Vicdan azabından ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi sen içinden geleni yap. Burdaki yorumlara bakma. Yorumlardan kıskançlık sezdim ben. " Biz tek başımıza baktık, millet de baksın tarzı".
Abi ve yengeyle ilişkine bağlı ne kadar kalıp kalacağın. Misafir şukadar kalır ölçütleriyle düşünme. Evime 1 gün gelse dayanamayacagim insanlar varken aylarca kalmasından hoşnut olacaklarım da var. Sizin ilişkinizin dinamikleri belirler bunu.
Ama orda kalmaktan artık bunaldıysanız tabiki dönün. Kalmak ya gitmek zorunda değilsiniz özetle.

Koronadan dolayı birini alamiyolar ama saç boyamaya kuaföre gidilebiliyor. İlginç. Ayrıca anne baba evdeyken bile altını siz değiştiriyorsunuz. Gerçekten iyi niyetle soruyorum. Her ailede bir enayi olur derler, o siz misiniz?
Evet kesinlikle o enayi benim.Eve alamamak değil de temizlikçi bi ablamız vardı o kimseye gitmiyormuş hasta kayınpederi varmış evde.Başkalarını aldık biri yengemin saatini çaldı (onun çaldığına eminiz aynı gün instagramında kolunda saatle hikaye paylaştı aynısından onda da olamaz çünkü kordonunda simli boncuklar vardı ben yapmıştım anneler günü hediyesi olarak)..güvenilir kişi bulmak zor.O yüzden bana kalıyor

Evet kesinlikle o enayi benim.Eve alamamak değil de temizlikçi bi ablamız vardı o kimseye gitmiyormuş hasta kayınpederi varmış evde.Başkalarını aldık biri yengemin saatini çaldı (onun çaldığına eminiz aynı gün instagramında kolunda saatle hikaye paylaştı aynısından onda da olamaz çünkü kordonunda simli boncuklar vardı ben yapmıştım anneler günü hediyesi olarak)..güvenilir kişi bulmak zor.O yüzden bana kalıyor
İyi de anne evde, baba evde. Hem çocuğa bakıp hem de ev işlerini yapıyorsunuz. Anne baba ne yapıyor tam olarak? Anlamadım yani. 8 ay olmuş. Hani insan buna dayanır da bir ay dayanir, ikinci ay başında der ki ya ben napiyorum. Gerçekten ilginç ya. Sizin çocuğunuz olsa kim yardıma gelir? Yengeniz yüzünüze bakmaz brnce.

Bizim de halamız gelir, mıncıklama eylemi görür, 10 gün kalır, yediği önünde yemediği ardında, bana bir su vermeden giderdi.
Öğlen kahvaltıya 12 de uyandırırdım, akşam 12 de yatardı geri, çok yorulurmuşmuş.
Yani tatile gelirdi bebekli eve😂
Siz ne güzel insansınız yahu...
Merak etmeyin, bir şey olmaz.
O an takiplerini yapıp, 2 saat gözlem altına alınması önemli.
Artık büyümüş, asla yüksek bir yerde bırakılmaz.
Böyle durumlarda yere koyun, gidin.
Haşarılık dönemi başlıyor, sürünecek, emekleyecek ve çokça düşecek.

Sizi umarım başlarına taç yapmışlardır abiniz ve eşi.
Gerçekten ne yapsalar az...

