- 17 Haziran 2013
- 1.017
- 1.764
- 333
Konu cocugum olunca fazlasıyla hassas davraniyorum. Bunun ismi haziran alismak veya "rahati bozmamak" degil. Henüz iki yasinda bir çocuğu 2 yasinda uykusundan sicak yatağından kaldirmak, hastaliginda, uzuldugunde veya her hangi sebeple beni yaninda görmek istediğinde yaninda olamamak. Daha iyi para kazanip evladi kapiciya birakmak benim hafsalamin asla alamayacağı bir şey mesela. Ne verebilir benim çocuğuma. Anne olarak biz bile bazen dislerimizi sikarken, bunalirken bir baskasinin sonsuz bir anlayışla evladimizi buyutecegine mi inanıyoruz yoksa biraz daha fazla para kazanmak için gözlerinizi mi kapatiyoruz bazi şeylere acaba.
Bu tarz "rahata alisma" imalari yapilinca benim de aklima hep 7/24 çocukla olmak, onun tüm sorumluluğunu ustlenmekten kacmak için ihtiyaçları olmadigi halde çalışan insanlar geliyor...
Ben imkan varken bir anne baba evladini ve hatta torununu nasil bu kadar elinin tersiyle iter noktasindayim. Maddi durum duzelir yada duzelme olur biter bir yerde.. Esas mesele manevi boşluklar.
Onceligimiz boyle bir çözüm bakalim hayirlisi..Daha uygun bir eve cikma sansiniz yok mu
Kimseden medet ummayin herkes kendi cikarina bakiyor cunku
İse girmekten baska careniz yok gibi gorunuyor
Allah yardimciniz olsun
Evet şu mesajdan da anladigim kadariyla hiç paragoz olmayisiniz ve sadece maneviyata önem verisiniz gözlerimi yaşarttıKimse bize baksin gibi bi beklentim yok hanımefendi. Siz ne kadar maddiyatci bir insansiniz boyle takili kaldiginiz noktaya bakiyorum ve benim anlatmaya calistigim şeye.. Çok uzaktayiz. Bir evladiniz var mi bilmiyorum ama varsa bile duygusal olarak mevzuya olan uzakliginiz bana hakliligimi kanitliyor sadece. Olayi baslangic noktasından anlattim ve siz orda takili kaldiniz.
Bahsettiğim işletmenin yillik kazanci 100 bin lirayi geçerken kayinpederim sörf uğraşmamak için kiraya verdi ha bu kendi tasarrufu diyeceksiniz. Esimi üniversite son siniftayken yine kendisi cagirarak isin başına geçmesini istedi. Ha bakmak zorunda değiller ya bize hadi is bul ben kiraya veriyorum dedi yine tamam dedik sonra da söz verdikleri bir şeyi yine tutmayarak bizi bir anda hazirliksizken çukura gittiler. Bunca keyfilik için de ben cocuguma bakmak ve ona doymak istediğim için bu tarz densiz ithamlarla muhatap olmak zorunda kaliyorum.
İnsanlar yargılamadan daha ince düşünmek insani bir değer.
Bir çok kişi sizin gibi aileden yardım almadan karı koca deli gibi çalışıp onlar da kiyamadiklari bebeklerini kreş veya bakıcıya bırakıyor siz manevi boyutunu düşünürken bütün çalışan anneler de bunu düşünüyor kimse güle oynaya işe gitmiyor
Belki ben yanlış çıkarım yapıyorum ama sizi biraz hazıra alışmış ve calsmamak icin turlu bahaneler üretirken gördüm yetişkin iki insana aileler yardım etmez onlar da böyle beklentilere girip ah vah etmez çözüm yolu arar
Hani bazı büyük canlıların üzerinde daha küçük bazı parazit canlılar yaşar ve hayatını parazit yaşam olmadan tamamlayamaz ya bu insanlar da aynen öyleBunun kanlı canlısı benim yengembabam 40 senedir köy evi hayali kuruyordu, dedemden 3 kuruş para kaldı. Yiyip bitirene kadar rahat edemediler. Geçen ay sıkışıp babamdan ay sonuna kadar idare edecek küçük bir mebla borç istedim ve öğrendim ki abimgil yemiş bitirmişler bile!" Eeee köy evi? " diye kaldım....
Konu sahibi de o evi yemeden rahat etmez , biliyorum bu çok duygusal anne modelini. Çocuk bütün gün sokakta , annesi de o komşu senin bu komşu benim dedikodu peşinde. Çok iyi bakıyor yani yengem
Sizi hic sEvet şu mesajdan da anladigim kadariyla hiç paragoz olmayisiniz ve sadece maneviyata önem verisiniz gözlerimi yaşarttı
Ben de bunu anlatmaya calisiyorum 12 saat boyunca kurallari olan bir ortamda olacak yemek yemek istemediğinden uyumak istemedifinde altini değiştirmek istemediğinden ne yaşayacak, nasil davranilacak içimi rahatlatamiyorum. Ha isler bir noktada bizi buna mecbur ederse bu onu duygusal olarak nasil etkileyecek bundan da korkuyorum vs. Ben arkadaşlarin saldırgan ve itham eder tavrindan hoslanmadigim için o şekilde konuştum. Yoksa bunu yapabilen annelere saygi duyuyorum yanlis anlamayin lütfen.Ben çalışan bi anne olarak uslübünuzu hiç doğru bulamadım. Bende iki çocuğum doğduktan sonra en az iki sene çalışmadım. Ama çalışıyorsam da çocuklarım ve onların geleceği için çalışıyorum. Gözleri bişeyde kalmasın, kimseden gelecek bi yardıma muhtaç olmasınlar diye çalışıyorum. İnanın sabah 06.30 da evden soğukta sıcakta evden çıkmak kolay değil.
