- Konu Sahibi minikkuzum
-
teşekkür ederim iyi hissetmemi sağladığın içinüzülme bence gayet zamanında okula gitme yaşları filan
sen de diyorsun çekingenler filan diye
işte sosyal ortamlara girdikçe aktif çocuklar olacaklardır
kreşe gitmeleri faydalarına olur
hem erken yatarlarsa erken kalkarlar
bunu düzen haline getirince de büyüdükçe daha iyi olur büyüme hormonu uykuda salgılanıyor :))
evet tabi bebek doğmadan gitmeleri iyi oldu.bu zaten kreş de değil devlet anaokulu 4 yaş gurubu.sabah kahvaltı yaptırıyorum orda da 9 da tekrar yapıyorlarmış,parmak boyası yapmışlar bugün de şarkı öğrenmişlercanım 3,5 yaş aslında kreş için erken bir yaş değil ve başlayalı daha 1 hafta olmuş.alışma süreci geçirmeleri çok normal ama bebek doğmdan yollaman daha iyi olmuş.yoksa kendilerinin istenmediği gibi düşüncelere kapılabilirlerdi.bence bir süre sonra alışacaklar ve orda da mutlu olacaklar.ama keşke 8 gibi falan götürseniz,saati çok erken.bende 2 hafta önce 16 aylık ikizlerimi kreşe başlattım ama çeşitli sebeplerden 3 gün önce geri aldım.tekrar bakıcı tuttuk.4 yaşına kadar düşünmüyorum kreş,anaokulu falan..ben öğretmen olduğum için çalışmaya mecburum.ya anaokulunda devam etsinler ya da eve yardımcı tut birlikte balkın.tek başına idare etmen zor bana göre.
Bende türkiyede ögretmendim.kizim 4 yasindayken bir ara niyetlendim ama gözüme cok kücük göründü.Vazgectim.Ama Almnayadayim 3 yildir.Burada cocuklara özgüveni 3 yasindan önce asiliyorlar.Bacak kadar cocuklara neler yaptiriyorlar görseniz hayret edersiniz.Valla ben ettim.
teşekkür ederim canım.çok sevindim adınıza 9 sene sonra gelen mutluluğunuza bir başkadır ikiz annesi olmak,aynı anda bir yürekte 3 yürek taşımak.tebrik ederim.
işte annelik duyguarı beni böyle çökertiyor bugünlerde.görseniz benim çocuklarımı ikiz oldukları biraz da ufak duruyorlar yaşıtlarından 3.5 yaşında minicik insanlar zorla okula gönderiyorum,evde onları daha kötü etkilerim diye.Allah sonumuzu hayır etsin,pişman etmesin aaah ah sabah 6.30 da kalkıyorum onlar gelene kadar gözüme bir damla uyku girmiyor elimde olsa okullarının karşısına taşınacam.nasıl bir duygu bu annelik Ya Rabbim,nasıl koydun bunu içimize,neyle süsledin nasıl yarattın da böyle kendimizi unutturdu
canim ben almanyada yasiyorum oglum 3 yasinda basladi krese,burda cocuklar cok erken basliyo hayata,hatta calisan annelerin cocuklarini 2 yasinda bile aliyolar artik,o kadar cok sey ögreneceklerki kresde sen ile sasiracaksin,en azindan bi uyku düzenleri olacak,sabah erken kalkip aksam erken yatacaklar,okul öncesi bir sùrü sey ögrenecekler,hic üzülme erken diye,evde olsalar sen onlara logusaligin stresiyle belki daha cok kizip bagiracaksin,en azindan yarim gün sana ve bebege ait olmus olacak,kresden geldiklerindede onlara vakit ayirirsin,böylece hem zorlanmamis olursun,allah yardimcin olsun
öğretmenlerine okula alıştırması için sorumluluk yüklemek gibi bir niyetim yok eşim sürekli çocuk pskiyatırlarıyla konuşuyor boş değiliz yani ikimiz de.söylediklerinizin bir kısmı gerçek fakat lütfen evden uzaklaştırma demeyin asla kabul etmem.
