- Konu Sahibi minikkuzum
-
kızlar merhaba 35 haftalık hamileyim..belki bilirssiniz bir de ikiz oğullarım var 3,5 yaşında.yaşadığım yerde hiçkimsem yok ne komşu ne arkadaş ne akraba yapayalnızız..doğumda annem gelecek ama ne kadar kalacak ki..bu sebeple bebek doğduktan sonra üç çocuğun birden ihtiyaçlarını yerine getirirken zorlanırım oğullarıma kızıp bağırırım psikolojik açıdan doyum sağlayamazlar diye onları yarım gün devlet anaokuluna yazdırdım öğlen evde oluyorlar.servise yetişmeleri için 06.30 da kaldırmam gerekiyor.yavrularım gitmek istemiyor daha 1 hafta oldu ama..oğlum bu sabah gidene kadar ağladı anne ben uyumak istiyorum evde yatağımda,okula gitmek istemiyorum diye.ben onlara işkence mi yapıyorum yaaa...o ağladıkça ben konuşamadım, gözlerine bakamadım,yüreğimde bir taş oturmuştu sanki gizli gizli ağladım..küçücük çocukları okula gönderiyorum sırt çantalarıyla minicik..acaba bakabilir miyim kızar mıyım çok mu sinirlenirim bebeğe bakarken bebek durmazsa çocuklar beni hiç bırakmazsa ne yapmalıyım.bu vicdan azabı beni öldürecek.evde mi otursalar iyi, okula mı gitseler bu soru beni çıldırtacak..ben de öğretmenlik mezunuyum ama iş evlada gelince her şeyi unutuyor insan şaşırıyor.ne gökte ne yerdeyim,ne yaptığımı bilemez durumdayım..ya okulda serviste bişey olursa,yağmurlar başladı havalar soğudu vs..bunların hepsi beni düşündürüyor.
sizin aklınız şimdi benden çok daha mantıklı çalışıyor lütfen fikirlerinizi yazın...
canım krase göndermek yerine kendine br yardımcı tutsan daha iyi olur ilerde okula baslayonca zaten cocuklar erkenden kalkacak uykuya doyamıcak şimdiden baslamısn bence
teşekkür ederim canım.çok sevindim adınıza 9 sene sonra gelen mutluluğunuza bir başkadır ikiz annesi olmak,aynı anda bir yürekte 3 yürek taşımak.tebrik ederim.
işte annelik duyguarı beni böyle çökertiyor bugünlerde.görseniz benim çocuklarımı ikiz oldukları biraz da ufak duruyorlar yaşıtlarından 3.5 yaşında minicik insanlar zorla okula gönderiyorum,evde onları daha kötü etkilerim diye.Allah sonumuzu hayır etsin,pişman etmesin aaah ah sabah 6.30 da kalkıyorum onlar gelene kadar gözüme bir damla uyku girmiyor elimde olsa okullarının karşısına taşınacam.nasıl bir duygu bu annelik Ya Rabbim,nasıl koydun bunu içimize,neyle süsledin nasıl yarattın da böyle kendimizi unutturdu
Sen kökümsün ben toprağım
Canımla kanımla beslerim
Sen solma diye göz yaşımı dökerim
Hem gündüzün hem gecen olurum
Annenim ben senin yoluna bin kez ölürüm
gözlerim yaşardı koptum ya ne hiss bu yaaa ooff oğluşumu özledim
siz çocuklarınızı yeni gelecek çocuk için evden uzaklaştırmışsınız(kusura bakmayın, ne kadar işte onlara kızmayım filan diye yumuşatmaya çalışsanız da bu savunma mekanizmasıdır). bu nedenle haklı olarak vicdanınız sızlayacaktır. sızlamalı da
ama siz çocukları eğitim için, daha iyi bir gelecek için davranış kazanmaları için gönderiyo olsanız yani bu sizin yan amacınız değilde asıl amacınız olsa inanın şuanki psikolojiden çok farlklı olur ruh haliniz
bir de şöyle bir durum var çocuklar ebeveynlerin ruh hallerini çok iyi analiz ederler. siz onlara hiç ama hiç bişi söylemeseniz bile onları okula kaygıyla gönderiyorsunuz (anladığım kadarıyla) daha siz kararsızsınız doğal olarak bunnu çocuklarınız çok iyi anlıyor işin bu tarafınıda göz ardı etmeyin. daha siz kararsızken okula gitmelerine alışamamışken onlardan nasıl kararlılık beklersiniz nasıl rahat rahat okula gitmelerini beklersiniz. herşey için zaman var bence
çocuklarınızın kalkma sorununa gelince ilköğretime de başlayınca aynı sıkıntıyı yaşamayacaklar mı. lütfen çocuklarımızı bu kadar rahat pohpohlayarak yetiştirmeyelim. bırakın gerçek hayat şartlarına alışsınlar ama eğer acaba yanlış mı yaptım diyip iki gün sonra okuldan almak istiyorsanız lütfen şimdiden yapın çünkü o öğretmene yazık okula zorla gelen bir çocukla ilgilenmek ona okulu sevdirmek insanı çoook yıpratan bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?