Popüler Konu Verimli Rutin

6/8/25

3 kuralıma uygun bir gün geçirdim. (şeker ilavesiz hurmalı bi tatlı yedim-inanılmaz şekerli geldi )
İnstag... da bir diyetisyen denk geldi; ikindin 5 den önce ne yerseniz yeyin kilo verirsiniz daha güzeli 3 den önce yemek diyor. Bu kesin yargıların herkes için geçerli olmadığını düşünüyorum açıkcası. Ancak bana iyi geldi :) Bugün 2haftanın sonunda tartıldım veeeee yaklaşık 3,5 kg vermişim. Ama en güzel değişim cildimdeki iyileşme, şişlik yaşamamak, enerjik olmak...

Dün akşam talaş böreği yaptım çok severim. Bugün işe getirdim kahvaltımda yiyeceğim nasipse; yanında yumurta- salata da hazırladım .

Dün k validem renklileri yıkamış ben de beyazları yıkadım, astım. Börek yaptım buzluğa attım. (Her gün bi düzenleme/evişi faaliyeti)

Merhaba,
Online psikoloji zirvesi eğitimi almıştım, onu izliyorum, Kemal Sayar hoca da var, severim kendisini. Kendisine kitap ve film önerisi soruldu, onun cevabını sizinle de paylaşmak istedim.
1)Tanrıyı hatırlamak ( Baskasinjn tavsiyesi ile almıştım, henüz başlamadım)
2)Aşkın Celladı ve diğer psikoterapi öyküleri
3)Başı Sınuklar için kılavuz (kendi kitabı)

Film önerisi
Umudunu Kaybetme

Bu ara hocanın "Yavaşla" kitabını okuyorum, o da benim tavsiyemdir:)
Bu eğitimle ilgili ne söylemek istersin? nasıldı tecrüben. sana kattıkları?

8/8/25

Şekersiz akşam 18.30 dan sonra yemeden gün geçti ancak spor yapamadım çünkü yolculuk hazırlığı.

9/8/25
Bugün 10 saatlik yolculuk yaptım: yemeği 20.30 da yedik. Sporsuz ve bi dondurmalı gün oldu. 3 kuralıma da uymadım.

Bu eğitimle ilgili ne söylemek istersin? nasıldı tecrüben. sana kattıkları?
Merhaba canim,
Ben online zirveleri çok sevdim, gundelik hayatta kolay ulasamayacagim insanların hepsi ne aynı anda ulaşabiliyorum, ben zaten canlı izlemedim hiçbir zirveyi, 30 gündü sanırım yayının izlenme süresi, sakin sakin sonradan izliyorum. Eğitimi alırken de zirvedeki isimlere bakarak karar vermiştim, çoğu sevdiğim ve takip ettiğim insanlardı, bu eğitimlerden beklentim de bilmediğim tek bir şey öğrensem bile kâfi. Aldigim notlara baktım senin mesajından sonra, bazilarini paylaşmak isterim.
" Yarın başlayacağım yerine bugün ne yapabilirim demek lazım."
" İyilesebilmek için neyi yitirdiğimizi bilmek kadar, neyin hala elimizde olduğunu da fark
edebilmemiz şart"
"Çocukları sorumlulukla ödüllendirin"
"Çocuğunuzun yapabileceği hiçbir işi siz yapmayın" (Bu egitimde bu cümle aklımda yer etti, bir şey yapacağım zaman kendimi frenlemeye çalışıyorum)
"Eğitmek doğru tepki vermektir. Her türlü catismayi çözerken bunu unutmayın "
"Yaşadığı toprağa borçlu olduğunu hatirlatin "
"Ben bu hayatta sadece hayatta kalmak için degil, hissederek yaşamak için varım"
Sana da teşekkür ederim, sayende notlarıma tekrar baktım.
Sevgiler

Bugün gün doğumunu seyretmek istediğim için 05:00’te kalktım. Kendime 1 bardak limonlu su hazırladım ve güneşin doğuşunu seyrederken içtim. Ardından 20 dakika meditasyon yaptım. Sabah sayfası yazdım ve Emre Dorman’ın “Allah’a Öğretilen Din” kitabını 20 dakika okudum.

Ardından 20 dakika egzersiz yaptım, duşa girdim, cilt bakımı yaptım. Kahvaltı yaptım, kızlara kahvaltı hazırladım, giyinip evden çıktım. Bugün yardımcı abla gelmediği için eşimin gömleklerini ütücüye bıraktım. Kuaföre gittim, açıma fön çektirdim ve ofise geçtim.

Bu ara ofiste 45 dakika çalışma ve 15 dakika mola şeklinde ilerliyorum. Epey verimli oldu benim için. 45 dakika bölünmeden çalışıp, çayımı veya kahvemi alıp 15 dakika kadar ofisin bahçesine çıkıyorum. Hava çok sıcak olmakla birlikte kısa süre açık havaya çıkmak iyi geliyor.

Ofisten sonra eve geçip akşam yemeği hazırlayacağım. Hazırlama ve toplama sürecine kızları da dahil ederim. Sonrasında kitap okuma saati yapar ve saat 20:00 gibi parka ineriz.

Herkese verimli bir hafta diliyorum.

Muhteşem manzarayı sizinle paylaşmak istedim
image.webp

Nasılsın:) oğlunla buluştunuz mu? Bu ayrılık eminim ilişkinizi daha verimli hale getirmiştir
Ah iyiyim saolasın. Sen nasılsın?
Evet kavuştuk.
İlişkimizi şöyle özetleyeyim; her akşam istisnasız “ sen ne güzel bi annesin, çok tatlısın, bu kadar tatlı olunur mu? “ söylemleriyle noktalanıyor. 😬🤣

Back
X