- 12 Mart 2018
- 531
- 555
- 103
- 34
- Konu Sahibi notdefteri2_
Bende olsam sizin gibi yapardım.üzmeyin kendinizi siz iyi bir dostluk örneği gösterip uyarmışsınız o da sizinle daha önceden paylaşabilirdi neticede
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eee demek ki neymiş,hiç bir şey gizli kalmazmış.Hele ki evlilik gibi.Senin bir şey karıştırdığın yok,bir konuda iyi niyetli uyardın.Sen değil bir başkası da görebilirdi,görecektirde.Arayan akraba aslında ortalık karıştırıyor.Boşver.Kız da sana diyebilirdi.Evet biliyoruz ama saklıyoruz insanlardan diye.Daha samimi dürüst bir tutum olurdu.Güzel numara çekmiş sana söylediğinde.Bilmemeler şok olmalar üzülmeler...Madem bu kadar utanıyor evlenmesinYaklaşık 20 yılık aile dostumuzun kızı 2 ay önce beyin ameliyatı geçirdi. Kendisi çok naif, çok saf bir kız. Onu çok seviyorum! Ameliyattan 1 hafta önce biriyle tanıştı. Her neyse çocuk face de benim sayfama düşüp duruyordu. Ben de fotoğraflarına baktım. 2012 yılına ait bir fotoğrafında parmağında yüzük gördüm. Kimseye söylemedim. Çocuğun bir akrabasının face ine baktığımda geçmiş fotolarda bu çocuğun düğün resimlerini gördüm. Aile dostumuzun ve kızının ağzını aradım, daha önce evlenmiş mi diye sordum bir kaç kez. Kesinlikle hayır dediler. Zaten daha önce kızına gelen talibi evlenip ayrıldı diye reddetmişlerdi. Dün ben ailece onları iftara çağırmıştım. Yedik, içtik, eğlendik ama 2 aydır ben kimseye bir şey söyleyemedim, yeni ameliyattan çıktığı için, bilmiyorsa üzülsün istemedim. Dün balkonda yalnız kaldık kızla. Yarın babamla tanışacak, bize iftara gelecek, çok heyecanlıyım, babama ilk kez birini getiriyorum. O da onay verirse bayramdan sonra nişan yapacağız dedi. Ben de daha fazla tutamadım kendimi ve bildiklerimi söyledim, ama söylerken bile mahvoldumKız şok oldu, bilmiyordum dedi, bana fotoları göster dedi. Çok üzüldü. Neyse 1 saat sonra gittiler ve ben onun üzülmesine daha çok üzüldüm ama içim rahatlamıştı.
Bugün iki aileyi de tanıyan diğer aile dostumuz annemi aramış. Anneme; biz zaten biliyorduk. Notdefteri ne diye özelimizi kurcaladı. Bir herkesten saklayacaktık. Her şeyi mahvetti demişO kadar pişman oldum ki..Bu insanlar bizim neredeyse her gün görüştüğümüz, 20 yıla yakındır her şeyimizi paylaştığımız insanlar. Ben sakladı zannettim çocuk evlenip ayrıldığını. Kızın annesi de kanser tedavisini yeni bitirdi. İşler ciddiye binince öğrenirlerse mahvolur diye çok korktum
Sizce karışmakla hata mı etmişim? Daha önce kabullenmedikleri bir durum olduğu için, bilseler zaten istemezlerdi, çocuk demek ki yalancı dedim, söyledim(
Ne kadar da inceleyip akrabalarinin fotoğraf larına kadar bakmissiniz. ..isguzarlik bu kusura bakmayın. ..önceden evlenmek bir kusur olmaz ki iki kişi arasında da kalabilir. ..iyi niyetli olabilirsiniz ama yansıması hiç iyi olmamış. ..bazen bana ne diyebilmek lazım. ..eskiden ondan kabul etmez şimdi sever ister. ...bilseniz de bilmezden gelmek gerekirdi. ..
