Vicdansizlik ailedense koyuyor insana..

Ben çalışan bi anne olarak uslübünuzu hiç doğru bulamadım. Bende iki çocuğum doğduktan sonra en az iki sene çalışmadım. Ama çalışıyorsam da çocuklarım ve onların geleceği için çalışıyorum. Gözleri bişeyde kalmasın, kimseden gelecek bi yardıma muhtaç olmasınlar diye çalışıyorum. İnanın sabah 06.30 da evden soğukta sıcakta evden çıkmak kolay değil.

o zaman acıktığınızda maneviyatınızla doldurduğunuz boşlukları harcar yersiniz, ne de olsa evladını düşünen bir anne sizsiniz kolay mı :) sizin garibinize giden kreşe bırakan anneler, benim garibime giden de eli-ayağı tutarken k.validesinin aldığı eve, parasına göz diken gelinler.. kadın sizi evlatlık almadı, çocuğu da onun için doğurmadınız bir zahmet kendi kendinizi geçindiriverin.. insan gerçekten hayret ediyor :)

Çocuğum 2 yaşına gelse de kreşe versem diye gün sayıyorum çünkü parasızlık zor ve ben kreşe vermeyi bu kadar dramatize etmiyorum

Evet şu mesajdan da anladigim kadariyla hiç paragoz olmayisiniz ve sadece maneviyata önem verisiniz gözlerimi yaşarttı

Bunun kanlı canlısı benim yengem babam 40 senedir köy evi hayali kuruyordu, dedemden 3 kuruş para kaldı. Yiyip bitirene kadar rahat edemediler. Geçen ay sıkışıp babamdan ay sonuna kadar idare edecek küçük bir mebla borç istedim ve öğrendim ki abimgil yemiş bitirmişler bile!" Eeee köy evi? " diye kaldım....

Konu sahibi de o evi yemeden rahat etmez , biliyorum bu çok duygusal anne modelini. Çocuk bütün gün sokakta , annesi de o komşu senin bu komşu benim dedikodu peşinde. Çok iyi bakıyor yani yengem

Hani bazı büyük canlıların üzerinde daha küçük bazı parazit canlılar yaşar ve hayatını parazit yaşam olmadan tamamlayamaz ya bu insanlar da aynen öyle

Canım hemen hemen benzer şartlarda yaşadığımız zamanlar oldu geçti şükür.
Sizin de Allah yardımcınız olsun, geçecek inşallah.
Eğer senin hiçbir şekilde çalışma durumun yoksa, ki benimde öyleydi, bu yüzden seni çok çok iyi anlıyorum.
Eşin iki iş yapacak canım, mecbur.
Benim eşim sabah 9 da bir işe giderdi, 6 fa çıkıp, 7 den 1e bazen 2 ye kadar da diğer işte çalışırdı.
Şuan daha tek işte çalışıyor, öğlen 3 de gidip gece geliyor maaşı idare eder olduğu halde, sabahtan da yıne ek bir iş bakıyor.
Ben çalışamam diyorsan verebileceğim tek tavsiye bu yönde olabilir canım, şahsen biz çözümü böyle bulmuştuk.
Allah kolaylıklar versin.

Konu sahibi o zaman sizde kendinize anlayış beklerken yargılamayacaksınız. Burada bir sürü çalışan anne var ne biçim ithamlarda bulunuyorsunuz. Yok maddiyat yok manevi boşluk yok bilmem ne. 1600 lira nin 1000 lirasi kiraya gidiyorsa neden çocuk yaptınız? Size yardim ediyorlardi madem niye aranızı iyi tutmadınız?

Evet şu mesajdan da anladigim kadariyla hiç paragoz olmayisiniz ve sadece maneviyata önem verisiniz gözlerimi yaşarttı
Sizi hic s
Ben de bunu anlatmaya calisiyorum 12 saat boyunca kurallari olan bir ortamda olacak yemek yemek istemediğinden uyumak istemedifinde altini değiştirmek istemediğinden ne yaşayacak, nasil davranilacak içimi rahatlatamiyorum. Ha isler bir noktada bizi buna mecbur ederse bu onu duygusal olarak nasil etkileyecek bundan da korkuyorum vs. Ben arkadaşlarin saldırgan ve itham eder tavrindan hoslanmadigim için o şekilde konuştum. Yoksa bunu yapabilen annelere saygi duyuyorum yanlis anlamayin lütfen.

İnsan iliskileri :) basima gelmez dediğimiz her şey basiniza geliveriyor bir anda. Her şey allahtan ve her şey insanlar icin aile isletmemiz vardi ve kazancimiz iyiydi buna güvenip çocuk yaptik islerin bu noktaya geleceğini gormek bilemiyorum ama hicbir insanin on göremeyeceği bir durumdur sanirim. Üstteki mesajlarda da bahsetmiştim. Ailemiz bir arada ve inanilmaz iyiydi her şey herkes hala durup anlamaya calisiyoruz bazen olan biteni..

