Merhaba Arkadaşlarım,
Sorunum kayınvalidemle ilgili, 6 yıllık evliyim ve bu süre zarfında bir çok problem yaşadık kendisiyle. Düğünümüze misafir gibi geldi, hiçbir yardımı olmadıgı gibi üstüne bizden maddi destek bekledi. Hiçbir kötü günümüzde aramadı sormadı gelmedi.
(ameliyat oldugumda, eşim işsiz kaldıgında, 10 haftalık bebegimin karnımda kalbi durup kaybettiğimde). ilişkimiz mesafeli.
Bayramlarda gidiyoruz eşimle 2-3 gün kalıp geri geliyoruz. Tabi her gittiğimde saçma sapan laflarına maruz kalıyorum. Herseferinde gitmiycem diyip eşim kırılmasın diye gene gidiyorum. Ben çalışan biriyim gitiğimde evinde temizlik filan yapmamı bekler. Ben kendi evimde temizlik yapmaya vakit bulamıyorum neyse.
En son ramazan bayramında gittik. Bir oğlum var 20 aylık ve biraz yaramaz.
Düşününki babaannesini bayramlarda görüyor sadece.
Oğluma sürekli dur, yapma, dağıtma, bu çocuk hiç durmazmı, yemek yese ne çok yiyor, yemese ne problemli bir çocuk, 3 günde bıktırdın kendinden diyor. Banyo yaptırıyorum çok su gidiyor filan diye söyleniyor. Velhasılı kelam çocukla kayınvalideme gitmek istemiyorum. Çalıştığım için çocugumla sadece tatillerde vakit geçirme fırsatım oluyor. Kayınvalideme gidincede sürekli çocuguma bagırıp çağırıyorum strese giriyorum haliyle. Bunu çocugumada kendimede yapmaya ne hakkım var. Bir tarafım; otur evinde çocugunla vakit geçir böyle bir kadın için strese girmeyede çocugumu strese sokmayada gerek yok diyor, diger tarafım oda bir anne bu bayram gitmen gerek diyor. Benim de bir evladım var. Bende anneyim ne emekle ne zahmetle büyüyorlar biliyorum.
Ama orda rahatta edemiyorum.
Bu arada oğluma annem bakıyor kendisi 60 yaşında ve böbreklerinden rahatsız.
Ama saolsun borcumuz var diye ben bakarım sen çalış dedi. O haliyle idare ediyor.
Kayınvalidem 46 yaşında oğluma 3 gün tahammülü yok.
Ne olur bana akıl verin üzmekte, üzülmekte istemiyorum.
canım çok uzakta değilse kayınvalidenin yaşadığı yer bence tüm bayram tatilllerinizi orada geçirmeseniz de olur. Gidip gelirsiniz.
cnm sen oraya gittiğinde ne söylerse söylesin bildiğini okusan, kafana takmasan yapabilirmisin veya su çok gidiyo derse anneciğim bu ayki faturayı biz öderiz sen canını sıkma deyiver gitsin. çocuğun evi dağıtırsa da topla yada boşver o toplasın :))))))))))
eğer yapamam gerilirim diyosan gitme . tmm oda anne ama oğlu gitsin. biz el kızıyız kim takar bizi. eşin gitsin seninde rahatsız olduğunu söylesin. telefonda bayramlarını kutlarsın. annen yakınmış sende onlarla vakir geçir.
Hayatım bu sorunun çözümü aslında kolay.
Toplasan 2-3 gün.K.v. konuşur,sen duymazsın.Çocuğun ile ilgilenirsin ama bağırmazsın.Temizlik istiyorsa yapabildiğin kadarını yaparsın.Tüm gün evde kalmayıp,evladınızıda yanınıza alıp eşin ile şöyle bir dolaşırsınız...bakmışsın 3 gün geçmiş,akraba ziyareti yapılmış,eve dönülmüş....
Ben bunları yapamam,sinir olurum,her söyleneni duyarım,üzülürüm,çocuğuma kızarım,stres dolar dönerim diyorsanda,gitmemenin yollarını aramalısın...
İnşallah güzel zamanlar geçireceğiniz ziyaretler yaparsınız.....
haklısın kendinide çocuğuda kasmaya gerek yok bence...
ya takmamaya çalışacaksın duymamazlıktan geleceksin yada gitmeyeceksin..
ben olsam gitmem...
'İtin Hatırı Yoksa Sahibinin Hatırı Vardır'
Eşinizin hatırına gidin ve sabredin.
canım sabredip git,eşini tek gönderme. MaşaAllah eşin de neler olduğunu anlıyor,biliyor ama irtibatı seviyeli tutmakla beraber gitmemezlik yapmayın.. siz yapmanız gerekeni yapın yarın birgün tabuta baktığınızda içim rahat ben ilgilendim dersiniz,vicdanınız böyle rahat olur. sılahı rahimi asla koparmayın diyor peygamber efendimiz.. ne derse desin sabredin.. eşin ne diyorsa onu uygulamaya çalış.. çünkü o da herşeyin farkında.
Ben olsam hiç gitmem de, madem vicdan yapıyorsunuz, günübirlik gider dönerim. Normalde yaşlılar çocuklarını torunlarını özler, 1 ay da kalsanız onlara yetmez. Ama sizinki sizi istemiyor, torunu istemiyor... O zaman ne gereği var?
sen kaynananı düşünüyorsun, yazık diyorsun, bayramda yalnız kalmasın anne diyorsun, babanne torununu görmek zorunda diyorsun kısacası o kadını düşünüyorsun onun yerine.
Ama o kadın kendini düşünmüyor, ben bu hareketlerimle onları kendimden soğuturum demiyor, yalnız kalırım bi suyun bi yemeğin lafını etmeyeyim alttan alayım demiyor.
Sen kendini düşünmeyen, kendine üzülmeyen bir kadın için niye fedakarlık yapıyorsun anlamadım.
Kadının kafasın eskide kalmış bence. Eski kaynanalar oğullarına, gelinlerine ne yaparlarsa yapsınlar kapılarında köpek olunurmuş, çünkü muhtaçlık varmış.
Kaynanan biraz çağın farkına varsın, sizin ekmeğinizi o vermiyor önce bunu farketsin. Size hürmet ederse yanında olursunuz, kötü davranırsa yüzüne bakmazsınız. Kendisi bilir.
Bence gitmeyin anlasın, tabi anlamaz bu tipler yine kendini haklı görür, millete acınır bi de üstüne ama neyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?