"vicdansız bir ANNE MİYİM?" demişsiniz
evet çok vicdansız bir annesiniz. herkes ektiğini biçer.
keşke bunları daha önce düşünseydin
rahatına düşkünsen ona göre davranıp çocuk dünyaya getirmeyecektin.
Canım bence bencil veya vicdansız değilsin sadece henüz bir çocuğun sorumluluğunu alma zamanı değilmiş senin için..
Annen,kayınvaliden veya sana yardımcı olacak bir yakının yok mu,eşin hiç yardımcı olmuyor mu?
Yanlış bilmiyorsam durumun "postpartum depresyon"..
Eşine durumu anlat ve mutlaka bir doktora gidin..
Kimse seni suçlamaz veya olumsuz birşey söylemez çünkü şu anda yardıma ihtiyacın var senin..
sizin anneniz uzakta mı,zorlu bir doğum mu geçirdiniz? bebek çok mu ağlıyor?eşiniz çocukla ilgilenmiyor mu? şeytanlık değilki bu postnatal depresyon,bebeğinizi haketmediğinizi düşünmek,ben şeytanım diye düşünmek hepsi bundan.çevreniz de de size yardımcı olacak kimse yoksa bu normal.ben geçirmedim ama sizi anlayabiliyorum.
ama o küçüğün yüzüne baktığınızda acıyosunuz ona değilmi,bir gülüşüyle dünyalar sizin oluyodur.üzmeyin kendinizi hepsi geçici.beklenmeyen bir zamanda anne olduysanız herşey olabilir.siz vicdansız olsanız bunları buraya pişman olup,dert yanıp,her eleştirye açığım demektense,bebeğinizi kapalı kapılar arkasında psikolojik fiziksel şiddet uygulayarak mahvederdiniz ve kimsenin ruhu duymazdı.
vicdansızlık budur,sizinki sadece psikolojinizin yıpranmasıyla oluşan bir durum.geçmiş olsun...
Arkadaşım etme eyleme bunlar nasıl sözler?
İnan ki sonra çok pişman olursun,Allah razı gelmez buna..
Allah korusun yavrunun başına bir iş gelrse ömür boyu vicdan azabı çekersin..
Daha önce nasıldın,çocukları sevmez miydin hiç,çocuklarla aran nasıldı..
İlk defa duyuyorum böyle birşey..
lütfen çocuğunuza fiziksel şiddet uygulamayın
makarasına mı konu açtın bacım diyesi geliyor insanın
o kadar çok tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmaya çalışan bayanlar varken
gerçekse konu eğer sizin çocuğunu acıdım
psikoloji falan değil düpedüz şımarıklık
her eleştriye açığım demişsin
sana hokkalı bir küfür yakışırdı ama üyeliğimi tehlikeye atamam ayıp ayıp
senin gibi caniler yüzünden birsürü çocuk sokaklara atılıyor öldürülüp çöp kutularına atılıyor
böyle anneleri ne yapmak gerekir ben bilemiyorum artık
üvey annelerden nefret ederken gerçek annelerdende nefret edilebiliyormuş demekki
keskelerle gemi yurumuyor canim...keske demek icin cok gec simdi o cocugun sevgi ve ilgiye ihtiyaci var ve sen acilen bi piskologa gitmelisin...belki uykusuz kaldin belki cok yoruldun evet cocuk buuyutmekte kolay birsey degil sende haklisin ama onu o cocugu yapmadan once dusunecektin...simdi sevgi ve ilgiye muhtac bi bebegin var ve sen onun annesisin ona bakmak ve buyutmek zorundasin sadece kendi dusunemezsin...kendin rahat edeceksin diede sadece mamayla vs.sagliksiz buyutemessin bebegini bunu ona yapmaya hakkin yok...millet neler cekiyor bnde dahil bi cocugum olsun diye peki ya senin yaptigin ALLAHA SUKRETMEN LAZIM seni evlat sahibi yapmis sense isyan edip keske olmasaydi diyorsun kendine gel...
canım benim,canın hiçbirşey yapmak istemiyorsa,hiçbir şeyden tad alamıyorsan,sürekli uyku hali ve bezginlik varsa, bağırsaklarında sürekli sorun varsa,iştahsızsan ya da aşırı iştahlıysan,hiçbirşey ilgini çekmiyor ve yaşama isteğini kaybetmiş gibiysen depresyondasın...kendin için gitmiyorsan bebeğin için git doktora,gerçekten şu an sana yükmüş gibi gelebilir o bebek,ama nasıl bir hediye olduğunun farkına vardığın anda onu kalbine sokmak isteyeceksin.
