Vicdansiz bir anne miyim?

hanza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
206
0
46
- Yurtdışı
son gunlerde ogluma karsi kendimi cok soguk hissediyorum .1 cocugum var ve 10 aylik.
neden boyle yapiyorum bilmiyorum ama o agladigi zaman gidip kucagima almak icimden gelmiyor.
cocugum saatlerce bagira bagira agliyor ama ben elimi kolumu kipirdatmiyorum.
aglar aglar susar diyorum icimden.surekli dibimde birsuru oyuncagi var ama hicbiriyle oynamiyor .
rahatima cok duskunum cocuk icin fedakarliklar yapmak cok zor geliyor.onceleri ona ozel yemekler hazirliyordum yemiyordu bende artik ona ozel yemek yapmiyorum .hatta gun icinde sadece mamayla besleniyor cunku hicbirsey yemiyor bende hazirlamiyorum cok kotu bir anneyim cocugu hak etmiyorum ama geri donusude yok onu geri yollama sansim yok geldigi yere. ben seytan gibi dusuncelere giriyorum . bazen icimden keske olmasaydi neden allah sana cocuk verdi diyorum isyanlara giriyorum bunlar cok kotu dusunceler bunun farkindayim ama dusuncelerimdende birturlu siyrilamiyorum.anne olmayi hak etmiyorum.butun elestirilere acigim iyi kotu aci tatli yanlislarimi gormeme yardim edin neden boyle yapiyorum ben. cok bencilmiyim vicdansizmiyim.

sanırım depresyona girmişsin..bir dr a git ..

Davranışlarınızın düşüncelerinizin yanlış olduğunu söylemeye gerek yok çünkü sizde farkındasınız bu durumun.Bence psikolojik yardım almalısınız.Başka çaresi olacağını düşünmüyorum.Allah evladınıza uzun ömürler versin...

şaka falan mı bu?? cidden böyle agır laflar duymak için açılmış bi konu gibi... depresyondasınız heralde

madem rahatina duskundun neden cocuk yaptin...yazik degilmi o yavrucaga saatlerce agliyor ve sen kilini kipirdatmiyorsun kusura bakma ama evet bencil ve vicdansizsin cocuguna ozel yemek yapmak bile zoruna gidiyorsa yazik ne diyim insanlar bir suru para dokuyor 1 evlat sahibi olabilmek icin sense elindeki yavrucagin kiymetini bilmiyorsun yazik gunah o cocuga ya bence git bi pskolojik yardim al ve o cocugunada gerekli ilgi ve sevgiyi goster sonra cok pisman olursun...

Nimetin kıymetini bilmeyenden nimet alınır allah muhafaza allah herkesin yavrusunu bagışlasın.. biraz yavrunuzdan ayrı kalın bari..

keşke bunları daha önce düşünseydin

rahatına düşkünsen ona göre davranıp çocuk dünyaya getirmeyecektin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım bence bencil veya vicdansız değilsin sadece henüz bir çocuğun sorumluluğunu alma zamanı değilmiş senin için..

Annen,kayınvaliden veya sana yardımcı olacak bir yakının yok mu,eşin hiç yardımcı olmuyor mu?

Yanlış bilmiyorsam durumun "postpartum depresyon"..

Eşine durumu anlat ve mutlaka bir doktora gidin..

Kimse seni suçlamaz veya olumsuz birşey söylemez çünkü şu anda yardıma ihtiyacın var senin..

sizin anneniz uzakta mı,zorlu bir doğum mu geçirdiniz? bebek çok mu ağlıyor?eşiniz çocukla ilgilenmiyor mu? şeytanlık değilki bu postnatal depresyon,bebeğinizi haketmediğinizi düşünmek,ben şeytanım diye düşünmek hepsi bundan.çevreniz de de size yardımcı olacak kimse yoksa bu normal.ben geçirmedim ama sizi anlayabiliyorum.
ama o küçüğün yüzüne baktığınızda acıyosunuz ona değilmi,bir gülüşüyle dünyalar sizin oluyodur.üzmeyin kendinizi hepsi geçici.beklenmeyen bir zamanda anne olduysanız herşey olabilir.siz vicdansız olsanız bunları buraya pişman olup,dert yanıp,her eleştirye açığım demektense,bebeğinizi kapalı kapılar arkasında psikolojik fiziksel şiddet uygulayarak mahvederdiniz ve kimsenin ruhu duymazdı.
vicdansızlık budur,sizinki sadece psikolojinizin yıpranmasıyla oluşan bir durum.geçmiş olsun...

bencede depresyonda olmalısın belki altında farklı nedenler vardır çocuguna yansıtıyosundur yoksa normal değil bu düşünceler...

bir insanin depresyonda oldugu nasil anlasilir ki ?sanmiyorum depresyonda degilim bunlari bile bile yapmak istemiyorum.keske depresyonda olsaydim o zaman belki bir mazaretim olurdu. dediginiz gibi onca insan var cocuk sahibi olmak isteyen diyorum ya ben hak etmiyorum neden benim cocuugum oldu.keske olmsaydi.

