Vicdan azabından ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
8 aydır eşyalarınız bavuldami yaşıyorsunuz?
Size her türlü işi yaptıran abi yenge bir dolap, çekmece ayarlayamamış mı?

Bavul kapatmaktan kastım, bir günde gitmeye karar verebiliyorsunuz, ha deyince gidebiliyorsunuz isteyince, 8 ay beklemenize gerek yoktu bunun için.
İnşallah gidebilirsiniz, burada anlattığınız insanlar sizi kolay kolay bırakmaz gibi duruyor.
Ayarlanabilecek müsait bir dolap ya da çekmece yok.Koyacak yer de yok.Sadece kuşların büyük kafesi koca yeri kaplıyor.Ben 8 ay neden beklediğimi yukarda açıkladım.Şu an için bu ayın sonunu beklememi gerektirecek(çocuğun aşısı,kuşumun randevusu vs.) bir durum kalmadığı için gitmeye karar verdim.

Anne bebeğiyle ilgilense siz ev işlerini yapsanız daha mantıklı olmaz mı illa gitme diyorlarsa?Anne biraz size yıkmış bebeğin bakımını gibi geldi.
Birkaç kez onu da denedik bu sefer yorulduğu için midir artık bebeği emzirince bebek o sütü olduğu gibi kusuyordu.

Evine dön sen annesi de babasıda evde baksınlar çocuklarına benim çocuklarımda zor du ama kimse yardım etmedi bakılıyor yani herşey düzene giriyolar onlarda bebekli yaşama alışsinlar sende maşallah nasıl güzel görumceymişsin
Umarım baş edebilirler tek temennim bu

Aslında bu sabahta buna benzer bir olay yaşandı.Abim çocuğun elini mama sandalyesinin kenarına sıkıştırdı yanlışlıkla o sıra birbirlerine girdiler.Üzüldüler telaşlandılar haliyle.. yengem abime çıkıştı çocuğa hiç bakmıyosun elinde telefon tüm gün yatıyosun bu kaç aydır böyle diye yine birbirlerine girdiler iyice kötü oldum.

Akademide ilgilendiğim konulardan biri aile katılımı ve aile ilişkileri
Sizin o evdeki varlığınız anne baba rolüne büyük zarar aslında
Siz varsınız diye abiniz ilgi alaka ve bakımı kesmiş
Bu durum karı koca ilişkisi kadar bebek baba bağlanmasını da olumsuz etkişiypr

Akademide ilgilendiğim konulardan biri aile katılımı ve aile ilişkileri
Sizin o evdeki varlığınız anne baba rolüne büyük zarar aslında
Siz varsınız diye abiniz ilgi alaka ve bakımı kesmiş
Bu durum karı koca ilişkisi kadar bebek baba bağlanmasını da olumsuz etkişiypr
Bundan sonra ne yaparlar bilemem ama inşallah her şey yolunda gider

Ayarlanabilecek müsait bir dolap ya da çekmece yok.Koyacak yer de yok.Sadece kuşların büyük kafesi koca yeri kaplıyor.Ben 8 ay neden beklediğimi yukarda açıkladım.Şu an için bu ayın sonunu beklememi gerektirecek(çocuğun aşısı,kuşumun randevusu vs.) bir durum kalmadığı için gitmeye karar verdim.

Örneğin çocuğun aşısı ve sizin bağınız ne

Alıyor anne bebeği kucağına gidiyor aşıyı yaptırıp geliyor

Ya da arabayla ana baba bebek gidiyor aşı oluyor

Bakıcım varken de işten saatle izin alıp bebeği aşıyla götürüp işe döndüm

Akşam da işten gelip bebeğe baktım ateşi çıksa da ağlasa da biz baktık

Yeri gelir dönüşümlü uyur yine iki kişi rahat rahat bakar

Örneğin çocuğun aşısı ve sizin bağınız ne

Alıyor anne bebeği kucağına gidiyor aşıyı yaptırıp geliyor

Ya da arabayla ana baba bebek gidiyor aşı oluyor

Bakıcım varken de işten saatle izin alıp bebeği aşıyla götürüp işe döndüm

Akşam da işten gelip bebeğe baktım ateşi çıksa da ağlasa da biz baktık

Yeri gelir dönüşümlü uyur yine iki kişi rahat rahat bakar
Abime işinden genelde ev nöbeti veriyorlar ve ev nöbetinden de -şu sıra genellikle çıkıyor-görev çıkabiliyor.O yüzden onun 1-2 saatte olsa uyuması gerekiyor.

