatırım fonlarını seviyorum. Bankanızın uygulamasından fonlara bakıp karar vermeniz lazım. Kesinlikle para kaybetmek istemiyorum, kazanç az olsa da kabülüm derseniz düşük riskli fonlardan tercih edebilirsiniz.

Selamlar Hanımlar,
Çok şükür okullar açıldı ve rutinlerime geri döndüm. Ufak tefek bazı değişiklikler yaptım. Şu an uyguladığım düzen şu şekilde:

Sabah Rutini
05:30-07:00

• Sessizlik Zamanı
  • 1 bardak su + prebiyotik
  • Meditasyon
  • Sabah Sayfası
  • Kuran Meali Okuması
07:00-08:00 Kızların Okul Rutini

08:00-09:00
  • Ev Toplama
  • Diksiyon Çalışması
  • Kahvaltı + D Vitamini + Multivitamin
  • Hazırlanma ve Evden Çıkış
09:00-10:00 İşe Gidiş

10:00-17:00 Ofis Çalışması

17:00-18:00 Eve Dönüş

18:00-19:00 Akşam Yemeği

19:00-20:00 İngilizce Çalışması ve Kitap Okuma (Kızların Ödev Vakti)

20:00-21:00 Ailece Vakit

21:00-22:00 Cilt Bakımı & Çocukların Uyku Rutini

22:30 Uyku Zamanı

Çok fazla sayıda yatırım fonu var. Hisse yatırımı uzmanlık istiyor, ancak yatırım fonlarında bir sepet oluşturuyorsunuz veya hazır sepetler var, onlardan alıyorsunuz. Sizin yerinize fon yöneticileri yönetiyor. Ben yatırım fonlarını seviyorum. Bankanızın uygulamasından fonlara bakıp karar vermeniz lazım. Kesinlikle para kaybetmek istemiyorum, kazanç az olsa da kabülüm derseniz düşük riskli fonlardan tercih edebilirsiniz.
Cevap için teşekkür ederim elecda 🌹 Kesinlikle risk istemiyorum. Risk alacak durumda değilim. Malum enflasyon ortada. Param erimeden belli bir gelirim oldun derdindeyim. Bankacı kadın da ben sizin yerinize yönetirim dedi. Ama yani ne bileyim “Niye bana yardımcı olsun, onun karı ne olacak” diye düşünmedim değil. 🙂 “Gümüş fon alırız” dedi. Ama benden istediği ana paramın 1/5 O yüzden ben pek sıcak bakmadım 🙁

Herkese Selamlar ;

Değerlerimden ''KİŞİSEL GELİŞİM'' maddesiyle çalışmak isterim bugün.
Aslında bu bölüm çok katmanlı bu sebeple bir günde bitirmem mümkün değil. Ancak bi yerden başlamak gerek :)

Kişisel Gelişimimde önemsediğim ilk adım; beden ve ruh sağlığımı bütünsel olarak iyi kılmak ve daha iyisi için çabalamak.Bu konuda önceliğim ideal kilo aralığına gelip, yağ ve kas oranımı dengelemek ve kaslarımı güçlendirmek. Ruhen ise psikolojik esneklik kazanarak, duygu durumumu dengede kılmak ve duygusal geçişlerde Büyük Resmi'mi düşünüp aksiyon almak , bu konuda gelişmek. Peki bu iki konuda ne yapıyorum nasıl yapıyorum? 1 aydır diyetisyen desteği alarak, nasıl beslenmem gerektiği konusunda çalışıyorum. Neyi ne kadar nasıl yemeliyim, yeni alternatif beslenme ürünleri neler ekleyebilirim çalışıyorum. Bu süreçte yaklaşık 4 kg zayıfladım. Yağ oranım normal sınıra geldi. İdeal kiloma ise 5 kg var. Aralığa erişince koruma dönemine geçecek bu konuda çabalayacağım. Diyetisyenim online ilerliyor, günlük takip yapıyor, alternatif sunuyor, enerjisi ve motivasyonu güçlü bu sebeple ben de daha istikrarlı ilerliyorum. Ayrıca ramazan ayında boğaz ağrısı ses kısıklığı yaşadım; oruçlu olmama rağmen diyetisyenimin verdiği tarifle bikaç gün içerisinde toparladım. protein kek , tahin muz , kefir gibi renkli ve lezzetli eklemelerle çeşitlendim. Ruhsal sağlık içinse yaklaşık 4 aydır düzenli destek alıyorum, yine online ve gerçekten işin ehli ve destekliyici bir uzman ile ilerliyorum. Bana kattıklarını yazarak anlatmam yetersiz kalıyor. Eğer kendinizi sıkılmış bunalmış hissediyorsanız, Belli başlı konuların etrafında dönüp duruyor ve gündeminiz hep aynı şeyse , duramıyorsanız, aksiyon alamıyorsanız ' fikir almak çok işe yarar tavsiyemdir.
Zaten ruh sağlığı yerindeyse insan hayatını daha düzenli daha verimli kılabiliyor. Yaptığı yemek daha lezzetli, kurduğu ilişkiler daha içtenlikli ve yaptığı işler daha verimli oluyor.
merhaba, ruhsal sağlık alanında destek aldığınız kişiyi, mesaj atabilir msiiniz? benim de sıkıntılarım var, nefes terapisi aldım, koçluk eğitimlerim devam ediyorum, ama koçlukta geleceğe yönelik çalışıldığı için, geçmişi de araştırmak istiyorum. Yaşadığım olayların, neden yaşadığım ve sonrasında aynı şeyleri yaşamamak için neler yapmam gerektiği konusunda kafam karışıyor. Ay direk konuya daldım kusura bakmayın, sayfayı ara ara takip eden biriyim, plan koçlukta da öğrendiğim şey, ama bir türlü hayata geçiremedim.

