• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdanım sızlıyor.. eşime haksızlık ettım:(

Herkese merhaba;
2yıl cocugum olmayınca tup bebek ile hamıle oldugumu öğrendim ki 7+2de kaybettik.hayat,yasamak tam da boyle bırsey aslında inişleri cıkışları kayıpları kazandırdıkları.. cok zordu bızım için..bunada şukur demeyı öğrendik haliyle..
bu süreci çok zor atlattım. Ihtıyac duydugum kimsem yok :KK43: annemın yokluğunu daha derınden hıssettım,en çok ona ıhtıyac duydum.. ne kardesım var ne akrabam. Evet bır evlat kaybetmışşın gıbı degıldi ama kocaman bır boşlukta düşüyor gıbıydı.
Bu dönemde sanki esımle esıt bır sıkıntıyı paylasmıyormusuz gıbı davrandım. Herseyıyle ıyınıyetli anlayıslı fedakar bır adama cok kötu davrandım. Hersey her soylenen batıyor yanlış anlıyorum.. uzulme cocuktan daha önemlisin sen iyi ol demesine cok agır tepkıler verdım. Hamileyken tatlı hiç yıyemıyordum bana en sevdıgım tatlıları almış artık yıyebılıyordun dedıgı için herseyı kırdım vurdum hakaret ettım..
aramızda bırkere bıle sınırları aşan bır tartısma yasanmadı. Bu durumada ben getırdım. Asla yargılamadı uzatmadı her zamanki gıbı o kadar adam gıbı durdu ki cok utandım. Oda cok uzuldu cok agladı ama benı kırmadan.. özur diledim onu bile gereksız buldu cok normal gececek atlatıcaz dedı.. cok üzüldümm hıc haketmedıgı için..
Bır öğretmen olarak;cocuklarımla ıyılestım bırkac haftada.. ben izinliyken bana mektuplar yazıp her gün arayan canım öğrencilerimle..
içimi dökmek istedım.. zor zamanları dahada zorlastırmasaydım keske bu kadar sancılı olmazdı belki..
konu ılginç geldi kk rastlanamayacak cinsten kocama haksızlık yaptım :)
olur oyle onemli olan farketmek

Hubannn seni tüp bebek forumlarından tanıyorum, kendini ne kadar kötü hissettiğini anlayabiliyorum, kaybına da çok üzüldüm. inşallah kendini hazır hissedince yine başlarsınız tedaviye ve bu sefer bebeğini kucağına alırsın inşallah.
ben de tüp bebek tedavisi sonucu hamileyim, her günüm korkularla geçiyor :/
eşin seni anlamış, tabi ki o önce sen diyecek, sen iyi olacaksın, sağlıklı ve güçlü olacaksın, siz hayatı paylaşıyorsunuz sana elinden gelen desteği sağolsun göstermiş eşin, inşallah bir gün anne-baba da olacaksınız.
tedavi öncesi yıllarca bebek istedik, adet olduğumda kaç kere hırsımı eşimden almışımdır :( üzüntümle, hayalkırıklığımla, sanki onun elindeymiş gibi ona yüklenmişimdir :(
öyle adamlar bizim elimizde heba olmuyor, yaşadığımız üzüntüleri, anne olma isteğimizi, yıkımlarımızı biliyor bu adamlar, allah razı olsun, yaşananların kapris olmadığını biliyor, ego olmadığını biliyorlar...
inşallah sorunlarınızı el ele aşarsınız, emekleriniz çok sağlıklı, çok güzel bir evlat olarak size geri döner inşallah.

inşallah en kısa zamanda bir yavrunuz olur rabbim isteyen herkeze nasip etsin inşallah eşinizde ne kadar iyi bir insanmış hep mutlu olun inşallah çok şanslısınız

ilk onceligin esin olmali senin cunku yaninda olup sana destek vermesi cok onemli cocuk yine olur eninde sonunda beterin beteri var herseyden onemlisi o yuzden sanslisin bu durumda burda neler var neler okuyoruz.:işsiz:

