Merhaba 2 yıllık uzak mesafe ilişkisi olan biriyim. Öncelikle erkek arkadaşımı gerçekten çok seviyorum. Son zamanlarda onun çok meşgul olmasından dolayı ve ilgisizlik yüzünden iletişim sıkıntısı yaşıyoruz. Bunu çözmek için elimden geleni yapıyorum ve çözüyor gibiyiz de onu her zaman anlamaya çalışıyorum. Asıl konuya gelirsek ben bu süreçte çok sıkılmıştım ve discordta sohbet muhabbet olsun diye bir sunucuya katıldım. Amacım asla kötü bir şey yapmak değildi ve değil. Ne fotoğrafımı paylaştım ne ismimi doğru bir şekilde söylemiştim. Sunucuda da kimse fotoğrafını paylaşmıyor ve isim yazmıyor. Kullanıcı adı kullanıyorlar. Erkek kız düşünmeksizin sadece muhabbete katılıp bir süre sonra silicektim. Biriyle muhabbet ediyorum fakat asla flört etmedim. Aptal bir yerden konu açıldı. Sohbet öyle devam etti ama gerçekten havadan sudan bir muhabbetti. O biraz flörtte kaymaya çalışsa da hep konuyu değiştirdim veya karşılık vermedim. Çoğunlukla normal bir şekilde yazıyor çok nadir yakın yazdı. Özel hayatimla ilgili fazla bir şey paylaşmak istemediğim için ve konuşmamın uzun sürmeyeceğini bilerek öylesiye yazdığım için sevgilimi söylememiştim. Size sorum arkadaşca konuşsam da sevgilime karşı çok kötü hissediyorum. Konuşmayı kestim bugün 2 hafta olmuştu konuşalı ve sık olmuyordu konuşma. Yinede kendimi çok kötü hissediyorum onu çok seviyorum. Ara sıra saçma sapan düşündüğüm oldu ama gerçekten çok üzgündüm. Yazarken hep sevgilim aklımdaydı. Ona söylersem çok sıkıntı yaşarız onu seviyorum ve asla bir daha arkadaşça dahi olsa böyle bir duruma girmeyeceğim. Siz olsanız ne yapardınız? Çok canim yanıyor söylersem onu kaybederim. Asla karşı tarafın yanlış anlayacağı bir şey yazmadım o da çoğunlukla arkadaş gibi yazıyor.
Yok hayır asla paylaşmadım. Konuşmayı kestim. Her gün üzülüyordum çünkü. Konuyu hep normal ilerlettim o toplasam 3 defa çok yakın yazdı hep görmezden geldim. Çok haklısınız iletişim problemimiz var ve artık tamamen ilişkime odaklanıcam. Bir daha asla yani bu vicdan azabı çok kötü bir şey.Kişisel sosyal medyanızı veya telefon numaranızı paylaşmasanız bir daha muhabbet etmezsiniz olur biter. Flört etmelisiniz böyle bir niyetiniz zaten yokmuş vicdan yapacak bir mesele degil. Paylaşılacak bir durumda değil sevgilinizle.
Asıl konu sevgiliniz ile iletişim eksikliği kaynaklı sanırım onu çözmeye odaklanın iki taraflı.
Yok hayır asla paylaşmadım. Konuşmayı kestim. Her gün üzülüyordum çünkü. Konuyu hep normal ilerlettim o toplasam 3 defa çok yakın yazdı hep görmezden geldim. Çok haklısınız iletişim problemimiz var ve artık tamamen ilişkime odaklanıcam. Bir daha asla yani bu vicdan azabı çok kötü bir şey.
Samimi bir arkadaşımmış gibi konuştum hatta ona arkadaşım lafını bile kullandım yanlış anlamasın diye. İlk başları keyifli geliyordu normal bir arkadaşımla sohbet eder gibiydim ki çok arkadaşım yoktur. Konuşmanın biraz ortalarında herkesin ondan gittiğinden bahsedince ben yavaş yavaş konuşmayı kesmeliyim diye düşündüm. Ve evet ne kadar kabul etmesem de bir kopukluk olduğunu düşünüyorum ama hayatımda ondan başkasını istemiyorum ve ciddiyiz evet. Sıkıntılarımız için elimden geleni yapmayı düşünüyorum.Çok teşekkür ederim yazdığınız için.Gündelik konustuysanız vicdanen rahatsız edeceğiniz bir durum yok. Her gün gündelik hayattan konuştuğumuz insanlar olabiliyor gidip hepsini erkek arkadaşımıza bugün bununla böyle böyle konuştuk demiyoruz sonuçta. Ama buradaki olay farklı çünkü temelinde kendinizi yalnız hissetmissiniz bundan kaynaklı bir muhabbet olusmus.
