• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vicdan azabi!

Ben anlamadım yıllar geçmiş, üstüne evlenmişsin. Hala ne diye adamı takip ediyorsun?
Yazdıklarını niye üstüne alınıyorsun?

Mesaj atmak ne demek. Adam aaa evlendi hala beni takip ediyor mu desin?

Ne vicdanmış arkadaş.

İyi geceler öncelikle,
Yıllardır içimden atamadigim bir vicdan azabı var.artık geceleri uyuyamaz duruma geldim düşünmekten. Yaklaşık 3 sene önce yıllarca görüştüğüm ortaokul arkadaşım beni sevdiğini söyledi.ve ben ondan hoşlanıyordm. Ama sonra ne olduysa inanılmaz tersledm gururnu incittim ona çok kötülük yaptım (sozlerimle)
Yıllar geçti hiç unutamadigini biliyorum.hala sosyal medya hesaplarından benimle ilgili adımı vermeden paylaşımlarda bulunur.imal şekilde. Ama beni hiç rahatsız etmedi.1 kere bile.
Ama ben ona yaptiklarimi unutmuyorm.evlendim ve evliyim.eşimi seviyorm.ona karşı bu yüzden vicdan azabı da çekiyorm. İçten içe
Ama bu durumu nasıl atlatabilirm .helallik mi almalıyım ondan.ama mesaj atmamda doğru olmaz çünkü evliyim ben ne yapim kızlar uyuyamiyorm geceleri bana bir yol gösterin
Ben olsam eşime bu vicdan azabını uygun bir dille söylerdim belki biraz içim rahatlardı. Ama benim eşim bu durumu kafasında kuracak bir Ada'm değil. Herkes aynı olmuyor eşinin tepkisini bilemem. O kişiyle de irtibata geçmem. Eğer Allah nasip eder de bir yerde karşılaşırsam belki helallik isterdim. Olmadı bir sadaka verirdim.

ayrıldıktan sonra çok peşimde koşup kendini harap eden bir eski arkadaşım vardı. uzun süre barışmak için çabaladı ne kadar anlatsam da kalbinden silemedi.

en son bir erkek arkadaşımın tavsiyesiyle çok ağır bir mesaj attım, küfürlü falan. ancak o zaman senden nefret eder ve siler kafasından demişti. gerçekten de öyle oldu. bir daha aramadı sormadı, az uzaktan takip ettim başka sevgilileri oldu vs.

sonra baktım facebooktan tekrar eklemiş kabul ettim ama bi ters hareketi olmadı ve kendi halindeydi.

seneler sonra 5 sene sanırım mesaj attım. o zamanlar böyle böyle sebepten sana çok ağır konuştum senin iyiliğin içindi öyle biri değilim içim rahat değil özür dilerim diye.

o da önemli değil vs gibi bişeyler demişti tam hatırlamıyorum. böylece atlattık geçti. geçen gördüm evlenmiş mutlu oldum adına. mutlu görünüyordu.

eğer o kişinin sizi hala unutamadığını düşünüyorsanız asla iletişim kurmayın. bu doğru olmaz. ama işte toplum yapısı vs, erkekler bazen ısrarcı olabiliyorlar ve karşıdakini üzmeden o kişiyi hayatından çıkarmak mümkün olmuyor. bu durumda aslında vicdan azabı yapacak bir şey yok, insanca söylüyorsun anlaması lazım karşıdakinin. belki de sonrasındaki ilişkilerde böyle yapmamayı öğrenmişlerdir bu vesile ile. her şeyin bir sebebi ve sonucu var.

üzülmeye değmez o yüzden aslında ama ben de üzülmüştüm içimde yer etmişti sanırım ondan.

Back
X