Evlenın gıdın bazen tek kurtuluş yolu oluyor acı ama gercek
Ne kadar benzer hayatlarımız. Daha önce de bir konunda yorum yapmıştım sanki. Ben üniversite sınavına girdim. Çektim gittim kafama göre yaşadım ama sonra mecbur döndüm. Benim kardeşim yok. Annemle ben bir odaya geçtik. Babama bir oda verdik. Yoksa çocukluğum sigara dumanı, rakı kokusu ve tv gürültüsüyle geçti. Bana bir gelecek sunmadı. Çalışmak için alanım hiç olmadı. Eğitimi çok destekler babam ama maddi olarak ne verdi desen. Yok. Ama bence annen çokta masum değil. Çok fazla anlam yüklüyorsun annene ve o da size duygu sömürüsü yapıyor ve sizin ona düşkünlüğünüzü kullanıyor bence. Benim annem 55 yaşından sonra işe girdi. Temizlik yaptı yurtlarda. Evimizi yaptırdık bu sayede. Yoksa nerdeee. Birde maaş kartı annemdeydi. Babam maaşı görmez bile ama her ay yarısını götürür. Annem benim için çalıştı. Hala çalışıyor. 60 oldu kadın. Şu saatte daha işte. Beni evlendirdi. Düğün borcumu ödüyor. Hamileyim. Bebeğime bir sürü kıyafet aldı. Bana set almak için biriktiriyor. Alma dedim başlarda ama eşim beni uyardı alsın sonra ihtiyacı olursa geri annene ver yoksa babandan başka türlü para saklayamayacak diye. İnsanın eşinden bunları duyması bile ağırına gidiyor ve sırf bu yüzden öfkeleniyorum babama.
Benim de ayrı ev imkanım yoktu kesinlikle. Evlenmek için acele etmedim ama evlenince oh be dedim doğrusu. Annen eğer gerçekten düşünüyorsa sizi o odayı verir. Çekyatta da yatar. Benim annem belki 15 senedir çekyatta yatıyor. O da bilirdi odanın birinde kocasıyla yatmayı ama yatmadı. O bana alan vermeye çalıştı. Verdi de sağolsun. Annen hem sızlanayım hem rahatım bozulmasın diyor. Başta ana babalık vazifelerini yapıp size iyi imkanlar sunacaklardı. Sunamıyorlarsa da elden gelenin en iyisini yapacaklar.
ruhum sıkıldı evinizden dua edeceğim size umarım en kısa zamanda bu evden 2 kardeş kurtulursunuz
Canım salonunuz ikiye bölünmez değil mi ? 50m2 yazmışsın sanırım olmaz.
Odaları değişip yatağı da taşıyın annenize verin siz çekyatta öbür odada yatın ? Çekyatlar sığıyorsa biraz daha küçük oturma odası olur ama rahat edersiniz.
Ya da her şey eski düzen kalsa küçük bir plazma alsanız duvara monteli? Yataklarında izlerler.
Ya çok üzüldüm aslında çözüm bulabilsek keşke. Baban tedavi olmayı kabul etmez mi? Eski konularını fazla okuyamadım. Alkol bağımlılığı tedavi edilse belki hayatınız düzelecek?
