• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan azabı çekiyorum, hata mı yaptım :(

Yaklaşık 20 yılık aile dostumuzun kızı 2 ay önce beyin ameliyatı geçirdi. Kendisi çok naif, çok saf bir kız. Onu çok seviyorum! Ameliyattan 1 hafta önce biriyle tanıştı. Her neyse çocuk face de benim sayfama düşüp duruyordu. Ben de fotoğraflarına baktım. 2012 yılına ait bir fotoğrafında parmağında yüzük gördüm. Kimseye söylemedim. Çocuğun bir akrabasının face ine baktığımda geçmiş fotolarda bu çocuğun düğün resimlerini gördüm. Aile dostumuzun ve kızının ağzını aradım, daha önce evlenmiş mi diye sordum bir kaç kez. Kesinlikle hayır dediler. Zaten daha önce kızına gelen talibi evlenip ayrıldı diye reddetmişlerdi. Dün ben ailece onları iftara çağırmıştım. Yedik, içtik, eğlendik ama 2 aydır ben kimseye bir şey söyleyemedim, yeni ameliyattan çıktığı için, bilmiyorsa üzülsün istemedim. Dün balkonda yalnız kaldık kızla. Yarın babamla tanışacak, bize iftara gelecek, çok heyecanlıyım, babama ilk kez birini getiriyorum. O da onay verirse bayramdan sonra nişan yapacağız dedi. Ben de daha fazla tutamadım kendimi ve bildiklerimi söyledim, ama söylerken bile mahvoldum :KK43: Kız şok oldu, bilmiyordum dedi, bana fotoları göster dedi. Çok üzüldü. Neyse 1 saat sonra gittiler ve ben onun üzülmesine daha çok üzüldüm ama içim rahatlamıştı.

Bugün iki aileyi de tanıyan diğer aile dostumuz annemi aramış. Anneme; biz zaten biliyorduk. Notdefteri ne diye özelimizi kurcaladı. Bir herkesten saklayacaktık. Her şeyi mahvetti demiş :KK43: O kadar pişman oldum ki..Bu insanlar bizim neredeyse her gün görüştüğümüz, 20 yıla yakındır her şeyimizi paylaştığımız insanlar. Ben sakladı zannettim çocuk evlenip ayrıldığını. Kızın annesi de kanser tedavisini yeni bitirdi. İşler ciddiye binince öğrenirlerse mahvolur diye çok korktum :KK43:

Sizce karışmakla hata mı etmişim? Daha önce kabullenmedikleri bir durum olduğu için, bilseler zaten istemezlerdi, çocuk demek ki yalancı dedim, söyledim :KK43:(
Eee demek ki neymiş,hiç bir şey gizli kalmazmış.Hele ki evlilik gibi.Senin bir şey karıştırdığın yok,bir konuda iyi niyetli uyardın.Sen değil bir başkası da görebilirdi,görecektirde.Arayan akraba aslında ortalık karıştırıyor.Boşver.Kız da sana diyebilirdi.Evet biliyoruz ama saklıyoruz insanlardan diye.Daha samimi dürüst bir tutum olurdu.Güzel numara çekmiş sana söylediğinde.Bilmemeler şok olmalar üzülmeler...Madem bu kadar utanıyor evlenmesin

Ne kadar da inceleyip akrabalarinin fotoğraf larına kadar bakmissiniz. ..isguzarlik bu kusura bakmayın. ..önceden evlenmek bir kusur olmaz ki iki kişi arasında da kalabilir. ..iyi niyetli olabilirsiniz ama yansıması hiç iyi olmamış. ..bazen bana ne diyebilmek lazım. ..eskiden ondan kabul etmez şimdi sever ister. ...bilseniz de bilmezden gelmek gerekirdi. ..

Size katılıyorum.
Araştırma yapılacaksa bunu kızın annesi babası yapar. Ben de arkadaşın araştırmasını işgüzarlık olarak görüyorum. Şahsen ne kadar samimi olursam olayım annemin babamın dışında birilerinin eş adayımı araştırması hoşuma gitmez benim.

