Vicdan azabından ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ücretsiz izinde ama bebek onu epey zorluyor o yüzden kalmamı istedi
Ne zorlayacak ,cikin gidin evinize oturup baksin cocuguna ,kullandirtmayin kendinizi ,benim 3 aylik ikizlerim var ,abinizde cocuguna sahip cikar ilgilenir

Sezaryen doğum olduğu için annesi altını açmak için filan eğilemiyordu.O sıra sürekli kucağa alıştı
Bak hayatım

Sen gençsin muhtemelen anne de

Ben de sezaryen doğum yaptım

Derin beşikten üç gün alamadım

Seslendim alın bebeği diye

Alıp koydular alt açma masasına değiştirdim altını

Babası var bebeğin o değiştirsin

Bebek odasında da yattın mı bu süreçte

Şimdi daha zor adapte olacaklar

Anne ve bebek birbirini öğrenecekti

Anne bebek durmadığı için duşunu eşi gelince alacaktı

Baba yemek yapacak anne yiyecekti babanın yapamayacağı yemek olunca anne yemek yapacak baba bebeğe bakacaktı

Bence hatalı bir yol izlenmiş ama sen dön artık evine yoksa anne ile dönünce de ücretsiz bakıcı moduna geçersin

Ulaşım kısıtlaması gelmeden hazırlan sen

Bu sene sınavına çalış işe gir vs yoksa bedava bakıcı olacaksın

Hiç iyi bir şey yapmamissiniz. İnsan emek verdiği şeye sever, emek verdiği şeye kıymet verir .
Ne demek 'ben bebeğe bakıyorum,anne temizlik yemek yapıyor'
Madem bir iş bolumu yapılacak,madem yardıma gittiniz olması gereken annenin bir köşede bebeğine bakması , sizin yemeğe temizliğe yardım etmeniz (bence hepsi saçma. Kimsenin uşağı değilsiniz. Ama eger iyilik yapmak ,fedakarlık yapmak istiyorsanız olması gereken buydu)
Anne var ama süt veren inekten farksız. Baba var ama sperm veren damızlık öküzden farksız.
Ortada bir hala var, bebek onda.
Nasıl hayvanlar başkasının ellediği bebegi reddediyorlar,sizde de biraz öyle olmuş. Bütün sorumlulukları almışsınız ve anne babaya emek verecekleri bir bebek kalmamış.
Ne saçma bir düzen .
Güvenli bağlanma diye bir şey duydunuz mu??? Bebeğin ilk yılları bağlanma dönemidir. Kişiliği ilk yillarda gelisir. İlk yıllarında sıcak yuvaya sahip olan,her aradığında annesinin yanında olduğunu kavrayan bebek daha mutlu ilişkileri olan bir yetişkin olur.
Oysa sizin durumunuzda bebeğe siz bakıyorsunuz. Bebek güvenli bağlanmasını sizle kurmuş.
Sonra?
Günü gelecek Pat diye o evden ayrılıp kendi hayatiniza bakacasiniz ve çocuk yoksunlugunuzu sonuna kadar hissedecek. Belki sevdiğini kaybetme korkusu onun içine yerleşecek ve terkedilme fobisi olan,ya da aşırı kıskanç bir yetişkine dönüşecek...
Bazen insan iyilik yaptığını sanır ama uzun vadede yaptığı şey kötülüktür.
Sizinkisi de böyle olmuş.
Çok üzgünüm ama durum bu. O evde olup cici annecilik yaptiginiz sürece anneye de babaaya da bebeğe de iyilik yapmış olmayacaksınız

Babası zaten hiçbir şeyinden geri kalmıyor.Arkadaşlarıyla gezmesi tozması filan aynı devam ediyor.Gerçi elinden de bir şey gelmiyor.Çocuğu sakinleştirmeyi falan beceremiyor öyle.Yan gelip yatıyor.
Herşeyi sen yaptiğin için bilmiyor olabilir mi? Böyle seyler öğrenilir. EMEK VERDİKÇE öğrenilir

Bakıcı tutmak istemiyorlar şu korona muhabbetinden dolayı.Bir de abim rahat edemezmiş
Daha ne kadar rahat edecek paşa???

Son düzenleme:
Anne baba ikiside çalışmıyorken 5 aydır size bakıcılık yaptırmaya utanmıyorlar mi acaba? Rahat rahat duşa giremiyormuş yengeniz anneliğe hoş gelmiş ama pek hoş bulmamış anlaşılan. Abiniz de varlığınizdan istifade çocuktan önceki hayatına devam edin ediyormuş ne güzel dünya. Beceremiyor diye birşey yok, yapmak istemiyordur.

