Vermeli mi?

Niloyaaniloyaaa

Nilay
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2020
439
352
33
Önünüzde 30 milyar borc olsa ve gencseniz evlenmeyide 2 sene sonra dusunuyorsaniz.Ailenize maasinizdan verir misiniz?

Borcunu ode ceyizini yap. Su durumda senden para beklenmemesi lazim
Beklenmiyor gibi ama..üzerinde bir gizli baski var sanki ve bu beni cok mutsuz ediyor. Bi taraftan kendimi dusunuyorum 30 bin az degil bir an once biriksinde kurtulmak istiyorum..kendimi hain cimri birisi gibi goruyorum

Hyr aileme vermem ilk once borcumu oderim. Borcum bitip feraha cikinca aileme katkida bulunurum tabi ki ama her ay duzenli bir miktar olarak degil, bi ihtiyaclarini giderecek kadar...

Ailenizin ekonomik durumu burada önemli rol oynuyor.Eğer sizden bir gelir gelmese de evin masrafı dönüyorsa sadece kendi kyk borcunuza ve çeyiz alışverişinize yoğunlaşabilirsiniz .Yok aileniz kirayı,masrafları ,faturaları karşılayamaz durumdaysa onlara da destek olmanız iyi olabilir sonuçta hala onların evinde yaşıyorsunuz diye anlıyorum. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama erkek arkadaşınız ile bir evliliğin / evin tüm masraflarını karşılayamayacak durumdaysanız birkaç yıl evliliği erteleyebilirsiniz.

Borcunuz önceliğiniz olmalı aileniz de sİzzden şu dönemde destek beklememeli aksine ellerinden geliyorsa şayet destek olmalı

Yasadiginiz eve gelirken ille bir markete pazara ugruyorsunuzdur,para icin degil en azindan dusunmus oldugunuzu gostermek icin. İnceliktir yani,eve gelirken insan eline bir yogurt,yumurta ekmek alabilir. Nakit parayi ailenizin eline saymaniz sart degil,sorun ne lazim diye gelirken alip oyle gelin. Yasadiginiz eve karsi sayginizi gostermis olursunuz en azindan

Ailenizin durumu nasıl? Mesala her ay elektrik faturasını üstlenebilirsiniz.sizi sarsmaz da. Anneniz ile konuşup çeyiz ve kyk kredisi için kenara para koyacağınızı söyleyebilirsiniz. Sonuçta siz evleneceğiniz zamann onlar için de hazır para olmuş olur

Önünüzde 30 milyar borc olsa ve gencseniz evlenmeyide 2 sene sonra dusunuyorsaniz.Ailenize maasinizdan verir misiniz?
Benm babam yoktu. Yıllarca ne kazandıysak annemle birlikte harcadık. Anneminde maaşını aynı şekilde. Keske biraz azcik ta olsa kenara atabilseydim dedim bazen ama hic pişman olmadım. Babam olsaydı yine verirdim ama birazını kenara atardım. Ne bilim 2500 se maaşım 500 ünü atardım kenara gibi.. bu biraz içindeki ses ve duygu ile ilgili . Içinden geldiği gibi yap ama sknti varsa evde destek ol onlar Senin ailen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…