- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Bide olayın şu yonu var çok kotu niyetliyim bilmiyorum ama
Trafiği felç edecek kadar yaşlı bir insanın araba kullanmasıda ne kadar doğru acaba
Kardeşime o yaşlarda bir amca çarptı ve 7 -8 ameliyat geçirdi bacağı kısa kaldı
bende bazen rahmetli babannem için üzülüyorum kendisi yatalaktı ve bunama vardı son zamanlarında. herşeyini biz yapıyoduk altını temizlemek yedirmek falan bazen içimden oflayıp puflardım koca insana bakmak çok zor, ama bazen keşke oflayıp puflamasaydım derim halasende sıkma canını oluyor öyle şeyler.
Aklima huzur evinde calistigim dönem geldi. Bi yasli teyze vardi. O teyzeyle ne zaman sohbet etsem icimden ne yapmacik kadin gülerken bile surati duvar gibi diyodum hep icimden. Sonra bi gün parkinson hastaligi oldugunu ögrendim. Nasil icim yandi ama. O günden sonra o teyzeyi cok sevdim ama o vicdan azabi kaliyor hep
Adam böyle şeylere alınmak için fazlaca olgun zaten...O olgunlugu ile de seni utandırmıs, sen de hatanı anlamıssın. Üzülme artık yani. İyi ki utanacak yüzüm var diye sevin.
Allah inşallah yollarınızı tekrar kesiştirir ve içini rahatlatacak bir şey yapabilirsin...
herkes böyle hassas ve vicdanlı olabilse keşke canım üzülme kötü bieşy dememişsin zaten benmde her aklıma geldiğinde gözlerim dolarAyy kıyamam nasıl ıcım gitti su anvalla cok utanıyorum uzuluyorum böyle durumlarda artık daha sabırlı ve sakin olacağım
herkes böyle hassas ve vicdanlı olabilse keşke canım üzülme kötü bieşy dememişsin zaten benmde her aklıma geldiğinde gözlerim dolar
Ne vicdanlisinn :) bende hiç kiyamiyorum yaşlıları görmem bile yetiyor nedense.. üzme bu kadar kendini bilmeden yapmışsın. Hemen bi huzurevi ziyareti yap bahaneyle bence :) kimbilir karşına biyerde yeniden çıkar belki amca :)Kızlar ben dün kötü bir sey yaptım. Yani belki sacma gelecek size ama cok üzüldüm. Üzüldüm çünkü ben dedemi kaybettiğim zaman cok cok cok üzülmüstüm üstünden 15 sene gecti ama hala aklıma gelir ağlarım, bir de iki haftada bir huzurevi ziyareti yapıyorum yaşlı insanlara karşı cok hassasım.
Neyse, dün malum istanbulda hava da güzeldi herkes sahile inmiş benim de gidecegim yere gitmek icin illa sahil yolunu kullanmam lazım ama trafik adım adım. Erken de çıktım ama bir yol kapanmış her yer felç. 5 dakikalık yolu 30 dkda gittim iyice sinirim tepeme çıktı. Önümde de bir araba, yol açıldı ama araba gitmiyor kırmızı küçük bir araba kesin ehliyetini yeni almıs acemi bir kız diye dusundum, önce selektör yaptım saga gecti ama yol dar ben geçemiyorum önüne. Arkadan da bana selektör yapıyorlar. Sonra bu yine önüme gecti cok yavas gidiyor. Neyse sonra ışıklar vardı yol ayrılacak saga sinyal verdi ben de sola döneceğim ama geçmiyor da saga ben de geçemiyorum sola. En sonunda delirdim kornaya bastım durdum on kere falan ama inanılmaz sinirlendim dibine girdim zaten selektör yapıp duruyorum. Arkadan da bana korna çalıyorlar.
Sonra araba sağa gecti sonunda yol genişledi ben de merak ettim döndüm baktım yaşlı bir amca ama asırı yaşlı yani 80 rahat vardır daha da buyuk hatta. Şapka takmış gözlüklü bir de gülümsedi nasıl kötü oldum cok üzüldüm. Yol boyunca dusundum durdum hala aklımda o yaşlı amcanın yüzü. Bugun anneme anlattım ağladım cok üzüldüm. Yaşlılar oyle bosver takma kafana daha sakin olursun artık dedi ama hala gözümün önüne geliyor o amcanın yüzü cok uzuluyorum.
Biliyorum bir çözüm bulunmaz bu konuya ama anlatıp rahatlamak istedim
erkekler genelde küfürlü konuşuyor trafikte zaten kadınlarda sadece korna olay oluyor bişey olmaz ondanda sıkma canınıValla babam olsa kesin bayagı küfür etmişti onu dusunuyorum ben de en azından kötü bir sey demedim sadece ya havle vela kuvvete diyip durdum :) ama yine de o son korna olayı cok hoş olmadıne yapalım
o amcanın adına sadaka verin içiniz biraz rahatlarKızlar ben dün kötü bir sey yaptım. Yani belki sacma gelecek size ama cok üzüldüm. Üzüldüm çünkü ben dedemi kaybettiğim zaman cok cok cok üzülmüstüm üstünden 15 sene gecti ama hala aklıma gelir ağlarım, bir de iki haftada bir huzurevi ziyareti yapıyorum yaşlı insanlara karşı cok hassasım.