Abinizin üzerinizde emeği var diye sizin 8 ayınıza el koyma hakları yok.

Yeğeninize de birşey olmamıştir inşallah, bizimkilerde düştüler o aylarda bir yerlerden. Siz bir an evvel gidin muhtemelen geri çağrılirsiniz ama dönmeyin. Bebek sahibi olanlar bir zahmet baksın çocuklarına.

Bak hayatım

Sen gençsin muhtemelen anne de

Ben de sezaryen doğum yaptım

Derin beşikten üç gün alamadım

Seslendim alın bebeği diye

Alıp koydular alt açma masasına değiştirdim altını

Babası var bebeğin o değiştirsin

Bebek odasında da yattın mı bu süreçte

Şimdi daha zor adapte olacaklar

Anne ve bebek birbirini öğrenecekti

Anne bebek durmadığı için duşunu eşi gelince alacaktı

Baba yemek yapacak anne yiyecekti babanın yapamayacağı yemek olunca anne yemek yapacak baba bebeğe bakacaktı

Bence hatalı bir yol izlenmiş ama sen dön artık evine yoksa anne ile dönünce de ücretsiz bakıcı moduna geçersin

Ulaşım kısıtlaması gelmeden hazırlan sen

Bu sene sınavına çalış işe gir vs yoksa bedava bakıcı olacaksın
Yarın gidiyorum hayırlısıyla

Hiç iyi bir şey yapmamissiniz. İnsan emek verdiği şeye sever, emek verdiği şeye kıymet verir .
Ne demek 'ben bebeğe bakıyorum,anne temizlik yemek yapıyor'
Madem bir iş bolumu yapılacak,madem yardıma gittiniz olması gereken annenin bir köşede bebeğine bakması , sizin yemeğe temizliğe yardım etmeniz (bence hepsi saçma. Kimsenin uşağı değilsiniz. Ama eger iyilik yapmak ,fedakarlık yapmak istiyorsanız olması gereken buydu)
Anne var ama süt veren inekten farksız. Baba var ama sperm veren damızlık öküzden farksız.
Ortada bir hala var, bebek onda.
Nasıl hayvanlar başkasının ellediği bebegi reddediyorlar,sizde de biraz öyle olmuş. Bütün sorumlulukları almışsınız ve anne babaya emek verecekleri bir bebek kalmamış.
Ne saçma bir düzen .
Güvenli bağlanma diye bir şey duydunuz mu??? Bebeğin ilk yılları bağlanma dönemidir. Kişiliği ilk yillarda gelisir. İlk yıllarında sıcak yuvaya sahip olan,her aradığında annesinin yanında olduğunu kavrayan bebek daha mutlu ilişkileri olan bir yetişkin olur.
Oysa sizin durumunuzda bebeğe siz bakıyorsunuz. Bebek güvenli bağlanmasını sizle kurmuş.
Sonra?
Günü gelecek Pat diye o evden ayrılıp kendi hayatiniza bakacasiniz ve çocuk yoksunlugunuzu sonuna kadar hissedecek. Belki sevdiğini kaybetme korkusu onun içine yerleşecek ve terkedilme fobisi olan,ya da aşırı kıskanç bir yetişkine dönüşecek...
Bazen insan iyilik yaptığını sanır ama uzun vadede yaptığı şey kötülüktür.
Sizinkisi de böyle olmuş.
Çok üzgünüm ama durum bu. O evde olup cici annecilik yaptiginiz sürece anneye de babaaya da bebeğe de iyilik yapmış olmayacaksınız

Herşeyi sen yaptiğin için bilmiyor olabilir mi? Böyle seyler öğrenilir. EMEK VERDİKÇE öğrenilir

Daha ne kadar rahat edecek paşa???
Biliyor musunuz bu konuyu sadece burada duydum.Evde asla böyle bir şeyin konusu geçmedi.Sadece şakasına “yarın konuşmaya başladığında bu çocuk sana anne demesin” dediler birkaç kez yok artık dedim...yarın gidiyorum artık.Anca ayda bir o da 1 haftalığına filan gelirim

Biliyor musunuz bu konuyu sadece burada duydum.Evde asla böyle bir şeyin konusu geçmedi.Sadece şakasına “yarın konuşmaya başladığında bu çocuk sana anne demesin” dediler birkaç kez yok artık dedim...yarın gidiyorum artık.Anca ayda bir o da 1 haftalığına filan gelirim

Ayda bir, bir hafta mı

Senin ayrı hayatın var

Başka şehirdesin

Bayram seyran ya da bir tatilde gelirsin

Maksimum yılda iki

Anne baba ikiside çalışmıyorken 5 aydır size bakıcılık yaptırmaya utanmıyorlar mi acaba? Rahat rahat duşa giremiyormuş yengeniz anneliğe hoş gelmiş ama pek hoş bulmamış anlaşılan. Abiniz de varlığınizdan istifade çocuktan önceki hayatına devam edin ediyormuş ne güzel dünya. Beceremiyor diye birşey yok, yapmak istemiyordur.