Yaklaşık 20 yılık aile dostumuzun kızı 2 ay önce beyin ameliyatı geçirdi. Kendisi çok naif, çok saf bir kız. Onu çok seviyorum! Ameliyattan 1 hafta önce biriyle tanıştı. Her neyse çocuk face de benim sayfama düşüp duruyordu. Ben de fotoğraflarına baktım. 2012 yılına ait bir fotoğrafında parmağında yüzük gördüm. Kimseye söylemedim. Çocuğun bir akrabasının face ine baktığımda geçmiş fotolarda bu çocuğun düğün resimlerini gördüm. Aile dostumuzun ve kızının ağzını aradım, daha önce evlenmiş mi diye sordum bir kaç kez. Kesinlikle hayır dediler. Zaten daha önce kızına gelen talibi evlenip ayrıldı diye reddetmişlerdi. Dün ben ailece onları iftara çağırmıştım. Yedik, içtik, eğlendik ama 2 aydır ben kimseye bir şey söyleyemedim, yeni ameliyattan çıktığı için, bilmiyorsa üzülsün istemedim. Dün balkonda yalnız kaldık kızla. Yarın babamla tanışacak, bize iftara gelecek, çok heyecanlıyım, babama ilk kez birini getiriyorum. O da onay verirse bayramdan sonra nişan yapacağız dedi. Ben de daha fazla tutamadım kendimi ve bildiklerimi söyledim, ama söylerken bile mahvoldum :KK43: Kız şok oldu, bilmiyordum dedi, bana fotoları göster dedi. Çok üzüldü. Neyse 1 saat sonra gittiler ve ben onun üzülmesine daha çok üzüldüm ama içim rahatlamıştı.

Bugün iki aileyi de tanıyan diğer aile dostumuz annemi aramış. Anneme; biz zaten biliyorduk. Notdefteri ne diye özelimizi kurcaladı. Bir herkesten saklayacaktık. Her şeyi mahvetti demiş :KK43: O kadar pişman oldum ki..Bu insanlar bizim neredeyse her gün görüştüğümüz, 20 yıla yakındır her şeyimizi paylaştığımız insanlar. Ben sakladı zannettim çocuk evlenip ayrıldığını. Kızın annesi de kanser tedavisini yeni bitirdi. İşler ciddiye binince öğrenirlerse mahvolur diye çok korktum :KK43:

Sizce karışmakla hata mı etmişim? Daha önce kabullenmedikleri bir durum olduğu için, bilseler zaten istemezlerdi, çocuk demek ki yalancı dedim, söyledim :KK43:(
Doğru olanı yapmışsın
Ben olsam bende senin gibi yapardım

Bence iyi yapmissinz gercek neyse herkes onu bilsin saklamakla gizlemekle evlilik mi olurmus

Bana çok saçma geldi saklayan insan neden yüzükle fotoğrafını orada tutsun ayrıca diğer arkadaşlarına da tek tek bakıp onun düğün fotoğrafını bulmak da baya azim doğrusu yani bunların fotoğrafları herkese açıkmıymış hemen elinizi koymuş gibi buldunuz yani kız seviyormuş belki ailesi için sorundu sadece ve orada ailenin içinde söyleme amacınız neydi ki?

onlar anlaşırdı belki de. Şimdi siz ayrılmış olsanız aynı muamele yapılsa hoşunuza gider mi ayrılmış olmak kusur mu ailenin sorun yaptığını biliyorlardı demek ki yaptığınız baya ajanlık tek tek çocuğun fotolara bakmalar yok yüzüğü görmeler falan

Kendinizi uzeceginiz bir durum göremiyorum . Ben de olsam aynısını yapardım .. saklamak ne demek yani . Tamam kızım sen saklıyorsun da adam düğün fotolarıni bile tedavulden kaldıramamis ki ..h

Evet evlendiler. Ama suan ne durumdalar hicbir bilgim yok. Kiza soylemis. Yaa ilac kullaniyor biliyorum ama oyle psikolojik rahatsiz falan degil sadece cok heyecanlandigi zaman sakinlestirici iciyormus demis. Okulu son bir dersi varmis onu verince mezu demis. Babasiyla da arsa arastiriyorlar insaata baslayacaklar demis ama 2 yil oldu hala insaat falan yok olsa kesin duyardim.
Değişik valla neden söylenenlere inanmazlar hiç anlamam. Kendi düşen ağlamaz konu sahibi bunu o aile içinde söylüyorum boşverin herkes kendi seçimini yaşar.

