• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Ben ev halkıyla sofraya oturuyorum kendim için hazırladıklarımdan yiyorum (cacık gibi) ya da tabağımda salata büyük yer kaplıyor . Bir de ben konuşarak , sohbet konusu açarak yemeye gayret ediyorum ki uzun soluklu oturup az yemek için😬🤣
Bir de kesinlikle çok çiğneyerek yemek, yemeği erken yemek (17.40-18.40 yiyoruz biz) , sonrasında çerez dahi olsa hiç bişey yememek . (Ben yemeden rahat ediyorum ama dayanamayanlar için süt de iyi bi tercih olabilir) Tabi ki yiyecekleri önceden planlayıp hazır etmek sağlıklı beslenme konusunda çok destekleyici.
Meyveyi öğleden sonra 14.00 civarı tercih ediyorum
Akşam yemeği saatimiz aynı. Ben de akşam yemeğinden sonra hiç bir şey yemiyorum. Kızların da 20:00'den sonra herhangi bir şey yemesine müsaade etmiyorum. Hızlı yemek yemek en büyük problemim, üzerinde çalışıyorum. Bir de ofiste olduğum günler akşam yemeği yememeye karar verdim. Saat 15:30-16:00 arasında 1 kase yoğurt yanına wasa yiyeceğim. Bir de böyle deneyelim bakalım:)

Selamlar Hanımlar,

Hafta içi sabah rutinlerim epey yolunda gidiyor. Her bir rutini kazanmam oldukça uzun bir zaman, çaba ve emek sonrasında oldu diyebilirim. Şu an sakin ve odaklı sabahlar geçirebildiğim için çok memnunum. Akşam rutinlerinde de kızlar ile ekran kapanma süresini 20:00'den 19:00'a değiştirdiğimizden beri hepimizin veriminde önemli ölçüde artış oldu.

Akşam yemeğini 18:00-18:30 arası yiyoruz. 18:30-19:00 arası ekran saati ve 19:00 itibariyle herkes dersinin başına geçiyor. Küçük kızım masasında ödev yaparken, kızımın yatağına uzanıp kitap okuyorum. Masada yanında oturmamaya, ödevin her adımını takip etmemeye ve zorlandığı sorularda direkt cevabı vermek yerine cevabı bulmasına yarayacak sorular yöneltmeye gayret ediyorum. Çünkü ödevin kendi sorumluluğu olduğunu fark etmesini istiyorum. Büyük kızımda da bu sistemi uygulamıştım. Çok uzun süredir büyük kızımın ödev ve sınavlarını takip etmiyorum. Kendi çalışma planı doğrultusunda kendi hallediyor.

Küçük kızımın okuması oldukça yavaş. Büyük kızım ana sınıfında okumayı söktüğü için onunla böyle bir gündemimiz olmamıştı ama küçük kızım ile bu konuda 2. sınıfta da uğraşacağım gibi görünüyor. Akşamları bana ya da babasına 10 sayfa kitap okuyor. Ancak bu okuma oldukça uzun sürüyor. Oldukça sıkıcı bir iş olduğundan eşimle dönüşümlü okuma çalışması yaptırıyoruz. Bu işi de halledersek daha rahat bir hayatım olacağını düşünüyorum.

İki çocuk büyütmek ve hakkını vermeye çalışarak büyütmek, tam zamanlı işim ile birlikte benim için oldukça zorlayıcı ve bir o kadar geliştirici oldu. Sanırım yavaş yavaş o kaostan çıkıyorum, daha az dağınıklık ve küçük çocuk mızıltısı yaşanmaya başladı bizim evde. 0-6 yaş dönemini asla özlemeyeceğimden adım gibi eminim. Kendime bu yoğunlukta alan açma çabam ısrarla devam ediyor. Bir spor rutini oluşturmayı da başaracağım inşallah:)

Selamlar,

Beslenme hakkında yazmak istedim. Zira ilk defa 63 kiloyu gördüm: (
Akşam en geç 17 - 17.30 gibi bırakıyorum yemeği. Oldukça hafif bir yemek seçiyorum.
Sabahları da 10 gibi protein ağırlıklı sağlam bir kahvaltı yapıyorum. Bunu haftada bir iki defa bowl tabağı şeklinde ayarlıyorum, daha hafif oluyor.
Aralarda belki meyve yiyorum ama canım pek istemiyor.

