Vicdan azabından ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım konunu okudum da seni kullanıyorlar mı? Belli ki yumuşak huylu uyumlu birisin benimde 1,5 yaşında kızım var o da çok zor bir bebekti hala çok zor ama baktım bebeğime sen sanki direkt bakıcı sorumluluğunu almışsın bu olmaz sen halasın herkes anneliğini babalığını yapsın bebek bakmak çok çok zor bir şey bir canın sorumluluğu bundan daha ötesi yok bence
Evet bunu bugün fark ettim çok büyük sorumlulukmuş aslında

Bu nasıl gorumce şaşırdım valla konuyu okuyunca . Şaka bı yana çok iyi bir insansınız ama anne baba yeterince sorumluluk alamıyor siz varken , bence bebeğin annesi gibi olmuşsunuz bu kadar i doğru değil sanki
Evet “nasılsa o yapar” düşüncesi yer etmiş fazlasıyla

Öğle ve akşam için ayrı ayrı yemekler yapmam gerekiyor öğlen pişeni abim akşama yemek istemiyor.Sadece yemek saatlerimi alıyor.O sıra ben yemekle uğraşırken annesinde oluyor.
Hem kalkar kalkmaz kahvaltı hazırlıyor hem de öğle ve akşam ayrı yemekler hazırlıyor hem diğer ev işlerine de bakıyor ve onun dışında full bebeğe mi bakıyorsunuz?
Yorulmuyor musunuz?

Güvenli bir yer oluşturun bebeğe. Battaniye serin kenarlarına da yastıklar koyun. Oyuncaklarını da yanına koyun. Orda hem oynar yuvarlanır falan. Bi de alt değiştiriken kullanılacak malzemeleri de bi sepete koyun. Orda değiştirin altını.
Alt değiştirme eşyaları bir tane puf var onun üzerinde duruyor.Örtüyü çocuğu kucağıma aldıktan sonra kaldırıyorum genelde ellerimi yıkamaya gidince kaldı tabi

bedava temizlikçi+ bakıcı olmuşsun git derler mi hiç:KK70::KK70: ama bence sen git yine de çocuk düştüğü için değil annesinin yapması gereken bütün işleri yaptığın için en ufak bir olayda da bütün suçlu sen olursun bir anlaşamayıver yengenle bütün yaptıkların unutulur gitt evine canımmm

Bir sene görümcem bende kaldı eşimin ısrarıyla. O da sizin gibi bebeğime bakıyordu ben işteyken. Corona başlayınca işe gitmedim aksi gibi seyahat kısıtlaması da geldi görümcem gidemedi. Hoş benim görümce sizin gibi iyilik abidesi değildi yaka silkmistim. En sonunda ikamet kağıdıyla özel izinle gitti kendi evine. Bu sene de gel desem gelecek ama ben istemiyorum çünkü kendi ayaklarımın üzerinde durmam gerekiyor, buradaki üyelerin dediği gibi çocuğu yapan bir şekilde bakmasını da bilecek. Benim bebeğim de çok zor bir bebek ama onunla yaşamaya bebekli hayata adapte olmam gerekiyor. Sürekli bir üçüncü kişi hayatımda yer alamaz. Sizin yengeniz için de geçerli bu. Bebek istediği kadar zor bir bebek olsun nihayetinde onun bebeği, bakımıyla annesi olarak o ilgilenecek. Benim görümcem sadece ben işteyken bakardı eve adımımı attığım gibi odasına çekilir hiçbir işe de elini sürmezdi. Siz baya baya kullanılmışsınız sanki, bu kadarı sizin için de zor. Sizin de bir hayatınız anne babanız var.
Konuya neresindan bakarsan bak herkes yanlış pozisyonda duruyor. Siz cidden yarın gidin kendi evinize. Gitme etme derlerse de benim de düzene sokmam gereken bir hayatım var deyin, sonra yine gelirim deyip hiç ümit de vermeyin ki ota b.ka arayıp gel demesinler.
Yok valla kararım kesin bu sefer

Yani şimdi Allah var abimin üzerimde maddi manevi çok hakkı çok emeği var yıllardır.Yengemde aynı şekilde ikisinin de çok iyiliğini gördüm.Beni ilk başta gelir misin diye çağırdıklarında gönül borcumu öderim kafasıyla geldim.
Aile ilişkini bilemem tabii ama nolursa olsun bukadar yükenmen anne icinde iyi degil bebegiyle bag kuramaz ve sana cok alisir

Hem kalkar kalkmaz kahvaltı hazırlıyor hem de öğle ve akşam ayrı yemekler hazırlıyor hem diğer ev işlerine de bakıyor ve onun dışında full bebeğe mi bakıyorsunuz?
Yorulmuyor musunuz?
Full bakmıyorum aslında arada anneside alıyor.Yorulduğumu yatağa yatınca anlıyorum çok yoruluyorum hemde

Gerçekten abinize o kadar sinirlendim ki konunuza doğru düzgün yorum yazamayacağım.

