• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan azabı çekiyorum, hata mı yaptım :(

Ben Twitter den bile bulmuştum, sanırım o kadar kurcalamana ne gerek vardı dedikleri buna binayen..Karşılaştığımızda ne demeliyim sizce? Nasıl savunayım özelimi neden kurcaladın dediklerinde??

Şimdi sayemde en azından o fotoları kaldırırlar umarım. Bari akrabaları görmesin.

Valla bana açıkçası kız ve ailesi cins geldi
Burda evlenip ayrıldığını saklamak adama düşüyor bu aileye değil:olamaz:

Kız niye ağlıyor ki benim özelim diye adamın özeli onun değil:hasta:

Adamın saklamaya çabası yok ki yüzüklü fotosu duruyormuş işte bu aile garip bir cins onlara mı düştü saklamak

Sizde bir hata yok
Kız niye ağladı hala ordayım ötede beride dedikodu yapıp durumu yaymıyorsunuz ki

Valla bana açıkçası kız ve ailesi cins geldi
Burda evlenip ayrıldığını saklamak adama düşüyor bu aileye değil:olamaz:

Kız niye ağlıyor ki benim özelim diye adamın özeli onun değil:hasta:

Adamın saklamaya çabası yok ki yüzüklü fotosu duruyormuş işte bu aile garip bir cins onlara mı düştü saklamak

Sizde bir hata yok
Kız niye ağladı hala ordayım ötede beride dedikodu yapıp durumu yaymıyorsunuz ki
Durumu yaymadığım gibi, kendi özelimi de olduğu gibi onlara açıyorum. Annem vajinusmus olduğumu bilmiyor, onlar biliyor, o kadar samimiyim düşünün. Ben ne diyeceğim peki, nasıl savunacağım karşılaşınca kendimi :( Özelime neden bu kadar girip profiller inceledin derse :( eski eşini de bulup gösterdim, sanırım onu ilk kez gördü, çok mu abarttım ki :(

Özel hayatıysa silsin sosyal medyadan fotoğraflarını. Hem etrafa yaymamışsınız ki, iyi niyetle kıza söylemişsiniz. Bence hiç bir suçunuz yok.
Onlar kendilerince bunu bir defo olarak görüp mağdur edebiyatıyla üste çıkmaya çalışmışlar.

Benim kafamda hep o senaryo vardı. Kız ameliyatlı, anne kanser, düğünden sonra öğrenselerdi ki 2 aydır tanıyorlar çocuğu 3 ay sonra düğün konuşuluyor. O senaryo beni korkuttu zaten :KK43: şimdi kadın face inde kötülük için fırsat kollayanlardan uzak tut beni Allahım yazmış. Annem ağlıyor da ağlıyor :KK43:
Anneniz neden agliyor. Siz kotuluk yapmamissiniz ki gidip tum sulaleye mi anlattiniz anlamadim. Bence gidip konusun. Uzun suredir bildiginizi ama soyleyemediginizi soyleyin. Istemiyorlarsa kimseye zaten soylemeyeceginizi söyleyin. Annesi sosyal medyadan attigi tasin size gelecegini biliyorsa damadi olacak kisinin fotograflarinin görülecegini de biliyordur.

Kız şok oldu, resimleri göster dedi, morali çok bozuldu. Ama bence toparlayamadı, bana öyle söyledi. Eve gidip mesaj attı resimleri yollar mısın diye. Belki de eski eşini ilk kez gördü bilmiyorum. Ama sonra face de iftar resmimizin altına da çoook güzel yorum yazmış kız bu sabah. Böyle sevginle hazırlığın harika sofra için ellerine sağlık ve daha bir sürü güzel şey..Annesi kib kusuyor ama kız böyle ben anlamadım :KK43:(
Hiç bişey anlamadım kiz ve ailesi biliyormuymus size tirip yapan kim kizmi ailesimi yoksa erkegin ailesimi

