• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan azabı çekiyorum, hata mı yaptım :(

bide bana şu garip geldi, herkesten herşeyi saklayacaklardı dimi? ama olaydan sonra size gelen her iki tarafı da tanıyan diğer aile dostunuz herşeyi biliyormuş, o da gelip size anlatmış zaten biliyorlardı diye
orayı anlamadım, nasıl herkesten gizleme bu?
garezleri size mi?
Ona da ben söylemiştim, nasıl söyleyelim diye fikir aldım defalarca.

Size bı olay anlatacağım içiniz rahat olsun.
Yazlıkta tanıştığımız bir aile vardı.
Yıllarca git gel git gel aile dostu olduk.
Sürekli gittiğimiz yer ve aynı tarihlerde giderdik en az 10 15 gün kalırdık hep tasadüf denk geldik.
Çok iyi aileler ona lafım yok.
Bu ailenin oğlu üniversitede bi kızı o kadar sevdi ki size anlatamam kızla evlendi. Ve kızı unuttuğuna asla inanmıyorum.
Aile önceleri istiyordu, sonra istemedi. Bir sürü dert yanardi.
Oğlu hiç anasını takması evlendi.
Bunlar düğünün sonuna doğru gittik bı çeyrek taktik hiç kızın yüzüne bakmadik die anlatırlardı.
Ne detaylar ne detaylar biliyoruz.
Neyse oğulları en sonunda ayrıldı, bunlarda rahat etti.
Bir gün oğlum evleniyor x semtin de düğünü var diye bizi aradı.
O semtte bizim sülalemiz oturmayı bırak herkesi tanırız.
Ana gittim ne gideyim kadının düğün dediği düğün değil kinaymis birinci terbiyesizlik bu, Allah'tan bı kot bı kazak giymiştim içime doğmuştu düşünmenize giyinip süslenip gittiğimi:):):)
Asıl bomba kız bizim gelinimizin yeğeni. Ve ben gelinimizi o kadar severim ki her iki haftada bı gider kalırdım gelinimize o kadar severim.
Herkesi taniyorum.
Erkek tarafı masasında oturdum ama kız tarafınla da gayet samimiyim.
Erkek tarafından dedikoducu tipler başladı oglumuzun ikinci evliliği demeye. Dedikodu yan masalardan radarları açık olan duyar o derece.
Ben dedim sizin masada oglunuzun ikinci evliliği olduğu konusuluyor.
Bişey demediler. Renk gitti.
Bizim gelin yoktu kinada aradım konuşuyoruz.
Gelinimiz sok oldu inanmıyorum.
Kimseye anlatmadılar dedi.
Bilmiyoruz çocuğun ikinci evliliği olduğunu ama böyle şeyler duyulmadan olmaz dedi.
Tabi konuştuk ettik felan telefon kapandı.
Bu aile beni arıyor, kız tarafından kimse oğlumun ikinci evliliği olduğunu bilmiyor sakın söyleme dedi.
Böyle şeyler saklanamaz, gizli kalamaz, anlı şanlı herkese duyuran duyuran yapılan ritüeller.
Bak bana ne ısrar ne ısrar zorla düğün die çağırdıkları kına da oldu bu olanlar, Allah bı şeyi ortaya çıkarmak istiyorsa çıkarır arkadaşım.
Asıl bomba benim ki bence.
Sonra onlar beni cagirdigimda ne pişman olmuştur biliyormusun :):):):):):)
İşte ben de gizlediler zannettim, bu olaylarla karşılaşmaktan korktum. Siz kız tarafına söylediniz mi?

Ne acayip insanlarmış ya böyle dostlarınız olsa ne olur olmasa ne olur zaten insanların olaylar istedikleri gibi gelişmeyince sapıtıp çirkinleşmelerini ben anlamıyorum anlayamayacağım da

İşte ben de gizlediler zannettim, bu olaylarla karşılaşmaktan korktum. Siz kız tarafına söylediniz mi?
Aslında sen hiç kıza söylemeyecektin, kız bilmez olur mu çocuk söylemiştir.
Kız daha tanıştığı ilk gün sosyal medyayı didik didik etmiştir.
İnsanların flörtleri gizli kalmıyor evlilik mi gizli kalacak.

Bizden saklyacaklarmış, araştırmak ona mı düştü die kızmışlar bana :KK43:( çok seviyorum onları, bu şekilde anılmayı hiç istemezdim, çok üzgünüm..

Ameller niyetlere goredir valla hiç uzulmeyin. Sizin niyetiniz iyiymis. Ben de olsam aynı şeyi yapardım.

Bana kalırsa kızla falan da mesafeyi o koymadan önce siz koyun. Madem bu kadar yakindiniz balkonda sok olmuş numarası yerine aciklasaymis size. Çok saçma davranmış. Tamam anlıyorum saklı kalsın isteyebilir de sok oldum falan deyip sonra trip niye. Psikolojileri ailecek normal degil yani.

