Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba yeni ay:)
Bu ay bittiğinde yıl yarılanmış olacak ve sonrasında aralarda izin planım da olduğu için eylül nasıl gelecek anlayamayacağım büyük ihtimalle. Bugün yıllık planlarıma göz atacağım, neresindeyim, neleri gerçekleştirmişim ve neler neler kalmış geride, ona göre yapılandırılmış bir haziran planı yapmam gerekiyor :)
Herkese mutlu haziran ayları:) Mutlu haftalar:)

Merhaba yeni ay:)
Bu ay bittiğinde yıl yarılanmış olacak ve sonrasında aralarda izin planım da olduğu için eylül nasıl gelecek anlayamayacağım büyük ihtimalle. Bugün yıllık planlarıma göz atacağım, neresindeyim, neleri gerçekleştirmişim ve neler neler kalmış geride, ona göre yapılandırılmış bir haziran planı yapmam gerekiyor :)
Herkese mutlu haziran ayları:) Mutlu haftalar:)

Sevgili elecda elecda 'nın saatli planları benim için çok ilham verici oluyor. Aslında gün içinde boşa giden ne kadar çok yarım saatimiz var. Onları düzenli değerlendirdiğinde bir sürü birikim oluyor insanda. Benim zayıf noktam youtube,sosyal medya,telefon. Bu ay bu konunun üzerine gitmek hedefim. Daha önce de defalarda dijital detoks yapmaya çalışıp yapamamış biri olarak, bu sefer yol almak hedefim. Bu hayat benim çünkü bir daha geri gelmeyecek. Boşa geçen zamanlarıma iyi ki yapmışım demeyeceğim sonra, ileriye yönelik yatırımlarım için iyi ki diyeceğim. Özellikle boşa harcadığım zamanın çoğu youtubedan saçma türk dizileriyle geçiyor, kısa video vs derken aslında çok zamanımı alıyor. Yaz döneminin de girmesi avantaj, diziler bitiyor. Bu arada daha ölçülü youtube kullanmayı öğrenebilirim:)
Rahatlama zamanlarımda da ingilizce dizi izleyerek hem kafa dağıtıp hem de her gün 1 cümle de olsa kafama kazıyabilirim diye umuyorum:)
"sihirli 30dk" yeni mottom :) düzenli olarak 30 dk bir şeyi yapmak hayatımı değiştirecek, bunu deneyimlemem şart.

Selamlar Hanımlar,

Dün itibariyle 1 Haziran-1 Eylül arası alışveriş ve kredi kartı kullanımı kısıtlama sürecine başlamış bulunuyorum.

Bu süreçte almayacaklarımın listesi şu şekilde:
  • Kıyafet
  • Takı ve aksesuar
  • Ayakkabı
  • Kitap
  • Kozmetik ve Kişisel Bakım Malzemeleri
  • Eve dekorasyon eşyası
Alma ihtimalim olan tek şey çorap. İşyerinde diz altın ten rengi çorap kullanıyorum ve çok kaçıyorlar. Onu almam gerekecektir. Ancak çorap haricinde yukarıda saydıklarımı almayacağıma dair kendime söz veriyorum. Satın alma davranışlarımı tetikleyen faktörleri tespit edebilmek için bir günlük tutmak istiyorum. Neyi nerede gördüm ve almak istedim bilgisini düzenli olarak yazacağım. Ayrıca kızlar için de keyfi harcama yapmayacağım.

Ayrıca bayramdan sonra yani 10 Haziran itibariyle bir beslenme kısıtlamasına geçeceğim. Bu süreci de 10 haziran-10 Eylül arası olarak planladım. Burada da yapılacaklar listem şu şekilde:
  • Sabah Karatay Kahvaltısı
  • Akşam yemeği sebze/ baklagil / et + salata + yoğurt
  • Akşam yemeğinden sonra 16 saat açlık
  • Ara öğün yok
  • Atıştırmak yok
  • Un ve şeker yok
  • Gazlı içecek yok
  • Paketli gıda yok
  • Bulgur, pirinç ve patates az miktarda tüketilebilir.
  • Kızların okulu tatil olduğunda sabah 07:00-08:00 arası açık havada 40 dakika yürüyüş yapacağım
Bu yıl en çok yol almak istediğim başlıklar Para Yönetimi ve Sağlıklı Yaşam. Bu yaz dönemini bu iki konuya odaklanarak geçirmek istiyorum.