Şekere hiç düşkün olmadım ama iştahım çok açık, sevmediğim, yemediğim hiç birşey yok: ) Böyle olunca frenlemek zor oluyordu ve yaş gittikçe çabuk alınıp zor verilebilir bir hale geldi kilo ben de.

3. haftam böyle geçti, zorlanmadım. Sadece akşam erken kesmek ailecek sofrada iken onlara eşlik edememek garip geldi. Ama 5 kilo verene kadar azimle devam edeceğim: )

Sanırım benim direnç kilom 60. Kırılsın istiyorum.

Selamlar,

Beslenme hakkında yazmak istedim. Zira ilk defa 63 kiloyu gördüm: (
Akşam en geç 17 - 17.30 gibi bırakıyorum yemeği. Oldukça hafif bir yemek seçiyorum.
Sabahları da 10 gibi protein ağırlıklı sağlam bir kahvaltı yapıyorum. Bunu haftada bir iki defa bowl tabağı şeklinde ayarlıyorum, daha hafif oluyor.
Aralarda belki meyve yiyorum ama canım pek istemiyor.

Şekere hiç düşkün olmadım ama iştahım çok açık, sevmediğim, yemediğim hiç birşey yok: ) Böyle olunca frenlemek zor oluyordu ve yaş gittikçe çabuk alınıp zor verilebilir bir hale geldi kilo ben de.

3. haftam böyle geçti, zorlanmadım. Sadece akşam erken kesmek ailecek sofrada iken onlara eşlik edememek garip geldi. Ama 5 kilo verene kadar azimle devam edeceğim: )

Sanırım benim direnç kilom 60. Kırılsın istiyorum.
Ben de benzer bir düzende devam edeceğim. Sabahları 09:00'da kahvaltı yapıyorum. Pazartesi-Salı ve Perşembe ofiste çalıştığım için saat 16:00 civarı 1 kase yoğurt ve 2 adet kuru yemişli yaprak galeta veya wasa yiyeceğim. Diğer günler kızların gelme saatinde evde oluyorum. Saat 17:00-17:30 arası akşam yemeği yiyebiliriz. Eşimin görev değişikliği oldu. Bu nedenle akşam geç gelmeye başladı. Akşam yemeğini iş yerinde yiyor. Bu nedenle yemek planını revize etmem gerekiyor. Akşam hafif yemeklere örnek yazabilirsen çok sevinirim.

Bu akşam büyük kızım mantı, küçük balık istedi:) Büyük balık yemiyor, küçük mantı yemiyor:işsiz: Ben de balık pek sevmem ama beslenmeme dahil etsem iyi olur diye düşündüm. Akşam küçük kızımla kendime ızgara levrek sipariş edeceğim. Büyüğe de mantı haşlarım.

Selamlar Hanımlar,

Bugün evden çalıştığım son Cuma günüm. Önümüzdeki hafta itibariyle cuma günleri üniversitede derslerim başlayacak. Sabah 09:30-12:30 arası bir dersim, 13:30-16:30 arası da diğer dersim var.
Gece küçük kızım 04:00 civarı yanıma geldi uykusu kaçmış. Saat 05:00'e kadar yanında yatıp onu uyutmaya çalıştım. Bu nedenle sabah 05:30-07:00 rutinimi bu sabah es geçtim. 07:00'de kalktım, kızları kaldırdım, kahvaltılarını yapıp okula gittiler. Kızlara D3K2, balık şurubu ve sambucol içiriyorum sabahları.

Kızlar gittikten sonra evi toparladım. Dün kızlara yatığım sezonluk alışveriş kargosu geldi. Bugün gelenleri yıkadım. Kendime İspanyol omleti ile güzel bir kahvaltı hazırladım. Ardından işimin başına oturdum. 12:00'ye kadar çalıştım. Evde de iş yerinde olduğu gibi saatli çalışmak benim için daha iyi oluyor. Saat 13:00'de de ikinci kısım için başlayacağım.