Tek diyebilceğimm o size muhtaçç..
Vermesseniz isteyemez..
Anlatamaz..
Acıktım diyemez..
Karnım ağrıyo anne diyemez..
Sana ihtiyacım var diyemez işde
Dahaa çok küçükk
Kendinizi kontrol edin ona zarar vermeyin bari ani bi sinir veya cinnet haliyle
Çocuğu istemediğinizi açık açık söylüyorsunuz zaten
Siz bir annesiniz kabul etsenizde etmesenizde..
Rabbim şu mübarek günde çocuk hasretiyle kavrulanları görsün inşallah..
AMINNNNNNNNNNNN
lohusa depresyonu 10 ay mı sürer ilk doğum zamanında olur
ben lohusa ile ilgisini çözemedim
rahatına düşkün bir insanmış bu yüzden çocuğa katlanamıyormuş
kendi çocuğuna katlanamayan bir anne
üvey anne olsaydınız üvey çocuğunuzun halini düşünemiyorm üzüldüm bence elinizi vicdanınıza koyun yazık o minik yavruya ne zararı var size
senin gibi caniler yüzünden birsürü çocuk sokaklara atılıyor öldürülüp çöp kutularına atılıyor
üvey annelerden nefret ederken gerçek annelerdende nefret edilebiliyormuş demekki
lohusa depresyonu 10 ay mı sürer ilk doğum zamanında olur
ben lohusa ile ilgisini çözemedim
rahatına düşkün bir insanmış bu yüzden çocuğa katlanamıyormuş
kendi çocuğuna katlanamayan bir anne
üvey anne olsaydınız üvey çocuğunuzun halini düşünemiyorm üzüldüm bence elinizi vicdanınıza alın yazık o minik yavruya ne zararı var size
evet benim bildigimde lohusa depresyonu dogumdan sonra hemen olur benim bu durumum son 2 aydir var. ben lohusa depresyonu oldugumu dusunmuyorum. bu baska birsey cozemiyorum sersemlik mi desem tembellik mi baska bisey....
Allah yardımcın olsun canım senin,senin normal olmanı beklemek hata ama şu kadarcık küçücük bebeğine yazık bak farkında olmadan ondan çıkarıyosun hıncını. babası seni öyle bir hale getirmişki gerçekten "kafeste beslenmiş" gibi olmuşsun, sürekli aşağılanarak,insan içinde rezil ederek senin kendine olan saygını bitirmiş,kendini zavallı hiçbirşeyi tam yapamayan biri olarak görmene neden olmuş.boşanacaksan çabuk ol hayatına yeni bir sayfa aç çünkü olan oğulcuğuna olur.
bak allahın sana hediyesi o.dünyada ona en yakın olan insan sensin,kendi mamasını kendi yiyemez,hiçbir şeyini yapamaz,giyemez, sana muhtaç o... bunun farkına var. çocuğu olan bir insanın erken ölmeye bile hakkı yok derim ben,o bebek için savaşmalısın.kocan çok mu sinirli hiç düzelmiyo mu?hiç düzelme emaresi göstermiyo mu?bassın gitsin o zaman.boşan.lise mezunusun,en azından aklın rahat olur sekreter olarak çalışırsın,satış görevlisi olarak çalışırsın...akşam bebeğinle oynarsın kafa rahatlığı içinde.bir "hasta" yüzünden hasta olma.sana yazık.ama en çok da o küçüğe yazık.
baskasinin cocuklarini cok onemsemem ama kendi cocugumu cok seviyorum canimi bile veririm onun icin ama ona bakmak gelmiyor icimden .
hayir asla oyle birsey olmaz.o kadar da degil minicik bir bebek.
ben uvey anne degilim biyolojik annesiyim ne yazikki. onu asla sokaga felan atmam oyle birsey yapmam o kadar da vicdansiz degilim yani.
evet cok yorucu uykusuzum yorgunum kendime hic vakit ayiramiyorum hep benimle oynamak istiyor. ben kendi kendine kalsin oynasin istiyorum ama oynamiyorum yemek yaparken bile gelip bacaklarima dolaniyor.cekistiriyor etegimden pantolnumdan vs...mama konusunda yemek yapiyorum yemiyor bende diyorum aman bosver ne ugrasiyorsun yemicek dokuceksin sonra.
istahim iyidir yiyorum surekli oturmak istiyorum ev iside yapasim gelmiyor ya tv izlemek ya nette takilmak yada uyumak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?