Vicdan azabından ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alt değiştirme eşyaları bir tane puf var onun üzerinde duruyor.Örtüyü çocuğu kucağıma aldıktan sonra kaldırıyorum genelde ellerimi yıkamaya gidince kaldı tabi
Yere koyun bebeği artık demek istedim. Güvenli bi yer oluşturun. Battaniye serin iki kat falan. Yastıklarla da kenarlarını kapatın orda oynatırsınız size de rahat olur. Bebek de hareket eder rahatça. Sende elini falan 2 dak. yıkar gelirsin. Salon mu oturma odası mı herkes nerde oturuyorsa oraya yapın. Göz önünde olsun. 2 aya emekler zaten.Artık kanepe yatak falan tehlikeli bırakmak için.

Seyahat yasağı gelmeseydi 40ından sonra gidecektim

Artık iyice hareketli bir sürece girecek.1 ay sonra yerde otururken bile belki sağa sola düşecek.Sonra yürümeye çabalarken arada düşecek edecek.Olur ufak tefek şeyler.Hiçbirşey olmamıştır merak etme.Çok özverili bir insansın.Hangi hala bu kadar fedakarlık yapar.İnşallah kıymetini bilirler.

Ay gerçekten siz de bir degisiksiniz ya. Madalya mi takacaakkr size yemeklerini hazırlayıp bebek bakınca üstelik aylardır bunu yapiyorsunuz. Abiniz böyleyse bu onlarin sorunu. Gecen de burada kvdesinin kişisel temizliğini yapan bir gelin vardı. O da tuhaf. Bazı ınsanalr kendi değerini bilmiyor hic amaçları başkasının işini görmek.

Sizin bebeğiniz olsa size kim yardıma gelir. Az düşünür müsünüz?

Bu hep böyledir. Evdeki büyük kardes evlenir. Küçük olan ona yardımcı olmaya zorlanır. Beklentiler oluşur.

Sonra küçük kardeş doğum yaptığında kimse yardıma gelemez. Çünkü büyük kardeşin kendi çocukları vardır. Bu çoğunlukla böyle olur.

Ben çok yakın bir dostum vardı. 2 ablası vardı. Her işlerine koşardı. Yemek yapılacak temizlik yapılacak bebek bakilacak vs..

Sonra kendisi bebek sahibi oldu
Artık kimse evine oturmaya bile davet etmiyor. Çünkü çocuğu yaramazmış....

Ben de evimde yaramaz çocuk istemem
Ama kimseyi de evime yemek yapmaya temizlik yapmaya çağırmıyorum.

Anne de değilim. Ama anne olmaya karar verirsem güvendiğim tek şey eşim olur.

Abartmışsınız gerçekten. Ben sizin yerinizde olsam abimin yapmadığını yapmaya çalışmazdım.

Yengeniz olsam bu durum bana batardi. Eşim yatıyor görümcem çalışıyor diye asabım bozulurdu.

Ve her ne olursa olsun evimde 8 ay kimseyi istemezdim.

8 ay ciddi bir süre.

Işi zorlaştırmayın. Evinize dönün.

Mevlanın da dediği kulağınıza küpe olsun

"SEVILDIGIN VE ISTENDIGIN YERE SIK GIDIP GELME"

Ben konuda sorumsuz anneden ziyade sorumsuz baba gördüm.
Bebeğe annenin bakması gerekir babayla ortaklaşa ama anne en azından ev işi yapıyormuş.
Baba tüm gün yan gelip yatıyormuş.
Sinir geldi yeminle.
Evet tabıı kı ortaklasa yapılır. Ama anne dogurdugu ıcın daha hassas olur, daha korkak olur, daha titiz olur, daha korumacı olur.
Hamılelık donemınde gelmıs gorumce ve 5 aylıkken gıdıyor. Yenındogum yapmıs kadın kedı misali yavrusunu kolay kolay emanet edemez!
Baba dogurmadıgı ıcın anne kadar korumcı ve hassas davranamaz

Annesi ücretsiz izinde.Babasıda ücretsiz izinde gibi bir şey ama pek bir faydası dokunmuyor ne yazık ki..

