Veterinerlere can emanet ederken iki kere düşünün !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hangi veteriner? Izmir' deki veterinerlerin hemen hepsini tanirim.

Ve mutlaka Veteriner Hekimler Odasina sikayet edin. Ustune basa basa hukuki boyuta tasiyacaginizi belirtin. Ilgileniyorlar.

üçyolda felix miydi neydi biliyor musunuz

ya çok moralim bozuk şu saatte uyanıkmışsınız bana birkaç cümle destek olur musunuz krizleri devam ediyor oğlumun denizden çıkmış balık gibiydi çok kötü oldum elimde kaskatı ölü gibi yattı dışarı çıkardım çimlerde koştu orada patır patır koşuyor ama eve gelince deliriyor hayvan sabahı etsem bir serum mu ne haltsa yaptırıcam artık hiçbir şey yemiyor içmiyor iki gündür uykusuzum

Felix' i bilmiyorum. Ben Izmir' den ayrildiktan sonra acilmis olabilir. Turkiye' de gece yarisi oldu sanirim saat ama 24 saat acik veteriner numarasi verebilirim isterseniz telefonla yardimci olurlar en azindan.

Krizlere mudahale etmeyin. Yalnizca kendine zarar vermemesi icin hareket alanini kisitlayin mumkunse. Kusma var mi? Kriz aninda gozleri donuyor mu?

Bir de tavsaniniz beyaz tuylu, mavi gozlu mu?

tek elimle yazıyotum kusura bajnayın bırakamıyorum tekrar kriz gecırdı sız bılgılı birine benzıyosunuz sebebı nedır olecek mı

evet lutfen numara soyleryın

bır de nereden bildniz beyaz mavi gözlü olduğunu üstünde kahve lekeler var kulakları kahve hollanda lopu

Pegasos Veteriner Klinigi
05321116699
Aziz Bey de ekibi de cok iyidir.

Veteriner degilim isin genetik kismina hakimim. Beyaz tuylu, mavi gozlu tavsanlar genetik olarak idiyopatik epilepsiye cok yatkinlardir. O sebeple sordum.

Benim de ufak bir surum var ama tavsanim yok. O yuzden tam olarak ne yapmaniz gerektigini bilemedim ama surekli elinizde tutmayin, sadece kendine zarar veremeyecegi alani yaratin ve kriz gectikten sonra yanina gidip sakinlestirin.

arasam yadırgamazlar degıl mı

yaa gercekten mı of nolur epılepsı olmasın psikolojim bozuldu onu öyle çırpınırken görmekten zorla ağzına su damlatıyorum ya sakın kalamıyorum kı arkadasım cok korkuyorum sur nedır

ben elıme alıyorum hemen sakınlessın dıye yoksa olecekmıs gıbı gelıyor

Kesinlikle yadirgamazlar rahat olun.

Kedi - kopekten olusan ufak bir surumuz var demek istemistim. Klavyem Ingilizce klavye noktali harfleri kullanamiyorum.
Bizim kopeklerimizden biri epilepsili o yuzden cok iyi anliyorum paniginizi ama once sizin sakin olmaniz gerekiyor ki minnosa yardim edebilesiniz.

Kriz aninda almayin yanlis bir hareket yaparsaniz ciddi bir sonuc dogurmasin. En onemlisi en az hasarla atlatmasi.

Kriz sonrasi gorme problemi yasiyor mu? Dikkatini cekmeye calisin bakacak mi bir deneyin mumkunse.

sadece iki gündür bu bela başımızda ve ben çok korkuyorum nasıl tarif edeyim bunu bilmiyorum ama muhtemelen anlıyorsunuz zaten bir günde 4 kez çok fazla değil mi taşıma kabı var ona kapatsam olur mu orda zarar verebilir mi kendine?

Kriz suresi ne kadar suruyor ortalama?

Her krizden sonra mumkunse su icmesini saglayin. Zaten daha egilimli olmasi gerekiyor su icmeye olmazsa kasikla ya da varsa siringayla icirin.

Tasima kabi kucuk gelebilir ama etrafini yastiklarla kaplayabileceginiz bir alan var mi?

Hicbir sey yemiyor da icmiyor da

Kucuk ama en azindan kendine zarar veremez ilk seferinde kafasini carpti sanirim bi kasaya

Allah askina nasil sinirlerinize hakim oluyosnuz o kadar gerginim ki tekrar patir kutur kendini atacak diye o epilepsi ben anksiyete krizi yasiyorum

Edit: 5 sn falan sonra atiyor kendini yere ben kucakliyorum

Bir de ciyak ciyak bagiriyor benim gercekten psikolojim bozuldu uykusuzum gerginim odum kopuyor

Cok aci cekiyor mudur ya ( kaskati kesiliyor sonrasinda allahim sabahi gorsek veterinere gitsek bi nolur

Biraz zorlamak gerekecek. Yavru kedilere yaptigimiz yontemi yazayim, tavsanda da ise yarar belki. Hani anne kedi yavrusunu ensesinden tutar ya o sekilde tutun zaten agzi hafif acilir. O acikligi biraz zorlayip siringayla suyu bir anda verirseniz en azindan bir kismini alir. Sivi almasi gerekiyor cunku.

