abartmıyorum ama ben çocuğu dövdü diye aşağı kattaki komşumu yaka paça dövdüm. öz annesi değil bakıcısıydı. çocuğu evine getirir bakardı. çocukta direk kucağıma gelmişti kıyamam ya çok tatlıydı. o günden sonra çocuk gelmedi. o gün tüm apartmanı inletmiştim.Hanımlar biraz uzun olucak ama bu konuda bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorum. Şimdi;
İki gün önce üst katımızdakiler gece 00.00'dan 03:00'a kadar deli gibi gürültü yaptılar. Bağırış çağırış gırla. Normalde çok takılmam böyle şeylere ama en son küçük çocuğu dövdüğünü anladığımız sesler geldi "yeteer" vs şeklinde ve çocuk ağlaması en başta yüksekti sonra kesildi. Bizim sitede daireden daireyi arayabiliceğiniz telefonlar mevcut güvenliği vs arayabiliyosunuz. Dedim hiç güvenliği karıştırmadan önce kendim uyarıyım. Daire numarasını tahmin etmeye çalıştım bir katta 5 daire var falan diye sonrada dedim bu saatte yanlış birini aramıyım çıkıp bi daire numarasına bakıyım. Ev arkadaşımla çıktık, o kat inliyor ve hiç kimse kafasını kapıdan çıkarıp noluyo demiyor gerçekten çok ilginç. Neyse kapıya geldiğimde kadının sesi çok kötü geliyodu normalde daire numarasına bakıp eve gidip aricaktım ama arkadaşımla "belki bir şeye ihtiyacı vardır çok kötü geliyor sesi" diye düşünüp kapıyı tıklayacakken içerden bir kadın diğerine "çocuğu mu öldürdün" dedi. Benim gözümden yaşlar akmaya başladı direkt zaten. Hani gerçekten öldürmemiştir evet ama bunu söyleyecek kadar dövmüştür en iyi ihtimalle diye düşünerek. Neyse hemen güvenliğe inip anlattık onlar çıktı çaldılar kapıyı, açmamışlar. Güvenlikte gayet sakin bunu söylüyor bana, "açmadılar.."
Neyse hemen sonrasında biz çıktık yukarı ve ben kapıyı ısrarla çalmaya başladım. Dürbünden bakıp geri çekiliyor şuursuz. Görüyorum baktığını aç şu kapıyı hemen dedim. Biraz sonra açtı kapıyı benim yaşlarımda 22 gibi falan duran bir kız. Sen saatin farkında mısın? O çocuk sesleri neydi derken 2 yaşında bıcırığım koştu boynuma atladı. Ben zaten ağlıyodum. Çok kötü oldum. Arkadan bi kadın daha çıktı. Ben çocuğun sağına soluna bakıyodum bir şey var mı diye boynunda tırnak izi gördüm ve şuurumu kaybettim bu nasıl oldu, hangi iğrenç yaratık yaptı bunu deminden beri bağrışmalarınız bu çocuğa mıydı diye. Ve işin ilginci biride çıkıp bana "sanane oynarken oldu" demedi. Açıklama yapmaya çalıştılar. Uzun bir kavga geçti aramızda onlardan özürler vs'ler.. Kadın ben yapmadım annesi ve babası tartışmışlar gibi bir şeyler saçmaladı. Çocuk o esnada bana gülümsüyo benim kucağımda, kadınada gülerek kucak açtı ona da gitti sarıldı. Yani sizce çocuk sürekli bu şiddeti yaşasa anlayıp gitmemezlik yapar mıydı? güvenliğe polis çağırmaları gerektiğini söyledim, tamam dediler saat 04:00 falandı iki saat sonra otobüsüm olduğundan ayrılmak zorunda kaldım. Polisin hiç bir yetisi olabileceğini düşünmüyorum çünkü arayıp bilgi aldığım kadarıyla faydasız bir çabaymış. Bu çocuk sürekli bu şiddeti yaşıyor mu vs bunun netleşmesi için benim aile ve sosyal politikaları mı aramam gerekiyor? Yeterli mi benim şahitliğim? Bilmiyorum şu Kayserideki canavardan sonra içim dahada bir acıyor. Ve yetersiz çabalarsak o küçücük şeyler daha da zarar görücek bu caniler oldukça.