Merhaba hanımlar,
5 aylık erkek yeğenim var,halasıyım.Anne ve babasına yardım olsun diye onların evlerine başka şehre geldim.8 aydır buradayım.Çocuğu emzirmeden emzirmeye,yatmadan yatmaya annesine veriyorum genelde bende oluyor.Sürekli dolaştırılmak bir de kucakta sallayarak uyutulmak istiyor.Evin yemek,temizlik,ütü gibi işleride bende.Korona var diye yardımcı alamıyorlar.Bu zamana kadar çocukla ilgili yorulmak dışında hiçbir sorun yaşamadım.Ta ki bugüne kadar...Bugün temizlik yaptım dip köşe.İşim bitincede çocuğun tırnaklarını kestim.O sıra altını doldurdu.Altını açmaya götürdüm.Kaka yapmıştı.Epey bi debelendiği için kollarıma filan kaka bulaştı.Altını bağlayınca çocuğu çift kişilik yatakta bırakıp ellerimi yıkamaya gittim.Abim salonda yatıyodu yengemde mutfaktaydı.Tam banyodan çıkarken küt diye bi ses geldi.Dizlerimin dermanı çözüldü zaten o an..Çocuk yataktan düşmüş...Ağlamaya başladı zaten o sıra annesi geldi mutfaktan.Alt değiştirme örtüsüyle birlikte parkeye düşmüş.Yatak çok fazla yüksek değildi.O an ölmeyi istedim ellerim filan tir tir titremeye başladım.Görünürde bir yerinde bir şey yok gibi ama ben çok azap çekiyorum.Dün annesi saçını boyatmaya kuaföre gitti tüm gün bendeydi.Tek başıma banyosunu bile yaptırdım bir şey olmadı ama bugün böyle kötü bir olay yaşandı.Yarın kendi evime dönmek istiyorum.Bana kalsa seyahat yasağı kalkınca dönecektim ama “Sensiz çok zorlanırız” diye rica ettiler.Bu olaydan sonra burda kalamam.Bir şey olmuş mudur sizce?
Allah korusun olmamıştır inş. Kimse istemez yavrusuna yeğenine birşey olsun ama maalesef başımıza geliyor hepimizinde. Size tepki gösterdiler mi₺?

Allah korusun olmamıştır inş. Kimse istemez yavrusuna yeğenine birşey olsun ama maalesef başımıza geliyor hepimizinde. Size tepki gösterdiler mi₺?
Amin inş.Hayır hiçbir şekilde kızma ya da tepki gösterme yok.Yengem abime kızdı.Çocuğa sen niye hiç bakmıyosun yan gelip yatıyosun diye.

Amin inş.Hayır hiçbir şekilde kızma ya da tepki gösterme yok.Yengem abime kızdı.Çocuğa sen niye hiç bakmıyosun yan gelip yatıyosun diye.
İyi bari çünkü bu saydıklarınız kadarını kimse kimseye yapmaz. Ayrıca siz onlara destek olmuyorsunuz resmen siz çocuğu büyütüyorsunuz.