ah kızlar teşekkür ederim desteğiniz için..ben öğretmenlik mezunuyum blauroisecim ama çalışmıyorum demek istediğim eğitimin okulun önemini çok iyi biliyorum ama yine de içim acıyor.okul öncesi eğitimiyle ilgili aldığım kursta da 3 yaş öneriliyordu ülkemizde bunun öneminin yeni fark edildiğini söylüyordu hocalar ama işte ne bileyim..
işte asıl neden yalnızlıkben de bunalıyorum burda her gün tek başıma..çocuklarım da yalnız iletişimden uzak..çekingen,korkak..bir de üzerine benim stresimi yaşarlarsa diye gönderdim okula.bebek olmasa 1 sene daha yollmazdım ama sürpriz bir hamilelik 1 ay sonra doğacak bebek bütün dengelerimizi alt üst etti evdeki.çocuklarım evde çok sık kavga ediyor ve hep biri diğerini şikayet etmeye geliyor.hiç tek bırakmazlar beni.şimdi bebeği uyuturken düşünüyorum emziriyorum uyumak üzere bir bağırtı kavga anneeeee sesler.bebek ağlar onlar ağlar ben ağlarım..tam emziriyorum anneeeee kakaaammm veya tahmin edersiniz işte.bazen yalnızlıktan dönem dönem psikolojim bozuluyor ve bunu çocuklara yansıtmaktan çok korkuyorum..okul belki bana ve yavrularıma iyi gelir diye düşündüm,kaliteli zaman geçirirler,el becerisi,diyalog kurma,sosyalleşme gibi şeylerde işe yarar dedim.ama böyle gözlerinde yaş görünce yüreğimden birşeyler kopuyor.benim yüzümden ağlıyorlar diyorum,ben nasıl bir anneyim diyorum diyorum da diyorum.eşim gerekli diyor,ben memnunum diyor.
ama annelik daha başka işte..bilirsiniz beni anlarsınız..öğlenci meselesine gelince sadece sabahçı alıyoruz dediler öyle aldılar ama öğle gurubu da açmışlar şimdi fakat oraya geçirirsem öğretmenleri ve arkadaşları değişeceği için iyice kötü olabilir,bir aşinalık oluştu çünkü şimdi çok iletişimde olmasalar da..
işte böyle annelik zooooooor zor
size kesinlikle boş bi insansınız ya da yanlış davranmışsınız vb. bir soylemim olmadı olamaz. kimseyi yargılamaya hakkım yok başlıktan da anlaşılabileceği şekilde sadece bir bakış açısı koydum ortaya. boş bir insan olduğunuzu düşünmüyorum bilakis eğitimli bir insan olduğunuzu yazınızdan anladım ama dediğim gibi farklı bir taraftan bakmanızı istedim siz haklı olarak anne rolünüzle canınızın yandığını ifade etmişsiniz. ben de okul öncesi öğretmeni olarak bunun gereksiz olduğunu söyledim(söylemeye çalıştım). "vicdanınız sızlamalı da " derken de eğer evden işim kolaylaşsın diye okula gönderiyorsanız sızlamalı demiştim. hassas olduğunuz için üzerinize alınmışsınız. sizin onları okula gönderdikten sonra ya da gönderirken psikolojinizin rahat olması adına bu kadar keskin bir kelime kullandım. "evden uzaklaştırma amacınızın olmadığının" net bir şekilde farkına vardrmak içindi aslında ama sizi anlıyorum. sadece yorum yazmak için değil de size birşeyleri iç dünyanızda tartmak ve duygularınızı netleştirmeniz için yazmıştım. diyaloglar karşılıklı olarak savunma ya da açıklama yapma şekline dönüştükten sonra sadece diyebileceğim tek şey sıradan bir yorum olup; siz ve çocuklarınız için hayırlısı olsun demek olur.
madem için el vermiyor bence bebeğinin doğmasını bekle. belki de çoook uslu bir bebek olur ve sen hiç sıkılıp strese girmez, çocuklarını da üzmezsin. benim ablamla aynı zamanda bebeğimiz oldu, bennimki aşırı zor, ağlayan bir bebek ama inan onunkinin varlığı ile yokluğu bir. çok saki, huzurlu, annesini hiç üzmeyen bir bebek maşaallah. belki öyle olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?