- 25 Aralık 2017
- 2.561
- 10.361
- 208
- Konu Sahibi gixxer_600
-
Evet kesinlikle o enayi benim.Eve alamamak değil de temizlikçi bi ablamız vardı o kimseye gitmiyormuş hasta kayınpederi varmış evde.Başkalarını aldık biri yengemin saatini çaldı (onun çaldığına eminiz aynı gün instagramında kolunda saatle hikaye paylaştı aynısından onda da olamaz çünkü kordonunda simli boncuklar vardı ben yapmıştım anneler günü hediyesi olarak)..güvenilir kişi bulmak zor.O yüzden bana kalıyorKoronadan dolayı birini alamiyolar ama saç boyamaya kuaföre gidilebiliyor. İlginç. Ayrıca anne baba evdeyken bile altını siz değiştiriyorsunuz. Gerçekten iyi niyetle soruyorum. Her ailede bir enayi olur derler, o siz misiniz?
İyi de anne evde, baba evde. Hem çocuğa bakıp hem de ev işlerini yapıyorsunuz. Anne baba ne yapıyor tam olarak? Anlamadım yani. 8 ay olmuş. Hani insan buna dayanır da bir ay dayanir, ikinci ay başında der ki ya ben napiyorum. Gerçekten ilginç ya. Sizin çocuğunuz olsa kim yardıma gelir? Yengeniz yüzünüze bakmaz brnce.Evet kesinlikle o enayi benim.Eve alamamak değil de temizlikçi bi ablamız vardı o kimseye gitmiyormuş hasta kayınpederi varmış evde.Başkalarını aldık biri yengemin saatini çaldı (onun çaldığına eminiz aynı gün instagramında kolunda saatle hikaye paylaştı aynısından onda da olamaz çünkü kordonunda simli boncuklar vardı ben yapmıştım anneler günü hediyesi olarak)..güvenilir kişi bulmak zor.O yüzden bana kalıyor
Benim yeğenim de kafasının üstüne çok düşerdi beşikten bir deMerhaba hanımlar,
5 aylık erkek yeğenim var,halasıyım.Anne ve babasına yardım olsun diye onların evlerine başka şehre geldim.8 aydır buradayım.Çocuğu emzirmeden emzirmeye,yatmadan yatmaya annesine veriyorum genelde bende oluyor.Sürekli dolaştırılmak bir de kucakta sallayarak uyutulmak istiyor.Evin yemek,temizlik,ütü gibi işleride bende.Korona var diye yardımcı alamıyorlar.Bu zamana kadar çocukla ilgili yorulmak dışında hiçbir sorun yaşamadım.Ta ki bugüne kadar...Bugün temizlik yaptım dip köşe.İşim bitincede çocuğun tırnaklarını kestim.O sıra altını doldurdu.Altını açmaya götürdüm.Kaka yapmıştı.Epey bi debelendiği için kollarıma filan kaka bulaştı.Altını bağlayınca çocuğu çift kişilik yatakta bırakıp ellerimi yıkamaya gittim.Abim salonda yatıyodu yengemde mutfaktaydı.Tam banyodan çıkarken küt diye bi ses geldi.Dizlerimin dermanı çözüldü zaten o an..Çocuk yataktan düşmüş...Ağlamaya başladı zaten o sıra annesi geldi mutfaktan.Alt değiştirme örtüsüyle birlikte parkeye düşmüş.Yatak çok fazla yüksek değildi.O an ölmeyi istedim ellerim filan tir tir titremeye başladım.Görünürde bir yerinde bir şey yok gibi ama ben çok azap çekiyorum.Dün annesi saçını boyatmaya kuaföre gitti tüm gün bendeydi.Tek başıma banyosunu bile yaptırdım bir şey olmadı ama bugün böyle kötü bir olay yaşandı.Yarın kendi evime dönmek istiyorum.Bana kalsa seyahat yasağı kalkınca dönecektim ama “Sensiz çok zorlanırız” diye rica ettiler.Bu olaydan sonra burda kalamam.Bir şey olmuş mudur sizce?