Abinizin üzerinizde emeği var diye sizin 8 ayınıza el koyma hakları yok.

Yeğeninize de birşey olmamıştir inşallah, bizimkilerde düştüler o aylarda bir yerlerden. Siz bir an evvel gidin muhtemelen geri çağrılirsiniz ama dönmeyin. Bebek sahibi olanlar bir zahmet baksın çocuklarına.
İşe girmeyi düşünüyorum.Zaten 3 kuşla yolculuk zor oluyor.

İnşallah bir şey olmaz korkmayın çocuk bu düşe kalka büyür. Ama ister istemez insan suçlanıyor.

Yengeniz çalışmıyor da bana gereksiz geldi sizin bu kadar fazla bebeğe bakmanız. Normal bir durum değil bence

Ayda bir, bir hafta mı

Senin ayrı hayatın var

Başka şehirdesin

Bayram seyran ya da bir tatilde gelirsin

Maksimum yılda iki
Evet bundan sonra anca öyle olabilir.Düşünüyorumda çok yorulmuşum aslında.Büyük çok büyük bi sorumluluk almışım,bu olayda bunu fark ettim.Yaşıtlarımın dertleri bugün ne giysemken benimki bugün ne pişirsem oluvermiş..Yeğenimi çok seviyorum ama artık yuvama dönme zamanı geldi.

Benim çocuğum o kadar çok düştü ki:KK43:beşiğine koyuyoruz defalarca uyanıyor alıp susturuyoruz bazen bizim yanımızda yatıyor yatakta çok geziyor kaç kere onun düşmesiyle uyandım hiç bir şey olmadı çok şükür

Yukarı
İşe girmeyi düşünüyorum.Zaten 3 kuşla yolculuk zor oluyor.

Yukarıda yanlış okudum sanmıştım

3 kuşu ile gelen ve aylarca kalan hala

Cidden ilginç, kuşlardan iyi ki rahatsız olmamışlar

Bebek abi ve yengenin sizin de eviniz var

Yani yardıma gelinir de oralarda yaşayacak gibi kuşunuz tüm eşyanızla mı geldiniz yazlık kışlık

Yengenin ailesi yok mu bu arada

İnşallah bir şey olmaz korkmayın çocuk bu düşe kalka büyür. Ama ister istemez insan suçlanıyor.

Yengeniz çalışmıyor da bana gereksiz geldi sizin bu kadar fazla bebeğe bakmanız. Normal bir durum değil bence
Şu an iyi gibi inşallah..Yakınlarda kuşumu iki kere veterinere götürmem gerekti epey pahalıydı ilaçları röntgeni filan,hiç düşünmeden parasını ödediler.Bende sürekli bunu bir borç gibi benimsedim.Şu an çalışmadığım için ödeme imkanım yoktu gerçi bunu kabul etmezlerdi de, bende ev işleriyle filan bunu kapatmaya çalıştım.

Benim çocuğum o kadar çok düştü ki:KK43:beşiğine koyuyoruz defalarca uyanıyor alıp susturuyoruz bazen bizim yanımızda yatıyor yatakta çok geziyor kaç kere onun düşmesiyle uyandım hiç bir şey olmadı çok şükür
Allah korusun gerçekten o düşme sesi bile insanın gücünü kesiyor.

Şu an iyi gibi inşallah..Yakınlarda kuşumu iki kere veterinere götürmem gerekti epey pahalıydı ilaçları röntgeni filan,hiç düşünmeden parasını ödediler.Bende sürekli bunu bir borç gibi benimsedim.Şu an çalışmadığım için ödeme imkanım yoktu gerçi bunu kabul etmezlerdi de, bende ev işleriyle filan bunu kapatmaya çalıştım.

ay aynıyız valla, biri benim için ufacık bir şey yapsa kendimi paralıyorum fazlasıyla karşılığını vermek için..
senin durumunda suistimal edilmişsin ama kardeş yani yapacak bir şey yok.