Hayır ben bir ark niyet görmedim de niyese sen kıza anlatırken kız düştü bayıldı falan diyeceksin sandım ben olsam da çok üzülürdüm. Yalnız şu noktayı anlamadım. Diğer aile dostunuz biliyormuş herkesten saklayacaklarmış okey. Ama kız şaşırdı bilmiyordu yazmışsınız. Kızın aileside mi bilmiyordu kızla birlikte yani. Orası biraz karıştı bende:KK69:

acikcasi mesajinizi okumaya baslayinca olayi direk tahmin ettim. siz disardan biriyken biraz kurcalamayla olayi gorebildiyseniz onlar zaten biliyordur..keşke siz gormezden gelseydiniz. acikcasi boyle durumlarda ben bilmezden geliyorum cunki karsi taraf bunu saklamak istiyor bu cok net anlasiliyor.bilinmemesi imkansiz bir durum zaten evlenmis ayrilmis ve oglanin her yerde yuzuklu resmi varmis.yok yere arada kaldiniz. simdi habire suçlanacaksiniz

Yerinizde olsam ben de aynı şeyi yapardım. Bir kadının göz göre göre kandırıldığını düşünüyorsam, sesimi çıkarırım. O yüzden vicdan azabı çekmenizi gerektirecek bir durum yok bence. Evlenip ayrılmış olmak büyük bir suç mu ki, bunu böyle devlet sırrıymış gibi saklıyorlar? Herkese bir açıklama yapmalarına gerek yok ama madem 20 yıllık dostlarısınız, sizden niye saklıyorlar ki? Şeffaf olsalardı, o zaman karışabilecek bir iş de olmazdı. Tamamen kendi akılsızlıkları sonucu karışmış işler.

Hayır ben bir ark niyet görmedim de niyese sen kıza anlatırken kız düştü bayıldı falan diyeceksin sandım ben olsam da çok üzülürdüm. Yalnız şu noktayı anlamadım. Diğer aile dostunuz biliyormuş herkesten saklayacaklarmış okey. Ama kız şaşırdı bilmiyordu yazmışsınız. Kızın aileside mi bilmiyordu kızla birlikte yani. Orası biraz karıştı bende:KK69:
Kız da ailesi de biliyormuş.

Yerinizde olsam ben de aynı şeyi yapardım. Bir kadının göz göre göre kandırıldığını düşünüyorsam, sesimi çıkarırım. O yüzden vicdan azabı çekmenizi gerektirecek bir durum yok bence. Evlenip ayrılmış olmak büyük bir suç mu ki, bunu böyle devlet sırrıymış gibi saklıyorlar? Herkese bir açıklama yapmalarına gerek yok ama madem 20 yıllık dostlarısınız, sizden niye saklıyorlar ki? Şeffaf olsalardı, o zaman karışabilecek bir iş de olmazdı. Tamamen kendi akılsızlıkları sonucu karışmış işler.
Ben de onu anlamadım. Ki biz kimseyi boşandı diye kınayan insanlar olmadık, bunu çok iyi biliyorlar. Bunu bir mağlubiyet gibi görmeleri çok saçma, asıl değer vermeseydim, amaan banane, izleyelim görelim deseydim bu dostluk olur muydu ki??

Ben de onu anlamadım. Ki biz kimseyi boşandı diye kınayan insanlar olmadık, bunu çok iyi biliyorlar. Bunu bir mağlubiyet gibi görmeleri çok saçma, asıl değer vermeseydim, amaan banane, izleyelim görelim deseydim bu dostluk olur muydu ki??
Ben de öyle düşünüyorum. Bir kere bu er ya da geç ortaya çıkacak bir durum. Sosyal medya hesaplarını geçtim, adamın hiç mi çevresi, tanıyanı yok, elbette bir gün bir yerde biri söylerdi. İşte bu saçma durumlara mahal vermemek için insan en azından en yakın dostlarına anlatır. Bir de sormuşsunuz, ısrarla böyle bir şey yok demişler. Yani sormanızdan kıllanıp, doğrusunu söyleyip kurtulalım da dememişler. Ne büyük ayıpmış ikinci evliliği yapmak. Kendileri utansın, vicdan yapsınlar bence.

