• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Elecda 15 dakikda yaklaşık kaç kelime tekrar ediliyor? Ve birazcık ingilizce öğrenme planılamasını zahmet olmazsa yazabilirmisiniz. Ben babilankaya katılamıyorum (yaşadığım ülkeden dolayı)
Merhaba,

Kelime olarak değil, cümle olarak tekrar yapılıyor. Önce dinlerken eş zamanlı tekrar, ardından okuyarak tekrar, cümle çevirileri ve sonrasında sadece dinleme antrenmanı şeklinde gidiyor.

Tekrardan merhabalar,

Rutinlerimi yazacaktım ancak fırsat bulamadım. Biri 4 buçuk yaş, diğeri 3 aylık olan iki kızım var. Yarın işe dönüyorum bu sebeple benim ve ailem için en sağlıklı rutini oluşturmaya çalışacağım.

Şimdilik kaba taslak planım şöyle:
06.00: Uyanma ve su içip balkonda 5 dakika hava alma

06.15: Kızımın beslenmesini hazırlama ve o gün giyeceği kıyafetleri hazırlama

06.30: Eşime ve kendime kahvaltı hazırlama

07.00: Kahvaltı yapma

07.15: Eşimi ve kızımı uyandırma

07.30: Bebeğimi hazırlama

08.00 Evden çıkış

08:30 Bebeğimi babannesine bırakıp oradan ise geçeceğim.

Şimdilik sabah rutinimi bu şekilde deneyeceğim. 3 aylık bebekle ne kadar uygulanabilir olduğunu yarın göreceğiz. ☺️
Kolaylıklar diliyorum. :KK200:

Selamlar Hanımlar,

Yoğun bir hafta sonu oldu. Cumartesi günü büyük kızımın arkadaşının doğum günü vardı. Cuma akşamı gidip hediye aldım. Cumartesi sabah erkenden çiftliğe gidip alışveriş yaptım. Eve geldiğimde eşim kahvaltıyı hazırlamıştı. Kahvaltıdan sonra buzdolabının içini silip, aldıklarımı yıkayıp yerleştirdik. Sonra büyük kızımı dans kursuna götürdüm. Çıkışta terzi, kuru temizleme, eczane işlerimizi halledip eve döndük. Dün de bir arkadaşı ile avm'de buluştular. Diğer kızın annesi bıraktı ve dönüşte aldı. Ancak ben avm'de kalmayı tercih ettim. Ankara için pazar günü avm'ye gitmek hiç iyi bir fikir olmamakla birlikte kızımın gönlü olsun diye 2 saat geçirdim.

Bu hafta bir aksilik olmazsa sakin ve rutin işler ile ilgileneceğim bir hafta olacak. Herkese verimli bir hafta diliyorum.:KK200:

Burayı takip etmekle birlikte youtube'dan sevdiğim birkaç kişinin minimalizm videolarını izlemeye başladım. İş yaparken sürekli onları dinliyorum. Nasipse 1 ay sonra taşınacağım. O zamana kadar sade, planlı bir yaşama geçmek için hazırlıklara başladım. Eşyalarımı eleyip ihtiyacı olanlara ulaştırıyorum. Konu ile ilgili kitaplar sipariş ettim bir yandan da onları okuyacağım. Bu durum beni heyecanlandırıyor bu ara 🌿 Sizin de konu ile ilgili tecrübelerinizi dinlemek isterim.

Düzenli ve Sade Bir Ev

Kişisel Misyon Bildirgemde bu konu ile ilgili ana hedefimi şu şekilde belirlemiştim:

Evimin benim, ailemin ve konuklarımın rahatlık ve huzur bulacakları bir yer olmasını istiyorum. Temiz ve düzenli, ancak yaşanabilir ve rahat bir ortam yaratmaya çalışacağım. Evimde her eşyanın bir yerinin olmasını ve bu yerin evde yaşayan herkes tarafından bilinmesini sağlayacağım. Kullanmadığım hiç bir eşyayı evimde tutmayacak, ihtiyacı olan insanlar ile paylaşacağım. Evimdeki her eşyanın gözüme ve ruhuma hitap etmesini sağlayacağım.

