• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Herkese mutlu haftalar:) bundan sonra burayı daha aktif kullanıp rutinlerimi paylaşmak istiyorum.
  • Bu hafta odağım beslenmem olacak: yapay zekaya yazarak kalori hesaplatıp biraz dengelemek istiyorum.
Son 6 aydır hiç çıkmadığım kilolara çıktım. Önceden fazla kaçırsam da iki gün az yesem dengelenirdi artık yaş geçtikçe bu mümkün olmuyor maalesef. Otokontolü ele almak lazım:)
Beraber ilerleyelim ben de aynı durumdayım. Sabahları işe gelmeden önce Karatay Kahvaltısı yapıp, öğle yemeğini es geçip, çok acıkırsam ufak bir ara öğün yapmak ve akşam yemeğini hafif yemek niyetindeyim. Bugün akşam yemeği sonrası yarım saat bantta yürümeyi deneyeceğim bakalım.

Pazartesi sabah iş rutinlerim:
1-Bilgisayar indirilenler klasörünü düzenle
2-Masanın üzerini düzenle
3-Çantanı düzenle
Ben iş gelir gelmez bilgisayarımı açıp e-postalarımı kontrol ediyorum. Ardından not defterime yapılacak işleri sırayla yazıyorum. Hallettikçe highlight kalemle üzerini çiziyorum. Akşam çıkmadan mutlaka masamı, bilgisayarın içindeki dosyaları sıfırlayıp çıkıyorum. Hem gerçek masamın üstü hem de bilgisayarımın masaüstünün tamamen temizlenmesi bana çok iyi geliyor.

Selamlar Hanımlar,

Bu akşam itibariyle şöyle bir rutinde ilerlemeye niyet ediyorum:

17:30-18:30 Akşam Yemeği
18:30-19:00 Dinlenme & Sosyal Medya
19:00-19:30 Küçük Kızımın Ödev ve Kitap Okuması
19:30-20:00 Yürüyüş
20:00-20:30 Duş ve Cilt Bakımı
20:30-21:00 Kitap Okuma
21:00-22:00 Kızların Uyku Rutini

Bu hafta zihniyetimde bir değişiklik yapmaya karar verdim:
  • -Normalde akademik işlerle ilgili hep yetişecek işlerim olduğu için evde de hep zihnimde şu var: "çocuklar uyusa da az iş yapsam" Ama 1 saat başında oturuyorsam maksimum 30 dk derse bakabiliyorum veya daha az, hep sosyal medya-telefon vs bölünüyor. ama bilgisayarın başında çalışıyor gibi görünüyorum. Sonra da yatma saati geliyor yatak odasına gidiyorum. Ne kitap okuma ne başka bir şey yapacak enerjim kalmıyor.
  • Düşünüyorum: gün içini iyi planlarsam 30 dk fazla gün içi çok rahat çalışabilirim, zamanı yönetemiyorum. Ve böylece akşamım bana kalır kitap okurum başka rutinler ekleyebilirim ve kendimi dinlenmiş hissedebilirim.
  • Dizi sezonu başladığı için de biraz tedirginim şimdilik takip ettiğim hiçbir dizi yok ama yeni başlayan dizilere başalrım kafa dağıtmak için, zaman yöneterek yapmalıyım bunu. Zira insan boş işlere kolay alışıyor ve kolay bırakamıyor saçma bir rutinim oluyor.
  • Akşamları kitap okuma rutinim için okuyacağım kitabım: Vücudunuz Hayır Diyorsa

Merhaba,

Kendimde farkettiğim bir durumdan bahsedeceğim. Instagram benim tüm zamanımı sinsice öldürüyor ve bir şekilde ekranı bırakamıyorum. Defalarca kendime limit koydum ama olmuyor. Tek çözüm olarak dondurmayı buldum.
Mesela okul açılıyor haftaya ve ben instagramı dondurdum. Başka türlü odaklanamıyorum hiçbir işime ve gün sonunda elimde koca bir hiç. Aktif kullanıp para kazansam içim acımayacak: ) Ama o da yok. Size de tavsiye ederim.
Sevgiler.