Benim kafamda hep o senaryo vardı. Kız ameliyatlı, anne kanser, düğünden sonra öğrenselerdi ki 2 aydır tanıyorlar çocuğu 3 ay sonra düğün konuşuluyor. O senaryo beni korkuttu zaten :KK43: şimdi kadın face inde kötülük için fırsat kollayanlardan uzak tut beni Allahım yazmış. Annem ağlıyor da ağlıyor :KK43:
ya bence siz aile dostum dediğiniz kadını çok yanlış tanımışsınız, kadın kızını sevdiğinden ayırmış sırf daha önce evlendi diye(belki başka sebepler de vardır gerçi bilemem) ilk olayda size özelimizi deşti, bizi iftara bunun için mi çağırdı gibi laflar etmiş, şimdi bu facete yazdığı.. kadın bence bildiğin dominant teyze, kızcağıza da belki baskı yapmıştır oğlanın kimseye daha önce evlendiğini söylememek için, kız saf temiz biri diyorsunuz çünkü.. belki kız gerçekten bilmiyordu yada annesi yüüznden öyle numara yaptı, anne fena anne.. üzülmeyin desemde bunu atlatmak zaman alıcaktır sizin için, aileyle ve kızla bir kere konuşup niyetinizi anlatın, neleri düşünerek konuşmaya kara verdiğinizi söyleyin ve tavırlarına göre devam edin.. geçmiş olsun sizin kaybettiğiniz birşey yok bence çok iyi niyetle yaklaşmışsınız keşke herkes sizin gibi düşünse.

Bence iyi niyetli yaklaşmışsınız ama malesef insanlar o kadar değişik ki.. bundan sonrası içinde belki bir kerelik niyetinizi anlatır,daha da muhattap olmazsınız.

ya bence siz aile dostum dediğiniz kadını çok yanlış tanımışsınız, kadın kızını sevdiğinden ayırmış sırf daha önce evlendi diye(belki başka sebepler de vardır gerçi bilemem) ilk olayda size özelimizi deşti, bizi iftara bunun için mi çağırdı gibi laflar etmiş, şimdi bu facete yazdığı.. kadın bence bildiğin dominant teyze, kızcağıza da belki baskı yapmıştır oğlanın kimseye daha önce evlendiğini söylememek için, kız saf temiz biri diyorsunuz çünkü.. belki kız gerçekten bilmiyordu yada annesi yüüznden öyle numara yaptı, anne fena anne.. üzülmeyin desemde bunu atlatmak zaman alıcaktır sizin için, aileyle ve kızla bir kere konuşup niyetinizi anlatın, neleri düşünerek konuşmaya kara verdiğinizi söyleyin ve tavırlarına göre devam edin.. geçmiş olsun sizin kaybettiğiniz birşey yok bence çok iyi niyetle yaklaşmışsınız keşke herkes sizin gibi düşünse.
bide bana şu garip geldi, herkesten herşeyi saklayacaklardı dimi? ama olaydan sonra size gelen her iki tarafı da tanıyan diğer aile dostunuz herşeyi biliyormuş, o da gelip size anlatmış zaten biliyorlardı diye
orayı anlamadım, nasıl herkesten gizleme bu?
garezleri size mi?