Selamlar Hanımlar,

Dün evden çalışma günümdü. Kızları okula gönderdikten sonra oda oda gözden geçirip, toparladım ve robotu süpürme ve silme modunda çalıştırdım. Yeni robot her oda bitiminde gidip fırçalarını ve bezini yıkıyor, benim için çok kullanışlı oldu. Banyoları temizledim, havluları değiştirdim. 3 makine çamaşır yıkadım. Sonra üniversiteye gitmek için hazırlandım ve evden çıktım. Bölüm başkanı ile öğle yemeği yedik, ardından okulda yapmam gereken işleri halledip eve döndüm. Ev rutinlerimi düzenli uyguladığım takdirde ev temiz ve düzenli kalıyor ve ben de kendimi çok yormadan düzeni sağlamış oluyorum.

Ev rutini için kurduğum sistem şu şekilde:

Pazartesi: Temizliğe abla geliyor. Nevresimleri değiştiriyor, yıkıyor ve kurutup kaldırıyor. Tüm ev sil, süpür ve banyoları hallediyor. Eşimin gömlek ve pantolon ütülerini hallediyor.
Salı: Sabah hızlıca evi toparlayıp çıkıyorum. Akşam yatmadan da evi toparlıyoruz.
Çarşamba: Evden çalışma günüm. Tüm evi gözden geçirip, atılacakları ayırıp 3 makine çamaşır yıkıyorum. Tüm evi robotla sil süpür yaptırıp, banyoları temizliyorum. Akşam kızların banyo günü.
Perşembe: Sabah hızlıca evi toparlayıp çıkıyorum. Akşam yatmadan da evi toparlıyoruz.
Cuma: Sabah hızlıca evi toparlayıp çıkıyorum. Akşam yatmadan da evi toparlıyoruz. Cuma akşam haftalık alışverişi hallediyorum. Buzdolabı içini temizleyip yerleştiriyoruz.
Cumartesi: Tüm evi gözden geçirip, atılacakları ayırıp 3 makine çamaşır yıkıyorum. Tüm evi robotla sil süpür yaptırıp, banyoları temizliyorum.
Pazar: Üç günlük yemek yapıp buzdolabına koyuyorum. Akşam kızların banyo günü.

Akşamları yemek sonrası yürüyüş alışkanlığı kazanmak istiyorum. Ankara'da havalar soğudu bu nedenle yürüyüş bandında bir şeyler izleyerek yapmak istiyorum. Yemek sonrası sofrayı topladıktan sonra İngilizce çalışması yapıp, ardından yürüyüş ve duş şeklinde bir rutine geçiş yapmaya niyetim var.