Merhaba,

Kendimde farkettiğim bir durumdan bahsedeceğim. Instagram benim tüm zamanımı sinsice öldürüyor ve bir şekilde ekranı bırakamıyorum. Defalarca kendime limit koydum ama olmuyor. Tek çözüm olarak dondurmayı buldum.
Mesela okul açılıyor haftaya ve ben instagramı dondurdum. Başka türlü odaklanamıyorum hiçbir işime ve gün sonunda elimde koca bir hiç. Aktif kullanıp para kazansam içim acımayacak: ) Ama o da yok. Size de tavsiye ederim.
Sevgiler.
Benim isimli instagramın yıllardır donmuş. sadece beğendiğim sayfaları takip etmek için açtığım bir instagramım var, genelde dizi haberleri-magazin vs ile zaman kaybediyorum ve komik videolar vs. Ayrıca youtube üzerinden diziler, alışveriş siteleri ve whatsapp grupları çok zamanımı alan yerler.
Aslında telefonuma her uygulama için süre kısıtlaması koyuyorum ama hep 5 dk daha diye diye genişletiyorum o süreyi korumayı başaramıyorum. Artık haftalık belli konulara odaklanarak üzerine düşmek istiyorum, zira bu hayat tarzı istediğim gibi birine dönüşmeme çok büyük engel.

Beraber ilerleyelim ben de aynı durumdayım. Sabahları işe gelmeden önce Karatay Kahvaltısı yapıp, öğle yemeğini es geçip, çok acıkırsam ufak bir ara öğün yapmak ve akşam yemeğini hafif yemek niyetindeyim. Bugün akşam yemeği sonrası yarım saat bantta yürümeyi deneyeceğim bakalım.
Ben 3 öğün besleniyorum ve sabah ara öğün kahvenin yanına minik bir tatlı ve öğleden sonra ara öğünümde meyve mevcut. İlk hedef olarak akşam yemeğinden sonra çayın yanı atıştırmalarını kestim, ama hala kilo veremedim ve incelemedim. o yüzden gün içini dikkatle inceleyeceğim bu hafta, kalori hesabını da göreyim.
Spor da hayatıma katmak istediğim bir alışkanlık ancak zamanı var:)

Ben de varım. Ekleyin beni de. Zira iki haftada delirmelerim geldi yemekle ilgili.
Hızlı şekilde toparlanmam lazım zira yeni yaşıma nasipse sağlıkla neşeyle çıtır hatun olarak girmeye niyet ediyorum 😍🤣😬🤭

Benim isimli instagramın yıllardır donmuş. sadece beğendiğim sayfaları takip etmek için açtığım bir instagramım var, genelde dizi haberleri-magazin vs ile zaman kaybediyorum ve komik videolar vs. Ayrıca youtube üzerinden diziler, alışveriş siteleri ve whatsapp grupları çok zamanımı alan yerler.
Aslında telefonuma her uygulama için süre kısıtlaması koyuyorum ama hep 5 dk daha diye diye genişletiyorum o süreyi korumayı başaramıyorum. Artık haftalık belli konulara odaklanarak üzerine düşmek istiyorum, zira bu hayat tarzı istediğim gibi birine dönüşmeme çok büyük engel.
Merhaba,
Belki Instagram'da takip ettiğiniz kisileri eleyerek işe başlayabilirsiniz, benim de sadece takip amaçlı kullandigim bir hesabım var, gerçekten bana fayda sağlayacağını düşündüğüm kişileri takip ediyorum, tanıdığım kimse yok, diğer videoları (komik video vb) izlemeyin, izlemeye başladığınizi fark ettiginizde bırakın hemen, alışveriş sitelerini ihtiyaç varsa ziyaret edin, YouTube için de ben şöyle bir şey yapıyorum, günlük 1 tane gelişim videosu izliyorum, eğer dizi izlemek hoşunuza gidiyorsa onu bir ödül gibi kendinize ayırdığınız deşarj olma zamanı olarak düşünebilirsiniz, ya da ingilizce gelistirme amacınız varsa dizi izleme hakkınızı seveceğiniz türden ingilizce bir dizi için kullanabilirsiniz, benim uyguladıklarım ve aklıma gelenler bunlar, belki işinize yarayacak bir şey çıkar, ben elecda elecda dan gördüğum kişisel misyon bildirgemi hazirlamistim ve bu doğrultuda o başlıklar altına haftalık plan yapıyorum, o plan neticesinde günümü de planlıyorum bu sayede hedefledigim aksiyonlari gerçekleştirebiliyorum.

