vicdan azabı çekiyorum..

Lutfen uzmeyin kendinizi.normal dogum yapip belki bir sorun olacakti bebeginizde o zman da en buyuk vicdan azabini yasardiniz.sukredin bu gercekten bu kadar uzulecek birsey degil hepsinin ayri riskleri var.

Arkadaşım dertmi arıyorsun kendine aradaki bag in normal doğumla alakası yok. Vicdan azabı cekmenizede gerek yok yapamiyorsaniz mecbur sezeryan olacak

Ben hiç bir şey anlamadım. Hani 1 ay önce doğum yapsanız cocugunuz sarılık olsa sezaryene bağlı falan yine bir nebze anlıcam ama şimdilerde bunu dert ediyo olmanız garip geldi. Allah daha büyük dert vermesin. Cocugunuz da sağlıklı. Şükredin. Dert yaratmayın böyle

Hayır yani sezaryen olsa ne, normal doğum olsa ne? Bebek aynı bebek, anne aynı anne, süt aynı süt değil mi... Çocuğunuz sezaryenle doğunca bi yerine bişey mi oldu da vicdanınız sızlıyor? Ya lütfen hasta ya da engelli çocukları düşünün biraz, ya onların aileleri ne yapsın? ALLAH korusun ama böyle münkürlük iyi değil. Tövbe yarabbim yaa.

Bosuna vicdan azabi cekiyorsunuz. Cocuk sahibi olmak icin ugrasirken yapilan bir islemde catin asiri dar bunu ilerde mutlaka bildir demislerdi. Hamile kaldim ve esimin bazi yanlis dusunceleri yuzunden hamileligimin 6ci ayindan sonra bir kac tane doktor degistirdim sabit bir doktorum yoktu sabit bir hastaneye gidemiyordum kontrollere ve denk geldigim doktorlarin hic biri yukarda belirttigim seye ragmen cati muayenesi yapmadi. Sen cok guzel dogurursun boyun uzun (ne alaka?) ultrasonda hersey guzel gorunuyor filan. Bende oyle diyorlarsa oyledir dedim. Sancilarim basladi hastaneye gittim tam 24 saat boyunca dayanilmaz dogum sancisi cektim son uc saati durmadan ikinmakla gecti bebegimin saci bile gorundu ama yok cikmadi cikamadi yavrum. Dogum basladigi andan beri zaten icimdeki his bebegimin cikamayacagini soyluyordu. Hala normal dogum diye diretti yanimdakiler benim cigliklarim yavrumun sıkısmasi umurlarinda bile degildi. Doktorum son anda yetisti diyebilirim. Ebe aradi apar topar hastaneye geldi bebegin durumunu gorunce bu bebegin burdam cikmasina imkan yok dedi apar topar sezeryana aldilar. Ben oldum oldum dirildim acidan yavrumda sıkısmıs oksijensiz kalmis neredeyse. Ertesi gun doktorum geldi yanima normal dogum yapmis olsaydin bebegin su an yogun bakimda olurdu dedi. O gunden beri sukrediyorum Allaha iyiki normal dogum icin yanimdaki cahillerin daha fazla diretmesine izin vermedim iyiki doktorum zamaninda yetisti iyiki bebegime birsey olmadi. Ya oksijensiz kalsaydi ya beyni hasar gorseydi ya engelli olsaydi. Catiniz darsa dardir normal dogum icin diretseydiniz bosuna dogum sancisi cekecektiniz ve en onemlisi bebeginizi riske atacaktiniz. Olmuyorsa olmuyordur evladiniz saglikliysa oturun sukredin bunun icin.

Siz zaten 3 doktordan da onay alarak onun sağlığı için doğru olanı yapmışsınız. Bu pişmanlık niye ? Doğum esnasında bebeğinizin omzu takılıp kalıcı bir hasar oluşsaydı mı doğru olanı yapmış olacaktınız?