Bebegini karninda kalp atisi durdugu icin kaybetmis biri olarak cok iyi anliyorum seni. Esime haksizlik etmenin disinda ben herkese ayni sekilde kotu davranmistim senin cocugun oldu mu ne konusuyosun diye tersliyordum herkesi. Esler gebelik kayiplarinda evet cok uzuluyor dogrudur, ancak soyle dusunmek lazim, onlar daha cok bizim icin kaygililar. Cunku bebek fikri bizim hormonlarimizi etkiliyor icimizde varligini hissediyoruz ama onlar bebekleri ancak kucaklarina aldiklarinda baba oluyorlar. O yuzden su an bence onun icin onemli olan sizin iyi olmaniz. Emin olun kirilmamistir, sadece acinizi hafifletemedigi icin uzulmustur. Yasanan durum cok ama cok agir kesinlikle eminim yasamayan kimsenin anlamasina imkan yok, bu kadar buyuk aci yasayan kimsenin soyleyecegi birsey bir baskasini kirmaz.

Esinize haksizlik ettiginiz icin kendinizi suclamayin, icinizden o aciyi atamasaydiniz ilerde onu cok daha uzecek psikolojik sorunlar yasayabilirdiniz.

Bana psikologum onu soylemisti, bol bol anlat konus agla her aklina geldiginde agla bagir tabak canak kir baska turlu bu aci cikmaz icinden demisti. Cevrendekiler de neden boyle davrandigini bilecek ve anlayis gosterecektir demisti. Biraz zaman....
benimde7 haftalıkken bebgimin kalp atısları durdu.kendimi hatırladım bir an yıkıldım yavrum kaydı gitti ümitlerimden
çok acı cektim.herkese kızdım küstüm herkese bagırdım
çok bosluga düştüm.ve bir zaman sonra işe girdim simdi calısıyorum kafam dagıldı biraz cok sükür iyiyim

Kusura bakma da kıymetini bil diye soyluyorum size böyleleri denk gelir bize de nerde hırbo hanzo var onlar gelir verem ederler

Eşiniz sizi anlamış, siz hatanızı anlamışsınız.. Bundan sonra size kenetlenmek kalır sadece.. Bebek için de sakın canınızı sıkmayın,Allah büyük.. Söylemesi kolay biliyorum ama Allah hiçbir dağa taşıyamayacağı karı vermez. Bunu unutmayın lütfen.. Umarım tez zamanda kendinizi daha iyi hissedersiniz

Eşine çok güzel bir hediye al, güzel bir masa kur..
Ona dünyanın en iyi insanı olduğu iğçin onun yanında huzur bulduğunuz için sadece bunun için sımsıkı sarılın.
Rabbim daha büyük acılar yaşatmasın, cennetin kapısında evladın seni beklliyor unutma, hakkınızda hayırlısı olsun..

Hubannn seni tüp bebek forumlarından tanıyorum, kendini ne kadar kötü hissettiğini anlayabiliyorum, kaybına da çok üzüldüm. inşallah kendini hazır hissedince yine başlarsınız tedaviye ve bu sefer bebeğini kucağına alırsın inşallah.
ben de tüp bebek tedavisi sonucu hamileyim, her günüm korkularla geçiyor :/
eşin seni anlamış, tabi ki o önce sen diyecek, sen iyi olacaksın, sağlıklı ve güçlü olacaksın, siz hayatı paylaşıyorsunuz sana elinden gelen desteği sağolsun göstermiş eşin, inşallah bir gün anne-baba da olacaksınız.
tedavi öncesi yıllarca bebek istedik, adet olduğumda kaç kere hırsımı eşimden almışımdır :KK43: üzüntümle, hayalkırıklığımla, sanki onun elindeymiş gibi ona yüklenmişimdir :KK43:
öyle adamlar bizim elimizde heba olmuyor, yaşadığımız üzüntüleri, anne olma isteğimizi, yıkımlarımızı biliyor bu adamlar, allah razı olsun, yaşananların kapris olmadığını biliyor, ego olmadığını biliyorlar...
inşallah sorunlarınızı el ele aşarsınız, emekleriniz çok sağlıklı, çok güzel bir evlat olarak size geri döner inşallah.
Ahh canım nasıl sevındımmm nasıllll. Hıc korkma lütfen 3 ay bıraz dıkkat et sonrası zaten geliyor allahın ıznıyle.
Cok zormuş :( yada ben fazla kaptırmışım :( tekrar cıft cızgıyı gorebılecekmıyım bılmıyorum şuan dr gıdıyorum kürtaj sonucu genetıge gıtmıştı tedavımızı konusacagız . Buara dusunmuyorum .vucut olarak yorulduk esım yoruldu. Toparlanayım tekrar baslayacagım. Dualarım senınke ..