Günaydın ☀️

Nasipse bir saate Ankara için yola çıkacağım; hayatımda ilk defa uzun yolda araç kullanacağım için heyecanlıyım. Yol arkadaşım oğlum 😬 kendisi biraz halsiz ve ateşli🥹 ama iyi bir yoldaş olacağından eminim.
Hoş geldin Ankara'ya. Fırsatın olursa bir kahve içelim :KK200:

Nasılsın, yolculuk nasıl geçti? Oğlun nasıl?
Merhaba iyiyim sen nasılsın inciitanesi inciitanesi . Yolculuk umduğumdan da keyifli geçti.
Oğlum 2 saat ekran süresini kullandı geri kalan 3.5 saatte uyudu , sohbet ettik, atıştırdık😬

Bu öğlen de Ordu ya yola çıktık😬🤣 neyse ki şoför ben değilim

Benim iş yerim bu hafta tatil oldu. Eşimin işi ve kızların okulu tatil olmadı. Bu nedenle çok mesudum:KK49:

Bugün evde temizlik olduğu için bir kafeye geldim. Sabahtan bir arkadaşımı da çağırdım. Kahve içtik, sohbet ettik. O ayrıldı. Ben iş ile ilgili yapmam gerekenleri hallettim. Ardından aylık bütçe planına göre ödemeleri yaptım. Biraz planlamalar ile uğraştım. Yaz planımı sadece sabah ve akşam rutini olarak planladım. Gün içerisinde iş günleri işe gideceğim, diğer günler evden çalışma ve kızları havuza götürme şeklinde ilerler diye düşünüyorum. Gün içini akışa bırakıyorum. Bu süreçte beslenme ve alışveriş konusundaki kısıtlamalara uyarak devam edeceğim.

Sabah Rutini

06:00-07:00

• Sessizlik Zamanı / Meditasyon
  • Sabah Sayfası / Sabah Okuması
07:00-08:00
  • Açık Havada Yürüyüş
  • Duş
08:00-09:00
  • Diksiyon
  • Babilanka
09:00-10:00
  • Kahvaltı
  • Ev Toplama

Akşam Rutini

17:30-22:30

• Akşam Yemeği
  • Mutfak Toplama
  • Park
  • Kitap Okuma
  • Cilt Bakımı
  • Kızların Uyku Rutini

Karadeniz’den selamlar🖖 içimiz açılsın…
IMG_3949.webp

Selamlar Hanımlar,

Bugün itibariyle 3 aylık şekersiz-unsuz sürecime başlamış bulunuyorum. Sabah işe gelmeden önce Karatay kahvaltısı yaptım. Akşam köfte-piyaz ve ayran var. Çocuklara bulgur pilavı da pişiririm. Okullar kapandıktan sonra sabah kızları hazırladığım vakitte site içinde yürüyüş yapmaya karar verdim. Her sabah yürümeye niyet ediyorum.

Selamlar Hanımlar,

Bugün itibariyle 3 aylık şekersiz-unsuz sürecime başlamış bulunuyorum. Sabah işe gelmeden önce Karatay kahvaltısı yaptım. Akşam köfte-piyaz ve ayran var. Çocuklara bulgur pilavı da pişiririm. Okullar kapandıktan sonra sabah kızları hazırladığım vakitte site içinde yürüyüş yapmaya karar verdim. Her sabah yürümeye niyet ediyorum.
0 şeker mi? Meyve ve doğal sekerlerde mi biraz ayrıntı verir msn rica etsem 🌸

0 şeker mi? Meyve ve doğal sekerlerde mi biraz ayrıntı verir msn rica etsem 🌸
Sıfır şeker için şöyle bir listem var:
  • Sofra şekeri, esmer şeker, pudra şekeri
  • Bal, reçel, pekmez
  • Pastane ürünleri
  • Hazır meyve suları, gazlı içecekler
  • Çikolata, dondurma, gofret
  • Kavun, karpuz, muz, incir ve hurma çok az miktarda tüketilecek.
Sıfır karbonhidrat için ise:
  • Beyaz ekmek, kepekli ekmek, çavdar ekmeği
  • Simit, poğaça, açma, börek
  • Kek, kurabiye, pasta
  • Pirinç, pirinç pilavı
  • Makarna, erişte, kuskus
  • Kızartılmış Patates (haşlanmış veya fırında az miktarda tüketilecek)
  • Mısır, mısır unu, mısır gevreği

Her ikisini de hayatımdan 3 aylığına tamamen çıkarıp, fiziksel ve ruhsal değişimimi izlemek istiyorum.