Ben 40+0 a kadar bekledim. Kendimi normal diye sartladim. Hem bebegimde zayifti kg alsin istedim. 40+0 da suni sanci verilmeye baslandi. 3 cm aciklik varken suyum geldi, bebegim kaka yapmisti cunku cati muayenesinde irkildim. Bebekte gerildi. Suyum geldikten sonra sancim daha da artmaya baslamisken nst de bebegimin kalp atislarinin ani degistigini gordum. Dusununki 170 den 80e kadar indi. Ebe gelip bakti duzensizlik var dedim hemen dra goturcem dedi kagidi kopardi. 5 dk gecmeden sedyeyle odaya daldi acil sezeryan dedi. İnanin o andaki tek dusuncem evladimdi. Dunya durdu. Annemle kv ile helallesmedim bile yanimda agladilar asansore binerken bile hicbisey hissetmiyordum. Eşimi gormeden doğuma girdim o kadar acildi. Belime igne yaptilar normalde dişciden korkarim igne yuzunden, o kocaman igneyi dusunmedim hissetmedim. Taa ki kızım agladi, bende dogum bitene dek agladim. Drum Da bende normal diye diretmesek belki bunlar yasanmicakti. Zaten acilmam, sancim yoktu bebek asagi inmemisti. Suni sanci denememeliydim, çok pişmanım...
Dogumdan sonra bile normal olamadi ya hani, esime dedim ki ben dogurdum demek istemiyorum dogurmadim ki dedim, o da dünyaya getirdim de o zaman dedi. Kabullenmekte zor. Ama şimdi olsa bastan sezeryan olur rahatla dogum yapardim..

Kimsenin kimseyi yargılayamaz. Ben kendi isteğimle sezaryen oldum mesela normal doğumun komplikasyonlarını ortadan kaldırmak istedim. Çünkü geri dönüşü olmuyor. Çevremde böyle bir örnek vardı ve korkuyordum. Riske atmak istemedim. Kendinizi rahatsız hissetmeyin .normal olsun sezaryen olsun aslında önemli olan tek şey annenin bebeği sağlıkla kucağına alması.

birazcık konu dışı ama bişey merak ettim
bebek doğum kanalında kalınca ne oluyor? yani risk nedir ben gerçi bekarım da konuyu okudum merak ettim.

Benim ilk bebeğim normal ikincisi zorunlu sezaryan his konusunda hiç ama hiç bir fark yok ikisineda duydgum o sıcaklık o sevgi bağı aynı. Hatta 2. Çocuk diye mi hormanla mı alakalı bilemiyorum ilk doğum normaldı 3 gün sütüm gelmedi 2. Sezaryandan birkaç saat sonra sütüm geldi. Sağlık açısındanda normal doğum olan çocuğumun bağısıklığı çok düşük ve bünyesi alerjik herşeyden etikleniyor üstelik iki buçuk yıl anne sütüde aldı. çok şükür 2. Çocuğumda böyle sıkıntılarım yok benim bebek normal doğum olursa daha sağlıklı olur bilmem ne böyle şeylere hiç güvenim kalmadı iki çocuğumda da çok net gördük bunu. bağışıklık olayınında tamamen genetik olduğunu düşünüyorum benim aile tarafım çürüktür biraz eşimin tarafı daha sağlıklı çocuk hangi tarafa çekerse genlerinde oluyor yani yeme içme ile sadece bunu destekliyorsun bence

Doğumun asıl amacı bebeğin ve annenin sağlıkla bu işi atlatmasıdır. Eee sizde amaçlar gerçekleşmiş, daha ne? Bebeğin karnınızdan ya da vajinanızdan çıkmasının, onunla kuracağınız bağa nasıl etki ettiğini açıklar mısınız? Çünkü o bağ emzirerek, kucaklayarak, mamasını vererek, oyun oynayarak, bakımını yaparak, ninni söyleyerek, göz göze bakışarak, onu dinleyerek, saçını okşayarak, ona masal anlatarak...vs gibi sayılamayacak kadar çok şeyle ve zamanla gelişiyor benim bildiğim. Sezaryen doğum bunların hangisine engel? Bence asıl sorununuz çocuğunuza takıntılı bir anne vermek. Yardım alın, kurtulun bu halinizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…