Merhaba hanımlar,
5 aylık erkek yeğenim var,halasıyım.Anne ve babasına yardım olsun diye onların evlerine başka şehre geldim.8 aydır buradayım.Çocuğu emzirmeden emzirmeye,yatmadan yatmaya annesine veriyorum genelde bende oluyor.Sürekli dolaştırılmak bir de kucakta sallayarak uyutulmak istiyor.Evin yemek,temizlik,ütü gibi işleride bende.Korona var diye yardımcı alamıyorlar.Bu zamana kadar çocukla ilgili yorulmak dışında hiçbir sorun yaşamadım.Ta ki bugüne kadar...Bugün temizlik yaptım dip köşe.İşim bitincede çocuğun tırnaklarını kestim.O sıra altını doldurdu.Altını açmaya götürdüm.Kaka yapmıştı.Epey bi debelendiği için kollarıma filan kaka bulaştı.Altını bağlayınca çocuğu çift kişilik yatakta bırakıp ellerimi yıkamaya gittim.Abim salonda yatıyodu yengemde mutfaktaydı.Tam banyodan çıkarken küt diye bi ses geldi.Dizlerimin dermanı çözüldü zaten o an..Çocuk yataktan düşmüş...Ağlamaya başladı zaten o sıra annesi geldi mutfaktan.Alt değiştirme örtüsüyle birlikte parkeye düşmüş.Yatak çok fazla yüksek değildi.O an ölmeyi istedim ellerim filan tir tir titremeye başladım.Görünürde bir yerinde bir şey yok gibi ama ben çok azap çekiyorum.Dün annesi saçını boyatmaya kuaföre gitti tüm gün bendeydi.Tek başıma banyosunu bile yaptırdım bir şey olmadı ama bugün böyle kötü bir olay yaşandı.Yarın kendi evime dönmek istiyorum.Bana kalsa seyahat yasağı kalkınca dönecektim ama “Sensiz çok zorlanırız” diye rica ettiler.Bu olaydan sonra burda kalamam.Bir şey olmuş mudur sizce?
Benim yeğenim de kafasının üstüne çok düşerdi beşikten bir de 🙄 insan o an korkuyor ama düşe kalka büyüyor minikler canını sıkma . Ayrıca senden başka kimse yok mu çocuk bakmak kolay değil 😔 emanet olması daha çok insanı tedirgin eder

Zaten şu an uyuyor ara ara sıçrıyor kesin o düşme anını filan görüyor rüyasında çok üzülüyorum. :KK43: Bizimki annesiyle yatıyor bugün düştüğü yatakta.Demek ki artık orda yatması tehlikeli.Yatağın tam ortasına koymuştum ordan yuvarlanan annesinin yanından çok rahat yuvarlanır valla
Canım konunu okudum da seni kullanıyorlar mı? Belli ki yumuşak huylu uyumlu birisin benimde 1,5 yaşında kızım var o da çok zor bir bebekti hala çok zor ama baktım bebeğime sen sanki direkt bakıcı sorumluluğunu almışsın bu olmaz sen halasın herkes anneliğini babalığını yapsın bebek bakmak çok çok zor bir şey bir canın sorumluluğu bundan daha ötesi yok bence

Bu nasıl gorumce şaşırdım valla konuyu okuyunca . Şaka bı yana çok iyi bir insansınız ama anne baba yeterince sorumluluk alamıyor siz varken , bence bebeğin annesi gibi olmuşsunuz bu kadar i doğru değil sanki

Çok teşekkür ederim.Annesinin o sıra mutfakta işi vardı.Bir de tam yatağın ortasındaydı ordan yuvarlanmış
Güvenli bir yer oluşturun bebeğe. Battaniye serin kenarlarına da yastıklar koyun. Oyuncaklarını da yanına koyun. Orda hem oynar yuvarlanır falan. Bi de alt değiştiriken kullanılacak malzemeleri de bi sepete koyun. Orda değiştirin altını.

Bir sene görümcem bende kaldı eşimin ısrarıyla. O da sizin gibi bebeğime bakıyordu ben işteyken. Corona başlayınca işe gitmedim aksi gibi seyahat kısıtlaması da geldi görümcem gidemedi. Hoş benim görümce sizin gibi iyilik abidesi değildi yaka silkmistim. En sonunda ikamet kağıdıyla özel izinle gitti kendi evine. Bu sene de gel desem gelecek ama ben istemiyorum çünkü kendi ayaklarımın üzerinde durmam gerekiyor, buradaki üyelerin dediği gibi çocuğu yapan bir şekilde bakmasını da bilecek. Benim bebeğim de çok zor bir bebek ama onunla yaşamaya bebekli hayata adapte olmam gerekiyor. Sürekli bir üçüncü kişi hayatımda yer alamaz. Sizin yengeniz için de geçerli bu. Bebek istediği kadar zor bir bebek olsun nihayetinde onun bebeği, bakımıyla annesi olarak o ilgilenecek. Benim görümcem sadece ben işteyken bakardı eve adımımı attığım gibi odasına çekilir hiçbir işe de elini sürmezdi. Siz baya baya kullanılmışsınız sanki, bu kadarı sizin için de zor. Sizin de bir hayatınız anne babanız var.
Konuya neresindan bakarsan bak herkes yanlış pozisyonda duruyor. Siz cidden yarın gidin kendi evinize. Gitme etme derlerse de benim de düzene sokmam gereken bir hayatım var deyin, sonra yine gelirim deyip hiç ümit de vermeyin ki ota b.ka arayıp gel demesinler.