Ben de duygusal yeme problemi var. Özellikle mayalı hamur diye tarif edebileceğim gıdalara karşı zaafım var. Yeme miktarımı kontrol edemiyorum, yani az miktarda yiyip bırakayım felsefesi bende çalışmıyor. Bu nedenle alkol ve sigara bağımlılığı gibi birden bırakma kararı aldım. Bir çeşit beslenme günlüğü tutacağım. Ne yedim ve daha önemlisi "ne yemedim"i yazmak istiyorum.

Sıfır şeker için şöyle bir listem var:
  • Sofra şekeri, esmer şeker, pudra şekeri
  • Bal, reçel, pekmez
  • Pastane ürünleri
  • Hazır meyve suları, gazlı içecekler
  • Çikolata, dondurma, gofret
  • Kavun, karpuz, muz, incir ve hurma çok az miktarda tüketilecek.
Sıfır karbonhidrat için ise:
  • Beyaz ekmek, kepekli ekmek, çavdar ekmeği
  • Simit, poğaça, açma, börek
  • Kek, kurabiye, pasta
  • Pirinç, pirinç pilavı
  • Makarna, erişte, kuskus
  • Kızartılmış Patates (haşlanmış veya fırında az miktarda tüketilecek)
  • Mısır, mısır unu, mısır gevreği

Her ikisini de hayatımdan 3 aylığına tamamen çıkarıp, fiziksel ve ruhsal değişimimi izlemek istiyorum.

Ben de duygusal yeme problemi var. Özellikle mayalı hamur diye tarif edebileceğim gıdalara karşı zaafım var. Yeme miktarımı kontrol edemiyorum, yani az miktarda yiyip bırakayım felsefesi bende çalışmıyor. Bu nedenle alkol ve sigara bağımlılığı gibi birden bırakma kararı aldım. Bir çeşit beslenme günlüğü tutacağım. Ne yedim ve daha önemlisi "ne yemedim"i yazmak istiyorum.
Listeler makul ve uygulanablr glutensiz ve bu şekilde beslenmeye ihtiycm var. Liste için teşekkür ederim ❤️
Ben de duygusal yeme problemi ile uğraşıyrm doğumdan sonra bir türlü istedgm kiloya inemedim. Eşim de yemek seviyor diyette 6 kilo verdim yakın zamanda hadi künefeye tantuniye diye sürekli beni baştan cikaryr 🫠
Kendime söz gibi bir şey mi versem diye düşünüyordm sabah yaziniza denk geldim. Belki bu bir işarettir 🌸
Ben de varım ❤️

Listeler makul ve uygulanablr glutensiz ve bu şekilde beslenmeye ihtiycm var. Liste için teşekkür ederim ❤️
Ben de duygusal yeme problemi ile uğraşıyrm doğumdan sonra bir türlü istedgm kiloya inemedim. Eşim de yemek seviyor diyette 6 kilo verdim yakın zamanda hadi künefeye tantuniye diye sürekli beni baştan cikaryr 🫠
Kendime söz gibi bir şey mi versem diye düşünüyordm sabah yaziniza denk geldim. Belki bu bir işarettir 🌸
Ben de varım ❤️
Geçen gün Ayşegül Çoruhlu'nun bir eğitimini dinledim. Bugün size diyabet teşhisi konmuş farz edin ve ona göre yaşamaya başlayın diyordu. Fikri beğendim ve hatta ısrarcı olan kişilere karşı kullanmayı planlıyorum:)

Ben de varım ❤️
Mersinde misin PiaLeon PiaLeon 😍

Geçen gün Ayşegül Çoruhlu'nun bir eğitimini dinledim. Bugün size diyabet teşhisi konmuş farz edin ve ona göre yaşamaya başlayın diyordu. Fikri beğendim ve hatta ısrarcı olan kişilere karşı kullanmayı planlıyorum:)
Ay beynimiz sonra bunu gercek sanıp bizi hasta edebilir artık ağzımdan çıkan sözlere dikkat etmeye çalıştıgim bir yıl bu yıl 🤭 bir taraftan mantıklı ama bu şekilde sözden anlamayn kişiler ile aynı ortamda bulunmayablsek keşke 🫠

Back
X