Beni suçlamaya kalksalar ortalığı size iyilik de yaramıyor diye yikarim. Ha tek kotu olan sizin 2012 yilina kadar falan inmeniz olmuş. Tamam hepimiz bakıyoruz ama fazla didik didik etmeye gerek yok. Arkadaşınız da olsa baska birinin eş adayı nihayetinde. Bu da bir tecrübe olmuş size uzulmeyin hiç. Evlenirlerse falan da gitmeyin.

Çok sağolun, vallahi ateş yanıyor içimde. Empati yaptım, bana söylemese dostum ben asla affetmezdim dedim. Bir de bizi iftara çağırdı, o kadar hazırlığı bunu söylemek için mi yapmış demişler :KK43:( o kadar üzüldüm ki...

Ama bunlar çok ayıp etmişler yani bu kadar da zan fazla. Demek ki sizi hiç iyi tanımamışlar. Uzak durun bence bunlardan.

iki aile dostu biliyor ama evlenecek kız bilmiyor
doğru yapmışsın
resmen kızı kandıracaklarmış

suc senin degil, herseyi yayinlayan ve public sekilde paylasan vatandasta, madem devlet sirri gibi bisey saklasaymis o da. senin niyetin kötü olmamakla birlikte; kimsenin isine karisilmayacagini da anlamis oldun bence.

Geçen sefer evlenip, ayrılmış diye istemedikleri çocuk için biz ikna etmeye çalışmıştık. Hayatta olmaz demişti. Kızın 38 yaşında, aşık olmuş, yapma etme dedi annem. Kızını ağlata ağlata ayırdı çocuktan. Bunu nasıl kabul etti, nasıl hızla ilerledi hiç ama hiç anlamadım zaten. Eskisi gibi olamayacak olmamız üzüyor beni. Yılan gibi görünüyorum eminin gözlerinde :KK43:

Kusura bakmayın çok mesaj oldu ama kızları 38 yaşında ve 2. Evlilik yapmış diye begenmiyorlar. Bi acayiplermis.

Çocuk varsa anlarım da adamın çocuğu yoksa niye begenmiyorlar insan değil mi o?

Tercihlerini anlıyorum da kendileriyle celismisler . En sonunda pes etmişler kabul etmişler herhalde de etrafa tukurduklerini yalamislar görüntüsü mu vermek istemiyorlar acaba.

Birisi yazmış o ortak aile dostunuza güvenmeyin bence de. Çok sert ve kırıcı konuşmuşlar . Kızın sok olmasi sonra benim ozelimdi diye zirlamasi daha sonra resme yorumu, annenin kini... dengesizler mi anlamadım.

insan eşinin geçmişinden utanacaksa bir zahmet evlenmesin. bunlar çok da gizli kalacak şeyler değil.
kaldı ki yüzüklü profil de ayrı saçma, düğün fotoğraflarının orda burda gezmesi de ayrı saçma.
iyi yapmışsın. vicdan yapılmayı hak etmiyorlar. orda dürüst olsaydı deseydi ki biliyorum ben aslında ama kimseye duyurmak istemedik falan filan olur biterdi.
iyice saçmalamışlar.

Yaklaşık 20 yılık aile dostumuzun kızı 2 ay önce beyin ameliyatı geçirdi. Kendisi çok naif, çok saf bir kız. Onu çok seviyorum! Ameliyattan 1 hafta önce biriyle tanıştı. Her neyse çocuk face de benim sayfama düşüp duruyordu. Ben de fotoğraflarına baktım. 2012 yılına ait bir fotoğrafında parmağında yüzük gördüm. Kimseye söylemedim. Çocuğun bir akrabasının face ine baktığımda geçmiş fotolarda bu çocuğun düğün resimlerini gördüm. Aile dostumuzun ve kızının ağzını aradım, daha önce evlenmiş mi diye sordum bir kaç kez. Kesinlikle hayır dediler. Zaten daha önce kızına gelen talibi evlenip ayrıldı diye reddetmişlerdi. Dün ben ailece onları iftara çağırmıştım. Yedik, içtik, eğlendik ama 2 aydır ben kimseye bir şey söyleyemedim, yeni ameliyattan çıktığı için, bilmiyorsa üzülsün istemedim. Dün balkonda yalnız kaldık kızla. Yarın babamla tanışacak, bize iftara gelecek, çok heyecanlıyım, babama ilk kez birini getiriyorum. O da onay verirse bayramdan sonra nişan yapacağız dedi. Ben de daha fazla tutamadım kendimi ve bildiklerimi söyledim, ama söylerken bile mahvoldum :KK43: Kız şok oldu, bilmiyordum dedi, bana fotoları göster dedi. Çok üzüldü. Neyse 1 saat sonra gittiler ve ben onun üzülmesine daha çok üzüldüm ama içim rahatlamıştı.

