Herkese Selamlar ;
Değerlerimden ''KİŞİSEL GELİŞİM'' maddesiyle çalışmak isterim bugün.
Aslında bu bölüm çok katmanlı bu sebeple bir günde bitirmem mümkün değil. Ancak bi yerden başlamak gerek :)
Kişisel Gelişimimde önemsediğim ilk adım; beden ve ruh sağlığımı bütünsel olarak iyi kılmak ve daha iyisi için çabalamak.Bu konuda önceliğim ideal kilo aralığına gelip, yağ ve kas oranımı dengelemek ve kaslarımı güçlendirmek. Ruhen ise psikolojik esneklik kazanarak, duygu durumumu dengede kılmak ve duygusal geçişlerde Büyük Resmi'mi düşünüp aksiyon almak , bu konuda gelişmek. Peki bu iki konuda ne yapıyorum nasıl yapıyorum? 1 aydır diyetisyen desteği alarak, nasıl beslenmem gerektiği konusunda çalışıyorum. Neyi ne kadar nasıl yemeliyim, yeni alternatif beslenme ürünleri neler ekleyebilirim çalışıyorum. Bu süreçte yaklaşık 4 kg zayıfladım. Yağ oranım normal sınıra geldi. İdeal kiloma ise 5 kg var. Aralığa erişince koruma dönemine geçecek bu konuda çabalayacağım. Diyetisyenim online ilerliyor, günlük takip yapıyor, alternatif sunuyor, enerjisi ve motivasyonu güçlü bu sebeple ben de daha istikrarlı ilerliyorum. Ayrıca ramazan ayında boğaz ağrısı ses kısıklığı yaşadım; oruçlu olmama rağmen diyetisyenimin verdiği tarifle bikaç gün içerisinde toparladım. protein kek , tahin muz , kefir gibi renkli ve lezzetli eklemelerle çeşitlendim. Ruhsal sağlık içinse yaklaşık 4 aydır düzenli destek alıyorum, yine online ve gerçekten işin ehli ve destekliyici bir uzman ile ilerliyorum. Bana kattıklarını yazarak anlatmam yetersiz kalıyor. Eğer kendinizi sıkılmış bunalmış hissediyorsanız, Belli başlı konuların etrafında dönüp duruyor ve gündeminiz hep aynı şeyse , duramıyorsanız, aksiyon alamıyorsanız ' fikir almak çok işe yarar tavsiyemdir.
Zaten ruh sağlığı yerindeyse insan hayatını daha düzenli daha verimli kılabiliyor. Yaptığı yemek daha lezzetli, kurduğu ilişkiler daha içtenlikli ve yaptığı işler daha verimli oluyor.