Eşine çok güzel bir hediye al, güzel bir masa kur..
Ona dünyanın en iyi insanı olduğu iğçin onun yanında huzur bulduğunuz için sadece bunun için sımsıkı sarılın.
Rabbim daha büyük acılar yaşatmasın, cennetin kapısında evladın seni beklliyor unutma, hakkınızda hayırlısı olsun..
İnş canım rabbım isteyen dileyen herkese anne olmayı nasıp etsın.
Fırsat kalmıyor bana esimden özr dileyınce kızıyor haklıydın vs dıyereek . Bende dua edıyorum rabbıme bu mutlulugum için. Hayatta hersey dört dörtlk olmuyor işte:( sınavımız buymus

Eşiniz sizi anlamış, siz hatanızı anlamışsınız.. Bundan sonra size kenetlenmek kalır sadece.. Bebek için de sakın canınızı sıkmayın,Allah büyük.. Söylemesi kolay biliyorum ama Allah hiçbir dağa taşıyamayacağı karı vermez. Bunu unutmayın lütfen.. Umarım tez zamanda kendinizi daha iyi hissedersiniz
Haklısınız. Hayatta herseyımız var ama kocaman bır sınavımızda var . İnsallah ustesınden geliriz

herseyin farkındasınız hatanızı biliyorsunuz bundan sonra kontrolu elinize almayı daha iyi bilirsiniz tecrube oldu sizede esinizde cok iyi cok sabırlı bir insanmıs gercekten seviyor sizi demekki mumkun oldugunca telafi etmeye calısın sizin bulundugunuz durumda hic kolay degilmis durduk yere olmamıs bunlar evladınızı kaybetmissiniz her ne kadar babada kaybetmis olsa annenin durumu daha kotu icinden bir parca gidiyor umarım ilerde saglıklı bir bebege kavusursunuz

Ahh canım nasıl sevındımmm nasıllll. Hıc korkma lütfen 3 ay bıraz dıkkat et sonrası zaten geliyor allahın ıznıyle.
Cok zormuş :KK43: yada ben fazla kaptırmışım :KK43: tekrar cıft cızgıyı gorebılecekmıyım bılmıyorum şuan dr gıdıyorum kürtaj sonucu genetıge gıtmıştı tedavımızı konusacagız . Buara dusunmuyorum .vucut olarak yorulduk esım yoruldu. Toparlanayım tekrar baslayacagım. Dualarım senınke ..

nasıl kaptırmayasın, o kadar iğne-tedavi, opu, transfer, insanın bi yanı ya tutmazsa temkinli olayım diyor, diğer yanı çoşup gidiyor :/
birgün bu yaşadıklarımız geride kalacak, allah tüm isteyenlere sağlıklı evlatlar versin.
inşallah genetik bir sorun çıkmaz.
belki sen tedavi olana kadar bir minik mucize gelir bulur seni, yeter ki ruhen-bedenen iyi ol, mutluluğunuz artarak devam etsin inşallah canım.

Kusura bakma da kıymetini bil diye soyluyorum size böyleleri denk gelir bize de nerde hırbo hanzo var onlar gelir verem ederler
Siz biz dıye dusünmeyın lütfen. Zor bır durum anlatamam ıfade edemem tarZımız olmayan bır hal tavır takındım ama anlamaya calıssanız halim cok da ıyı degıldı.
Sukurler olsunkı esım siZin gıbı dusunmuyor.
Niyet onemlidir her durumu tek bır acıdan kendınızle kıyaslamayın. Sıze denk geleni belki siz cagırmıssınızdır fıkır ve dusuncenızle durusunuzla. Ben sıze dıye ayrıstırdıgınız bana hakettıgım tavır gosterılmıştır.
Duyarlı olmak iyidir. Bende siZde kadınız bazen hayat zaten kırılgan olan bızlere cok yuklenıyor olabılır. Insanız vıcdanımız olmalı anlamalıyız yargılamadan elestırmeden önce.
Allah sızlerıde ıyı ınsanlarla karsılastırsın