Düşenin halini düşen anliyor değil mi, tesekkur ederim. Şuan onceligimiz daha uygun bir ev bulup 1-2 sene vakit kazanmak sonra ufaklik da 4-5 yasinda olacağından kreş yada anaokuluna verip çalışmak planim
Allah hepimizin yardimcisi olsun..

Bizde kreşe gittik. Ben ağlıyordum annem ağlıyordu beni mecburen bırakıp ise gidiyordu sabah 6.30da. Bizde büyüdük ölmedik çok şükür. Onca çocuk var senin çocukta aralarına karışacak oynayacak zaman gecirecek. Çocuk okadar küçükki anlamayacak bile alışacak hemen. Eğitimli insanlar bakıyorlar çocuklara ustelik. Işlerini bilen insanlar. Ben çocuğuma oyuncak alamicaksam yiyecek alamicaksam niye çocuk yapiyim. Kv kp olmasaydı ne yapacaktin. Ailenin yanina taşının eşinde başka işe girer sende bi işe girersin. Sabah kreşe gider çocuk öğleden sonrada anneniz bakar. Bu kocasına ikinci işe mecbur eden insanlarıda anlamıyorum :Sssss yazık günah degilmi eşekmi o adam

Çocuk gelişimi hocası olRak net bir şekilde söylüyorum ki kreşin çocuğunuza katacağı fayda çok faZla. Eğer iyi bir kuruma verebilirseniz.
Sosyo duygusal açıdan siz tek başınıza yetemeZsiz. Sosyalleşmesi için akranlarıyla olması gerekiyor.

Hem siz çalışmayarak manevi boşluklafı doldurabilirsiniz ama ya maddi boşluklar? Ya maddiyat yüzünden istediği bir şeyi alamayınca açılan boşluklar? Veya istediği kursa gidemeyince, istediği sosyal aktiviyeti yapamayınca?

Bunları dişünüyor musunuz?

Hani bazı büyük canlıların üzerinde daha küçük bazı parazit canlılar yaşar ve hayatını parazit yaşam olmadan tamamlayamaz ya bu insanlar da aynen öyle
Sizi bu kadar kim sevmedi bilmiyorum ama sevilmemek, birileri tarafından değerli hissedilmemek zordur.
Yaptigim açıklamadan sonra "hala" takili kaldiginiz nokta ve uslubunuzdan dolayi daha fazla kitap okumanizi tavsiye ediyorum paragraf bütünlüğü ve olayin akisini anlayabilmeniz için.

Herkesin hayatı yaşama biçimi, olaylara bakış açısı farklı olabiliyor. Gerçekten çalışan annelere de Allah yardım etsin, onlar da kolay bir iş yapmıyorlar.
Ama ben ve benim gibi düşünenler de zorluk yaşıyor farklı açılardan.
Bizim durumumuzda ben çalışamayacağım ve çocuğumu kimseye bırakmayacağım için eşim iki kişilik çalışıyor.
Allah sağlık versin yapacak başka hiçbirşey yok.
Siz çalışamıyorsanız eşiniz bu açığı kapatmak zorunda.
Bu arada kesinlikle daha uygun bir eve çıkın ama taşınmakta apayrı bir masraf
Sıkmayın çanınızı, gerçekten ne dertler var Allah sağlık versin geri kalan herşey halledilir, maddiyatla ilgili hiçbirşey çözümsüz değildir böyle düşünün :)

Tamam

Planim 3,5-4 yasina kadar zorunda kalmadikca 12 saat boyunca okul ortamında olmasini önlemek. Siz de çocuk gelişimi konusunda uzmansiniz bilirsiniz tavsiye edilen yas araligi bu birçok uzman tarafından. Evet arkadaş ortami ve ozbakim becerileri acisindan kreşin varligi tartisilmaz bir fayda.

benzeri bir duruma fazlasiyla borca sokularak maruz kaldim sizi anlayabiliyorum sudan cikmis balik gibi olmussunuz evet cocugunuz kucuk kimse cocugunu bir baskasina emanet etmek tabiki istemez ama o cocuga vermeniz gereken bir hayat var ve suan bunu yapmazsaniz ileride daha cok skintilar yasayacaksiniz en azindan denemeye calisin dedigim gibi evde cocuk falan bakin hic birsey yapamiyorsaniz cocugun gelecegi manevi bosluktan daha onemli suan kalacak daire falan veren siteler var gorevli arayan bu tarz birseyde yapabilirsiniz apartman gorevlisi tarzinda illaki cocugumu birakmam diyorsaniz hem kira derdiniz olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…