Selamlar Hanımlar,

Dün sabahtan küçük kızımın tenis kursu vardı. Arkadaşının babası götürdü. Bizim için çok iyi oldu. Böylece rahat rahat pazar kahvaltısı yaptık. Öğlen saatinde büyük kızımın matematik dersi ve ardından voleybol kursu vardı. Eşim kızımı götürdü, ben de mutfağa girdim. Biber dolması, nohut, taze fasülye, mercimek çorbası, yoğurtlu kereviz ve kuskus pişirdim. Çarşamba günü dahil bu menü beni kurtarıyor. Perşembe günü akşam kahvaltısı yapıyoruz. Cuma günü de mantı, sarma, içli köfte gibi buzlukta hazır olan yiyeceklerden çıkarıyorum. Mutfakta işim bitince küçük kızımın ödevi ve okuması ile uğraştım. Ardından yıkadım. Büyük kızım geldi ve akşam yemeği yedik. Sofrayı topla, biraz dinlen derken kızları yatırma saati geldi. Sanırım benim için en yoğun gün pazar günü oluyor. Ev, toplu yemek, çocuklar derken epey bir iş oluyor. Bugün de temizlikçi abla gelecek. Yorganları çıkarmasını ve fırını temizlemesini rica ettim.

Geçen hafta kızların yazlıklarını ayıklayarak kaldırmıştım. İhtiyaçları internetten aldım. Parça parça geliyor. Bugün ve yarın küçük kızımın sonbahar-kış dolabı tamamlanmış olacak. 2 elbise, 2 hırka, 2 uzun kollu üst, 4 sweatshirt ve 3 kalın kadife 3 normal olmak üzere toplam 6 adet taytı var. 1 spor ayakkabısı var. 1 tane babet tarzı bir ayakkabı alacağım. Kışında bir bot alırız. Montu var. Büyük kızım artık genç kız olduğu için kombinlerini kendi planladı. Ben sadece alışverişi yaptım. Dolabını da kendi yerleştirdi.

Benim sonbahar-kış dolabım renkler siyah, gri, lacivert ve bordodan oluşuyor. Bu sezon dolabıma bordo deri pantolon, ayakkabı, kemer ve kazak eklemek istiyorum. Ürünleri belirledim, ekim ayında alırım diye düşünüyorum. Cilt lazeri ve botoks işlemlerini de bu döneme planlayacağım. Önümüdeki hafta da saçımı kestirmek niyetindeyim. Saç boyu omzuma geldiği zaman rahatsız oluyorum. Genellikle çene hizasında küt kesim kullanıyorum.

merhaba, mutlu haftalar:)
elecda elecda dün rüyamda seni gördüm hayır olsun:) evimden asansöre bindim aşağı iniyordum senle karşılaştım. 1.90 boyun vardı kafamı yukarı kaldırdım baktım. sarışın-küt saçların vardı, bej bir şort ve bej çizme vardı, tüm hatırladıklarım bunlar. selamlaştık sonra asansörden indik. Ben seni tanıdım (nasıl oldu bilmiyorum) ama sen beni tanımadın :D

merhaba, mutlu haftalar:)
elecda elecda dün rüyamda seni gördüm hayır olsun:) evimden asansöre bindim aşağı iniyordum senle karşılaştım. 1.90 boyun vardı kafamı yukarı kaldırdım baktım. sarışın-küt saçların vardı, bej bir şort ve bej çizme vardı, tüm hatırladıklarım bunlar. selamlaştık sonra asansörden indik. Ben seni tanıdım (nasıl oldu bilmiyorum) ama sen beni tanımadın :D
Ama ben siyah küt saçlıyım, boyum 1.74 ve bej hiç giymem 😀😀

Herkese Selam

Beslenme ve hareketli yaşam gayet düzenli ilerliyor. Çerezimi , meyvemi ya da atıştırmalıkları gündüzleri özellikle 15.00 den önce yiyorum. Akşam yemek yiyip maden suyu ile günü tamamlıyorum :) Haftannın 4 günü yürüyor ya da ekliptik yapıyorum.

Oğlumun okulu bu dönem verimli başladı, ilerliyor. Düzenli litap okuyor ve test çözüyor, konu tekrarı yapıyor. Aklımda ingilizceye ağırlık vermek var.