Uzak mesafe ilişkisi zor oluyor iletişim konusunda özellikle. Görüşme sıklığı da az ise işkence gibi olabiliyor. Bir şeylerden eminseniz (evliliğe hazır olma durumu) ciddiyeti geciktirmeyin derim hem uzak mesafe hem uzun ilişki olunca iki tarafta yıpranabilir.
Burda neden yalan söyleyeyim ki. Derdimi paylaşmak için yazıyorum eksik bir şey yazmamın ne gibi bir faydası olabilir bana. Anlaticak güvendiğim bir insan yok hayatım da arkadaş olarak. Ben sadece ondan sakladığım için üzülüyorum. Kendi kendime oturup düşündüğüm de kendimi mi kandiriyorum diye sizlere sormak istedim. Sohbeti farklı yere çekmekten kastım sadece iltifat ediyordu o da toplasam 3 tanedir hepsinde yanlış anlamasın diye konuyu kapattım.Madem arkadaşça konuştun neden bu kadar vicdan yapıyorsun. Demek ki arkadasca falan olmamış sohbeti farklı yerlere çektiğine göre karşı taraf sizde konuyu değiştirmişsiniz ya hani. Ben inanmadım şahsen size.
Biliyorum hata bende ve asla bir daha bu duruma kalkışmayacağım. Tabiki okulumda erkek arkadaşlarım ve kız arkadaşlarımla muhabbet ediyorum ama onların hepsi sevgilim olduğunu biliyor. Saçma sapan bir şekilden gelişti. İlk zamandan beri asla sevgilime karşı düşüncelerim hislerim değişmedi. Saklamış olmam beni üzüyorSevgilinden ayrıl demek ki sana gerektiği kadar değer ilgi vermiyor. Şimdi o ilgiyi vermeyen evlenince de vermeyecek. O zaman gidip sohbet şeylerine mi katılacaksın
Evet kesinlikle üzülme sebebim bu. Bende çok üzülürdüm. Bunu 2 haftadır her gün düşünüyorum. Konuşmayı kestim o yüzden artık sanalda öyle bir durum olsa bile ya sevgilime söyleyeceğim ve karşı tarafa direkt sevgilim olduğunu. Ne olursa olsun.Sevgilin varken sanaldan yeni birisiyle tanışılmaz. bu sizin ilişkinizin kopuk olduğunu gösteriyor zaten nereye kadar uzaktan ilişki olur? Aynısını sevgilinizin yaptığını düşünün ne hissederdin? cevap sende
Öyle aşk meşk konuları için amaçlanan bir yer değil. Bende çok rahatsız olurdum biliyorum. O amaçla girmedim oraya. Sadece insanlar ne yapıyor ne ediyor zaman geçirmek için.Discort nedir bilmiyorum da ilişkiyi yürütmenin en kolay yolu empatidir.
Sevgilin de discorttan karşı cinsten biriyle sadece dertleşseydi ne düşünürdün?
Ben rahatsız olurum mesela.
Tüm bunların dışında erkek arkadaşın ile mutlu değilsen ayrıl.
Kesinlikle gün içinde çok ama çok az konuşabiliyoruz meşgul olduğundan dolayı. Beni sevdiğinden şüphe etmesem de insanın aklına bazen bir sürü şey geliyor. Öncedende bu konularla ilgili olmasa da önemli birkaç konuyu benden gizlemişti. Biraz ondan dolayi da iyice duygusal sürece girdiğimden salak bir psikolojiye girdim.Hak etti diye düşünen ben miyim erkeklere üzülemiyorum ahahahahaAhlaksız bir hatun olsaydın düz muhabbet ettiğinde dahi vicdan azabı duymazdın demekki seni cidden eksik bırakmış o zaman bence hak etmiş . Ki ortada aslında hak etmelik vicdanlık bişi yok.
Allahım yüreğine ferahlık versin, yanlış adım attırmasın inşallah.Öyle aşk meşk konuları için amaçlanan bir yer değil. Bende çok rahatsız olurdum biliyorum. O amaçla girmedim oraya. Sadece insanlar ne yapıyor ne ediyor zaman geçirmek için.
Amin hepimizin İnşallah. Teşekkür ederimAllahım yüreğine ferahlık versin, yanlış adım attırmasın inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?