Bugün iki aileyi de tanıyan diğer aile dostumuz annemi aramış. Anneme; biz zaten biliyorduk. Notdefteri ne diye özelimizi kurcaladı. Bir herkesten saklayacaktık. Her şeyi mahvetti demiş :KK43: O kadar pişman oldum ki..Bu insanlar bizim neredeyse her gün görüştüğümüz, 20 yıla yakındır her şeyimizi paylaştığımız insanlar. Ben sakladı zannettim çocuk evlenip ayrıldığını. Kızın annesi de kanser tedavisini yeni bitirdi. İşler ciddiye binince öğrenirlerse mahvolur diye çok korktum :KK43:

Sizce karışmakla hata mı etmişim? Daha önce kabullenmedikleri bir durum olduğu için, bilseler zaten istemezlerdi, çocuk demek ki yalancı dedim, söyledim :KK43:(
Sizin art niyetiniz yok ama zaten böyle bir durumu nasıl gizlemeyi düşünüyorlardı ki ? İlla ki ortaya çıkar, bir de neden gizlemeye çalışıyorlar yani hayat bu insanın başına herşey gelebilir ayıp mı

Sizde iyi niyetle soylediginizi soyleseydiniz kotu bi niyet olmadigini yalan soyledigini sandigini soyleseydiniz

Sizde iyi niyetle soylediginizi soyleseydiniz kotu bi niyet olmadigini yalan soyledigini sandigini soyleseydiniz
Öyle dedim, çok korktum seni çok seviyoruz biliyosun dedim, ablam gibi gördüğüm için seni söylemek zorunda hissettim, benim başıma gelse ne yapardın dedim, evlenince öğrenmen daha kötü olurdu dedim. Meğer boşuna çırpınmışım, zaten biliyorlarmış

Öyle dedim, çok korktum seni çok seviyoruz biliyosun dedim, ablam gibi gördüğüm için seni söylemek zorunda hissettim, benim başıma gelse ne yapardın dedim, evlenince öğrenmen daha kötü olurdu dedim. Meğer boşuna çırpınmışım, zaten biliyorlarmış
Kiz ne dedi size tepkilimi size.
Anne babasi saklamasi bence sacma evlenince ogrenecekti gecmisini daha kotu olurdu bosanan bir kizlari olurdu belki simdi bilerek dosdogru baslar hayata

Ay ne seker insansiniz.
Ben de etrafimda boyle iyiligimi dusunen birilerinin olmasini isterdim.

Bence de zaten biliyorlardi, ortaya cikinca da bozulmuslar.
Herkes bir kendini akilli sanar ya, yuzune vurulmus gibi hissetmisler sanirim.

Yalniz sizin icin ettikleri laflar cok cirkin ya.
Madem bunca zamandir tanisiyorsunuz, sizi hic mi tanimamislar ki arkalarindan dolanmissiniz gibi davranmislar?
Ne ayip sey.
Iftar davetinize bile suizanda bulunmuslar.
Cok uzuldum gercekten.

Eger laf tasiyan kisi dogru sozlu ise ben arama mesafe koyardim aile dostum dediginiz sahislara.

Ay ne seker insansiniz.
Ben de etrafimda boyle iyiligimi dusunen birilerinin olmasini isterdim.

Bence de zaten biliyorlardi, ortaya cikinca da bozulmuslar.
Herkes bir kendini akilli sanar ya, yuzune vurulmus gibi hissetmisler sanirim.

Yalniz sizin icin ettikleri laflar cok cirkin ya.
Madem bunca zamandir tanisiyorsunuz, sizi hic mi tanimamislar ki arkalarindan dolanmissiniz gibi davranmislar?
Ne ayip sey.
Iftar davetinize bile suizanda bulunmuslar.
Cok uzuldum gercekten.

Eger laf tasiyan kisi dogru sozlu ise ben arama mesafe koyardim aile dostum dediginiz sahislara.
Zaten o laflar içimi yaktı. Aradaki aile dostumuz doğru söyler, eminim, barıştırıcam sizi dedi sürekli. Ama ben dediğiniz gibi hem söylenen laflara çok kırgınım, hem de niyetimi nasıl anlamazlar da beni ajan gibi böyle sinsi gibi lanse ederler ona kırgınım..İnanın dünden beri nasıl üzüldüysem, görüşmek istemiyorum şu an, hem de hiç karşılaşmak bile istemiyorum:((( Çok sağolun bu arada, siz de çok şekersiniz, ne kadar rahatlatıyorsunuz beni bilseniz..

Back
X