Ben de varım. Ekleyin beni de. Zira iki haftada delirmelerim geldi yemekle ilgili.
Hızlı şekilde toparlanmam lazım zira yeni yaşıma nasipse sağlıkla neşeyle çıtır hatun olarak girmeye niyet ediyorum 😍🤣😬🤭
Mart ayında rahat olan kot pantolonum bugün çok sıktı.. bu bir işaret olmalı, birlikte daha iradeli yapabiliriz:)

Merhaba,
Belki Instagram'da takip ettiğiniz kisileri eleyerek işe başlayabilirsiniz, benim de sadece takip amaçlı kullandigim bir hesabım var, gerçekten bana fayda sağlayacağını düşündüğüm kişileri takip ediyorum, tanıdığım kimse yok, diğer videoları (komik video vb) izlemeyin, izlemeye başladığınizi fark ettiginizde bırakın hemen, alışveriş sitelerini ihtiyaç varsa ziyaret edin, YouTube için de ben şöyle bir şey yapıyorum, günlük 1 tane gelişim videosu izliyorum, eğer dizi izlemek hoşunuza gidiyorsa onu bir ödül gibi kendinize ayırdığınız deşarj olma zamanı olarak düşünebilirsiniz, ya da ingilizce gelistirme amacınız varsa dizi izleme hakkınızı seveceğiniz türden ingilizce bir dizi için kullanabilirsiniz, benim uyguladıklarım ve aklıma gelenler bunlar, belki işinize yarayacak bir şey çıkar, ben elecda elecda dan gördüğum kişisel misyon bildirgemi hazirlamistim ve bu doğrultuda o başlıklar altına haftalık plan yapıyorum, o plan neticesinde günümü de planlıyorum bu sayede hedefledigim aksiyonlari gerçekleştirebiliyorum.
teşekkürler bunları dikkate alacağım. Haz odaklı davranıyorum sanırım önce dizi izliyorum sonra iş yapmaya enerjim kalmıyor en enerjik zamanım diziyle geçmiş oluyor. bunu yönetmeyi öğreneceğim.

Mart ayında rahat olan kot pantolonum bugün çok sıktı.. bu bir işaret olmalı, birlikte daha iradeli yapabiliriz:)
Ben şöyle bir deneme yapacağım:
  • 09:00 Kahvaltı: Kahvaltıda 2 yumurta, beyaz peynir, kalamata zeytin, ceviz, domates salatalık, biber şeklinde kahvaltı edeceğim. Yağda yumurtanın yanına 1 dilim ekmek istiyorum bazen. Bir de canım tost istediği zaman yanında bir haşlanmış yumurta yiyeceğim. Pazar kahvaltısında yarım simit hak tanıyorum kendime. Reçel, çikolata vs. ile hamur işi tüketmeyeceğim.
  • 14:30 Ara öğün: Ofise wasa aldım. Labne ile wasa veya kuruyemiş ve sütlü kahve şeklinde ilerleyeceğim.
  • 18:30 Akşam Yemeği: Dikkat etmem gereken en önemli öğün burası. Akşam yemeğinde pilav, makarna yemeyeceğim. Ana yemek, yoğurt varsa salata şeklide ilerleyeceğim.
Sonuç olarak uymam gereken kurallar şöyle:
  1. Kahvaltıda reçel, çikolata ve hamur işi yok
  2. Akşam yemeğinde karbonhidrat yok.
  3. Bu öğünlerin haricinde atıştırmak yok.

Selamlar Hanımlar,

Dün akşam eve gittim, üstümü değiştirip hemen mutfağa girdim. Pazar günü kuru fasulye pişirmiştim, yanına pilav yaptım. Kızlar ile birlikte yedik, ardından beraber sofrayı topladık. Saat 19:00'a kadar kızlar tablete baktılar. Ben de instagram'da takıldım. Saat 19:00'da hepimiz için ekran süresi bitti. Büyük kızım odasına test çözmeye gitti. Ben de küçük kızın ödevlerini ve okumasını yaptırdım ama tahmin ettiğimden daha uzun sürdü. Çok yavaş okuyor ve okuması gereken epey sayfa vardı. Saat 20:30 civarı bitirebildik. Öyle olunca benim yürüyüş ve duş işi kaldı. O sırada eşim işten geldi. Kızlar eşimle uno oynarken ben de kitap okudum. Saat 21:00-22:00 arasında da kızların uyku rutinini yaptık. Uzun zamandır aynı sıra ile aynı işleri yaptırdığım için bir düzen oturttuk. Uyku rutininin sabah kaosunu önemli ölçüde giderdiğini düşünüyorum. Kızların uyku rutini şu şekilde:
  • Oda ve eve dağıttıkları eşyaları toplama
  • Çanta hazırlama
  • Okul kıyafeti hazırlama
  • Tuvalet
  • Diş
  • Pijama
  • Kirlileri kirliye atma
  • Kitap Okuma
  • Uyku
Büyük kızımın diş fırçalama rutinine cilt temizliği de ekledik. Cosrx'in temizleme jelini aldım. Kore ürünü olması sebebiyle de hevesli bir şekilde kullanıyor. Ben de cilt bakımı işini kızların uyku rutininin önüne aldığımdan beri düzenli yapıyorum. Büyük kızım işlerini tamamladıktan sonra kitabını okuyor. Ben küçük kızımı yatırdıktan sonra büyüğün yanına gidiyorum. Yatakta biraz sarılıp sohbet ediyoruz. Ondan sonra uyuyor.