Eğer düşme olayından dolayı size tepki verirlerse yazıklar olsun derim onlara.
Tek başıma hem ev işi hem yemek hemde bebek baktim. Benim bebeğimde çok zor bir bebek ama annelik başka birşey. Annem yan apartmanda oturduğu halde bir iki kere bırakmışımdir o da hastaneye gideceksem bence siz değil bebeğin annesi vicdan azabı duymali

ayda bir , bir hafta ne.bayramdan bayrama yeter kendi hayatını kur artık

Öğle ve akşam için ayrı ayrı yemekler yapmam gerekiyor öğlen pişeni abim akşama yemek istemiyor.Sadece yemek saatlerimi alıyor.O sıra ben yemekle uğraşırken annesinde oluyor.

Ay bana fenalık geldi

Pişirsin o zaman paşa

Olmadı eşi pişirsin o bebeye baksın

Destek olmayı çokkkk yanlış anlamışlar

Bebek dünyaya getirmek büyük sorumluluk
Birde 2 kişi gezmeye düşkünse vay haline, sen gittikten sonra artık her gün kavga ederler!
İşte o zaman kişilikler ortaya çıkıyor, her gün yemek mecburen pişirilecek, sabahın erken vaktinde kalkılacak, temizlik yapılacak
Hem gezeyim hem çocuk doğurayım olmuyor çocuk okula başlayana kadar ateşlenmeler, diş çıkarmalar VS.... Say, say bitmiyor
Sen elinden gelen yardımı yapmışsın... Artık
Onlar sorumluluklarını eline alsınlar... Madem ki çocuk doğurmayı becermiş, Bi zahmet bebeğin bakımını da üstlensinler.... Zor işler

Yatağın tam ortasından yuvarlamış kendini inanamadım.Yani 15 sn bile sürmemiştir ellerimi yıkamam o ara hemen yuvarlamış kendini

Seyahat yasağı kalkalı iki ayı geçti sanırım hala oradasınız mesela. Neden ? Ben yasak kalktığı gibi gitmiştim sizin yerinizdr olsaydım
Kuşlarımdan birinin veterinere düzenli gitmesi gerekiyordu ilaç yazmıştı onu gözlemlenmesi için.İkinci randevusuda 1 ay sonrasına(temmuz) denk geldiği için onu da beklemek zorundaydım.

Madalya ya da herhangi bir beklentim yok.Yıllardan beri abimin son 1 buçuk yıldır da yengemin maddi manevi birçok yardımını gördüm.Etrafımdaki arkadaşlarıma bakıyorum abileri/ablaları/kardeşleri sürekli maddi manevi bir çekişme içindeler.Ne zaman zora düşsem ilk abim koştu yardımıma.Yolda giderken hasta bi güvercin buldum mesela,herkes dedi at gitsin bırak bi yere dert alma başına abim dedi ben sana para yollayım götür bi veterinere baksınlar yeter ki sen üzülme. Ya da yengem psikolojik sıkıntılar yaşadığımda az destek olmadı bana.Gönül borcu olarak bakıyorum olaya birazda.

Benim bebegim de cok zordu hala öyle. 2 yaşını bitireli bir bucuk ay oldu. Sutten kesmeme ragmen deliksiz uyumaz en az bir defa uyanır. 3 ay oncesine kadar yarım saatte bir emmeye kalkardı uykuyu unutmustum. Ustelik iştahsız yemek yedirmek başlı başına problem. Ama bir an olsun kızımı gözümün onunden ayirmadim kimselere bırakmadım. Uyurken bile ozlersin yavrunu. Ben annenin bu rahatlığına anlam veremedim bu bir bahane değil. Siz gidince ne yapacak? Üstelik yürümeye başlayınca cok daha zorlaşacak. Hic yalnız bırakamaz bebeğini. Daha bunun 2 yas sendromu var. Zorluklar hic bitmiyor size alışırsa cok daha zor olur onun icin.

Haklısınız,ama bundan sonra ben olmayacağım annesi babası düşünsün çaresini

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…