Vicdan muhasebesi.. Ne yapmali?

Adelka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
3.524
5.587
88
Merhabalar,
Icimi kemiren ve kendimce cevabini bulamadigim bi konuda danismak istiyorum.
Bir kadinla tanistim, kadinin esi isini kaybetmis 5 yasinda cocugu var, zor durumda vs..Bana el isi satmak istedi, bende gerek yok almis say yardim etmek isterim dedim.
Herneyse ben elime bir para gecmesini bekledigim icin 15 gune kadar ancak yardimci olurum dedim ve arada mesajlasma disinda iletisimimiz olmadi.
Gecen hafta msj atmis, seninle bir sevincimi paylasmak istiyorum, hamileyim diye emojilerle filan dolu.
Hayirli olsun dedim ne diyim.
Ama birine bakamiyorum diyorsun hele ki esin issiz, zor buyuteceksin buna hazir ol dedim.
O da bereketiyle gelir diye cevap vermis.
Her gelen bereketiyle gelseydi Afrika'da acliktan olen cocuk olmazdi demek icimden geldi ama sustum cevap atmadim.
O da ogun bugun aramiyor, sanirim onca dert yandiktan sonra hamile oldugunu ogrenince benimde havalara ucmami bekledi.
Her neyse, simdi elime para gecti ( hatri sayilir miktarda) ama icten ice kadina kiziyorum cunku oyle kendini acindirdi, ben burda 3 gun yemek yiyemedim uzuntumden.
Onca derdin ortasina bir cocuk daha..
Banane tabi ama cok kizdim uzuldum o cocuk adina..
Bu parayi 4 cocuklu esini kaybetmis arasira yardimci oldugum bi anneye de gonderebilirim, uzaktan akrabamiz hemde ama agzimdan yardim ederim lafi ciktigi icin vicdan yapiyorum.
Ne yapmali bilmiyorum, siz olsaniz ne yapardiniz?

İyilik yap denize at demişler
Belki yanlışlıkla hamile kaldı ne yapsın kıysın mi çocuğa onunki bi umut ..

Gerçekten ihtiyacı olup olmadığını hiç bir zaman bilemeyeceksiniz, hayır yap denize at diye dememişler boşuna.
Gönlünüzden koptuysa o hayrı yapın, kuşkularla hayır olmaz.

Iste o kusku icime dustu bi kere..
Cok zorluk ceken o kadar havalara mi ucar diyorum, kizim Beruska boyle dusunerek hazine bagislasan nolcak niyeti bozdun diyorum of.

4 çocuklu eşini kaybetmiş kadına veririm. Diğer kadının eşi hayatta,bir tane çocuğu var. karınlarını doyururlar yani. Yazık diğerlerinin boğazından lokma geçiyor mu onu bile bilemeyiz.

Aslinda aynen bunu dusunuyorum..
Diger kadinin hali icler acisi gercekten, daha 30 larinin basinda

Iste o kusku icime dustu bi kere..
Cok zorluk ceken o kadar havalara mi ucar diyorum, kizim Beruska boyle dusunerek hazine bagislasan nolcak niyeti bozdun diyorum of.
Doğru ama ayağını yorganına göre uzat da denir bu duruma hani çok kötü durumdasın ve yeni bir bebek. Biz mı garip düşünüyoruz acaba ya.
Afrikalı yorumu iyiydi :))

söz verdiysen yardım etmelisin. ayrıca 4 çocuk yapan kadının kafası da muhtemelen bu kadın gidibir.

Yine beklentisi olduğu için boşa çıkarma bence. Söz vermiş gibi oldun sonuçta belki tamamını değilde bir kısmını verebilirsin.

sanirim oyle yapicam sirf agzimdan cikti diye ama icimi de dogrultsam boyle vesveselenmesem ne guzel olcak

Cidden bu kadar zorluk çekse hamile olduğuna sevinemez, sevinci kursağında kalırdı. Öte yandan yardım yapacaksınız sonuçta gönlünüzden kopanı verin yani madem yine de durumu bozuk. Ama o 4 çocuklu olana her türlü yardım edilir yani sizde durumunuza göre iki kadın arasında seçim yapacaksanız ben olsam 4 çocukluğu seçerim. Ya da yapacağınız yardımı yarı yarıya bölüştürün sizin de içiniz rahat etsin.

Ama birine bakamiyorum diyorsun hele ki esin issiz, zor buyuteceksin buna hazir ol dedim.
O da bereketiyle gelir diye cevap vermis.

Şu cümlelere dalıp gittim yine, bu rahatlığa eşim çalışır, ben çalışır, kendi evimde oturur, borçsuzken bile erişemedim ya... Daha ne diyeyim...

Yardım edin, ancak büyük bir meblağa değil; belki evlerine temel gıda alış verişi, çocuğuna kışlık sağlam kıyafetler ve beklenen bebek için birkaç parça giyecek... "Evet bereketiyle geliyor" deyip verin ve gerisine karışmayın. Babalı analı çocukların başındalar, yapıyorlarsa baksınlar da. Vicdanınızın borç hissi kalksın üstünüzden, salt bunun için bu kadar bir yardım yapın, nakit vermeyin.

Gerisini de iyi araştırdığınız kişiler için dilediğinizce kullanın.
Ben böyle yapardım şu durumda.

söz verdiysen yardım etmelisin. ayrıca 4 çocuk yapan kadının kafası da muhtemelen bu kadın gidibir.

Koy yerinde evlendirilmis 17 sinde..
Isleri kotu degildi aslinda, ona guvenip yaptilar sanirim, adam olunce adamin ailesi de kadinin ailesi de destek olmadi.
Kadin isi goturemedi onca cocukla..
Bi anda 34 yasinda oldu gitti adam cok yazik..

Ayirdiginiz tutari bilmiyorum ama 4de 3 unu 4 cocuklu akrabaniza kalanida bu kadina veririm
Vicdanimda rahat olur

Yardimi alinca aman cocuk bereketiyle geldi deyip 3. Yapmaz insallah temennimide kondurayim

Son düzenleme:
Bir miktar yardim edebilirsiniz ama 4 cocujlu olanin cok daha ihtiyacı vardır

Bende epey bi yardım ettigim elinde yok diye üzüldügum kişinin ikinci evi alip 3.icin birikim yaptigini ogrendigimden beri asevine belediyeye ve gercekten tanıdığım insanlara yardım etmeye çalışıyorum

Yukarıdaki bahsettigim kişi ise tamamen pintilikten yemeyip cocuklarina da yedirmeyen tipmis meğerse

sanirim oyle yapicam sirf agzimdan cikti diye ama icimi de dogrultsam boyle vesveselenmesem ne guzel olcak
Mantıklı düşündüğünüz için bence o. Bu durumda mantıklı düşünen biri olsa hemen o çocuk ve geleceği için endişe duyardı. Oyuncak bebek doğurmuyor ki .. kendilerine oyun olsun meşgale olsun diye yazık gunah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…