İnsan iliskileri :) basima gelmez dediğimiz her şey basiniza geliveriyor bir anda. Her şey allahtan ve her şey insanlar icin aile isletmemiz vardi ve kazancimiz iyiydi buna güvenip çocuk yaptik islerin bu noktaya geleceğini gormek bilemiyorum ama hicbir insanin on göremeyeceği bir durumdur sanirim. Üstteki mesajlarda da bahsetmiştim. Ailemiz bir arada ve inanilmaz iyiydi her şey herkes hala durup anlamaya calisiyoruz bazen olan biteni..Konu sahibi o zaman sizde kendinize anlayış beklerken yargılamayacaksınız. Burada bir sürü çalışan anne var ne biçim ithamlarda bulunuyorsunuz. Yok maddiyat yok manevi boşluk yok bilmem ne. 1600 lira nin 1000 lirasi kiraya gidiyorsa neden çocuk yaptınız? Size yardim ediyorlardi madem niye aranızı iyi tutmadınız?
Düşenin halini düşen anliyor değil mi, tesekkur ederim. Şuan onceligimiz daha uygun bir ev bulup 1-2 sene vakit kazanmak sonra ufaklik da 4-5 yasinda olacağından kreş yada anaokuluna verip çalışmak planimCanım hemen hemen benzer şartlarda yaşadığımız zamanlar oldu geçti şükür.
Sizin de Allah yardımcınız olsun, geçecek inşallah.
Eğer senin hiçbir şekilde çalışma durumun yoksa, ki benimde öyleydi, bu yüzden seni çok çok iyi anlıyorum.
Eşin iki iş yapacak canım, mecbur.
Benim eşim sabah 9 da bir işe giderdi, 6 fa çıkıp, 7 den 1e bazen 2 ye kadar da diğer işte çalışırdı.
Şuan daha tek işte çalışıyor, öğlen 3 de gidip gece geliyor maaşı idare eder olduğu halde, sabahtan da yıne ek bir iş bakıyor.
Ben çalışamam diyorsan verebileceğim tek tavsiye bu yönde olabilir canım, şahsen biz çözümü böyle bulmuştuk.
Allah kolaylıklar versin.
Sizi bu kadar kim sevmedi bilmiyorum ama sevilmemek, birileri tarafından değerli hissedilmemek zordur.Hani bazı büyük canlıların üzerinde daha küçük bazı parazit canlılar yaşar ve hayatını parazit yaşam olmadan tamamlayamaz ya bu insanlar da aynen öyle
Herkesin hayatı yaşama biçimi, olaylara bakış açısı farklı olabiliyor. Gerçekten çalışan annelere de Allah yardım etsin, onlar da kolay bir iş yapmıyorlar.Düşenin halini düşen anliyor değil mi, tesekkur ederim. Şuan onceligimiz daha uygun bir ev bulup 1-2 sene vakit kazanmak sonra ufaklik da 4-5 yasinda olacağından kreş yada anaokuluna verip çalışmak planim
Allah hepimizin yardimcisi olsun..
TamamSizi bu kadar kim sevmedi bilmiyorum ama sevilmemek, birileri tarafından değerli hissedilmemek zordur.
Yaptigim açıklamadan sonra "hala" takili kaldiginiz nokta ve uslubunuzdan dolayi daha fazla kitap okumanizi tavsiye ediyorum paragraf bütünlüğü ve olayin akisini anlayabilmeniz için.
Planim 3,5-4 yasina kadar zorunda kalmadikca 12 saat boyunca okul ortamında olmasini önlemek. Siz de çocuk gelişimi konusunda uzmansiniz bilirsiniz tavsiye edilen yas araligi bu birçok uzman tarafından. Evet arkadaş ortami ve ozbakim becerileri acisindan kreşin varligi tartisilmaz bir fayda.Çocuk gelişimi hocası olRak net bir şekilde söylüyorum ki kreşin çocuğunuza katacağı fayda çok faZla. Eğer iyi bir kuruma verebilirseniz.
Sosyo duygusal açıdan siz tek başınıza yetemeZsiz. Sosyalleşmesi için akranlarıyla olması gerekiyor.
Hem siz çalışmayarak manevi boşluklafı doldurabilirsiniz ama ya maddi boşluklar? Ya maddiyat yüzünden istediği bir şeyi alamayınca açılan boşluklar? Veya istediği kursa gidemeyince, istediği sosyal aktiviyeti yapamayınca?
Bunları dişünüyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?