Vicdansiz bir anne miyim?

"vicdansız bir ANNE MİYİM?" demişsiniz
evet çok vicdansız bir annesiniz. herkes ektiğini biçer.

aslinda cok merhametli bir insanim sokakta bir dilenci gorsem para vermeden gecmem yaslilara karsi cok merhametim vardir cocugum konusunda neden boyle olamiyorum mesele bu.

keşke bunları daha önce düşünseydin

rahatına düşkünsen ona göre davranıp çocuk dünyaya getirmeyecektin.

cocuk aslinda supriz oldu bize ama dogmadan cok istiyordum son 2 aydir boyleyim yoksa 2 yasina kadar emzircektim bile planlarim boyleydi. simdi surekli mama yiyor ve kilosuda cok dusuk 8 kilo.ona bakamiyorum.

esim yardim etmiyor cok calisiyor surekli isleri var eve gec geliyor zaten.oda yorggunum butungun kafam doluyor vs birsuru bahanesi var.2 tarafin aileside uzakta oturuyor .annem dogumda yanimdaydi 2 ay kaldi sonra gitmek zorunda kaldi onunda bir duzeni var sonucta ne kadar kalabilir ki.

dogum cok rahat gecti epidural normal dogum oldu.bebegim 4 ay cok gazliydi .evet ona bakinca cok uzuluyorum keske ben olmasaydim annen diyorum.cok sorumsuz tembel rahat davraniyorum.

Lütfen yangına körükle gitmeyin. Arkadaş şuan normal bir psikolojide değil. Sizin söylediğniz laflarla enaniyeti devreye girip kendini normal görmeye başlayabilir. Siz kızdıkça, aşağıladıkça bir şey değişmeyecek. Sadece yol gösterin.

konu sahibi arkadaş için: canım, bak yol gösterenler olmuş. Yarın hemen, imkanın varsa özele yoksa devlet hastanesine git. Bir psikiyatırla görüş. postpartum depresyon geçiren o kadar çok anne var ki. Bu hormonlara karşı vücudun verdiği bir tepki. Ama tedavi olmazsan kötü yerlere gider. Bu akşam şunu düşün. Hamileyken bebeğini nasıl da heyecanla beklediğini... Bebeğin büyüdüğünde sana nasıl can yoldaşı olacağını... Kendini bırakma canım. Sen çok iyi bir annesin ki vaziyetin kenidini rahatsız ediyor. Uzman bir doktordan yardım almalısın sadece.

arkadaşın açtığı diger konu eşiyle ilgili sorunu olduğunu yazıyo okursanız o konuyu arkadaşın böyle olmasının normal olduğu kanısındayım bence ailecek yardım almalılar...

Tek diyebilceğimm o size muhtaçç..
Vermesseniz isteyemez..
Anlatamaz..
Acıktım diyemez..
Karnım ağrıyo anne diyemez..
Sana ihtiyacım var diyemez işde
Dahaa çok küçükk
Kendinizi kontrol edin ona zarar vermeyin bari ani bi sinir veya cinnet haliyle
Çocuğu istemediğinizi açık açık söylüyorsunuz zaten
Siz bir annesiniz kabul etsenizde etmesenizde..
Rabbim şu mübarek günde çocuk hasretiyle kavrulanları görsün inşallah..

lohusa depresyonu 10 ay mı sürer ilk doğum zamanında olur
ben lohusa ile ilgisini çözemedim
rahatına düşkün bir insanmış bu yüzden çocuğa katlanamıyormuş
kendi çocuğuna katlanamayan bir anne
üvey anne olsaydınız üvey çocuğunuzun halini düşünemiyorm üzüldüm bence elinizi vicdanınıza koyun yazık o minik yavruya ne zararı var size

Son düzenleme:

baskasinin cocuklarini cok onemsemem ama kendi cocugumu cok seviyorum canimi bile veririm onun icin ama ona bakmak gelmiyor icimden .

lütfen çocuğunuza fiziksel şiddet uygulamayın

hayir asla oyle birsey olmaz.o kadar da degil minicik bir bebek.

ben uvey anne degilim biyolojik annesiyim ne yazikki. onu asla sokaga felan atmam oyle birsey yapmam o kadar da vicdansiz degilim yani.

evet cok yorucu uykusuzum yorgunum kendime hic vakit ayiramiyorum hep benimle oynamak istiyor. ben kendi kendine kalsin oynasin istiyorum ama oynamiyorum yemek yaparken bile gelip bacaklarima dolaniyor.cekistiriyor etegimden pantolnumdan vs...mama konusunda yemek yapiyorum yemiyor bende diyorum aman bosver ne ugrasiyorsun yemicek dokuceksin sonra.

istahim iyidir yiyorum surekli oturmak istiyorum ev iside yapasim gelmiyor ya tv izlemek ya nette takilmak yada uyumak istiyorum.

