Popüler Konu Verimli Rutin

2020 YILI EYLÜL AYI PLANLAMALARI

Sağlıklı yaşam ve iyi görünmek hedefleri üzerinde çalışmaya devam ediyorum.

İlk hedefim cilt döküntülerimden kurtulmak. Bu ay dermatologa gitmiştim. Ergenlikten beri sırtımdaki döküntülerden şikayetçiyim. Bir sürü tedavi gördüm ancak sonuç alamadım. Bu gittiğim doktor, iki aylık bir tedavi verdi. Ağır bir ilaç kullanacağım. İlk ay sadece Salı-Cuma günleri, ikinci ay ise her gün kullanacağım. Üçüncü ay kontrole gideceğim. Ciltte ciddi kuruluğa sebep olacağı için, düzenli vücudumu nemlendirmem gerekiyor. Yüz için de her gün Ruboril krem kullanacağım.

İkinci hedefim ise, takviye kullanıp vücumdaki vitamin eksikliklerini tamamlamak. Kan tahlili sonuçlarıma göre diyetisyen ile görüşüp, B12, D, demir ve iyot takviyeleri almama karar verdik. 6 ay bu takviyeleri kullanıp, Ocak ayında tekrar kan tahlili yaptıracağım.

Üçüncü hedefim ise, hedef yağ miktarına ulaşarak, kalan son 3 kg yağı vermek. Ekim ayı itibariyle koruma programına geçiş yapmak istiyorum.

Bu üç hedefe ulaşmak için almam gereken aksiyonları da şu şekilde planladım:

HEDEF-1: Cilt döküntülerinden kurtulmak

Alınacak Aksiyonlar
  • Salı-Cuma Zeratonin Kullanılacak
  • Salı-Perşembe-Pazar banyo ve vücut bakımı yapılacak
  • Sabah-akşam Ruboril krem kullanılacak
HEDEF-2: Düzenli takviye kullanarak, vitamin eksikliklerini tamamlamak

Alınacak Aksiyonlar
  • B12 (Aç Karnına)
  • D3K2 (Kahvaltıda)
  • İyot (Kahvaltı sonunda)
  • Demir (Kahvaltıdan 2,5 saat sonra)
HEDEF-3: Hedef yağ miktarına ulaşmak

Alınacak Aksiyonlar
  • Diyetisyen Listesine eksiksiz uymak

OKUNACAKLAR
  • Kadınlar Nasıl Güçlenir
  • Nigahdar
Ağustos ayı için planlamış olduğum bu kitapları Eylül ayı içerisinde bitirmeyi hedefliyorum. Kadınlar Nasıl Güçlenir’i işyerinde öğle arasında, Nigahdar’ı ise akşam yatmadan önce okumayı planlıyorum.

İZLENECEKLER
  • 18 Hediye
  • Oyun Sonu
  • Naim Süleymanoğlu
  • I’m Ali

kavs-i kuzah kavs-i kuzah yüz temizleme fırçası görseli istemiştin. Ekte gönderiyorum.

Eklentiler

• 5E7857BB-56F9-47EE-84A9-742DBE32A0BD.webp
    5E7857BB-56F9-47EE-84A9-742DBE32A0BD.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 113
2020 YILI AĞUSTOS AYI GERÇEKLEŞMELERİ

YAPILACAKLAR

1. Diyetisyenin verdiği listeye eksiksiz uyulacak:
Uydum:) Ay başında 63,7 kg'dım. Ay sonu itibariyle kilom 60.3

2. Cilt bakımını hergün uygulanacak: İki gün akşam yüzümü sabunlama adımını atladım. Onun dışında uydum.

3. Ela ile hergün başbaşa vakit geçirilecek: Ela ile akşam rutinimiz artık oturdu.

4. Sağlık kontrollerine gidilecek: Tüm sağlık kontrollerimi tamamladım.

5. Kan tahlili yaptırılacak: Yaptırdım. İyot ve demir sınırın altında. B12 ve D ise sınıra yakın.

6. Takviyeler düzenlenecek: Kan tahlili sonuçlarını diyetisyen ile görüştüm. Eylül ayı itibariyle D,B12, İyot ve Demir takviyesine başlayacağım.

