Bir miktar yardim edebilirsiniz ama 4 cocujlu olanin cok daha ihtiyacı vardır
Bende epey bi yardım ettigim elinde yok diye üzüldügum kişinin ikinci evi alip 3.icin birikim yaptigini ogrendigimden beri asevine belediyeye ve gercekten tanıdığım insanlara yardım etmeye çalışıyorum
Yukarıdaki bahsettigim kişi ise tamamen pintilikten yemeyip cocuklarina da yedirmeyen tipmis meğerse
Şu cümlelere dalıp gittim yine, bu rahatlığa eşim çalışır, ben çalışır, kendi evimde oturur, borçsuzken bile erişemedim ya... Daha ne diyeyim...
Yardım edin, ancak büyük bir meblağa değil; belki evlerine temel gıda alış verişi, çocuğuna kışlık sağlam kıyafetler ve beklenen bebek için birkaç parça giyecek... "Evet bereketiyle geliyor" deyip verin ve gerisine karışmayın. Babalı analı çocukların başındalar, yapıyorlarsa baksınlar da. Vicdanınızın borç hissi kalksın üstünüzden, salt bunun için bu kadar bir yardım yapın, nakit vermeyin.
Gerisini de iyi araştırdığınız kişiler için dilediğinizce kullanın.
Ben böyle yapardım şu durumda.
Bu bebek bereketiyle gelir muhabbetinden içim şişti içim. Madem öyleydi Konya’da soğuktan donan bebek niye öldü? Onun bereketi başkasına mı düştü acaba. Bu kadar emojili tepki verdiğine göre bakacaktır bebeğine, planı vardır, diğer kadına verin derim ben.
Koy yerinde evlendirilmis 17 sinde..
Isleri kotu degildi aslinda, ona guvenip yaptilar sanirim, adam olunce adamin ailesi de kadinin ailesi de destek olmadi.
Kadin isi goturemedi onca cocukla..
Bi anda 34 yasinda oldu gitti adam cok yazik..
Ya ben 7 yaşındaki oglunun pastanin ne olduğunu bilmemesini görünce cok uzulmustum o yüzden inandimçok sinir bozucu. Kabul etmesi de ayrı sorun yalnız
Bir miktar yardim edebilirsiniz ama 4 cocujlu olanin cok daha ihtiyacı vardır
Bende epey bi yardım ettigim elinde yok diye üzüldügum kişinin ikinci evi alip 3.icin birikim yaptigini ogrendigimden beri asevine belediyeye ve gercekten tanıdığım insanlara yardım etmeye çalışıyorum
Yukarıdaki bahsettigim kişi ise tamamen pintilikten yemeyip cocuklarina da yedirmeyen tipmis meğerse
+1 gercekten yokluk ve ihtiyac sahibi insanlar genelde dillendirmiyor mahcup yapili oluyorlar cogunda insan kendisi farkedip veya cevreden duyup yardimci oluyorEvinde 4 tane yetim olan kadına veririm net. Demekki çok da ihtiyacı yokmuş, unutmayın ki durumu gerçekten kötü olan insanlar kendilerini acındırmazlar.
Ya ben de inandim ne bileyimGercekten mi ya..
Of cok fena.
Ben genelde hep tanidiklarima yardim ederim yani uzak yakin akraba vs..
Bide esi olmayan hanimlara.
Ne bicim insanlar var, insan sasip kaliyor
Niye bu kadar sorun yaptinki sokakta dilenciyede veriyoruz sadaka mahiyetinde kaza belamizin defi niyetiyle cogu belki bizden zengin o yuzden hic karartma kalbini Allah rizasi icin cocugunun basi icin de ver gec bir kismini kalanida akrabana verirsinEvet sanirim sirf vicdan yukunden kurtulmak icin biseyler yapicam bide agzimdan cikti bi kere..
Ama sonrasina karismam sanirim.
Esi bugun issiz belki yarin bi ise girecek elleri bollasacak.Merhabalar,
Icimi kemiren ve kendimce cevabini bulamadigim bi konuda danismak istiyorum.
Bir kadinla tanistim, kadinin esi isini kaybetmis 5 yasinda cocugu var, zor durumda vs..Bana el isi satmak istedi, bende gerek yok almis say yardim etmek isterim dedim.
Herneyse ben elime bir para gecmesini bekledigim icin 15 gune kadar ancak yardimci olurum dedim ve arada mesajlasma disinda iletisimimiz olmadi.
Gecen hafta msj atmis, seninle bir sevincimi paylasmak istiyorum, hamileyim diye emojilerle filan dolu.
Hayirli olsun dedim ne diyim.
Ama birine bakamiyorum diyorsun hele ki esin issiz, zor buyuteceksin buna hazir ol dedim.
O da bereketiyle gelir diye cevap vermis.
Her gelen bereketiyle gelseydi Afrika'da acliktan olen cocuk olmazdi demek icimden geldi ama sustum cevap atmadim.
O da ogun bugun aramiyor, sanirim onca dert yandiktan sonra hamile oldugunu ogrenince benimde havalara ucmami bekledi.
Her neyse, simdi elime para gecti ( hatri sayilir miktarda) ama icten ice kadina kiziyorum cunku oyle kendini acindirdi, ben burda 3 gun yemek yiyemedim uzuntumden.
Onca derdin ortasina bir cocuk daha..
Banane tabi ama cok kizdim uzuldum o cocuk adina..
Bu parayi 4 cocuklu esini kaybetmis arasira yardimci oldugum bi anneye de gonderebilirim, uzaktan akrabamiz hemde ama agzimdan yardim ederim lafi ciktigi icin vicdan yapiyorum.
Ne yapmali bilmiyorum, siz olsaniz ne yapardiniz?
Niye bu kadar sorun yaptinki sokakta dilenciyede veriyoruz sadaka mahiyetinde kaza belamizin defi niyetiyle cogu belki bizden zengin o yuzden hic karartma kalbini Allah rizasi icin cocugunun basi icin de ver gec bir kismini kalanida akrabana verirsin
Esi bugun issiz belki yarin bi ise girecek elleri bollasacak.
Siz yardimci olmak istediniz simdi hamile diye vazgeciyorsunuz. Yardim istedi dite Hamileligini sorgulamak size dusmez.
Ooo hata yapmissiniz meblag falan yanlis olmus hic yalanada gerek yok ihtiyac sahibi baska cocuklu tanidigimda var oda zordaymis sizden sonra konustuk onada vericem size bu kadar ayirdim deyip zarfi uzatin begemmiyorsa keyfi bilirKonusurken samimiyetine inanip meblag soyledim ve icime bu coskusundan dolayi vesvese dustu iste, o meblag oldukca yuklu yani bir cok kisiye sadaka verilir.
Anlatamiyorum belki, o parazaten ihtiyac sahibine gidecek ama bu kadinin coskusu bu kadar ihtiyac sahibi olmadigi hissi olusturdu engel olamiyorum.
Cok suclu hissediyorum of
Ha sunuda belirtmek isterim ben kadinin durumsuzken hamile kalmasi vs istinaden yorum yapmadim meblagim iyi baskasida var dediniz oyle olunca birini gorup birini gormemek yerine ikisininde ihtiyacina bir cvp vermek daha mantikli geldigi icin yaptim ikisininde corbasina tuz olsun mahiyetindeKimsenin hamileligini sorgulamiyorum.
Bana dusmez.
Ama onca aglarken ikinci cocuga zil takip oynamak neden diye soruyorum evet..
Sanirim bu soruyu herkes sorar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?