Allah korusun gerçekten o düşme sesi bile insanın gücünü kesiyor.
Çocuk için de çok korkunç bi olaydır, düşünüyorum da şu koskoca halimle ben düşsem ne kadar kötü hissederim, canım yanar, çocuğun hissettiklerini düşünemiyorum. Her defasında dikkat edelim bi daha olmasın diyorum ama yine oluyor beşiğinden çıkarmak istemiyorum bu yüzden çok yüksek bi beşik aldırdım eşime

Yukarı

Yukarıda yanlış okudum sanmıştım

3 kuşu ile gelen ve aylarca kalan hala

Cidden ilginç, kuşlardan iyi ki rahatsız olmamışlar

Bebek abi ve yengenin sizin de eviniz var

Yani yardıma gelinir de oralarda yaşayacak gibi kuşunuz tüm eşyanızla mı geldiniz yazlık kışlık

Yengenin ailesi yok mu bu arada
Kuşları onlarda çok seviyorlar.Ben buraya “nasılsa 1 hafta kalırım” düşüncesiyle küçücük bir bavulla sırtımda montumla geldim.Daha doğrusu arabayla benim oturduğum ilden geçerken bizide aldılar.Sonra bir baktım bunlar planı yapmış “sen doğuma kadar kalırsın” diyorlar.Doğumada 2 aydan biraz fazla vardı.Kuşlara büyük kafes alındı bana mevsimine göre kıyafetler..Oturma odasına her gün yatak seriyorum..Yengemin ailesine kalsa “biker’ı yanınıza alın orda iş bulsun çocuğa hep o baksın” fikrindeler.Hatta bana iş bakmayı teklif ettiler kabul etmedim.

Çocuk için de çok korkunç bi olaydır, düşünüyorum da şu koskoca halimle ben düşsem ne kadar kötü hissederim, canım yanar, çocuğun hissettiklerini düşünemiyorum. Her defasında dikkat edelim bi daha olmasın diyorum ama yine oluyor beşiğinden çıkarmak istemiyorum bu yüzden çok yüksek bi beşik aldırdım eşime
Zaten şu an uyuyor ara ara sıçrıyor kesin o düşme anını filan görüyor rüyasında çok üzülüyorum. :KK43: Bizimki annesiyle yatıyor bugün düştüğü yatakta.Demek ki artık orda yatması tehlikeli.Yatağın tam ortasına koymuştum ordan yuvarlanan annesinin yanından çok rahat yuvarlanır valla

Merhaba hanımlar,
5 aylık erkek yeğenim var,halasıyım.Anne ve babasına yardım olsun diye onların evlerine başka şehre geldim.8 aydır buradayım.Çocuğu emzirmeden emzirmeye,yatmadan yatmaya annesine veriyorum genelde bende oluyor.Sürekli dolaştırılmak bir de kucakta sallayarak uyutulmak istiyor.Evin yemek,temizlik,ütü gibi işleride bende.Korona var diye yardımcı alamıyorlar.Bu zamana kadar çocukla ilgili yorulmak dışında hiçbir sorun yaşamadım.Ta ki bugüne kadar...Bugün temizlik yaptım dip köşe.İşim bitincede çocuğun tırnaklarını kestim.O sıra altını doldurdu.Altını açmaya götürdüm.Kaka yapmıştı.Epey bi debelendiği için kollarıma filan kaka bulaştı.Altını bağlayınca çocuğu çift kişilik yatakta bırakıp ellerimi yıkamaya gittim.Abim salonda yatıyodu yengemde mutfaktaydı.Tam banyodan çıkarken küt diye bi ses geldi.Dizlerimin dermanı çözüldü zaten o an..Çocuk yataktan düşmüş...Ağlamaya başladı zaten o sıra annesi geldi mutfaktan.Alt değiştirme örtüsüyle birlikte parkeye düşmüş.Yatak çok fazla yüksek değildi.O an ölmeyi istedim ellerim filan tir tir titremeye başladım.Görünürde bir yerinde bir şey yok gibi ama ben çok azap çekiyorum.Dün annesi saçını boyatmaya kuaföre gitti tüm gün bendeydi.Tek başıma banyosunu bile yaptırdım bir şey olmadı ama bugün böyle kötü bir olay yaşandı.Yarın kendi evime dönmek istiyorum.Bana kalsa seyahat yasağı kalkınca dönecektim ama “Sensiz çok zorlanırız” diye rica ettiler.Bu olaydan sonra burda kalamam.Bir şey olmuş mudur sizce?
Kız benim çocuklarımın senin gibi halası olsa daha ne isterdim üzme kendini olur böyle şeyler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X