Neyse, dün malum istanbulda hava da güzeldi herkes sahile inmiş benim de gidecegim yere gitmek icin illa sahil yolunu kullanmam lazım ama trafik adım adım. Erken de çıktım ama bir yol kapanmış her yer felç. 5 dakikalık yolu 30 dkda gittim iyice sinirim tepeme çıktı. Önümde de bir araba, yol açıldı ama araba gitmiyor kırmızı küçük bir araba kesin ehliyetini yeni almıs acemi bir kız diye dusundum, önce selektör yaptım saga gecti ama yol dar ben geçemiyorum önüne. Arkadan da bana selektör yapıyorlar. Sonra bu yine önüme gecti cok yavas gidiyor. Neyse sonra ışıklar vardı yol ayrılacak saga sinyal verdi ben de sola döneceğim ama geçmiyor da saga ben de geçemiyorum sola. En sonunda delirdim kornaya bastım durdum on kere falan ama inanılmaz sinirlendim dibine girdim zaten selektör yapıp duruyorum. Arkadan da bana korna çalıyorlar.
Sonra araba sağa gecti sonunda yol genişledi ben de merak ettim döndüm baktım yaşlı bir amca ama asırı yaşlı yani 80 rahat vardır daha da buyuk hatta. Şapka takmış gözlüklü bir de gülümsedi nasıl kötü oldum cok üzüldüm. Yol boyunca dusundum durdum hala aklımda o yaşlı amcanın yüzü. Bugun anneme anlattım ağladım cok üzüldüm. Yaşlılar oyle bosver takma kafana daha sakin olursun artık dedi ama hala gözümün önüne geliyor o amcanın yüzü cok uzuluyorum.
Biliyorum bir çözüm bulunmaz bu konuya ama anlatıp rahatlamak istedim
Dun buraya yazdıktan sonra ruyamda gordum gece:)Ne vicdanlisinn :) bende hiç kiyamiyorum yaşlıları görmem bile yetiyor nedense.. üzme bu kadar kendini bilmeden yapmışsın. Hemen bi huzurevi ziyareti yap bahaneyle bence :) kimbilir karşına biyerde yeniden çıkar belki amca :)
erkekler genelde küfürlü konuşuyor trafikte zaten kadınlarda sadece korna olay oluyor bişey olmaz ondanda sıkma canını
o amcanın adına sadaka verin içiniz biraz rahatlar
Ben de trafikte çok agresif davranıyorum, sonra da pişman oluyorum. Sabırlı olmaya çalışırım hep. Korna basarak sıkıştırdığım kişi benim yüzümden kaza yapabilir, vicdanımı susturamam sonra. O yaşlı amca kalp krizi geçiriyor olabilirdi, bayılmış olabilirdi veya herhangi bir sinir krizi geçiriyor olabilirdi, bunları aklımıza getirmemiz lazım araba kullanırken. Kendim başta olmak üzere hepimize söylüyorum bunları lütfen üstüne alınma.
çok iyi anlıyorum seniben de 17 yaşımdayken otobüste bir adam bana pis pis bakıyor diye sinir olmuştum sonra inerken görme engelli sopası vardı elinde. Hala görme engelli birini görünce gözlerim dolar, vicdan azabı çok kötü
amcada belkı kaza yapmayayım yaslıyım belkı göremem gıbısınden dıkkatlı gıdıyordur.ama sız bılerek yapmamıssınızki.ben olsam bende vıcdan yapardım.ama amcaa anlamıştır senın acelen olduğunu senı torunu gıbı gorup kızmamıştır kı gulumsemıs.
Ama o yasta birinin de trafige cikmamasi lazim. Allah korusun. Benim de vaedi bir tanidigim normalde evde gozu zor goruyor ama hala taksicilik yapiyordu. Allahtan birakti 2 yildir
Allahaşkına o yaşta birinin refleksleri körelmiştir, sağa geçemedi, sağa dönemedi diyosun. Allahtan sadece trafiği sıkıştırmış, ya bi kazaya fln neden olsaydı.
Bence üzülme, bi insan sırf yaşlı diye saygıyı hakemeZ. Bence yaptığı bencillik.
BeN kar lastiğim yok diye soğuk havada bile yola çıkmıyorum, yerler buz diye, 2 saat sonra eriyecek olmasına rağme. Sadece kendimi değil başkalarını da düşünerek yapıyorum bunu.
Umarım o amca senin kornalarından bi uyarı almıştır da, bi daha trafiğe çıkmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?