benimde7 haftalıkken bebgimin kalp atısları durdu.kendimi hatırladım bir an yıkıldım yavrum kaydı gitti ümitlerimden
çok acı cektim.herkese kızdım küstüm herkese bagırdım
çok bosluga düştüm.ve bir zaman sonra işe girdim simdi calısıyorum kafam dagıldı biraz cok sükür iyiyim
Cok gecmiş olsun. Zor bır surec ..
Bende hemen ıse dondum cok sukur öğrencilerimle yoparlıyorum.
Rabbım bu guzel duyguyu hepımıze yasaysın ıns

nasıl kaptırmayasın, o kadar iğne-tedavi, opu, transfer, insanın bi yanı ya tutmazsa temkinli olayım diyor, diğer yanı çoşup gidiyor :/
birgün bu yaşadıklarımız geride kalacak, allah tüm isteyenlere sağlıklı evlatlar versin.
inşallah genetik bir sorun çıkmaz.
belki sen tedavi olana kadar bir minik mucize gelir bulur seni, yeter ki ruhen-bedenen iyi ol, mutluluğunuz artarak devam etsin inşallah canım.
Inş canım allah razı olsun. Guzel haberın cok mutlu ettı saglıkla kucagına al ınsallah

herseyin farkındasınız hatanızı biliyorsunuz bundan sonra kontrolu elinize almayı daha iyi bilirsiniz tecrube oldu sizede esinizde cok iyi cok sabırlı bir insanmıs gercekten seviyor sizi demekki mumkun oldugunca telafi etmeye calısın sizin bulundugunuz durumda hic kolay degilmis durduk yere olmamıs bunlar evladınızı kaybetmissiniz her ne kadar babada kaybetmis olsa annenin durumu daha kotu icinden bir parca gidiyor umarım ilerde saglıklı bir bebege kavusursunuz
Cok tesrkkur ederım .insallah bugunler gerıde kalır tekrar umıt edebılırım :(

senin durumun yinede eşinin yaşadığından daha zor. haklı yaptıklarında haklı olmasan da seni anlayabilen bir eşe sahip olduğun için ve kendi hatanı görüp eşinin kıymetini bilebildiğin için çok kısmetlisin. sende eşinde. ikinizde olgun insanlarsınız. önünüze bakın . Rabbim hayırlı evlatlar nasip eder inşallah size. eşin de mükemmel bir baba olacak gibi Allahın izni ile ,)
İnsallah canım . Bırdaha ne yasarsam yasayayım yanımdakılerının de oldugunu oblarında endıselendıgını unutmayacagım .
Zaten bu anlamda sana bunları yaptm kırdım dedıgımde sacmalıyorsunn haklıydınn dıyen bır esım var.
İnşallah o baba ben anne olabılecegız ınanmak istıyorum buna

Ben kendi cocugumu hamileyken oyle bir sebepten kaybettim ki eşime gik bile demedim. Onun da cani cok yandi cunku. Teslimiyet gostermek gerek. Allah verdi Allah aldi yapacak bir sey yok.
Umarim tekrar hayirlisiyla hamile kalirsiniz. Uzulmeyin esiniz alinmamistir size, anlamistir. Fakat bu tutumu devam ettirmeyin.

Ben kendi cocugumu hamileyken oyle bir sebepten kaybettim ki eşime gik bile demedim. Onun da cani cok yandi cunku. Teslimiyet gostermek gerek. Allah verdi Allah aldi yapacak bir sey yok.
Umarim tekrar hayirlisiyla hamile kalirsiniz. Uzulmeyin esiniz alinmamistir size, anlamistir. Fakat bu tutumu devam ettirmeyin.
Herkes sizin kadar guclu metanetli olamıyor. Insanız tepkılerımız var dogru ama yanlıs. Tabıkı asla tekrarlanmayacak O kadar uzgunumki butun bunların acısını en yakınımdan cıkarmamalıydım.
Allah kımseye yasatmasın ınsallah .

Back
X