Normal sartlar altinda bize veterinerimiz kriz 4 dakikadan daha uzun suruyorsa ya da gunde 4 defadan fazla kriz geciriyorsa hemen getirin diyor.

Bulundugu ortamda isik varsa kapatin mumkunse, bir de yaninizda havlu bulundurursaniz kriz aninda hani o kendini attigi zamanda kafasinin altina koyarsaniz rahat eder.

Endiselenmeyin insallah basit bir sorundur tedavi olduktan sonra bir daha yasamazsaniz bunlari

Canim sivri uzun disleri oldugu icin onlari cekiyorum sirt ustu yatirinca zaten kipirdamiyor tavsanlar

Peki stresle nasil basa cikiyorsun alistin mi benim de bi sinir ilacina ihtiyacim var su an cunku cidden panik halindeyim

Cok dogru soylediniz ! Isik beyni etkiliyor ben de migren hastasiyim ve genelde ataklarimi tetikler sanirim disari cikardigimda da o yuzden hic kriz gecirmedi cunku karanlik disarisi balkona karanliga aldim bakalim teyzesi dua et bize 4 saatimiz kaldi vete gitmek icin

Cok zor farkindayim. Hani su an cok sogukkanli olarak gozukebilirim size ama baslarda ben de boyle degildim :)
Anksiyete bozuklugu + panik atakliyim gerci cok uzun seneler tedavi gordum su an cok daha iyiyim ama kopek nisanlimin kopegi ve ilk krizini benim yanimda yasadi, benim atagim basladi onu oyle gorunce, nisanlim yurtdisinda, ben de bir seyler yapmak zorundayim farkindayim kabus gibiydi. Telefonla en yakin arkadasimi arayip hemen eve gel dedigimi hayal meyal hatirliyorum, yarim saatlik yolu 15 dkda gelmisti o panikle nasil gaza bazdiysa. Arkadasim gelince beni sakinlestirmekle ugrasti cunku kopegimizin atagi gecmisti. Kabus gibiydi yani.

Sonra alisiyorsunuz. En onemlisi ne yapmaniz gerektigini biliyorsunuz, yardim etmek zorunda oldugunuzu biliyorsunuz. Ben bazen kriz gecirecegini hissedebiliyorum mesela ama zaten biz uzun suredir tedavi altindayiz eskiye gore cok azaldi krizleri.

Justcim biraz bakindim turk forumlarinda pek bilgi yok, yurtdisinda bir iki site bahsetmis onlar da kriz aninda cok mudahele etmeyin, zarar verebilir diyor... Arkadasin dedigi gibi kendisine zarar vermeyecek bir yere koy, yastik, havlu vs. ile doldur etrafini, sabahta ilk is git... Genetik ya da sonradan olabiliyormus, sakinlestirici vs. veriliyormus, konus veterinerle... Cok gecmis olsun canim, iyi haberlerini ver bize...

Insallah en az zararla atlatirsiniz. Dua ediyorum tabii ki kiyamam. Derdim var suram agriyor canim aciyor diyemiyorlar ki. Bu kadar masum canlilara zarar gelince icim aciyor.

Insallah en az zararla atlatirsiniz. Dua ediyorum tabii ki kiyamam. Derdim var suram agriyor canim aciyor diyemiyorlar ki. Bu kadar masum canlilara zarar gelince icim aciyor.

çok sağolun bu saatte destek olduğunuz için sabah oldu sayılır 3 saatimiz kaldı sadece bu arada size de geçmiş olsun çok reel yorumlar yazamıyorum panik halinde olduğum için ben de alışırım umarım ve hatta umarım geçicidir bu çünkü bir beyin travması yaşadı siz uykudayken geçirirse ne olacak böyle diye diye uyuyamadım 2 gündür (

ya ben öyle bir şeyin başımıza geleceğini düşünmedim ki çünkü tavşanı olan kimsede duymadım çok nadir olsa gerek canım kutusuna kapadım plastik kendine zarar veremez altını da kendi kıyafetlerimle doldurdum öyle olsa bile o halde görünce aklı gidiyor insanın resmen yarı ölü gibi bir de hiç sesi soluğu çıkmayan hayvan çığlık atıyor tavşan çığlığı çok acıklı (

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…