Vicdan azabı çekiyorum, hata mı yaptım :(

notdefteri2_

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2015
5.018
6.611
398
Yaklaşık 20 yılık aile dostumuzun kızı 2 ay önce beyin ameliyatı geçirdi. Kendisi çok naif, çok saf bir kız. Onu çok seviyorum! Ameliyattan 1 hafta önce biriyle tanıştı. Her neyse çocuk face de benim sayfama düşüp duruyordu. Ben de fotoğraflarına baktım. 2012 yılına ait bir fotoğrafında parmağında yüzük gördüm. Kimseye söylemedim. Çocuğun bir akrabasının face ine baktığımda geçmiş fotolarda bu çocuğun düğün resimlerini gördüm. Aile dostumuzun ve kızının ağzını aradım, daha önce evlenmiş mi diye sordum bir kaç kez. Kesinlikle hayır dediler. Zaten daha önce kızına gelen talibi evlenip ayrıldı diye reddetmişlerdi. Dün ben ailece onları iftara çağırmıştım. Yedik, içtik, eğlendik ama 2 aydır ben kimseye bir şey söyleyemedim, yeni ameliyattan çıktığı için, bilmiyorsa üzülsün istemedim. Dün balkonda yalnız kaldık kızla. Yarın babamla tanışacak, bize iftara gelecek, çok heyecanlıyım, babama ilk kez birini getiriyorum. O da onay verirse bayramdan sonra nişan yapacağız dedi. Ben de daha fazla tutamadım kendimi ve bildiklerimi söyledim, ama söylerken bile mahvoldum Kız şok oldu, bilmiyordum dedi, bana fotoları göster dedi. Çok üzüldü. Neyse 1 saat sonra gittiler ve ben onun üzülmesine daha çok üzüldüm ama içim rahatlamıştı.

Bugün iki aileyi de tanıyan diğer aile dostumuz annemi aramış. Anneme; biz zaten biliyorduk. Notdefteri ne diye özelimizi kurcaladı. Bir herkesten saklayacaktık. Her şeyi mahvetti demiş O kadar pişman oldum ki..Bu insanlar bizim neredeyse her gün görüştüğümüz, 20 yıla yakındır her şeyimizi paylaştığımız insanlar. Ben sakladı zannettim çocuk evlenip ayrıldığını. Kızın annesi de kanser tedavisini yeni bitirdi. İşler ciddiye binince öğrenirlerse mahvolur diye çok korktum

Sizce karışmakla hata mı etmişim? Daha önce kabullenmedikleri bir durum olduğu için, bilseler zaten istemezlerdi, çocuk demek ki yalancı dedim, söyledim (

Hayır bir art niyetiniz yokmuş ki üzmeyin kendinizi
Hem böyle şeyler asla gizli kalmazdı ki...
Benim özelimdi diye ağlamış, kimsenin bilmesini istemiyordum demiş ama profil fotoğrafı yüzüklü çocuğun, onu kaldırtsaydı keşke ( Ben bütün özelimi ona anlattım, vajinusmusuma kadar biliyor. Saklayacağını düşünmedim o yüzden. Of gece gece içimi rahatlattınız, Allah razı olsun

O zaman gereken önlemi aldırtsaymış
Çok mu zor ki o resimleri sosyal medyadan kaldırmak?

Siz tamamen iyi niyetle yaklasmissiniz. Hiç kendinizi uzmeyin. Yerinizde olsam ben de söylerdim. Soylemeseniz belki kandirmalarina göz yummuş olacaktiniz bilemezdiniz böyle olduğunu. Ayrıca daha önce evlenmişse ne olmuş. Madem seviyorlar birbirlerini bu kadar takmasinlar yani

Nasıl yani kızın ailesi zaten biliyor muymuş bu durumu?
Kıza söylemekle hata etmişsiniz zaten.
Keşke ilk önce annesine söyleseydiniz.
O size durumu açıklardı konu da öylece kapanırdı kimse üzülmüş olmazdı.

Annesinin kanser tedavisi yeni bitti. O süreçte neler çektiğine bizzat şahit oldum. Ona asla söylemezdim. Hatta kıza dedim ki bak bana söyleyebilirsin, ama annene şimdi söyleme biliyorsan, kemoterapisi yeni bitti dedim. Bana yok yok söyleyemem mahvolur dedi bir de..Yani balkonda bana bilmediğini söyledi. Şok olmuş numarası yaptı. Ben de düğünden sonra öğrenirlerse ikisi birden mahvolurlar diye çok korktum (

Ona da söyledim, evlenmiş ayrılmış hiiç ama hiç önemli değil, ama sana yalan söylemedi di mi abla, yalanı haketmiyorsun dedim.

Evet kendi sülalesine de söylemeyeceklermiş. Bize de öyle.
Anladım. Siz en iyisini yapmışsınız. Kız sizinle açıkça konuşsaymış anlatsaymış bildiğini kimseye söylememenizi rica etseymiş felan. Bide baya yakınız diyosunuz bence o size ayıp etmiş. Hem mahveden niye siz olasınız ? Boy boy fotoğrafları duruyor siz görmeseniz başka biri görecekti bu kadar sırsa önlemlerini alsalarmış

Anneme; biz zaten biliyorduk demiş kız biliyor muydu? Biz dediğine göre biliyordu ve arkadaşınız size söylemedi ise vicdan yapılacak bir durum değil.
Siz iyi niyetle söylemişsiniz.
Bizden saklyacaklarmış, araştırmak ona mı düştü die kızmışlar bana ( çok seviyorum onları, bu şekilde anılmayı hiç istemezdim, çok üzgünüm..

Ona da söyledim, evlenmiş ayrılmış hiiç ama hiç önemli değil, ama sana yalan söylemedi di mi abla, yalanı haketmiyorsun dedim.
Siz gayet iyi niyetli davranmıssiniz keşke hepimizin çevresinde sizin gibi dostlarımız olsa iyiligimizi düşünen.

Di mi ( off, sağolun, vallahi içim yanıyor, iyi ki açtım konuyu buraya

Ay kız da mı biliyormuş yani?
Size bilmiyormuş numarası mı yapmış?
O zaman üzülmeniz vicdan yapmanız gereken bir durum yok ki.
Siz tamamen iyi niyetle yaklaşmışsınız hatta çok çok düşünceli davranmışsınız.
Ben bilmiyorlar zannetmiştim.
Lütfen üzülmeyin sizin bi suçunuz yok.
Onlar birşeyler ortaya çıktı diye size tepki göstermişler anladığım kadarıyla.
Yani konu eyvah birileri duyup üzülecek değil de birileri duyup laf söz edecek endişesi sanırım.
Bence kötü hissetmeniz yersiz, aksine onlar size ayıp etmişler

Siz gayet iyi niyetli davranmıssiniz keşke hepimizin çevresinde sizin gibi dostlarımız olsa iyiligimizi düşünen.
Çok sağolun, vallahi ateş yanıyor içimde. Empati yaptım, bana söylemese dostum ben asla affetmezdim dedim. Bir de bizi iftara çağırdı, o kadar hazırlığı bunu söylemek için mi yapmış demişler ( o kadar üzüldüm ki...

Allh razı olsun, beni yereceksiniz sandım ama bunları okudukça rahatladım ağlıyorum, çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…