Bir üyenin babası yanlışlıkla zehirlenince tiksinmiş. Keşke babanızın da tiksinmesi mümkün olsaydı. Hayırlı olsun yeni odanız canım.Tedavi olmuyor cnm. İçmek istiyor. Odayı biz alıyoruz onlar çekyatt yatacak en iyisi bu mecbur
Önceki konularini biliyorum ev değistirme yada kendi başına eve çikma ihtimalin yok.o yuzden elindekini kendine uygun ve guzel hale getirmeye çalisacaksin başka çaren yok maalesef .madem ufo alip yakacaksin odayi guzelce duzenle vakit gecirebilecegin hale getir
O zaman annenizi ikna edip yatak odasına siz geçin en azından kendi alanınız olur onlar da yatsınlar karıkoca sıcacık sobalı odada siz de yatakodasında kitap okursunuz iki kardeş sohbet edersiniz kafanız rahat olur enazından
Ne kadar benzer hayatlarımız. Daha önce de bir konunda yorum yapmıştım sanki. Ben üniversite sınavına girdim. Çektim gittim kafama göre yaşadım ama sonra mecbur döndüm. Benim kardeşim yok. Annemle ben bir odaya geçtik. Babama bir oda verdik. Yoksa çocukluğum sigara dumanı, rakı kokusu ve tv gürültüsüyle geçti. Bana bir gelecek sunmadı. Çalışmak için alanım hiç olmadı. Eğitimi çok destekler babam ama maddi olarak ne verdi desen. Yok. Ama bence annen çokta masum değil. Çok fazla anlam yüklüyorsun annene ve o da size duygu sömürüsü yapıyor ve sizin ona düşkünlüğünüzü kullanıyor bence. Benim annem 55 yaşından sonra işe girdi. Temizlik yaptı yurtlarda. Evimizi yaptırdık bu sayede. Yoksa nerdeee. Birde maaş kartı annemdeydi. Babam maaşı görmez bile ama her ay yarısını götürür. Annem benim için çalıştı. Hala çalışıyor. 60 oldu kadın. Şu saatte daha işte. Beni evlendirdi. Düğün borcumu ödüyor. Hamileyim. Bebeğime bir sürü kıyafet aldı. Bana set almak için biriktiriyor. Alma dedim başlarda ama eşim beni uyardı alsın sonra ihtiyacı olursa geri annene ver yoksa babandan başka türlü para saklayamayacak diye. İnsanın eşinden bunları duyması bile ağırına gidiyor ve sırf bu yüzden öfkeleniyorum babama.
Benim de ayrı ev imkanım yoktu kesinlikle. Evlenmek için acele etmedim ama evlenince oh be dedim doğrusu. Annen eğer gerçekten düşünüyorsa sizi o odayı verir. Çekyatta da yatar. Benim annem belki 15 senedir çekyatta yatıyor. O da bilirdi odanın birinde kocasıyla yatmayı ama yatmadı. O bana alan vermeye çalıştı. Verdi de sağolsun. Annen hem sızlanayım hem rahatım bozulmasın diyor. Başta ana babalık vazifelerini yapıp size iyi imkanlar sunacaklardı. Sunamıyorlarsa da elden gelenin en iyisini yapacaklar.
Evde ki koltukları satıp ikinci el az kullanılmış L koltuk takkmı alınabilir benim köşe takımım açıldığında yatak odamızda ki yatak kadar büyük oluyordu. Rahat bi şekilde ben anne babamı ağırlıyordum. Bence anneniz fedakarlık yapabilir sizin için çok vicdan yapmayın kapıda yatın demiyorsunuz ya sonuçta
Bir üyenin babası yanlışlıkla zehirlenince tiksinmiş. Keşke babanızın da tiksinmesi mümkün olsaydı. Hayırlı olsun yeni odanız canım.
Odalar degişmiş sanırım umarım rahat edersiniz artik.Allah yardimcin olsun insallah bir an önce iyi bir eve çikma imkaminiz olur
haklısın ne diyelim anne ve babalar biraz fedakar olmalı ben böyle düşünüyorum fakat bi yandan da belli bi yaştan sonra bel ve vucutla ilgili sıkıntılar oluyor acaba ondan mı bu kadar kafaya taktı?keşke evi bi bilsek yada anlasak öneri verebilirdik belkiArtık vicdan filan yapmıyorum. Annem e düşkünüm ben sanırım bu yüzden gercekleri görmekte zorlanıyorum . Kadın psikolojik baskının Allahın yapıyor iki gündür. Biz kac sene cekyatta yattık kardeşimle babamın dumanını cektik tv ses bilmem ne okula gittik ders claıstık. 5 sene önceye kadar hazır yatakları bile yktu babam sünger kestirecekti ondan yatacaklardı. Ben üzülüyordum yine annem.için öğrenci halimle haftasonu calısıyordum onlara yatak aldım hazır yatak. Ayrıca bu eve buzdolabı camasir makinası bunları da ben aldım. Simdi ise konu yatak oldu annem diyor ki andaki hep hazır yatakta mı yatmış tam düzene girmiş.odaısnı dağıtmısız cekyatta yatmak da istemiyor belli. Yani annelik bu mu ya? Acımıyorum artık ona bıktım. Kendi yataklarını atmayalım dedim baska yere gidince lazım olur Die. Ben çözüm aralıkta o zorlaştırıyor bi diyor sat yatmadıktan sonra napıcam bunu bi diyor yok işte rutubetten zaten çürür sat gitsin. Bir diyor salona koyalım gece yatarız oturulan odada kotunun arkasına yaslıcakmıs ölür mü yani hazır.yatakta yatmaya ya cidden niye bu kadar dert ! Annem sandığım kadar masum değilmiş üzdü ...