Verimli bir akşam oldu. Spor işi belli ki akşam rutininde yürümeyecek. Bu nedenle çarşamba-cuma ve pazar olacak şekilde hem yürüyüş hem ağırlık çalışması yapmayı deneyeceğim. Cuma akşamı ödev yaptırmayacağım için yapabilirim diye düşünüyorum. Bir de böyle deneyelim bakalım. Bu arada akşam yemek sonrası yapay zeka ile 10 dakika İngilizce konuşmaya karar verdim. Bugün başlayacağım.

Ben şöyle bir deneme yapacağım:
  • 09:00 Kahvaltı: Kahvaltıda 2 yumurta, beyaz peynir, kalamata zeytin, ceviz, domates salatalık, biber şeklinde kahvaltı edeceğim. Yağda yumurtanın yanına 1 dilim ekmek istiyorum bazen. Bir de canım tost istediği zaman yanında bir haşlanmış yumurta yiyeceğim. Pazar kahvaltısında yarım simit hak tanıyorum kendime. Reçel, çikolata vs. ile hamur işi tüketmeyeceğim.
  • 14:30 Ara öğün: Ofise wasa aldım. Labne ile wasa veya kuruyemiş ve sütlü kahve şeklinde ilerleyeceğim.
  • 18:30 Akşam Yemeği: Dikkat etmem gereken en önemli öğün burası. Akşam yemeğinde pilav, makarna yemeyeceğim. Ana yemek, yoğurt varsa salata şeklide ilerleyeceğim.
Sonuç olarak uymam gereken kurallar şöyle:
  1. Kahvaltıda reçel, çikolata ve hamur işi yok
  2. Akşam yemeğinde karbonhidrat yok.
  3. Bu öğünlerin haricinde atıştırmak yok.
elecda elecda yiyeceğin ürünlerin içeriğini çok net belirlemişsin; bu sağlam ilerlemeni sağlayacak. Net kriterler çok önemli, net ve çok detay olmaması beni sürekli kılıyor. Glütensiz, şekersiz, kahvesiz , sütsüz ‘ gibi çok detay ve kısıtlama beni bunaltıyor.
Ha çok işe yarıyor kısa vadede çok güzel kilo verip inceliyor insan ama daimi olmuyor maalesef.
Artık bu işi sağlıkla çözelim, korumaya geçelim inşaallah.

elecda elecda yiyeceğin ürünlerin içeriğini çok net belirlemişsin; bu sağlam ilerlemeni sağlayacak. Net kriterler çok önemli, net ve çok detay olmaması beni sürekli kılıyor. Glütensiz, şekersiz, kahvesiz , sütsüz ‘ gibi çok detay ve kısıtlama beni bunaltıyor.
Ha çok işe yarıyor kısa vadede çok güzel kilo verip inceliyor insan ama daimi olmuyor maalesef.
Artık bu işi sağlıkla çözelim, korumaya geçelim inşaallah.
Ben komple glütensiz, şekersiz veya laktozsuz beslenmek istemiyorum. Ama bunları kilo almadan tüketmenin bir yolunu bulmak lazım ve fakat ben hâlâ bulamadım🙄