Annesi ne yapiyor bu kadar halaya atilir mi bebek. Git evine kardesim herkes cocuguna baksin.
anne virüsün yayılma oranı en yüksek olan yere kuaföre saç boyatmaya gitmiş o vicdan azabı duysun bence çocuğun halası değil düşmesi kaza düşünememiş hala ama kuaföre güzelleşmeye gitmenin açıklaması yok

Babası zaten hiçbir şeyinden geri kalmıyor.Arkadaşlarıyla gezmesi tozması filan aynı devam ediyor.Gerçi elinden de bir şey gelmiyor.Çocuğu sakinleştirmeyi falan beceremiyor öyle.Yan gelip yatıyor.
Bu sadece bahane. Ne demek beceremiyor ? Bir iki beceremez sonra öğrenir. Erkeklerin bu sorumluluk atma olayına sinir oluyorum. Bakmayacagin çocuğu yapmayacaksın bu kadar net.

Gerçekten abinize o kadar sinirlendim ki konunuza doğru düzgün yorum yazamayacağım.

“Abim de ücretsiz izinde gibi bir şey”
“Abim de salonda yatıyordu”
“Abimin faydası dokunmuyor pek”
“Abim bebeğe bakamazmış”
“Abimin rahatı bozulur diye gitmemi istemiyorlar”

Hakikaten bu nedir ya?
O abinin bu dünyadaki yaşama amacı nedir tam olarak çok pardon?
Yenge ev işi yapıyor, hala bebek bakıyor, abi gezmeye gidiyor, arkadaşlarıyla takılıyor, eve gelince de yatıyor.
Yengenizin yerinde olsam doğurduğum bebeğe bakamayacak olan babayı yanımda eş olarak tutmam.

Ama siz sürekli bakmayın bence. Çocuk bakmak zor ve sorumluluğu var. Büyük fedakarlık yapıyosunuz. Annesi çocuğa baksın. Siz ev işlerine yardım edin.

Ben de bebekle ilgili her bakımı annenin yapması taraftarıyım. Sağlıklı ilişki kurmaları için buna ihtiyaçları var. Anne bebeğin tüm zahmetini babayla birlikte üstüne alarak ona olan sevgisini artıracak. Ne diyor küçük prens kitabında: senin gülünü digerlerinden kıymetli kılan sey, verdiğin emektir.
Baba da bu sürece yoğun şekilde dahil olacak ki aile babası olmanın sorumluluğunu öğrensin.
Çocuk da kendisinin her zahmetini çeken bir ailesi olduğunu gorup kendini değerli hissedecek.
Hala ne kadar iyi baksa da o çocuk büyüyunce ben çok iyi bakildim demeyecek, ailem beni basindan attı halama diyecek. Sinirli, hırçın, sürekli ofkesini ailesine kusan biri olacak.
Tabii yardım çok önemli anne babanın nefes alması için. Ama bu sadece ara sıra olmalı. Bu esnada da anne baba özel vakit geçirip enerji depolamali.
Eğer orada kalmaya devam edeceksiniz ebeveynle bu yazdığım hususları konuşun ve bebek bakımını onlara bırakıp, ev işlerine yardım edin. Kolay gelsin, geçmiş olsun