AMINNNNNNNNNNNN

Selam,

cok sorumsuz tembel ve rahat davraniyorum demen,yani sorunlarin nerden kaynaklanabileceginin aslinda farkinda oldugunu gösteriyor.

uzmandan yardim almaya calis,cocugunu bir arkadas olarak sana bir can yoldasi olarak görmeye calis...

Allah kimseye zora düsürmesin canim,yardimcin olsun.

Allah yardımcın olsun canım senin,senin normal olmanı beklemek hata ama şu kadarcık küçücük bebeğine yazık bak farkında olmadan ondan çıkarıyosun hıncını. babası seni öyle bir hale getirmişki gerçekten "kafeste beslenmiş" gibi olmuşsun, sürekli aşağılanarak,insan içinde rezil ederek senin kendine olan saygını bitirmiş,kendini zavallı hiçbirşeyi tam yapamayan biri olarak görmene neden olmuş.boşanacaksan çabuk ol hayatına yeni bir sayfa aç çünkü olan oğulcuğuna olur.
bak allahın sana hediyesi o.dünyada ona en yakın olan insan sensin,kendi mamasını kendi yiyemez,hiçbir şeyini yapamaz,giyemez, sana muhtaç o... bunun farkına var. çocuğu olan bir insanın erken ölmeye bile hakkı yok derim ben,o bebek için savaşmalısın.kocan çok mu sinirli hiç düzelmiyo mu?hiç düzelme emaresi göstermiyo mu?bassın gitsin o zaman.boşan.lise mezunusun,en azından aklın rahat olur sekreter olarak çalışırsın,satış görevlisi olarak çalışırsın...akşam bebeğinle oynarsın kafa rahatlığı içinde.bir "hasta" yüzünden hasta olma.sana yazık.ama en çok da o küçüğe yazık.

Depresyonda olmadığınızı iddia etsenizde depresyondasınız bebeğe hazır değilmişsiniz bu ortada ama ne bekliyordunuz ki doğururken onun size muhtaç olacağınızı biliyordunuz bi annenin duygularını geçtimm merhametimiinizdemi yok:26::26: Şu an riyaakar davranıyorsunuz ve çok büyük yanılgıdasınız rabbim yardımcınız olsun psikolojik destek alın mutlaka..

evet benim bildigimde lohusa depresyonu dogumdan sonra hemen olur benim bu durumum son 2 aydir var. ben lohusa depresyonu oldugumu dusunmuyorum. bu baska birsey cozemiyorum sersemlik mi desem tembellik mi baska bisey....

araştırırsan görürsün
doğumdan sonraki 4-6 haftada başlayıp
2 yıla kadar sürdüğünü
kiminde çok sonradan çıktığını
böyle bi rahatsızlık var
bu sebeple intihar eden insanlar biliyorum ben
yorum yaparken insanların psikolojilerini
iyice alt üst edip bunalıma sürüklemeyin
bu şımarıklık mıdır değil midir konu sahibini
tanımadığımıza göre rahatsızlık olduğunu varsayalım

Son düzenleme:
Bebeğiniz şu an çok hareketli.
Belki yakın zamanda yürümeye başlayacak.
Bu dönemde zaten oyuncaklardan çok etraftaki nesneler ve insanlarla oynamak isterler.
Ve evet en anneci olduğu dönemdir.
Bence annenizi bir süre misafir edin.
Nefes almanıza yardımcı olur.
Durumunuzu açıkça anlatın.
Çocuğunuza bakamadığınız konusundaki endişelerinizden bahsedin.
Kendinizi toparlamanız için fırsat olur.
Ve en önemlisi bir doktordan destek alın.
Bunu kendiniz için değil oğlunuz için yapın.
Bebeğinize bakabilmek için attığınız en büyük ve en öncelikli adım bu olsun.
Her şey düzelecek.Birgün iyi ki doğrmuşum oğlum seni, iyi ki yanımdasın diyeceksiniz...

