Vermeli mi?

Ailemde herkes çalısıyor.Şuan sıkışık olma sebepleri kardeşimin çeyizinin taksitleri

Anlatmamisnzki birsey borc kimin borcu ailenizin durumu nasil. Onlarlami yasiyorsunuz. Destek olmaniz gereken bir durummu. Yani anlamiyorum boyle konu acanlarida net anlatmassaniz biz nasil yorum yapalim
Tanımamak adına çok detaya girmedim.Üniversite öğrencisiyim okul bitmedi.Pandemi dersler aşırı yoğun değil diye işe girdim.Kyk alırken bile harcamayıp 3-5 kenara attım şimdi işe girmişken kendime bile çok harcamayıp biriktirmeyi düşünüyorum.
Ailem direkt ver demiyor ama vermeyi düşünmediğim için bi garip davranıyolar sanli

Bence evin alışverişini falan yap yada faturaları öde az da olsa eve katkıda bulun.Beklenti varmış çünkü.Yani 400 500 harca

Asgari ücretle borçtan yaşam masrafından sonra pek bi şey kalacağını sanmıyorum bir de nakit para verecek şekilde.
Yukarda da dendiği gibi evin ihtiyacını karşılarsınız nakit vermek yerine

Beklenmiyor gibi ama..üzerinde bir gizli baski var sanki ve bu beni cok mutsuz ediyor. Bi taraftan kendimi dusunuyorum 30 bin az degil bir an once biriksinde kurtulmak istiyorum..kendimi hain cimri birisi gibi goruyorum
Neden birikmesini bekliyorsunuz. Ben Peşin ödeme imkanım olmadığı için atanır atanmaz borcumun başlamasını beklemeden ödedim. 1,5 yıl da erken bitirdim normal süresinden. Neticede devlet borcu. Kaç kişinin hakkı var dedim ilk onu ödedim. Yerinizde olsam o borca başlar ayda 500 falan öderdim en az. Çünkü ben 12000 kadar ödedim. 30000 olsa hemen başlardım. 2800 alsanız resmen 1 yıl hiç dokunmasanız bile paraya, kyk ya çalışmış olacaksınız. Her ay 500 odaya ödeyin ve bir tane de çeyrek altın almaya bakın. Bazı aileler de maşallah çocuğu hemen iş bulsun da parasını yiyelim diye doğuruyor sanki. Eğer açıkça söylemedilerse de salağa yatın ve önce kyk yı ödeyin.

Yahu Kocaman insanlar size mi muhtaç. Çok ilginçler. Madem o paranın hayrını görmeyeceksiniz işten çıkın derim

Sizde o evde yasiyorsunuz en azindan biraz alisveris internet faturasi gibi seyleri halledebilirsiniz
5 kurus harcamadan iciniz rahat edecekmi yoksa ufak alisverisleri saymiyormusunuz

Aileniz kyk borcundan haberdardır heralde?
Önceliğiniz Kyk borcunuz olsun.
Arada eve alışveriş yapın yada o ayki taksit borcuna bir miktar ekleyin ama bunları dozunda yapın, sanki vermeniz sizin görevinizmiş gibi algılanmayacak kadar bir ücret.

Önünüzde 30 milyar borc olsa ve gencseniz evlenmeyide 2 sene sonra dusunuyorsaniz.Ailenize maasinizdan verir misiniz?
Bizim kültürümüzde aileler gençlere para verir hayata başladıklarında özellikle destek olur. Böyle şeyler duyup şaşırıyorum. 30k borçla nasıl para vereceksiniz birde evlilik düşünüyorsunuz yuva kurmaya çalışıyorsunuz yazık değil mi size bu yolda bu kadar yük

Konuyu öyle bir açmışsınız ki sanki ailenizin borcu var da sizden para bekliyorlar gibi. Bir an önce kyk kredinizi ödemeye başlayın. Evlilik için en güzel yatırım çeyiz vs almak değil, borçları kapatmaktır. Borçsuz olduktan sonra çeyiz işini de yavaş yavaş halledersiniz. Ailenizin sizden para beklediğini sanmıyorum. Kardeşinizin çeyizini yaptıklarına göre, siz evlenirken de size destek olurlar.

Sizde o evde yasiyorsunuz en azindan biraz alisveris internet faturasi gibi seyleri halledebilirsiniz
5 kurus harcamadan iciniz rahat edecekmi yoksa ufak alisverisleri saymiyormusunuz
Yani bu durumda evdeki faturalara, market alışverişine katkıda bulunabilirsiniz.
Öyle yapmayı düşünüyorum.Ondan asla gocunmam.Benim demek istediğim 2 alıyosam 1ini vermek..

KYK borcu sizin bircunuz . Çalışacaksınız k.bqkmayin ama elbette vermek zorundasınız. Asgari ücret alacaksanız size yeter ödemeler iki ayda bir yapılıyor. Bı ay kenara atarsınız diğer ay ödeme yaparsınız. 36 takside bolmusseniz 1100 civarı bir ödemeniz olacak. Aile maddi imkanlar iyi ise elbetteki yardımda bulunurlar. Siz kendi sorumluluğunuzu alın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…