Canım, depresyona girmişsin belli. Postpartum depresyon büyük ihtimalle. Bir dr'a görün. Yaptığın vicdansızlık, bencillik değil çünkü bunu yapan sen değilsin. Yarın ilk işin dr'a gitmek olsun. Yoksa kendini de, çocuğunu da saçma bir durumun içine sokarsın.

sanırım lohusa depresyonundasınız
yaptığınızın yanlış olduğunun farkında olmanız ve çözüm aramanız
kötü bi anneden çok yardıma ihtiyacı olan bi anne izlenimi uyandırdı ben de.
psikolojik destek almayı deneyin
devlet hastanelerinde bu imkandan faydalanabilirsiniz
maddi durumunuz yoksa
ana çocuk sağlığı merkezlerinde de bu tarz yardım alabileceğiniz
branşlar var
ihmal etmeyin çocuğunuzla aranızda kapanması güç uçurumlar olmadan
yardım alın.

maşallah herşeyinde farkındasınız bence bizim sinirlerimizin sınırlarını zorluyo arakada haketmiyomuş neden olmuş bilmem ne dalga geçiyo resmen yaayoksa böyle bişe mümkün mü mümkünsede normal degil çoook anormal ve hemen tedavi edilmesi gerekli...

Arkadaşım etme eyleme bunlar nasıl sözler?

İnan ki sonra çok pişman olursun,Allah razı gelmez buna..

Allah korusun yavrunun başına bir iş gelrse ömür boyu vicdan azabı çekersin..

Daha önce nasıldın,çocukları sevmez miydin hiç,çocuklarla aran nasıldı..

İlk defa duyuyorum böyle birşey..

lütfen çocuğunuza fiziksel şiddet uygulamayın

makarasına mı konu açtın bacım diyesi geliyor insanın

o kadar çok tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmaya çalışan bayanlar varken
gerçekse konu eğer sizin çocuğunu acıdım

psikoloji falan değil düpedüz şımarıklık
her eleştriye açığım demişsin
sana hokkalı bir küfür yakışırdı ama üyeliğimi tehlikeye atamam ayıp ayıp
senin gibi caniler yüzünden birsürü çocuk sokaklara atılıyor öldürülüp çöp kutularına atılıyor

böyle anneleri ne yapmak gerekir ben bilemiyorum artık
üvey annelerden nefret ederken gerçek annelerdende nefret edilebiliyormuş demekki

keskelerle gemi yurumuyor canim...keske demek icin cok gec simdi o cocugun sevgi ve ilgiye ihtiyaci var ve sen acilen bi piskologa gitmelisin...belki uykusuz kaldin belki cok yoruldun evet cocuk buuyutmekte kolay birsey degil sende haklisin ama onu o cocugu yapmadan once dusunecektin...simdi sevgi ve ilgiye muhtac bi bebegin var ve sen onun annesisin ona bakmak ve buyutmek zorundasin sadece kendi dusunemezsin...kendin rahat edeceksin diede sadece mamayla vs.sagliksiz buyutemessin bebegini bunu ona yapmaya hakkin yok...millet neler cekiyor bnde dahil bi cocugum olsun diye peki ya senin yaptigin ALLAHA SUKRETMEN LAZIM seni evlat sahibi yapmis sense isyan edip keske olmasaydi diyorsun kendine gel...

canım benim,canın hiçbirşey yapmak istemiyorsa,hiçbir şeyden tad alamıyorsan,sürekli uyku hali ve bezginlik varsa, bağırsaklarında sürekli sorun varsa,iştahsızsan ya da aşırı iştahlıysan,hiçbirşey ilgini çekmiyor ve yaşama isteğini kaybetmiş gibiysen depresyondasın...kendin için gitmiyorsan bebeğin için git doktora,gerçekten şu an sana yükmüş gibi gelebilir o bebek,ama nasıl bir hediye olduğunun farkına vardığın anda onu kalbine sokmak isteyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…