Depresyonda değilim diyorsunuz ama buna siz değil bir doktor karar verebilir. Yapılan hareketlerin bilincinde olmak, sağlıklı olmak demek değildir ki.
Kötü bir anne olduğunuza inanmak istemiyorum. Belki sorumluluklarınıza alışamadınız, belki anne olmaya, belki başka bir şeye... Bir uzmandan yardım alarak bunları aşabilirsiniz. Bebeğinizin sağlıklı bir anneye ihtiyacı var. Lütfen bunu ondan esirgemeyin.

allaha sıgın canım osenin canın cigerin onunyüzüne bak o bi melek gülüm senin sinirlerin iyce bozulmuş yavruna sarıl bence biraz sakin ol o uyuyunca kendine vakit ayır bol bol dua et eşinden yardım istesen yapmazmı kötüyüm biraz desen nebileyim tatil günlerinde falan sana yardımcı olsa belki sen biraz rahatlarsı allah yardımcın olsun icinden kötü duyguları alsın

evet benim bildigimde lohusa depresyonu dogumdan sonra hemen olur benim bu durumum son 2 aydir var. ben lohusa depresyonu oldugumu dusunmuyorum. bu baska birsey cozemiyorum sersemlik mi desem tembellik mi baska bisey....

Bak hiçbir bilgin yok. postpartum depresyon genelde ilk aylarda çıksa da bazen ilk bir yıl içinde de çıkabiliyor. Bir doktora git. Kenidini yiyip bitirerek bir sonuca varamazsın.

Hala depresyonda değilim diyorsan da bebeğini kaynana ya da annene bırak onlar baksın. Sen normal değilsin çünkü. Psikoloji ya da tıp bilgin yoksa depresyonda olup olmadığına nasıl karar verebilirsin. Doktora danış, onlar kararını versin.

Merhabalar hanımefendi...
Evli misiniz?
Çoluk çocuğunuz var mı?
Aslında hiç meraklı bir insan değilimdir ama birden merak ettim işte...

Hiç hamile kalıp o bunalımı yaşadınız mı?
İçinizde kıpır kıpır birşeylerin kımıldadığını hissedip garip bir sıkıntı yaşadınız mı?
Peki ya doğumdan sonraki mutluluk karışımı garip bir boşluk ve henüz alışamadığınız dağ kadar büyük sorumlulum hissi...

Çok merak ediyorum
Hani biliyorsunuz ya herşeyi; ondan soruyorum

kocam maalesef ne yazikki duzelmiyor ve duzelmicekte .bu konudada cok git gellerim var. bir yanim bosan kurtul desede diger yanim tek basina cocuk buyutemessin bu sorumlulugu yuklenme diyor. oglum babasiz buyusun istemiyorum.

oyuncak bebek degilki bu gercek bebek sevgiye ilgiye ihtiyaci var daha 10 aylik kendi kendine oynamayi nerden bilsin seni hareketli gorunce senin oynamak istiyodur yada ilgilenmeni sevmiyorsa baska seyler dene bugun yemez yarin yer sen yap yeterki...evde yanlizsin o sana arkadas yoldas oluyodur ALLAH YOKLUGUNU GOSTERMESIN...AMINbosvere vere bence bu duruma gelmissin bosver kim kalkip bakacak bosver kim ugrasacak dedikce herseyi bosverirsin...yakinda mamada yapmassin amann bosver yemesede olur diye tovbe tovbe kusura bakma uzerine gelmek istemiyorum ama biz boyle avlat atesliyle yanip kavrulurken evlat sahibi annelerin bebeklerine boyle davranmalari sinirlerimi bozuyor...surekli oturmak istiyorum diyosun surekli oturmakla nereye varacaksin tv yada internet senin o minnacik evladindan dahami onemli yarin bi gun yaslandiginda senin yaninda evladin olacak tv yada internet degil...uyumak isteyebilirsin haklisin yorgunluktur bu donelmelrde uyku duzenin bozuk olur ama kendinden biraz odun ver ve fedakarlik yap bugunlerde gecer ve belkide sen boyle dusundugun icin cok pismanlik duyarsin iyikiu olmus yavrum dersin...bende istiyorum bi evladim olsun uykusuz kalayim ama olsun interneti tvyi napim onlar bana ne getirecek ama evladin kokusu bile yeter...ay gercekten sinirlerim bozuldu ve gozlerim doldu aglamamak icin kendimi zor tutuyorum biz boyle evlada muhtacken ne olur yapmayin boyle lutfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…