Vicdan azabı:(

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.547
498
Kızlar ben dün kötü bir sey yaptım. Yani belki sacma gelecek size ama cok üzüldüm. Üzüldüm çünkü ben dedemi kaybettiğim zaman cok cok cok üzülmüstüm üstünden 15 sene gecti ama hala aklıma gelir ağlarım, bir de iki haftada bir huzurevi ziyareti yapıyorum yaşlı insanlara karşı cok hassasım.

Neyse, dün malum istanbulda hava da güzeldi herkes sahile inmiş benim de gidecegim yere gitmek icin illa sahil yolunu kullanmam lazım ama trafik adım adım. Erken de çıktım ama bir yol kapanmış her yer felç. 5 dakikalık yolu 30 dkda gittim iyice sinirim tepeme çıktı. Önümde de bir araba, yol açıldı ama araba gitmiyor kırmızı küçük bir araba kesin ehliyetini yeni almıs acemi bir kız diye dusundum, önce selektör yaptım saga gecti ama yol dar ben geçemiyorum önüne. Arkadan da bana selektör yapıyorlar. Sonra bu yine önüme gecti cok yavas gidiyor. Neyse sonra ışıklar vardı yol ayrılacak saga sinyal verdi ben de sola döneceğim ama geçmiyor da saga ben de geçemiyorum sola. En sonunda delirdim kornaya bastım durdum on kere falan ama inanılmaz sinirlendim dibine girdim zaten selektör yapıp duruyorum. Arkadan da bana korna çalıyorlar.

Sonra araba sağa gecti sonunda yol genişledi ben de merak ettim döndüm baktım yaşlı bir amca ama asırı yaşlı yani 80 rahat vardır daha da buyuk hatta. Şapka takmış gözlüklü bir de gülümsedi nasıl kötü oldum cok üzüldüm. Yol boyunca dusundum durdum hala aklımda o yaşlı amcanın yüzü. Bugun anneme anlattım ağladım cok üzüldüm. Yaşlılar oyle bosver takma kafana daha sakin olursun artık dedi ama hala gözümün önüne geliyor o amcanın yüzü cok uzuluyorum.

Biliyorum bir çözüm bulunmaz bu konuya ama anlatıp rahatlamak istedim

bu kadar üzüldü isen o amca ile bir daha karşılaşmayı dile.Ama bilseydin yapmazdın dimi.Bilmeden yapılan günahı bile günahtan saymıyor Allah.Rahat ol ve kendi kendine bile olsa amcadan özür dile,bak rahatlayacaksın.

Bilirim coook ama cook yaşlı insanlara karsi bendede asiri hassasiyet var anliyorum icin icini yiyordur simdi keske oyle yapmasaydim diye :/ ama yapicak birsey yok iste

Ayy cnmmm.rabbim senin merhametindenn haberdardir.

Uzulmeyin ya bazen boyle seyler cok etkileyebiliyor insani. Bir kere de ben mendil satmak isteyen bir adami nasil olduysa "lütfen çekilir mısınız" diye terslemiştim, kaba olarak dedim bu cumleyi ve adamin benden bir özür dileyisi var o kadar icime oturdu ki hala gözlerim dolar hatırladıkca. Yani o gun icin kendimi hic affetmiyorum, keske o adam ciksa karsima da helallik isteyebilsem

Sizi se bu sekilde etkilemis saniyorum, ama bence guzel bir ornek yasli amcanin davranışı. Bize sinirlenen kötü seyler yapan (sizi kastetmiyorum bu olaydan cikan sonuç olarak) insanlara verilecek en guzel cevap bir gülümseme belki de..

Yaşlilari ben de cok severim ama gecen 60 70 yaslarinda yasli bir teyze hamile bir kadina carpmisti kaldirima cikmisti.
Yani yaşlı olmasi arabayi kötü kullanacagi anlamina gelmez. O zaman hic kullanmayacak..
Ha ben senin yerinde olsam hicbir sey yapmaz beklerdim...

Bilirim coook ama cook yaşlı insanlara karsi bendede asiri hassasiyet var anliyorum icin icini yiyordur simdi keske oyle yapmasaydim diye :/ ama yapicak birsey yok iste

Ayy cnmmm.rabbim senin merhametindenn haberdardir.

Trafikte senin gibi sürücülerin çoğalması dilegiyle..

Canım ya keşke herkes senin gibi merhametli olsa

Sağ olun kızlar en azından burada paylaşınca icim biraz daha rahatladı. Tabii o amcanın yüzünü hic unutmayacağım ama yine de sag olun Allah biliyor en azından kötü bir niyetim yoktu hem trafik hem sıcak hem gec kaldım hem de arkadakiler beni sıkıstırınca panik oldum

canım arkandaki arabalar korna çalınca stres olmuşsun.nereden bilebilirsin üzülme dua et belki karşılaşırsın o amcayla

O amcada kötü düşünmemiştir inan gülümsemiş zaten kıyamam sanada ona da. Bende yaşlılara ve çocuklara hiç dayanamıyorum.

Bilmem ki hem utandım hem uzuldum sag olun kızlar valla ıcım bıraz daha rahatladı sayenızde. Artık daha sakın olmaya çalışacağım panık olsam bıle aklıma bu olayı getirir kendimi telkin ederim

bende bazen rahmetli babannem için üzülüyorum kendisi yatalaktı ve bunama vardı son zamanlarında. herşeyini biz yapıyoduk altını temizlemek yedirmek falan bazen içimden oflayıp puflardım koca insana bakmak çok zor, ama bazen keşke oflayıp puflamasaydım derim hala sende sıkma canını oluyor öyle şeyler.

benimde unutmadığım bir vicdan azabım var bir ara kısa bir süre fizik tedavi merkezi tarzı biryerde çalışmıştım orada bacak masaj aletine giren hastalara sıra numarası verip galoş verip sonrada aleti çalıştırıyordum çok yaşlı olmayan bir amca oturdu galoşunu giymesini bekliyorum aleti çalıştıracağım ama adam hala galoşla uğraşıyor ama adamın eline hiç bakmıyorum birde baktım canımbenim tek kolu yok bir eliyle galoşu tutmuş ağzıyla açmaya çalışıyor galoşu yüreğim parça parça oldu hemen müdahale ettim giydirdim ama o 5 dk süreçte o adamın çektiği sıkıntı beni çok üzdü nedn farketmedim diye günlerce içim sızlamıştı üzülmeyin bilerek yapmamışsınız trafikte olr böyle şeyler

Aklima huzur evinde calistigim dönem geldi. Bi yasli teyze vardi. O teyzeyle ne zaman sohbet etsem icimden ne yapmacik kadin gülerken bile surati duvar gibi diyodum hep icimden. Sonra bi gün parkinson hastaligi oldugunu ögrendim. Nasil icim yandi ama. O günden sonra o teyzeyi cok sevdim ama o vicdan azabi kaliyor hep

Adam böyle şeylere alınmak için fazlaca olgun zaten...O olgunlugu ile de seni utandırmıs, sen de hatanı anlamıssın. Üzülme artık yani. İyi ki utanacak yüzüm var diye sevin.

Bide olayın şu yonu var çok kotu niyetliyim bilmiyorum ama
Trafiği felç edecek kadar yaşlı bir insanın araba kullanmasıda ne kadar doğru acaba
Kardeşime o yaşlarda bir amca çarptı ve 7 -8 ameliyat geçirdi bacağı kısa kaldı

Ayy kıyamam nasıl ıcım gitti su an valla cok utanıyorum uzuluyorum böyle durumlarda artık daha sabırlı ve sakin olacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…