bence siz doğru olanı yapmışsınız ... sonuçta başka bir adayı boşanmış diye istememişler siz de bu yüzden haberleri yok sanmışsınız iyi niyetle uyarmak istemişsiniz.... siz yakındık diyorsunuz ama demek ki onlar yakın hissetmiyormuş ki söylediğinizde biliyordum demek yerine hala inkarı seçmiş... boş verin içinizi ferah tutun ... siz doğru olanı yapmışsınız

Günaydın.

Sizde bir hata yok. Tam tersi iyi niyet var. Böyle bir durum varsa ve biliyorlarsa "evet biliyoruz canım ama kimseye söylemdik, sen de söyleme olur mu" demeleri gerekirdi.

Bence haberleri vardı. Daha önce evlenmiş birine karşı gelip buna evet demeyi kendilerine yediremediler ve gizleme kararı aldılar sanırım. Siz de inceleyince açığa çıktı bu ikili davranışları.

Kendinizi sıkmayın. Onların oyunu ortaya çıktı diye kızmışlar.

gerçek dost böyle birşeyi duyunca arkadaşına söyler. karşı tarafın bu konudaki hassasiyetini bilip de söylemezse zaten dost değildir. üzülmeyin siz doğruyu yapmışsınız.
vicdan da yapmayın arkadaşınız büyük ihtimalle önceden biliyordu.
madem geçmişi saklayarak yeniden başlangıç yapacaklar, başkalarını suçlamadan önce sosyal medyada paylaşılanları bir hesaba katsınlar.
arkadaş dost olarak üzerinize düşeni yapmışsınız, ben doğru olanı yaptım deyin, sizin doğrunuz bu kimse de sorgulayamaz.

Merhaba.
Kesinlikle ortada bi yanlışınız yok, dost bildiğiniz bi insana tabiki anlatacaksınız. Bu konuda içiniz ferah olsun.
Aksine; asıl vajinismusa kadar anlattığınız, dostunuz bildiğiniz kişinin sizden bunu saklaması size ayıp etmiş olmuş. Bence şu dakikadan sonra siz de her şeyinizi paylaşmayın.
İftara gidecekmişsiniz sanırım, orada sizden muhtemelen lütfen kimseye bahsetme tarzı bi istek olur, siz de zaten bahsetmezsiniz.

Doğru olanı yapmışsınız bunda art niyet aranması da gayet saçma
Siz biliyorsanız Emin’im başkalarının da dikkatini çekmiştir
Kişiyi kabul edeceklerse geçmişiyle kabul edecekler herkese açıklamak zorunda değiller ama saklayarak da olmaz o iş

zaten sizin yaptığınız dostluk karşınızdaki ailenin sinsiliği bu dostluğun samimi olmadığının göstergesi.

Durumu yaymadığım gibi, kendi özelimi de olduğu gibi onlara açıyorum. Annem vajinusmus olduğumu bilmiyor, onlar biliyor, o kadar samimiyim düşünün. Ben ne diyeceğim peki, nasıl savunacağım karşılaşınca kendimi :KK43: Özelime neden bu kadar girip profiller inceledin derse :KK43: eski eşini de bulup gösterdim, sanırım onu ilk kez gördü, çok mu abarttım ki :KK43:
Özel hayatını sosyal medyada paylaşırken size niye inceledin demesi bence gayet abes
Yüzüklü fotoğraflarını öncelikle kaldırması lazımdı, sonra eş dost akrabadan da kaldırmasını İstemesi lazımdı. Yani size gelene kadar bir sürü yerde bir sürü hata yapmış

Back
X