Size bı olay anlatacağım içiniz rahat olsun.
Yazlıkta tanıştığımız bir aile vardı.
Yıllarca git gel git gel aile dostu olduk.
Sürekli gittiğimiz yer ve aynı tarihlerde giderdik en az 10 15 gün kalırdık hep tasadüf denk geldik.
Çok iyi aileler ona lafım yok.
Bu ailenin oğlu üniversitede bi kızı o kadar sevdi ki size anlatamam kızla evlendi. Ve kızı unuttuğuna asla inanmıyorum.
Aile önceleri istiyordu, sonra istemedi. Bir sürü dert yanardi.
Oğlu hiç anasını takması evlendi.
Bunlar düğünün sonuna doğru gittik bı çeyrek taktik hiç kızın yüzüne bakmadik die anlatırlardı.
Ne detaylar ne detaylar biliyoruz.
Neyse oğulları en sonunda ayrıldı, bunlarda rahat etti.
Bir gün oğlum evleniyor x semtin de düğünü var diye bizi aradı.
O semtte bizim sülalemiz oturmayı bırak herkesi tanırız.
Ana gittim ne gideyim kadının düğün dediği düğün değil kinaymis birinci terbiyesizlik bu, Allah'tan bı kot bı kazak giymiştim içime doğmuştu düşünmenize giyinip süslenip gittiğimi:):):)
Asıl bomba kız bizim gelinimizin yeğeni. Ve ben gelinimizi o kadar severim ki her iki haftada bı gider kalırdım gelinimize o kadar severim.
Herkesi taniyorum.
Erkek tarafı masasında oturdum ama kız tarafınla da gayet samimiyim.
Erkek tarafından dedikoducu tipler başladı oglumuzun ikinci evliliği demeye. Dedikodu yan masalardan radarları açık olan duyar o derece.
Ben dedim sizin masada oglunuzun ikinci evliliği olduğu konusuluyor.
Bişey demediler. Renk gitti.
Bizim gelin yoktu kinada aradım konuşuyoruz.
Gelinimiz sok oldu inanmıyorum.
Kimseye anlatmadılar dedi.
Bilmiyoruz çocuğun ikinci evliliği olduğunu ama böyle şeyler duyulmadan olmaz dedi.
Tabi konuştuk ettik felan telefon kapandı.
Bu aile beni arıyor, kız tarafından kimse oğlumun ikinci evliliği olduğunu bilmiyor sakın söyleme dedi.
Böyle şeyler saklanamaz, gizli kalamaz, anlı şanlı herkese duyuran duyuran yapılan ritüeller.
Bak bana ne ısrar ne ısrar zorla düğün die çağırdıkları kına da oldu bu olanlar, Allah bı şeyi ortaya çıkarmak istiyorsa çıkarır arkadaşım.
Asıl bomba benim ki bence.
Sonra onlar beni cagirdigimda ne pişman olmuştur biliyormusun :):):):):):)

Durumu yaymadığım gibi, kendi özelimi de olduğu gibi onlara açıyorum. Annem vajinusmus olduğumu bilmiyor, onlar biliyor, o kadar samimiyim düşünün. Ben ne diyeceğim peki, nasıl savunacağım karşılaşınca kendimi :KK43: Özelime neden bu kadar girip profiller inceledin derse :KK43: eski eşini de bulup gösterdim, sanırım onu ilk kez gördü, çok mu abarttım ki :KK43:
ben size en özelimi herşeyimi anlattım, tesadüf eseri bir bilgiye ulaştım iyiliğiniz için bunu sizinle paylaştım diye mi kötü oldum diceksin,
biz bunu biliyoruz kimseye anlatmak tercihimiz değil lütfen sakla deseydiniz ömür boyu saklardım beni hiç mi tanımadınız diceksin..

Ya bazı insanları anlamıyorum gerçekten, Allah'ın bildiğini kuldan saklasan ne olur hem nereye kadar saklarsın. Siz doğru olanı yapmışsınız, dostça uyarmak istemişsiniz ama altından onların hesapları kitapları çıkmış bir de size çirkef yapmışlar. Sevmiyorum böyle küçük hesaplarla kendilerini iyi göstermeye çalışanları. Ne yani evlenmiş boşanmış olmak suç mu hata mı? Başkalarının bilmemesi gerçeği değiştirecek mi???

Back
X