Benim bi arkadas var yazidgini okuyunca acaba diye düşündüm. Ayrica Cocuga birsey olmamıştır benim kizimda 7-8 aylarinda ilk uçuşunu yapmıştı. Biz tedbir amacli goturduk ama cok sukur birsey cikmadi sizinde cikmaz. Allah koruyor.. siz ama evinize dönün annesi sorumluluğunu alsin. Size guvenip yapmadi sonuçta cocugu.. simdi de siz varsiniz diye rahatina geliyor. 18 aylik kizim var. Hem kizima bakiyorum, hem ev isleri yemegi, hemde 3 yila yakindir evden calisiyorum. Bazen cocugu kangruya baglayip bilgisayar basinda saatlerce is yaptigim oldu. Kimse yapamaz degil. Cocuk uyurken 10 dk dus alinir. Cok zorsa ben cocugu pusete koyup banyo kapisina yakin beni gorecek sekilde koyuyordum. Eline de oyuncak 10 dk en azindan oyalaniyordu aglamadan hemen dus alip cikiyordum. Yeter ki çözüm yolu arasin annesi her seyi yapar. tek cocukla zorlaniyorum deyip anneden kaynanandan kardesten yardim isteyenlere deli oluyorum.. gercekten yardima muhtaclar ayri..

Ben ortada sızden zıyade sorumsuz bır anne gördüm.
Bebegın dusmesınden bahsetmıyorum.
Ben konuda sorumsuz anneden ziyade sorumsuz baba gördüm.
Bebeğe annenin bakması gerekir babayla ortaklaşa ama anne en azından ev işi yapıyormuş.
Baba tüm gün yan gelip yatıyormuş.
Sinir geldi yeminle.

Öncelikle geçmiş olsun. Çocuk bu düşe kalka büyüyor inşallah bir şeyi yoktur bebişin.

Size yanlış bir tepki mi verdiler?

Siz o bebeğin halasısınız. Bakıcısı değil. Anne-baba bakıcı olsa dahi bu denli sorumluluktan kaçmamalı.

Bu durumdan dolayı değil ama artık kendi hayatınızı yaşamak adına kendinizi azat edin. Onlar da anne baba çocuk olarak aile olmayı öğrensinler.

Konu sahibi sen içinden geleni yap. Burdaki yorumlara bakma. Yorumlardan kıskançlık sezdim ben. " Biz tek başımıza baktık, millet de baksın tarzı".
Abi ve yengeyle ilişkine bağlı ne kadar kalıp kalacağın. Misafir şukadar kalır ölçütleriyle düşünme. Evime 1 gün gelse dayanamayacagim insanlar varken aylarca kalmasından hoşnut olacaklarım da var. Sizin ilişkinizin dinamikleri belirler bunu.
Ama orda kalmaktan artık bunaldıysanız tabiki dönün. Kalmak ya gitmek zorunda değilsiniz özetle.
Ne yalan söyleyeyim evimi özledim.Kendi yatağımda uyumayı..İstediğim saate kadar uyumayı..Burada en geç 10’da uyanıp hemen kahvaltıyı hazırlamaya başlıyorum.Evimde olsam uyurum sonra kalkar 3-5 bir şey yer takılırım diyorum:)

Anne ucretsiz izinde baba pek çalışmıyor sayilir, o halde siz neden o evdesiniz sizi kullanıyorlar.huysuz cocugu olan milyonlarca insan var yaptiklari gibi bakacaklarda mecburen.Git evine isine gucune bak ye ic gez toz eglen neden kendine bunu yapiosun.
Bu arada dustugunde onlarin tepkisi ne oldu merak ettim?

İyi de anne evde, baba evde. Hem çocuğa bakıp hem de ev işlerini yapıyorsunuz. Anne baba ne yapıyor tam olarak? Anlamadım yani. 8 ay olmuş. Hani insan buna dayanır da bir ay dayanir, ikinci ay başında der ki ya ben napiyorum. Gerçekten ilginç ya. Sizin çocuğunuz olsa kim yardıma gelir? Yengeniz yüzünüze bakmaz brnce.
Öğle ve akşam için ayrı ayrı yemekler yapmam gerekiyor öğlen pişeni abim akşama yemek istemiyor.Sadece yemek saatlerimi alıyor.O sıra ben yemekle uğraşırken annesinde oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X