Hiç iyi bir şey yapmamissiniz. İnsan emek verdiği şeye sever, emek verdiği şeye kıymet verir .
Ne demek 'ben bebeğe bakıyorum,anne temizlik yemek yapıyor'
Madem bir iş bolumu yapılacak,madem yardıma gittiniz olması gereken annenin bir köşede bebeğine bakması , sizin yemeğe temizliğe yardım etmeniz (bence hepsi saçma. Kimsenin uşağı değilsiniz. Ama eger iyilik yapmak ,fedakarlık yapmak istiyorsanız olması gereken buydu)
Anne var ama süt veren inekten farksız. Baba var ama sperm veren damızlık öküzden farksız.
Ortada bir hala var, bebek onda.
Nasıl hayvanlar başkasının ellediği bebegi reddediyorlar,sizde de biraz öyle olmuş. Bütün sorumlulukları almışsınız ve anne babaya emek verecekleri bir bebek kalmamış.
Ne saçma bir düzen .
Güvenli bağlanma diye bir şey duydunuz mu??? Bebeğin ilk yılları bağlanma dönemidir. Kişiliği ilk yillarda gelisir. İlk yıllarında sıcak yuvaya sahip olan,her aradığında annesinin yanında olduğunu kavrayan bebek daha mutlu ilişkileri olan bir yetişkin olur.
Oysa sizin durumunuzda bebeğe siz bakıyorsunuz. Bebek güvenli bağlanmasını sizle kurmuş.
Sonra?
Günü gelecek Pat diye o evden ayrılıp kendi hayatiniza bakacasiniz ve çocuk yoksunlugunuzu sonuna kadar hissedecek. Belki sevdiğini kaybetme korkusu onun içine yerleşecek ve terkedilme fobisi olan,ya da aşırı kıskanç bir yetişkine dönüşecek...
Bazen insan iyilik yaptığını sanır ama uzun vadede yaptığı şey kötülüktür.
Sizinkisi de böyle olmuş.
Çok üzgünüm ama durum bu. O evde olup cici annecilik yaptiginiz sürece anneye de babaaya da bebeğe de iyilik yapmış olmayacaksınız
Babası zaten hiçbir şeyinden geri kalmıyor.Arkadaşlarıyla gezmesi tozması filan aynı devam ediyor.Gerçi elinden de bir şey gelmiyor.Çocuğu sakinleştirmeyi falan beceremiyor öyle.Yan gelip yatıyor.
Herşeyi sen yaptiğin için bilmiyor olabilir mi? Böyle seyler öğrenilir. EMEK VERDİKÇE öğrenilir
Bakıcı tutmak istemiyorlar şu korona muhabbetinden dolayı.Bir de abim rahat edemezmiş
Daha ne kadar rahat edecek paşa???