Doğru olanı yapmışsınYaklaşık 20 yılık aile dostumuzun kızı 2 ay önce beyin ameliyatı geçirdi. Kendisi çok naif, çok saf bir kız. Onu çok seviyorum! Ameliyattan 1 hafta önce biriyle tanıştı. Her neyse çocuk face de benim sayfama düşüp duruyordu. Ben de fotoğraflarına baktım. 2012 yılına ait bir fotoğrafında parmağında yüzük gördüm. Kimseye söylemedim. Çocuğun bir akrabasının face ine baktığımda geçmiş fotolarda bu çocuğun düğün resimlerini gördüm. Aile dostumuzun ve kızının ağzını aradım, daha önce evlenmiş mi diye sordum bir kaç kez. Kesinlikle hayır dediler. Zaten daha önce kızına gelen talibi evlenip ayrıldı diye reddetmişlerdi. Dün ben ailece onları iftara çağırmıştım. Yedik, içtik, eğlendik ama 2 aydır ben kimseye bir şey söyleyemedim, yeni ameliyattan çıktığı için, bilmiyorsa üzülsün istemedim. Dün balkonda yalnız kaldık kızla. Yarın babamla tanışacak, bize iftara gelecek, çok heyecanlıyım, babama ilk kez birini getiriyorum. O da onay verirse bayramdan sonra nişan yapacağız dedi. Ben de daha fazla tutamadım kendimi ve bildiklerimi söyledim, ama söylerken bile mahvoldumKız şok oldu, bilmiyordum dedi, bana fotoları göster dedi. Çok üzüldü. Neyse 1 saat sonra gittiler ve ben onun üzülmesine daha çok üzüldüm ama içim rahatlamıştı.
Bugün iki aileyi de tanıyan diğer aile dostumuz annemi aramış. Anneme; biz zaten biliyorduk. Notdefteri ne diye özelimizi kurcaladı. Bir herkesten saklayacaktık. Her şeyi mahvetti demişO kadar pişman oldum ki..Bu insanlar bizim neredeyse her gün görüştüğümüz, 20 yıla yakındır her şeyimizi paylaştığımız insanlar. Ben sakladı zannettim çocuk evlenip ayrıldığını. Kızın annesi de kanser tedavisini yeni bitirdi. İşler ciddiye binince öğrenirlerse mahvolur diye çok korktum
Sizce karışmakla hata mı etmişim? Daha önce kabullenmedikleri bir durum olduğu için, bilseler zaten istemezlerdi, çocuk demek ki yalancı dedim, söyledim(
Kendinizi uzeceginiz bir durum göremiyorum . Ben de olsam aynısını yapardım .. saklamak ne demek yani . Tamam kızım sen saklıyorsun da adam düğün fotolarıni bile tedavulden kaldıramamis ki ..hYaklaşık 20 yılık aile dostumuzun kızı 2 ay önce beyin ameliyatı geçirdi. Kendisi çok naif, çok saf bir kız. Onu çok seviyorum! Ameliyattan 1 hafta önce biriyle tanıştı. Her neyse çocuk face de benim sayfama düşüp duruyordu. Ben de fotoğraflarına baktım. 2012 yılına ait bir fotoğrafında parmağında yüzük gördüm. Kimseye söylemedim. Çocuğun bir akrabasının face ine baktığımda geçmiş fotolarda bu çocuğun düğün resimlerini gördüm. Aile dostumuzun ve kızının ağzını aradım, daha önce evlenmiş mi diye sordum bir kaç kez. Kesinlikle hayır dediler. Zaten daha önce kızına gelen talibi evlenip ayrıldı diye reddetmişlerdi. Dün ben ailece onları iftara çağırmıştım. Yedik, içtik, eğlendik ama 2 aydır ben kimseye bir şey söyleyemedim, yeni ameliyattan çıktığı için, bilmiyorsa üzülsün istemedim. Dün balkonda yalnız kaldık kızla. Yarın babamla tanışacak, bize iftara gelecek, çok heyecanlıyım, babama ilk kez birini getiriyorum. O da onay verirse bayramdan sonra nişan yapacağız dedi. Ben de daha fazla tutamadım kendimi ve bildiklerimi söyledim, ama söylerken bile mahvoldumKız şok oldu, bilmiyordum dedi, bana fotoları göster dedi. Çok üzüldü. Neyse 1 saat sonra gittiler ve ben onun üzülmesine daha çok üzüldüm ama içim rahatlamıştı.