Alışveriş yapmak istiyorum ayakkabı ihtiyacım var. Ancak yüklü bir taksit ödüyorum ve maaşım Ocak 2025 dahil olmak üzere zamlanmadı; iş sözleşmesi daha bi hafta önce yapıldı. Hala yeni maaş alamadım maaş farkı alamadım. Bu yüzden zorlanıyorum. Henüz önümü göremediğim için de planlama yapmıyorum .

önce ev almak ardından finansal özgürlüğümüz için yatırım yapmak niyetindeyim. Az harcıyor, idareli kullanıyorum bütçemi. Ocak ayında özel okul taksitleri başlıyor bu yıl oğlum bursluluk sınavlarına girecek , okul konusunda net değiliz. Taksitler bihayli yüksek oluyor maalesef , halihazırdaki taksitlerimizle ikisini bir karşılamak güç bu sebeple bu konuda aksiyon almaya gayret ediyorum.

Mevsim değişimi yaklaşıyor. Ekim ayı için hedefim: Kendimin ve çocukların artık giymeyecekleri yazlık ve kışlık kıyafetlerini düzenlemek, ayırmak ve dolaplarını düzenleyip ihtiyaç listesi yapmak.
Kendi dolabıma göz attığımda ihtiyaçlık bir durum yok hatta üstüne vereeklerimi ayırıp sadeleştirmem gerekiyor, hiç giymediğim ama bir gün lazım olur/ büyüyünce kızım giyerse vs diye duran epey çok kıyafet var, Abartısız dolabımın %40'ı diyebilirim son 1 yıldır giymediğim şeyler.
Renkler konusunda pek bir çizgim yok, rengarenk dolabım, genelde kombinli almaya çalışırım sonra kombin yapmak zor olur diye, Şallarımı genelde düz renk tercih ederim çünkü desenli şal kombinlemek çok zor.

Herkese Selam

Beslenme ve hareketli yaşam gayet düzenli ilerliyor. Çerezimi , meyvemi ya da atıştırmalıkları gündüzleri özellikle 15.00 den önce yiyorum. Akşam yemek yiyip maden suyu ile günü tamamlıyorum :) Haftannın 4 günü yürüyor ya da ekliptik yapıyorum.

Oğlumun okulu bu dönem verimli başladı, ilerliyor. Düzenli litap okuyor ve test çözüyor, konu tekrarı yapıyor. Aklımda ingilizceye ağırlık vermek var.

Alışveriş yapmak istiyorum ayakkabı ihtiyacım var. Ancak yüklü bir taksit ödüyorum ve maaşım Ocak 2025 dahil olmak üzere zamlanmadı; iş sözleşmesi daha bi hafta önce yapıldı. Hala yeni maaş alamadım maaş farkı alamadım. Bu yüzden zorlanıyorum. Henüz önümü göremediğim için de planlama yapmıyorum .

önce ev almak ardından finansal özgürlüğümüz için yatırım yapmak niyetindeyim. Az harcıyor, idareli kullanıyorum bütçemi. Ocak ayında özel okul taksitleri başlıyor bu yıl oğlum bursluluk sınavlarına girecek , okul konusunda net değiliz. Taksitler bihayli yüksek oluyor maalesef , halihazırdaki taksitlerimizle ikisini bir karşılamak güç bu sebeple bu konuda aksiyon almaya gayret ediyorum.
Yürüyüşü ve eliptiği günlük rutinine nasıl dahil ettin paylaşabilir misin?
Ben giymediğim kıyafetleri belirli aralıklar ile gardropsa veriyorum. Onlar satıp, bakiyeyi yüklüyorlar. Oradaki para ile de yeni alışveriş yapıyorum. Ayakkabı ihtiyacını ekstra para harcamadan bu şekilde çözebilirsin. Oğlun kaçıncı sınıf oldu?

