- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi gixxer_600
-
Yapın madem ne diyelimİlk başlarda normal gelmiyordu ama zamanla alıştım.Zaten öğlen pişen yemek akşama yetmiyor.
Yere koyun bebeği artık demek istedim. Güvenli bi yer oluşturun. Battaniye serin iki kat falan. Yastıklarla da kenarlarını kapatın orda oynatırsınız size de rahat olur. Bebek de hareket eder rahatça. Sende elini falan 2 dak. yıkar gelirsin. Salon mu oturma odası mı herkes nerde oturuyorsa oraya yapın. Göz önünde olsun. 2 aya emekler zaten.Artık kanepe yatak falan tehlikeli bırakmak için.Alt değiştirme eşyaları bir tane puf var onun üzerinde duruyor.Örtüyü çocuğu kucağıma aldıktan sonra kaldırıyorum genelde ellerimi yıkamaya gidince kaldı tabi
Seyahat yasağı gelmeseydi 40ından sonra gidecektimSiz aşırı fedakar birisiniz anlasilan.ama bu kadari da fazla.yardim etmek evet ama evdeki tum işler ve bütün gün bebek bakimi yapmak,halasi da olsaniz büyük bir yükümlülük.hele ki anne ucretsiz izinde,baba da yan gel yat modunda..oh ne ala..insanlarin bu rahatlıgi ve bencilligi beni benden aliyor. ne diyeyim sizi orada zorla tutmamislar sonucta..
Seyahat yasağı kalkalı iki ayı geçti sanırım hala oradasınız mesela. Neden ? Ben yasak kalktığı gibi gitmiştim sizin yerinizdr olsaydımSeyahat yasağı gelmeseydi 40ından sonra gidecektim
Evet tabıı kı ortaklasa yapılır. Ama anne dogurdugu ıcın daha hassas olur, daha korkak olur, daha titiz olur, daha korumacı olur.Ben konuda sorumsuz anneden ziyade sorumsuz baba gördüm.
Bebeğe annenin bakması gerekir babayla ortaklaşa ama anne en azından ev işi yapıyormuş.
Baba tüm gün yan gelip yatıyormuş.
Sinir geldi yeminle.
Annesi ücretsiz izinde.Babasıda ücretsiz izinde gibi bir şey ama pek bir faydası dokunmuyor ne yazık ki..
ayda bir , bir hafta ne.bayramdan bayrama yeter kendi hayatını kur artıkBiliyor musunuz bu konuyu sadece burada duydum.Evde asla böyle bir şeyin konusu geçmedi.Sadece şakasına “yarın konuşmaya başladığında bu çocuk sana anne demesin” dediler birkaç kez yok artık dedim...yarın gidiyorum artık.Anca ayda bir o da 1 haftalığına filan gelirim
Öğle ve akşam için ayrı ayrı yemekler yapmam gerekiyor öğlen pişeni abim akşama yemek istemiyor.Sadece yemek saatlerimi alıyor.O sıra ben yemekle uğraşırken annesinde oluyor.
Aynen bir hafta ne ya. Başkası için kendini feda ediyorayda bir , bir hafta ne.bayramdan bayrama yeter kendi hayatını kur artık
Söylemedim.Bileti alınca söyleyeceğim.yarin gideceginizi biliyorlar mi?Ne tepki gösterdiler gitmenize
Yatağın tam ortasından yuvarlamış kendini inanamadım.Yani 15 sn bile sürmemiştir ellerimi yıkamam o ara hemen yuvarlamış kendiniArtık iyice hareketli bir sürece girecek.1 ay sonra yerde otururken bile belki sağa sola düşecek.Sonra yürümeye çabalarken arada düşecek edecek.Olur ufak tefek şeyler.Hiçbirşey olmamıştır merak etme.Çok özverili bir insansın.Hangi hala bu kadar fedakarlık yapar.İnşallah kıymetini bilirler.
Kuşlarımdan birinin veterinere düzenli gitmesi gerekiyordu ilaç yazmıştı onu gözlemlenmesi için.İkinci randevusuda 1 ay sonrasına(temmuz) denk geldiği için onu da beklemek zorundaydım.Seyahat yasağı kalkalı iki ayı geçti sanırım hala oradasınız mesela. Neden ? Ben yasak kalktığı gibi gitmiştim sizin yerinizdr olsaydım
Madalya ya da herhangi bir beklentim yok.Yıllardan beri abimin son 1 buçuk yıldır da yengemin maddi manevi birçok yardımını gördüm.Etrafımdaki arkadaşlarıma bakıyorum abileri/ablaları/kardeşleri sürekli maddi manevi bir çekişme içindeler.Ne zaman zora düşsem ilk abim koştu yardımıma.Yolda giderken hasta bi güvercin buldum mesela,herkes dedi at gitsin bırak bi yere dert alma başına abim dedi ben sana para yollayım götür bi veterinere baksınlar yeter ki sen üzülme. Ya da yengem psikolojik sıkıntılar yaşadığımda az destek olmadı bana.Gönül borcu olarak bakıyorum olaya birazda.Ay gerçekten siz de bir degisiksiniz ya. Madalya mi takacaakkr size yemeklerini hazırlayıp bebek bakınca üstelik aylardır bunu yapiyorsunuz. Abiniz böyleyse bu onlarin sorunu. Gecen de burada kvdesinin kişisel temizliğini yapan bir gelin vardı. O da tuhaf. Bazı ınsanalr kendi değerini bilmiyor hic amaçları başkasının işini görmek.
Haklısınız,ama bundan sonra ben olmayacağım annesi babası düşünsün çaresiniYere koyun bebeği artık demek istedim. Güvenli bi yer oluşturun. Battaniye serin iki kat falan. Yastıklarla da kenarlarını kapatın orda oynatırsınız size de rahat olur. Bebek de hareket eder rahatça. Sende elini falan 2 dak. yıkar gelirsin. Salon mu oturma odası mı herkes nerde oturuyorsa oraya yapın. Göz önünde olsun. 2 aya emekler zaten.Artık kanepe yatak falan tehlikeli bırakmak için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?