Değişik valla neden söylenenlere inanmazlar hiç anlamam. Kendi düşen ağlamaz konu sahibi bunu o aile içinde söylüyorum boşverin herkes kendi seçimini yaşar.Evet evlendiler. Ama suan ne durumdalar hicbir bilgim yok. Kiza soylemis. Yaa ilac kullaniyor biliyorum ama oyle psikolojik rahatsiz falan degil sadece cok heyecanlandigi zaman sakinlestirici iciyormus demis. Okulu son bir dersi varmis onu verince mezu demis. Babasiyla da arsa arastiriyorlar insaata baslayacaklar demis ama 2 yil oldu hala insaat falan yok olsa kesin duyardim.
hayır bence.O zaman beni hiç affetmezler diyordum hep anneme. Bana misafirlerken söylemem mi ayıp oldu sizce?
ya bence siz aile dostum dediğiniz kadını çok yanlış tanımışsınız, kadın kızını sevdiğinden ayırmış sırf daha önce evlendi diye(belki başka sebepler de vardır gerçi bilemem) ilk olayda size özelimizi deşti, bizi iftara bunun için mi çağırdı gibi laflar etmiş, şimdi bu facete yazdığı.. kadın bence bildiğin dominant teyze, kızcağıza da belki baskı yapmıştır oğlanın kimseye daha önce evlendiğini söylememek için, kız saf temiz biri diyorsunuz çünkü.. belki kız gerçekten bilmiyordu yada annesi yüüznden öyle numara yaptı, anne fena anne.. üzülmeyin desemde bunu atlatmak zaman alıcaktır sizin için, aileyle ve kızla bir kere konuşup niyetinizi anlatın, neleri düşünerek konuşmaya kara verdiğinizi söyleyin ve tavırlarına göre devam edin.. geçmiş olsun sizin kaybettiğiniz birşey yok bence çok iyi niyetle yaklaşmışsınız keşke herkes sizin gibi düşünse.Benim kafamda hep o senaryo vardı. Kız ameliyatlı, anne kanser, düğünden sonra öğrenselerdi ki 2 aydır tanıyorlar çocuğu 3 ay sonra düğün konuşuluyor. O senaryo beni korkuttu zatenşimdi kadın face inde kötülük için fırsat kollayanlardan uzak tut beni Allahım yazmış. Annem ağlıyor da ağlıyor
![]()
bide bana şu garip geldi, herkesten herşeyi saklayacaklardı dimi? ama olaydan sonra size gelen her iki tarafı da tanıyan diğer aile dostunuz herşeyi biliyormuş, o da gelip size anlatmış zaten biliyorlardı diyeya bence siz aile dostum dediğiniz kadını çok yanlış tanımışsınız, kadın kızını sevdiğinden ayırmış sırf daha önce evlendi diye(belki başka sebepler de vardır gerçi bilemem) ilk olayda size özelimizi deşti, bizi iftara bunun için mi çağırdı gibi laflar etmiş, şimdi bu facete yazdığı.. kadın bence bildiğin dominant teyze, kızcağıza da belki baskı yapmıştır oğlanın kimseye daha önce evlendiğini söylememek için, kız saf temiz biri diyorsunuz çünkü.. belki kız gerçekten bilmiyordu yada annesi yüüznden öyle numara yaptı, anne fena anne.. üzülmeyin desemde bunu atlatmak zaman alıcaktır sizin için, aileyle ve kızla bir kere konuşup niyetinizi anlatın, neleri düşünerek konuşmaya kara verdiğinizi söyleyin ve tavırlarına göre devam edin.. geçmiş olsun sizin kaybettiğiniz birşey yok bence çok iyi niyetle yaklaşmışsınız keşke herkes sizin gibi düşünse.
ben size en özelimi herşeyimi anlattım, tesadüf eseri bir bilgiye ulaştım iyiliğiniz için bunu sizinle paylaştım diye mi kötü oldum diceksin,Durumu yaymadığım gibi, kendi özelimi de olduğu gibi onlara açıyorum. Annem vajinusmus olduğumu bilmiyor, onlar biliyor, o kadar samimiyim düşünün. Ben ne diyeceğim peki, nasıl savunacağım karşılaşınca kendimiÖzelime neden bu kadar girip profiller inceledin derse
eski eşini de bulup gösterdim, sanırım onu ilk kez gördü, çok mu abarttım ki
![]()
bende öyle insanlardan korkulurArtık bir arkadaşımın aldatıldığını görsem, ya da başka bir yanlış görsem ölsem söylemem.