Mevsim değişimi yaklaşıyor. Ekim ayı için hedefim: Kendimin ve çocukların artık giymeyecekleri yazlık ve kışlık kıyafetlerini düzenlemek, ayırmak ve dolaplarını düzenleyip ihtiyaç listesi yapmak.
Kendi dolabıma göz attığımda ihtiyaçlık bir durum yok hatta üstüne vereeklerimi ayırıp sadeleştirmem gerekiyor, hiç giymediğim ama bir gün lazım olur/ büyüyünce kızım giyerse vs diye duran epey çok kıyafet var, Abartısız dolabımın %40'ı diyebilirim son 1 yıldır giymediğim şeyler.
Renkler konusunda pek bir çizgim yok, rengarenk dolabım, genelde kombinli almaya çalışırım sonra kombin yapmak zor olur diye, Şallarımı genelde düz renk tercih ederim çünkü desenli şal kombinlemek çok zor.
Ben bu işi yeni tamamladım. Önce küçük kızın dolabından başladım. Ne var ne yok sıra ile denettim. Olmayanları, lekeli olanları direkt ayırdım. Sonra kızıma denediği kıyafeti giymeyi sevip sevmediğini sordum. Sevmediklerini de ikna etmeye çalışmadan ayırdım. Zara'nın telefon uygulamasını açtım ve 2 tişört, iki hırka, 2 kapüşonlu, 2 normal sweatshirt beğenmesini istedim. Beğendiklerinin siparişini verdim. Kargolar gelince de yıkayıp dolabına yerleştirdim. Sonra büyük için sonra da kendim için yaptım. Kıyafetleri her sezon Marie Kondo usülü bir döküp tek tek denemek bence çok faydalı bir şey.

Selamlar Hanımlar,

Dün işyerinde önemli bir denetim vardı. Avrupa Sivil Havacılık otoritesi, bizim ülke otoritesi ile beraber dün denetime geldiler. Toplam 8 kişi onlar, 4 kişi bizdik ve her zamanki gibi tek kadın bendim :işsiz:
Yaklaşık 4 saat İngilizce olarak hesap verdim. Zorlayıcı bir deneyim olmakla birlikte geliştirici olduğunu düşünüyorum. Bazen işim ile ilgili şikayetçi olduğum zamanlar oluyor ama aslında en çok beni zorlayan ve dolayısıyla geliştiren tarafları nedeniyle bu işi yapmayı seviyorum.

Selamlar Hanımlar,

Dün işyerinde önemli bir denetim vardı. Avrupa Sivil Havacılık otoritesi, bizim ülke otoritesi ile beraber dün denetime geldiler. Toplam 8 kişi onlar, 4 kişi bizdik ve her zamanki gibi tek kadın bendim :işsiz:
Yaklaşık 4 saat İngilizce olarak hesap verdim. Zorlayıcı bir deneyim olmakla birlikte geliştirici olduğunu düşünüyorum. Bazen işim ile ilgili şikayetçi olduğum zamanlar oluyor ama aslında en çok beni zorlayan ve dolayısıyla geliştiren tarafları nedeniyle bu işi yapmayı seviyorum.
Daha bugün Kendime not olarak kaydettiğim cümle:
Her gün hiç de rahat hissetmediğin bir şey yap. Çünkü kabuk kırma kas işidir, kas da güçlendikçe gelişir. Gerisi kendiliğinden gelir.

Yürüyüşü ve eliptiği günlük rutinine nasıl dahil ettin paylaşabilir misin?
Ben giymediğim kıyafetleri belirli aralıklar ile gardropsa veriyorum. Onlar satıp, bakiyeyi yüklüyorlar. Oradaki para ile de yeni alışveriş yapıyorum. Ayakkabı ihtiyacını ekstra para harcamadan bu şekilde çözebilirsin. Oğlun kaçıncı sınıf oldu?
- Ekliptiği 20 dk oğlum salonda ödev yaparken (yer yer ona sesli destek olarak) ya da oğlum uyuduktan sonra 21.00-21.30 arası ekliptik yapıyorum.
Sabah erken uyandığımda (6.00 gibi) sahilde yürüyorum.

- Kendime letgodan hesap açtım az önce, kitapları da satabilmek için . (önerin çok işlevsel teşekkür ederim, inşaallah satış yapabilirim )

- Oğlum 4. sınıf . Bu yıl bursluluk sınavlarına hazırlanıyor ancak özel okulların burs programının çoğu da maalesef oyundan ibaret. Yine de emek veriyor.

Back
X