7. Saç kestirilecek ve keratin bakım yaptırılacak: Saçlarım kesildi ve keratin bakım yapıldı.

8. Manikür/pediküre gidilecek: Pedikür için ayak bakım merkezine gititm. Maniküre aynı yere devam:)

9. Banyo sonrası bakım yağları sürülecek: Her banyo sonrası bakım yağlarını kullandım.

OKUNACAKLAR

Konuş ki Dinlesin Dinle ki Konuşsun:
Çok faydalı bir kitaptı. En kısa zamanda özetini paylaşacağım.

Kandınlar Nasıl Güçlenir: Eylül ayına ertelendi.

Nigahdar: Eylül ayına ertelendi.

İZLENECEKLER

İnancın Hikayesi:
İlk iki sezonu bitirdim. 3. sezona başlayacağım. Çok çok güzel.

Esaretin Bedeli: Eski bir film. Seyretmediyseniz mutlaka tavsiye ederim.

El Pepe-Yüce Bir Yaşam: Daha önce paylaşmıştım. Çok beğenerek seyrettim.
merhaba :) yine paylaşımınla bende liste yapma plan yapma isteği uyandırdın iyi ki varsınn :KK200: keratin bakımını ben de düşünüyorum saçlarım kıvırcığa yakın dalgalı düzleştiriyor mu bu bakımı yapmak ne artıları var, yaptırdığım yerleri araştırırken nelere dikkat etmeliyim? bir de sakıncası yoksa özelden saçlarının fotosunu atabilir misin merak ettim:)

elecda elecda merhaba bende topiğinizi 1 haftadır takip ediyor çok güzel bir topik daim olsun inşallah benimde 4 yaşında bir oğlum var hangi çizgi filmleri öneririrsiniz acaba
merhaab benim de 3 yaşında kızım var onun için oyun/ oyuncak vs önerisi isteyecektim :)) şurda bekleyeyim kenarda
elecda elecda bus stop diye bir kutu oyunu önermiştin öncelerden defterime not almışım onun iki çeşidi var hangisini önerirsin 4-8 yaş mı 2-5 yaş mı?

elecda elecda merhaba bende topiğinizi 1 haftadır takip ediyor çok güzel bir topik daim olsun inşallah benimde 4 yaşında bir oğlum var hangi çizgi filmleri öneririrsiniz acaba
Merhaba,
Öncelikle hoş geldiniz :KK50:
Pepa Pig ve Niloya benim o dönem en sevdiğim çizgi filmlerdi ancak kızım 7 yaşında şu an. İlgilendiği çizgi filmler değişti. Bu soruya benben00 benben00 yanıt verse daha doğru olur bence.

merhaba :) yine paylaşımınla bende liste yapma plan yapma isteği uyandırdın iyi ki varsınn :KK200: keratin bakımını ben de düşünüyorum saçlarım kıvırcığa yakın dalgalı düzleştiriyor mu bu bakımı yapmak ne artıları var, yaptırdığım yerleri araştırırken nelere dikkat etmeliyim? bir de sakıncası yoksa özelden saçlarının fotosunu atabilir misin merak ettim:)
Benim saçlarım kısa bob kesimden küt kesime dönüş yolunda şu an:)
Saçlarım düz sayılır, ancak banyodan sonra çok kabarıyordu. Fön çekmeyi beceremediğim için yaptırdım. Banyodan sonra kurutarak tarayınca fönlü gibi oluyor. Ocak'ta brezilya fönü yaptırmıştım. Onun etkisi Haziran gib geçti. Bir de bunu deneyeyim dedim.

Konuş ki Dinlesin Dinle ki Konuşsun

BÖLÜM 1-Çocukların Kendi Duygularıyla Başa Çıkmalarına Yardımcı Olmak

Dinliyormuş gibi yapmak yerine tüm dikkatinizi vererek dinleyin

Sadece dinliyormuş gibi yapan birinin dinlemesini sağlamak için çaba harcamak hayal kırıklığı yaratabilir. Sorunlarınızı sizi önemseyerek dinleyen birine anlatmak daha kolaydır. Bazen bir çocuğun tüm ihtiyacı paylaşımcı bir sessizlik olabilir.

Sorgulamak ve nasihat vermek yerine “Aaa, Hımm” veya “Anlıyorum” diyerek onaylayın

Bir çocuğun sorgulanıp suçlanırken veya nasihat edilirken net ve yaratıcı düşünmesi son derece zordur. “Aaa, Hımm” veya “Anlıyorum” gibi basit sözler çok yardımcı olur. Böyle sözler, onu önemsediğinizi gösterir bir tavırla söylendiğinde, çocuğun kendi düşünce ve hislerini keşfetmesine yön gösterici olup; muhtemelen çözümde de ualşamsını sağlayacaktır.