The present - Mesaj: Razı olma
Let’s eat - Mesaj : Ebeveyn sevgisi
Ian - Mesaj: Empati
Pip - Mesaj : Azim

Umbrella - Mesaj : Nezaket

Geneli 4-5 yaş ve üzeri izlenilebilecek kısa animasyonlar. Çocuklarla izlenilip üzerine sohbet ederek içselleştirilebilir ve çocuklarla fikir alışverişi yapılabilir, kaliteli üretimler.

Bu hafta zihniyetimde bir değişiklik yapmaya karar verdim:
  • -Normalde akademik işlerle ilgili hep yetişecek işlerim olduğu için evde de hep zihnimde şu var: "çocuklar uyusa da az iş yapsam" Ama 1 saat başında oturuyorsam maksimum 30 dk derse bakabiliyorum veya daha az, hep sosyal medya-telefon vs bölünüyor. ama bilgisayarın başında çalışıyor gibi görünüyorum. Sonra da yatma saati geliyor yatak odasına gidiyorum. Ne kitap okuma ne başka bir şey yapacak enerjim kalmıyor.
  • Düşünüyorum: gün içini iyi planlarsam 30 dk fazla gün içi çok rahat çalışabilirim, zamanı yönetemiyorum. Ve böylece akşamım bana kalır kitap okurum başka rutinler ekleyebilirim ve kendimi dinlenmiş hissedebilirim.
  • Dizi sezonu başladığı için de biraz tedirginim şimdilik takip ettiğim hiçbir dizi yok ama yeni başlayan dizilere başalrım kafa dağıtmak için, zaman yöneterek yapmalıyım bunu. Zira insan boş işlere kolay alışıyor ve kolay bırakamıyor saçma bir rutinim oluyor.
  • Akşamları kitap okuma rutinim için okuyacağım kitabım: Vücudunuz Hayır Diyorsa

Son düzenleme:
Herkese mutlu haftalar:) bundan sonra burayı daha aktif kullanıp rutinlerimi paylaşmak istiyorum.
  • Bu hafta odağım beslenmem olacak: yapay zekaya yazarak kalori hesaplatıp biraz dengelemek istiyorum.
Son 6 aydır hiç çıkmadığım kilolara çıktım. Önceden fazla kaçırsam da iki gün az yesem dengelenirdi artık yaş geçtikçe bu mümkün olmuyor maalesef. Otokontolü ele almak lazım:)

Son düzenleme:
Selamlar herkese,

Umarım herkes iyidir.

Ben de bir adım atarak, yeni bir konu ("kendi kendime kendimleyim") açtım burada. Bir nevi günlük gibi kullanmayı düşünüyorum.
Belki arada ziyaret edersiniz.

Haber vermek istedim: )
Hemen geliyorum :KK200:

Bu hafta zihniyetimde bir değişiklik yapmaya karar verdim:
  • -Normalde akademik işlerle ilgili hep yetişecek işlerim olduğu için evde de hep zihnimde şu var: "çocuklar uyusa da az iş yapsam" Ama 1 saat başında oturuyorsam maksimum 30 dk derse bakabiliyorum veya daha az, hep sosyal medya-telefon vs bölünüyor. ama bilgisayarın başında çalışıyor gibi görünüyorum. Sonra da yatma saati geliyor yatak odasına gidiyorum. Ne kitap okuma ne başka bir şey yapacak enerjim kalmıyor.
  • Düşünüyorum: gün içini iyi planlarsam 30 dk fazla gün içi çok rahat çalışabilirim, zamanı yönetemiyorum. Ve böylece akşamım bana kalır kitap okurum başka rutinler ekleyebilirim ve kendimi dinlenmiş hissedebilirim.
  • Dizi sezonu başladığı için de biraz tedirginim şimdilik takip ettiğim hiçbir dizi yok ama yeni başlayan dizilere başalrım kafa dağıtmak için, zaman yöneterek yapmalıyım bunu. Zira insan boş işlere kolay alışıyor ve kolay bırakamıyor saçma bir rutinim oluyor.
  • Akşamları kitap okuma rutinim için okuyacağım kitabım: Vücudunuz Hayır Diyorsa
Ben çok uzun zamandır eve iş götürmüyorum ve iş ile ilgili acil durumlar dışında bilgisayar açmıyorum. Bu şekilde iş yerinde de daha verimli ve odaklı çalışabiliyorum. Eskiden akşam yaparım diyerek işleri ertelediğim çok oluyordu. Bu düzene girdikten sonra daha verimli çalışır hale geldim.

Back
X