haklısın ne diyelim anne ve babalar biraz fedakar olmalı ben böyle düşünüyorum fakat bi yandan da belli bi yaştan sonra bel ve vucutla ilgili sıkıntılar oluyor acaba ondan mı bu kadar kafaya taktı?keşke evi bi bilsek yada anlasak öneri verebilirdik belki
Acaba giyinirken soyunurken sizden mi çekiniyor? Bir korniş takıp perde gerseniz? Sanırım amerikan mutfak, mutfak salon ayrılmış olur.Öyle ise belim ağrıyor filan diyebilir soruyoruz sorun ne anne diye kapısı yok buranın diyor kardesim de ona sinirlendi hani baska bişey söyleyebilir ama ilk söylediği kapısı yok oldu.
Keşke evi anlasak öneride bulunurduk.koçtaş ve tekzen gibi yerlerde ucuz akerdion kapilar var onlardan taktirabilirsiniz ön yargılı olmayın ucuz şeylerle evi biraz da olsa kullanisli hale getirebilirsinizÖyle ise belim ağrıyor filan diyebilir soruyoruz sorun ne anne diye kapısı yok buranın diyor kardesim de ona sinirlendi hani baska bişey söyleyebilir ama ilk söylediği kapısı yok oldu.
Hani yazmak mecburiyetindeyim en münasip dille öyle diyeyim. Sakın yatak odasından çıkmsınlar, oturma odasında anneyla baba yatarsa neyle karşılacağınız belli olmaz, gördükleriniz sinirinizi daha da bozabilir. Sonuçta bunlar karı kocaka.
Aklıma gelen tek çözüm 21 besmele, 7 kere de Allahume ya vedud ağzını bağla dilini tut deyip babanızın yüzüne üfleyin ve başka eve çıkalım deyin.
Belki yazan arkadaş annenizin kapısı yok buranın sözü ile ilgili bu yorumu yapmistirGördüğüm en saçma yorum. Cevap bile vermiyorum sizde vermezseniz sevinirim.
Ben seni anliyorum bence baban kabul ettiyse vicdan yapma bizde benzer sorun yasiyoruz 28 yasima kadar bende kardesimle yatardim geceye kadar tv izler pc de otururdu ustune sigara dumanida cabasi baska bi alternatifiniz yoksa bence vicdan yapmayin onlarda anlayisla karsilasin sonucta kac yasina gemissinizUzun yıllardır ev düzeninden ve babamın aptallıklarından buraya konu acıyorum . Evimiz salon ve annelerin yatakodaso şeklinde. Bi yıllardır babamın sigarası B.ku püsürüğü ile uyumaya calısıyoruz her gece dert oldu bu yatmadan uyuyamıyoruz tv acık pc acık hepsi bir arada . Neyse gecen kavga oldu yine babam alkol bağımlısı aynı zamanda kendisi ile ugrasılmıyor. Neyse babama demiştim ben psikologumn da önerisi idi odayı bize verin diye tamam dedi ama gelin görün ki annem surat astı aslında bizi düşünür eder her gece ev havalansn die kapıda bekler lakin yeniliğe bir değişiklik olayına cok kapalı bir insan. Nasıl olacak bu evde hepten düzen kalmayacak biz babanla ayrı çekyatlarda mı yatacagız Vs Vs.. Hayır sanki cok seviyor adamı sırf korkudan onunla halbuki . Bende vicdan yapıyorum dolayısıyla. . Sizce ne yapmalıyız bu arada kız kardesim ve ben 22-26 yaşlarındayz ikiniz de calısan insanlarız
Belki yazan arkadaş annenizin kapısı yok buranın sözü ile ilgili bu yorumu yapmistir
Bir süre deneyin annenizde alışır belki .ev size mi aitti fiyatı mı uygundu çıkmamanızın sebebi ne?nerde yaşıyorsunuz ?bulundugunuz şehirde kiralar çok mu pahalıYa tamam canım ama hersey anne baba seks mi ya. Biraz genc kızları düşünsünler yeter yani hasta oldum artık düşünmekten. Biz bilinçli insanların odaya dalmayız öle ama babam.bilinçsiz giyiniyoruz lönk diye geliyor. Yazın sıcakta ya tıyoruz lönk diye geliyor
Iyi dusunmussunuzo ihtimal yok o yüzden suan bunu üzerindeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?