Çocukların duygularını inkar etmek yerine duyguları adlandırın

Yaşadığı duygunun ne olduğunu duymak çocuğu son derece rahatlatır. Çünkü birileri onun kendi içinde yaşadıklarını kabul edip, onaylamaktadır.

Örn: Ağlama alt tarafı bir oyuncak” yerine “Sen o oyuncağını çok seviyordun. İnsan sevdiği bir eşyasını kaybedince çok üzülür”

Açıklama yapmak yerine arzularına hayallerle karşılık verin

Çocuklar istediklerini elde edemeklerinde, yetişkinler genellikle bu isteklerin neden olmadığına dair mantıklı açıklamalar yaparlar. Biz ne kadar çok açıklamak için uğraşırsak, onlar da karşı koymak için o kadar uğraşırlar.

Örn: “Keşke sihirli güçlerim olsaydı da sana kocaman bir at getirebilseydim” gibi.

Çocukları dinlemek ve duygularını kabul etmek konusunda ben şiddetsiz iletişimden çok büyük destek aldım
elecda elecda Marshall Rosenberg'in Şiddetsiz iletişim bir yaşam dili kitabı bu konudaki ilk kaynak. Yavaş yavaş şiddetsiz iletişim kitaplığı büyüyor. Ben 2 senedir ilgileniyorum ve eğitimlerine katılıyorum.
Hali hazırda bu cuma başlayacak bir eğitim var. Eğitim veren kolaylaştırıcıya destek olmak adına mailleri ben gönderiyorum. Bilgi almak isteyen olursa Dmden mail adresi bırakmanız halinde size mail yönlendirebilirim.

Merhaba,
Öncelikle hoş geldiniz :KK50:
Pepa Pig ve Niloya benim o dönem en sevdiğim çizgi filmlerdi ancak kızım 7 yaşında şu an. İlgilendiği çizgi filmler değişti. Bu soruya benben00 benben00 yanıt verse daha doğru olur bence.
umutluyum- umutluyum- merhaba hoşgeldiniz. 4 yaşında ikiz kızım var benimde. Biz ekran pek kullanmıyoruz aslında ancak acil durumlarda pepa pig ingilizce ve koca ayı maşa tercih ediyorum. Bazen de kids for children 3-4 yazıp ingilizce kelime videoları buluyorum.

Merhaba daha oncedwn de yzmistim.bilmiyorum hatirladiniz mi ama.
Sanirim ayni sehirdeyiz ve cocuklarimiz ayni okulda. Gecen sene benim kizim 1. sinifti. Uzaktan egitim.her gun yapildi evet ama cok.nitelikli degildi. Bence cok eksikleri vardi. Kitap parasi basli basina bir olay zaten. O kadar parayi hangi kitaba inan bilmiyorum. Bir de ustune yoneticilerden birinin esinin hadsiz yorunlarina maruz kaldim. Begenmiyorsaniz alin cpcuvu dedi.ustelik yonetimde hicbir uetkisi olmadigi halde. Sadece kuruculardan birinin esi ve bizim sinifta bir veli. Cok ikilemde kaldik.napsak diye ama.baktim kizil surekli okulu sayikliyor bu sene de devam.karari aldik. Brnce mantikli degil duygusal.bir karardi. Ozellikle esim istedi devam.etmesini. umarim.siz de en dogru karari verirsiniz
Merhaba sizi hatırlıyorum evet bizde devam ediyoruz ama okulun bu kararda pek somut anlamdaolumlu bi etkisi olmadı 1. Sınıf kritik diye değiştirmek istemedik. Okul yönetiminin çok kötü olduğunun farkındayım profesyonel değiller benim de geçtiğimiz günlerde müdür yardımcısıyla bir Görüşmem oldu herşeyi merkeze atıyorlar kitap parası merkez alınamayan eğitim ücreti iadesi merkez herşey merkez. Tabii merkezin hiçbir şey umrunda değil. Ben kitapları hala almadım kitaplarımız tutuyordur büyük ihtimalle sizin ya da elecda elecda senin kızın geçen sene kullandığı kitapları satmayı düşünürseniz talibim çünkü beni çok sinir etti bu kitap meselesi, biz kayıt yenilerken cüzi bi kitap parası olacak demişlerdi 2700 tl olacağını hiç düşünmemiştim. Kitap listesi abartı sayıda kitap içeriyor ve cidden gereksiz kitaplar var.