Selamlar Hanımlar,

Bugün evden çalışma günümdü ancak işyerine gelmem gerekti. Sabah 05:30-07:00 arası rutinlerimi yaptım. 07:00-08:00 arası kızların okul rutinini gerçekleştirip onları okula uğradıktan sonra bütün evi toparlayıp, robota sil süpür yaptırdım. Banyoları temizleyip, 2 makine çamaşır yıkadım. Saat 09:00'da kahvaltımı yaptım. 2 yumurtadan kaşarlı omlet ve cevizli, peynirli ve zeytinli kahvaltı salatası yedim. Omega-3, D3K2 ve multivitamin içtim. Mutfağı toparladıktan sonra bilgisayarın başına oturdum ve saat 11:30'a kadar aralıksız çalıştım. Ardından hazırlanıp çıktım ve ofise geldim. Bu akşam kızlar hamburger-patates istediler. Ben de kendime köfte ve salata tabağı hazırlayacağım. Bu akşam küçüğümün ödevsiz günü ama maalesef okuma ödevi var. Okuma ödevine başlamadan kızımı yıkarım zira çok uzun sürüyor.

Ben komple glütensiz, şekersiz veya laktozsuz beslenmek istemiyorum. Ama bunları kilo almadan tüketmenin bir yolunu bulmak lazım ve fakat ben hâlâ bulamadım🙄
Olabildiğince erken saatte tüketmek fayda sağlıyor. Kahvaltıda yemek gibi. 12.00-13.00 ü geçince şeker gluten filan hayatımızdan çıkacak. Bu bende çok işe yaradı noluyorsa öğleden sonra ki özellikle akşamları yediğim her sağlıksız şey sabaha tartıya yansıyor..
O yüzden ben öğleden öncelere ekliyorum.

elecda elecda dün akşam eşim ve oğlum hamburger yemek istedi , hamburgeciye gittik. Ve ben yemedim. Eve gelip cacık yapıp yedim. Sen evde yapacaksan sade köfte çok mantıklı.

Bugünse kızlarla ev oturmamız var sofra şahane olacak ama ben yiyeceklerimi paketleyeceğim hem gündüz yemek hem de ikramı geri çevirmemek için.

Olabildiğince erken saatte tüketmek fayda sağlıyor. Kahvaltıda yemek gibi. 12.00-13.00 ü geçince şeker gluten filan hayatımızdan çıkacak. Bu bende çok işe yaradı noluyorsa öğleden sonra ki özellikle akşamları yediğim her sağlıksız şey sabaha tartıya yansıyor..
O yüzden ben öğleden öncelere ekliyorum.

elecda elecda dün akşam eşim ve oğlum hamburger yemek istedi , hamburgeciye gittik. Ve ben yemedim. Eve gelip cacık yapıp yedim. Sen evde yapacaksan sade köfte çok mantıklı.

Bugünse kızlarla ev oturmamız var sofra şahane olacak ama ben yiyeceklerimi paketleyeceğim hem gündüz yemek hem de ikramı geri çevirmemek için.
Ben de deneyeyim öğleden sonra glütensiz beslenmeyi. Geçen sene saat 16:00 gibi ofiste yoğurt-granola yiyip akşam yemek yemiyordum. O zaman baya iyi zayıflamıştım ama normal beslenmeye geri dönünce aldım tekrar. Akşam ailecek yeme rutinini bozmadan nasıl kilo verilir bilemiyorum 🤷🏻‍♀️

Ben de deneyeyim öğleden sonra glütensiz beslenmeyi. Geçen sene saat 16:00 gibi ofiste yoğurt-granola yiyip akşam yemek yemiyordum. O zaman baya iyi zayıflamıştım ama normal beslenmeye geri dönünce aldım tekrar. Akşam ailecek yeme rutinini bozmadan nasıl kilo verilir bilemiyorum 🤷🏻‍♀️
Ben ev halkıyla sofraya oturuyorum kendim için hazırladıklarımdan yiyorum (cacık gibi) ya da tabağımda salata büyük yer kaplıyor . Bir de ben konuşarak , sohbet konusu açarak yemeye gayret ediyorum ki uzun soluklu oturup az yemek için😬🤣
Bir de kesinlikle çok çiğneyerek yemek, yemeği erken yemek (17.40-18.40 yiyoruz biz) , sonrasında çerez dahi olsa hiç bişey yememek . (Ben yemeden rahat ediyorum ama dayanamayanlar için süt de iyi bi tercih olabilir) Tabi ki yiyecekleri önceden planlayıp hazır etmek sağlıklı beslenme konusunda çok destekleyici.
Meyveyi öğleden sonra 14.00 civarı tercih ediyorum

Back
X