Canım konunu okudum da seni kullanıyorlar mı? Belli ki yumuşak huylu uyumlu birisin benimde 1,5 yaşında kızım var o da çok zor bir bebekti hala çok zor ama baktım bebeğime sen sanki direkt bakıcı sorumluluğunu almışsın bu olmaz sen halasın herkes anneliğini babalığını yapsın bebek bakmak çok çok zor bir şey bir canın sorumluluğu bundan daha ötesi yok benceZaten şu an uyuyor ara ara sıçrıyor kesin o düşme anını filan görüyor rüyasında çok üzülüyorum.Bizimki annesiyle yatıyor bugün düştüğü yatakta.Demek ki artık orda yatması tehlikeli.Yatağın tam ortasına koymuştum ordan yuvarlanan annesinin yanından çok rahat yuvarlanır valla
Güvenli bir yer oluşturun bebeğe. Battaniye serin kenarlarına da yastıklar koyun. Oyuncaklarını da yanına koyun. Orda hem oynar yuvarlanır falan. Bi de alt değiştiriken kullanılacak malzemeleri de bi sepete koyun. Orda değiştirin altını.Çok teşekkür ederim.Annesinin o sıra mutfakta işi vardı.Bir de tam yatağın ortasındaydı ordan yuvarlanmış
anne virüsün yayılma oranı en yüksek olan yere kuaföre saç boyatmaya gitmiş o vicdan azabı duysun bence çocuğun halası değil düşmesi kaza düşünememiş hala ama kuaföre güzelleşmeye gitmenin açıklaması yokAnnesi ne yapiyor bu kadar halaya atilir mi bebek. Git evine kardesim herkes cocuguna baksin.
Bu sadece bahane. Ne demek beceremiyor ? Bir iki beceremez sonra öğrenir. Erkeklerin bu sorumluluk atma olayına sinir oluyorum. Bakmayacagin çocuğu yapmayacaksın bu kadar net.Babası zaten hiçbir şeyinden geri kalmıyor.Arkadaşlarıyla gezmesi tozması filan aynı devam ediyor.Gerçi elinden de bir şey gelmiyor.Çocuğu sakinleştirmeyi falan beceremiyor öyle.Yan gelip yatıyor.
Ben konuda sorumsuz anneden ziyade sorumsuz baba gördüm.Ben ortada sızden zıyade sorumsuz bır anne gördüm.
Bebegın dusmesınden bahsetmıyorum.
Ne yalan söyleyeyim evimi özledim.Kendi yatağımda uyumayı..İstediğim saate kadar uyumayı..Burada en geç 10’da uyanıp hemen kahvaltıyı hazırlamaya başlıyorum.Evimde olsam uyurum sonra kalkar 3-5 bir şey yer takılırım diyorum:)Konu sahibi sen içinden geleni yap. Burdaki yorumlara bakma. Yorumlardan kıskançlık sezdim ben. " Biz tek başımıza baktık, millet de baksın tarzı".
Abi ve yengeyle ilişkine bağlı ne kadar kalıp kalacağın. Misafir şukadar kalır ölçütleriyle düşünme. Evime 1 gün gelse dayanamayacagim insanlar varken aylarca kalmasından hoşnut olacaklarım da var. Sizin ilişkinizin dinamikleri belirler bunu.
Ama orda kalmaktan artık bunaldıysanız tabiki dönün. Kalmak ya gitmek zorunda değilsiniz özetle.
Öğle ve akşam için ayrı ayrı yemekler yapmam gerekiyor öğlen pişeni abim akşama yemek istemiyor.Sadece yemek saatlerimi alıyor.O sıra ben yemekle uğraşırken annesinde oluyor.İyi de anne evde, baba evde. Hem çocuğa bakıp hem de ev işlerini yapıyorsunuz. Anne baba ne yapıyor tam olarak? Anlamadım yani. 8 ay olmuş. Hani insan buna dayanır da bir ay dayanir, ikinci ay başında der ki ya ben napiyorum. Gerçekten ilginç ya. Sizin çocuğunuz olsa kim yardıma gelir? Yengeniz yüzünüze bakmaz brnce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?