BÖLÜM 2-İşbirliği Yapmak

Gördüklerinizi veya sorunu tanımlayın

Birileri size “Derdin ne senin” diye söylenirken gerekeni yapmamız zordur. Birinin sorunu size tanımlaması bile soruna yoğunlaşmanızı kolaylaştırır. Yetişkinler sorunu tanımladıkları zaman, çocuklara da yaptıklarını söyleme imkanı verilmiş olur.

Örn: “Çok sorumsuzsun. Sürekli musluğu açık bırakıyorsun” yerine “Musluk açık kalmış”

Bilgilendirin

Bilgilendirmek suçlamaktan daha kolaydır. Çocuklar bilgilendirildiklerinde yapmaları gerekeni düşünüp bulabilirler.

Örn: “Neden hep sütü dışarıda bırakıyorsun?” yerine “Süt, dışarıda kalırsa bozulur”

Tek Kelime ile İfade Edin

Çocuklar nutuk, vaaz ve uzun açıklamalar duymaktan hoşlanmazlar. Onlar için uyarı ne kadar kısa olursa o kadar iyidir.

Örn: “Hadi artık dişini fırçala, her akşam aynı şey” yerine “Diş”

Duygularınızdan Bahsedin

Hislerimizi ifade edersek, onları incitmeden içtenliğimizi de sergilemiş oluruz. Sinirlendiği konuları saldırganlaşmadan ifade eden biriyle işbirliği daha kolaydır.

Örn: “Yeter artık beni çekiştirip durmadan bıktım” yerine “Çekiştirilmekten hoşlanmıyorum”

Not Yazın

Bazen söylediğimiz hiçbir şey yazılı bir not kadar etkili olamaz.

Örn: Bu akşam 20:30 hikaye okuma zamanı. Pijamalarını giyip, dişlerini fırçalayan çocuklar davetlidir.”

Merhaba sizi hatırlıyorum evet bizde devam ediyoruz ama okulun bu kararda pek somut anlamdaolumlu bi etkisi olmadı 1. Sınıf kritik diye değiştirmek istemedik. Okul yönetiminin çok kötü olduğunun farkındayım profesyonel değiller benim de geçtiğimiz günlerde müdür yardımcısıyla bir Görüşmem oldu herşeyi merkeze atıyorlar kitap parası merkez alınamayan eğitim ücreti iadesi merkez herşey merkez. Tabii merkezin hiçbir şey umrunda değil. Ben kitapları hala almadım kitaplarımız tutuyordur büyük ihtimalle sizin ya da elecda elecda senin kızın geçen sene kullandığı kitapları satmayı düşünürseniz talibim çünkü beni çok sinir etti bu kitap meselesi, biz kayıt yenilerken cüzi bi kitap parası olacak demişlerdi 2700 tl olacağını hiç düşünmemiştim. Kitap listesi abartı sayıda kitap içeriyor ve cidden gereksiz kitaplar var.

ayrıca katma değer vergisi indiriminizi resmî olarak talep etmeyi unutmayın çünkü okul kendisi iade etmeyecektir emin olun 😅

Ben de 2. sınıf için 3600 lira kitap ücreti ödedim:işsiz:
Yabancı dil kitapları yurdışından Euro kuru üzerinden geldiği için rakamlar yükseliyor.
İlkokul 1. sınıfın okuma kitapları haricindeki tüm kitapları üzerinde çalışmalı şekilde. Ben fasiküller bittikçe geri dönüşüme attım.

Çocukları dinlemek ve duygularını kabul etmek konusunda ben şiddetsiz iletişimden çok büyük destek aldım
elecda elecda Marshall Rosenberg'in Şiddetsiz iletişim bir yaşam dili kitabı bu konudaki ilk kaynak. Yavaş yavaş şiddetsiz iletişim kitaplığı büyüyor. Ben 2 senedir ilgileniyorum ve eğitimlerine katılıyorum.
Hali hazırda bu cuma başlayacak bir eğitim var. Eğitim veren kolaylaştırıcıya destek olmak adına mailleri ben gönderiyorum. Bilgi almak isteyen olursa Dmden mail adresi bırakmanız halinde size mail yönlendirebilirim.
Tavsiye ettiğin kitabı not aldım. Teşekkür ederim:KK200:
Eğitimin adı, içeriği, fiyatı gibi detayları vermen mümkün mü? Bir de eğitim online mi?

Back
X