Birkaç kez onu da denedik bu sefer yorulduğu için midir artık bebeği emzirince bebek o sütü olduğu gibi kusuyordu.
oyle bisey yok buna nasil inanabilirsiniz,zira butun calisan bayanlarin bebeleri kusmali.Cok iyi niyetli birisin belli allah gonlune gore versin

Şu an iyi gibi inşallah..Yakınlarda kuşumu iki kere veterinere götürmem gerekti epey pahalıydı ilaçları röntgeni filan,hiç düşünmeden parasını ödediler.Bende sürekli bunu bir borç gibi benimsedim.Şu an çalışmadığım için ödeme imkanım yoktu gerçi bunu kabul etmezlerdi de, bende ev işleriyle filan bunu kapatmaya çalıştım.
Anladım sizi. Güzel yürekli insan :KK200:

oyle bisey yok buna nasil inanabilirsiniz,zira butun calisan bayanlarin bebeleri kusmali.Cok iyi niyetli birisin belli allah gonlune gore versin
Valla ben söylemedim aile büyükleri söyledi yorgun süt muhabbeti yaptılar.Hatta temizlikçi ablada kendini anlatmıştı.Çok odalı evlerde ağır iş yapıp geldiğinde çocuğunu emzirince o sütü olduğu gibi kusuyomuş.Teşekkür ederim amin inş hepimizin gönlüne göre versin Rabbim

Valla ben söylemedim aile büyükleri söyledi yorgun süt muhabbeti yaptılar.Hatta temizlikçi ablada kendini anlatmıştı.Çok odalı evlerde ağır iş yapıp geldiğinde çocuğunu emzirince o sütü olduğu gibi kusuyomuş.Teşekkür ederim amin inş hepimizin gönlüne göre versin Rabbim
Anne yoruluyor diye bebek kussaydı benim oğlan açlıktan ölürdü emin olun.
Hangi anne yorulmuyor ayrıca? Mümkün değil böyle bir şey.

Sizi tebrik ediyorum ne güzel halasınız☺️😍
Ben de yengemlerle kalırken trafik kazası geçirdim. Neler yaşadım neler. Ailem hiç bir şey demedi onlara. Düşe kalka büyür çocuk dediler

Merhaba hanımlar,
5 aylık erkek yeğenim var,halasıyım.Anne ve babasına yardım olsun diye onların evlerine başka şehre geldim.8 aydır buradayım.Çocuğu emzirmeden emzirmeye,yatmadan yatmaya annesine veriyorum genelde bende oluyor.Sürekli dolaştırılmak bir de kucakta sallayarak uyutulmak istiyor.Evin yemek,temizlik,ütü gibi işleride bende.Korona var diye yardımcı alamıyorlar.Bu zamana kadar çocukla ilgili yorulmak dışında hiçbir sorun yaşamadım.Ta ki bugüne kadar...Bugün temizlik yaptım dip köşe.İşim bitincede çocuğun tırnaklarını kestim.O sıra altını doldurdu.Altını açmaya götürdüm.Kaka yapmıştı.Epey bi debelendiği için kollarıma filan kaka bulaştı.Altını bağlayınca çocuğu çift kişilik yatakta bırakıp ellerimi yıkamaya gittim.Abim salonda yatıyodu yengemde mutfaktaydı.Tam banyodan çıkarken küt diye bi ses geldi.Dizlerimin dermanı çözüldü zaten o an..Çocuk yataktan düşmüş...Ağlamaya başladı zaten o sıra annesi geldi mutfaktan.Alt değiştirme örtüsüyle birlikte parkeye düşmüş.Yatak çok fazla yüksek değildi.O an ölmeyi istedim ellerim filan tir tir titremeye başladım.Görünürde bir yerinde bir şey yok gibi ama ben çok azap çekiyorum.Dün annesi saçını boyatmaya kuaföre gitti tüm gün bendeydi.Tek başıma banyosunu bile yaptırdım bir şey olmadı ama bugün böyle kötü bir olay yaşandı.Yarın kendi evime dönmek istiyorum.Bana kalsa seyahat yasağı kalkınca dönecektim ama “Sensiz çok zorlanırız” diye rica ettiler.Bu olaydan sonra burda kalamam.Bir şey olmuş mudur sizce?
Kıyamam ya üzülme canim annesi bile kuaföre gitmis onun içi rahat sen germe Bu kadar kendini bisey olmaz daha düşe kalka buyeyeckler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X