“Abim de ücretsiz izinde gibi bir şey”
“Abim de salonda yatıyordu”
“Abimin faydası dokunmuyor pek”
“Abim bebeğe bakamazmış”
“Abimin rahatı bozulur diye gitmemi istemiyorlar”

Hakikaten bu nedir ya?
O abinin bu dünyadaki yaşama amacı nedir tam olarak çok pardon?
Yenge ev işi yapıyor, hala bebek bakıyor, abi gezmeye gidiyor, arkadaşlarıyla takılıyor, eve gelince de yatıyor.
Yengenizin yerinde olsam doğurduğum bebeğe bakamayacak olan babayı yanımda eş olarak tutmam.
Şu an bile dışarda arkadaşlarıyla yemeğe gitti

Anne ucretsiz izinde baba pek çalışmıyor sayilir, o halde siz neden o evdesiniz sizi kullanıyorlar.huysuz cocugu olan milyonlarca insan var yaptiklari gibi bakacaklarda mecburen.Git evine isine gucune bak ye ic gez toz eglen neden kendine bunu yapiosun.
Bu arada dustugunde onlarin tepkisi ne oldu merak ettim?
Yengem çok üzüldü hemen aldı bağrına bastı sonra abime çıkıştı çocuk hep bizim üstümüzde sen niye hiç gelip bakmıyosun diye birbirlerine girdiler

Öğle ve akşam için ayrı ayrı yemekler yapmam gerekiyor öğlen pişeni abim akşama yemek istemiyor.Sadece yemek saatlerimi alıyor.O sıra ben yemekle uğraşırken annesinde oluyor.
Ciddi ciddi siz bu durumu normal mi görüyorsunuz?

bedava temizlikçi+ bakıcı olmuşsun git derler mi hiç:KK70::KK70: ama bence sen git yine de çocuk düştüğü için değil annesinin yapması gereken bütün işleri yaptığın için en ufak bir olayda da bütün suçlu sen olursun bir anlaşamayıver yengenle bütün yaptıkların unutulur gitt evine canımmm
Çok haklısınız

Annesi ücretsiz izinde.Babasıda ücretsiz izinde gibi bir şey ama pek bir faydası dokunmuyor ne yazık ki..
Siz aşırı fedakar birisiniz anlasilan.ama bu kadari da fazla.yardim etmek evet ama evdeki tum işler ve bütün gün bebek bakimi yapmak,halasi da olsaniz büyük bir yükümlülük.hele ki anne ucretsiz izinde,baba da yan gel yat modunda..oh ne ala..insanlarin bu rahatlıgi ve bencilligi beni benden aliyor. ne diyeyim sizi orada zorla tutmamislar sonucta..

Merhaba hanımlar,
5 aylık erkek yeğenim var,halasıyım.Anne ve babasına yardım olsun diye onların evlerine başka şehre geldim.8 aydır buradayım.Çocuğu emzirmeden emzirmeye,yatmadan yatmaya annesine veriyorum genelde bende oluyor.Sürekli dolaştırılmak bir de kucakta sallayarak uyutulmak istiyor.Evin yemek,temizlik,ütü gibi işleride bende.Korona var diye yardımcı alamıyorlar.Bu zamana kadar çocukla ilgili yorulmak dışında hiçbir sorun yaşamadım.Ta ki bugüne kadar...Bugün temizlik yaptım dip köşe.İşim bitincede çocuğun tırnaklarını kestim.O sıra altını doldurdu.Altını açmaya götürdüm.Kaka yapmıştı.Epey bi debelendiği için kollarıma filan kaka bulaştı.Altını bağlayınca çocuğu çift kişilik yatakta bırakıp ellerimi yıkamaya gittim.Abim salonda yatıyodu yengemde mutfaktaydı.Tam banyodan çıkarken küt diye bi ses geldi.Dizlerimin dermanı çözüldü zaten o an..Çocuk yataktan düşmüş...Ağlamaya başladı zaten o sıra annesi geldi mutfaktan.Alt değiştirme örtüsüyle birlikte parkeye düşmüş.Yatak çok fazla yüksek değildi.O an ölmeyi istedim ellerim filan tir tir titremeye başladım.Görünürde bir yerinde bir şey yok gibi ama ben çok azap çekiyorum.Dün annesi saçını boyatmaya kuaföre gitti tüm gün bendeydi.Tek başıma banyosunu bile yaptırdım bir şey olmadı ama bugün böyle kötü bir olay yaşandı.Yarın kendi evime dönmek istiyorum.Bana kalsa seyahat yasağı kalkınca dönecektim ama “Sensiz çok zorlanırız” diye rica ettiler.Bu olaydan sonra burda kalamam.Bir şey olmuş mudur sizce?
Üzülme canım .Bilerek isteyerek yapmadınki ?Allah butun çocukları korusun

Full bakmıyorum aslında arada anneside alıyor.Yorulduğumu yatağa yatınca anlıyorum çok yoruluyorum hemde
Üzüldüm açıkçası size.
Bu durum size illa ki bıkkınlık vereceğinden dolayı çocuk sahibi olma fikrinden uzaklaşabilirsiniz. Sizi bu anlamda olumsuz etkileyebilir. Çünkü kendi sorumluluğunda olmayan bir çocuğa bakmak çok daha zor.

idince Hem kalkar kalkmaz kahvaltı hazırlıyor hem de öğle ve akşam ayrı yemekler hazırlıyor hem diğer ev işlerine de bakıyor ve onun dışında full bebeğe mi bakıyorsunuz?
Yorulmuyor musunuz?
Abiniz de paşa. Öğlen pireni aksam yemiyor. Siz gidince öğleni bulursa şükretsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X