- 4 Kasım 2020
- 3.887
- 4.500
- 48
- 32
- Konu Sahibi Niloyaaniloyaaa
-
2 yil içinde borcunu öde sonra ailene maaşını mi veriyorsun yada evlilik için çeyizini mi dizersin o sana kalmış artikÖnünüzde 30 milyar borc olsa ve gencseniz evlenmeyide 2 sene sonra dusunuyorsaniz.Ailenize maasinizdan verir misiniz?
O zaten benim borcum.Okul daha bitmedi ödemesi başlamadı.Başladığı zaman topluca kapatabilmrk için şimdiden iyi bir birikim yapma amacındayımKYK borcu sizin bircunuz . Çalışacaksınız k.bqkmayin ama elbette vermek zorundasınız. Asgari ücret alacaksanız size yeter ödemeler iki ayda bir yapılıyor. Bı ay kenara atarsınız diğer ay ödeme yaparsınız. 36 takside bolmusseniz 1100 civarı bir ödemeniz olacak. Aile maddi imkanlar iyi ise elbetteki yardımda bulunurlar. Siz kendi sorumluluğunuzu alın derim.
Bu sene son seneniz mi. Yeriniz de olsam kyk kredisini iptal ettirirdim madem çalışıyorsunuz. Daha fazla katlanmazdı borçO zaten benim borcum.Okul daha bitmedi ödemesi başlamadı.Başladığı zaman topluca kapatabilmrk için şimdiden iyi bir birikim yapma amacındayım
Kardeşin tıpkı senin gibi ileriyi düşünüp evlilik tarihinden bir kaç sene önce bu masrafların bir gün yapılması gerektiğini düşünse zaten toplu parası olurdu ve bir sıkışıklık da yaşanmazdı.Ha kardeşim beni okuttu/ailemi ev bark sahibi yaptı ondan para birikimi yapamadı dersen kardeş olarak elini taşın altına koyma zamanı sende derim.Böyle bir durum yoksa kardeşin 1 yıl dişini sıkar müstakbel eşi ile ileri bir tarihte evlenir ne ailen sıkılır ne sen zor durumda kalmış olursunAilemde herkes çalısıyor.Şuan sıkışık olma sebepleri kardeşimin çeyizinin taksitleri
Kızcağız kyk taksidini zaten kendisi ödeyecekmiş ..ailenin sıkıştığı borç kardeşinin çeyiz masrafıymışKredi sizin için çekilmiş.. Madem işe girmişsiniz borcunuzu ödemek size düşer.
Bu kredi zaten o amaçla alınıyor. İşe girince ödemeniz beklenir.
Ozman vermelisim bence bu hayatta aileden onemli birsey yok en azindan market ve faturalari ustlenebilirsin. Cunku evlenince bu kadar yardim edemessin. Ne olursa olsun anne baba. Hayir duasida lazimTanımamak adına çok detaya girmedim.Üniversite öğrencisiyim okul bitmedi.Pandemi dersler aşırı yoğun değil diye işe girdim.Kyk alırken bile harcamayıp 3-5 kenara attım şimdi işe girmişken kendime bile çok harcamayıp biriktirmeyi düşünüyorum.
Ailem direkt ver demiyor ama vermeyi düşünmediğim için bi garip davranıyolar sanli
Kendin çeyizini biriktir diyorlar.2 sene sonra senin düğün masraflarını üstlenecek çeyizini yapacak bir ailen varsa yarısını ver.yarısıyla ufaktan birikim ya da çeyizini yap.tamamını sakın verme çünkü hiçbir şeyin garantisi yok. eğer senin için borca bile girmicek herşeyi sana yaptırcak insanlarsa değmez verme.
Evet.yani ben açıkcası kimseyi evlendircek lükste değilim.Borcum var sevgilim var ciddi düşündüğüm.Açıkcası önceliği kendim vermem lazım.Kardeşin tıpkı senin gibi ileriyi düşünüp evlilik tarihinden bir kaç sene önce bu masrafların bir gün yapılması gerektiğini düşünse zaten toplu parası olurdu ve bir sıkışıklık da yaşanmazdı.Ha kardeşim beni okuttu/ailemi ev bark sahibi yaptı ondan para birikimi yapamadı dersen kardeş olarak elini taşın altına koyma zamanı sende derim.Böyle bir durum yoksa kardeşin 1 yıl dişini sıkar müstakbel eşi ile ileri bir tarihte evlenir ne ailen sıkılır ne sen zor durumda kalmış olursun
VermemÖnünüzde 30 milyar borc olsa ve gencseniz evlenmeyide 2 sene sonra dusunuyorsaniz.Ailenize maasinizdan verir misiniz?
Pişmanım keşke başından çalışsaydımda hiç almasaydım.Çalışmadım okumak içinde mecburen almak zorundaydımBu arada kyk pismanliktir ya,mumkunse almamak lazim. Ben ne hikmetse almistim,deli gibi faiz odedim sonra. Genctik bilmedik bulastik,odemesi agir oluyor keske kimse almasa.
kardeşiniz kendi çeyizini kendi haletmeli. o evlenip gidecek sizin ihtiyacınız olduğunda size aynı şekilde yardım edecek mi? muhtemelen hayır. ha annenizin babanızın bi ihtiyacı olur amenna ama çeyiz borcunu sizin düşünmeniz çok saçma. evlenmesin yani evlenmek zorunda değil çalışsın para biiktirip çeyizini alsın öyle evlensin. yok illa evlencekse de siz karışmayın sizden izin mi aldı da evlenirken borcun ödemesini sizden bekliyoAilemde herkes çalısıyor.Şuan sıkışık olma sebepleri kardeşimin çeyizinin taksitleri
Kendin çeyizini biriktir diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?