Bu ifadeyi ilk kez 2020 yılında yazmıştım ve hala aynı fikirdeyim. Bu ifade doğrultusunda ne yaptığımı yazmak istiyorum.
  • Pazartesi günleri genel temizlik günü. Nevresim değişimi ve detaylı temizlik bugün yapılıyor. Diğer günler mevcut temizliği sürdürmeye odaklanıyorum.
  • Her sabah kızlar pijamalarını kaldırıp yataklarını topluyor. Eşim de bizim yatağımızı topluyor.
  • Her sabah mutlaka bütün evi havalandırıyoruz.
  • Her sabah evdeki tüm çöpler toplanıp kapı önüne çıkarılıyor. Kızların odalarında kendi çöp kutuları var. Ayrıca mutfakta bir geri dönüşüm çöpümüz var. Onu da her sabah çıkartıyoruz. Bu işin sorumluluğu eşimde.
  • Kızlar sabah çıktıklarında ben bütün odaları hızlıca dolaşıyorum. Robotu kuruyorum, peşim sıra robot çalışmaya başlıyor.
  • İşe gitmeden önce bulaşık makinesini boşaltıyor, hızlıca mutfağı ve banyoyu silip evden çıkıyorum.
  • Akşam yemek yaparken temiz çalışmaya gayret ediyorum. Yemekler hazır olunca tezgahlar da temiz oluyor.
  • Yemek sonrası hep beraber sofrayı ve mutfağı topluyoruz.
  • Akşam yatmadan herkes odasını topluyor, çantasını hazırlıyor.
  • Bu düzende her akşam ve her sabah yaklaşık 20 dakika ev için çalışmış oluyorum.
Genel Ev Kuralları
  • Her eşyanın bir yeri var ve kullandıktan sonra yerine koymak kullananın sorumluluğunda.
  • Evde yaşayan herkes kendi odasının düzeninden sorumlu.
  • Ortak yaşam alanlarının temiz tutulmasından evde yaşayan herkes sorumlu.
  • Eve girince herkesin ayakkabısını, montunu ve çantasını kaldırması gerekiyor.
  • Kullanılmayan eşyalar için portmantoda bir giden kutusu mevcut. Yine herkes küçülen, kullanılmaz hale gelen veya artık kullanmadığı eşyaları bu kutuya koyuyor. Kutu dolduğunda ayırma ve gönderme işlerini yapıyorum.
  • Evde bir de gelen kutusu mevcut. Bu kutuya okuldan gelen kağıtlar gibi bir işlem yapılması gereken evrakları ve tamir edilmesi gereken şeyleri koyuyor ve içindekileri haftalık olarak halletmeye çalışıyoruz.
Çocuk büyütürken sorumlu çocuklar yetiştirmeyi önemsiyorum. İyi anneliğin bizim toplumda bu konuda yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Evlenene kadar çocuklarının bütün işlerini annenin yapması durumu iyi bir annelik modeli olarak yansıtılsa da, çocuğuna hangi işi nasıl yapacağını öğreterek, sorumluluk vermenin hem anne hem de çocuk için daha faydalı olduğuna inanıyorum.

İngilizce pratik üstüne düşmeye karar verdim. Babilanka platformu burda çok tavsiye edilmişti, ücret için kuponu olan var mı? Eş zamanlı kısa süreli ing dizi izlesem tavsiyeniz var mı, yoksa zaman kaybı mı sizce?
Ben İngilizce dizileri İngilizce altyazı ile seyrediyorum. Bu şekilde anlamam çok gelişti. Kesinlikle tavsiye ederim. Babilanka'yı ben konuşma pratiği ararken bulmuştum. Burada tavsiye ediyorum ama herhangi bir iş birliği durumum söz konusu değil.

Selamlar Hanımlar,

Dün değerlerime göre iyi yaşanmış bir gün oldu. Akşam işten çıktım ve 17:30'da eve girdim. Hemen üstümü çıkarıp yemek pişirmeye koyuldum. Taze fasulye, kuskus pilavı, cacık ve salata hazırladım. Akşam yemeğinden sonra sofrayı topladık ve ailecek sudoku oyunu oynadık. Ardından eşim ve küçük kızım ödev yapmaya geçtiler, biz de büyük kızım ile kitap okuma saati yaptık. İlkokul 1. sınıfın ödevi ve okuma çalışması insanı yoruyor. Bu nedenle eşimle bir gün o bir gün ben şeklinde dönüyoruz. Saat 21:30'da küçük kızım, 22:00'de büyük kızım, 22:30'da da ben uyudum.

Bu sabah 05:45'te kalktım. 1 bardak su ile güneşin doğuşunu izledim. Ardından 20 dakikalık meditasyonumu yaptım. Sabah sayfamı yazdım ve saat 07:00'ye kadar Caner Taslaman'ın "İslam ve Kadın" kitabını okudum. Ardından kızları sırayla uyandırdım ve okula gönderdim. Kızlar gittikten sonra evde gözüme ilişen ufak tefek işleri hallettim ve diksiyon çalışması yaptım. Ardından yürüyüş bandında 30 dakika yürüyüş yaptım, bu sırada İngilizce çalıştım. Duşa girdim, bakım kremlerini sürdüm. Kendime güzel bir kahvaltı hazırladım. Kahvaltımı yaptıktan sonra hazırlanıp evden çıktım. İşe giderken Nilay Örnek'in Nasıl Olunur programında Tilbe Saran'ı dinledim.

Wise&Rise bir süredir dikkatimi çekiyordu. Uygulamasını indirip üye oldum. Reyhan Çınar, Acar Baltaş ve Ayşegül Çoruhlu takip ettiğim isimler. Yarın evden çalışma günüm olduğu için Reyhan Hanım'ın diksiyon eğitimine uygulama üzerinden başlayacağım.

Irvin Yalom'un "Günübirlik Hayatlar" kitabını beğendim. Diğer kitaplarını da alıp okumak niyetindeyim.

Herkese Selamlar!

Son bir haftadır sakin, dingin, dinlenerek yaşıyorum. Koşturmalardan yoruluyoruz her birimiz. Bişeyleri yetiştirmeye çalışırken bişeylere hep geç kalıyoruz.. Dünya , işleri zamanında ve mükemmel yapmak için kurulu bir alan değil. Sosyal beklentiler, bireysel hayatlar, bize biçilen roller ve bizim kendimize yüklediğimiz ağır sorumluluklar hepsi birer pranga... Bu demek değil ki ; rutinler gereksiz, roller anlamsız, hayat boş. Bilakis hayatı değerli kılıyorlar. Ancak durup bi düşünmek, dinlenmek de bizim hem hakkımız hem sorumluluğumuz hem de şifamız. Ezcümle, dengede olmak yürümek kadar durmakla mümkün. Kendimizi hatırladığımız ve öncelediğimiz günler diliyorum..hepimize...

İngilizce pratik üstüne düşmeye karar verdim. Babilanka platformu burda çok tavsiye edilmişti, ücret için kuponu olan var mı? Eş zamanlı kısa süreli ing dizi izlesem tavsiyeniz var mı, yoksa zaman kaybı mı sizce?
Dizi izlemeni tavsiye ederim ama alt yazıyı da İngilizce ayarlamalısın, asla Türkçe alt yazılı olmamalı

Son düzenleme:
Ben İngilizce dizileri İngilizce altyazı ile seyrediyorum. Bu şekilde anlamam çok gelişti. Kesinlikle tavsiye ederim. Babilanka'yı ben konuşma pratiği ararken bulmuştum. Burada tavsiye ediyorum ama herhangi bir iş birliği durumum söz konusu değil.
Okumadan yazmıştım elecda, sen de aynısını önermişsin. Ben kendi öğrencilerime şunu da öneriyorum. Önce Türkçe alt yazılı sonra aynı bölümü İngilizce alt yazılı en son alt yazısız şekilde izlemelerini öneriyorum. 10 dklık bir çizgi film için mesela yarım saat demek oluyor bu.

hangi dizi:9 nokta atışı isim de versen şu akademisyene
Dizi sana kalmış tabi ama 20 dklık dizileri tercih etsen sıkılmazsın. Ben Working Moms ı çok seviyordum
Big Bang Theory İngilizcemi çok geliştirmiştir .
HIMYM, friends- günlük İngilizce için ideal diyaloglar içerir.
Son zamanlarda çok dizi izlemedim kendine zevkine göre seç hepsinin faydası olacaktır 🤗

Back
X